Vrijdag Kiekdag | Hét Ligconcert, dagje Groningen en nooit genoeg zelfhulpboeken

vrijdag-kiekdag-juli1

Een fijne, best wel rustige week met een ongelofelijk leuk weekend. Oo wat heb ik daarvan genoten zeg! Het ligconcert, met Berber naar Lepeltje Lepeltje, Sanne bewonderen in het koor, jaaaa laten we gauw beginnen!

Haha ik moest hier zo om lachen toen vriendlief dit stuurde. Hij zal nog eens een kiekdag bericht op facebook van mij liken ;)

Vrijdagavond – en de rest van het weekend – was ik alleen thuis. Ik besteedde mijn vrijdagavond achter de laptop met Melyssa Griffin. Via Pinterest heb ik haar ontdekt en echt hoor, zij heeft me zó veel inspiratie gegeven! Ze heeft een aantal gratis online e-courses met tips om je blog te laten groeien. Jup, laat ik het niet onder stoelen of banken steken, het lijkt me geweldig om van mijn blog te kunnen leven. En niet alleen dat, maar meer een heel thank god it’s Monday gevoel. Van een nieuwsbrief met elke maandag denkvoer, een opdracht of een goede tip! Offline én online coaching. Oh en een event, wat helemaal in het teken staat van jou. Een event dat als je naar huis gaat je je helemaal blij voelt. Zin om de week te beginnen. Dat! Ooo dat zijn mijn wilde dromen en als ik dan zo’n e-c0urse tegenkom en ga volgen, krijg ik helemaal de kriebels om dat allemaal te gaan doen.

Zaterdagochtend. Ik zat op de bank en dacht, wat zal ik eens maken voor ontbijt? Er lagen alleen twee sinaasappels in de fruitschaal. Smoothiebowl. Ja! En terwijl ik sojamelk, sinaasappelsap en havermout in de blender deed, zag ik het eigenlijk niet meer zo gebeuren. Ik gooide er een eitje bij, wat boekweitmeel en voilà, de sinaasappel pannenkoeken waren geboren! Oo serieus, lekker!

Een weekend zonder vriendlief, only me! En ja, ik was vrijdagavond dus helemaal geïnspireerd dus bestelde ik deze boeken. Kon ik ze meenemen in de trein zondag. Ik moet zeggen, ik kon dus niet kiezen maar ben begonnen met the life-changing magic of not giving a fuck. 

Zaterdag maakte ik alvast de blogpost met een oproep voor vragen. Jawel, het gaat gewoon gebeuren. En hoe! Wat een superleuke vragen heb ik gekregen. Zo zo tof! Komende maandag heb ik met vriendlief een ‘film-date’ gepland om een waar Q&A filmpje op te nemen. Spannend!

Als vriendlief van huis is, slaapt de kat op bed.

Die avond ging ik met Martine, Seraya en Jasper naar een ligconcert. Ik zou in eerste instantie alleen gaan maar op het laatste moment konden ze toch allemaal mee. Gezellig! Het was bij De Nieuwe Yogaschool. Tegenover de ingang vind je dit schattige huisje <3

Stiekem keken we al even door het raam. Zo zag het er dus uit. Het was FIJN! Niet te doen. Iedereen had dus een matje, dekentje en meditatiekussen. Ik vond het mooi hoe de mevrouw die het had georganiseerd verwoorde. Ze zei dat muziek niet alleen een visueel en auditief was, maar dat het ook een fysieke ervaring kon zijn. Mooi! En daar lagen we dan, terwijl een cellist en een jongen op gitaar de sterren van de hemel speelde. Waauw echt wauw. Zo bijzonder!

Zondagochtend, ontbijt to go. Op naar Groningen!

Als een kind zo blij was ik toen ik door de stad heen fietste. En niet alleen omdat het super mooi weer was in plaats van de voorspelde regen. Sentiment, ten top! Ik heb tijdens mijn studie namelijk 6,5 jaar in Groningen gewoond. En wat is het dan leuk om zo even door het centrum te fietsen. Kijk dan, hier heb ik gestudeerd!

Toevalligerwijs kreeg ik dit weekend een herinnering van Facebook. Alweer 3 jaar geleden zat ik daar in het gebouw, afgestudeerd te zijn. Kijk dan, dat korte kapsel!

Ik fietste nog een stukje door naar Lepeltje Lepeltje. Zo gezellig! Jammer dat het de dagen ervoor wel slecht weer was, dat kwam de blubber het gras niet ten goede.

Als je een festival organiseert en dan ook nog zulke leuke muntjes maakt, kun je me opvegen hoor. Jongens! Samen met Berber genoot ik van thee, van de zon, van een overheerlijke veggie wrap en van lekker bijkletsen. Grappig, ik ken haar namelijk van mijn studententijd – we zaten bij dezelfde studentenvereniging – en sinds mijn blog zijn we weer een beetje met elkaar in contact gekomen. Superleuk! En ja, toen haar tweelingzus Rikst appte om te vragen of ze ook in de kiekdag zou komen en dat ze daar stiekem wel een beetje jaloers op was – lieeeef <3 – was het antwoord natuurlijk JA!

Hoi :) Dat was superleuk!

Na het eten en kletsen fietste ik richting het concert in – voor de kenners – Lewenborg. Een wijk aan de rand van de stad. Ik vond het zo leuk om langs het Noorderplantsoen te fietsen!

Toen ik studeerde heb ik bij een koor gezongen. Een studentenkoor waar je op logische wijze uit moet als je niet meer studeert. Drie meiden van dat koor hebben nu een nieuw koor opgericht. Het bestaat ongeveer – Sanne, correct me if I’m wrong – 2 jaar? Of in ieder geval, volgens mij was dit hun tweede afsluiting van het seizoen. Het was echt onwijs goed. Ik hou ook zo van (pop)koormuziek! Hier deden ze het liedje ‘de wereld redden’. Echt supergoed! Ik zit sinds zondag de hele tijd stukjes uit het liedjes te zingen (dat ik de wereld moet redden en mails moet checken). Het filmpje wat ik kon vinden is van vorig jaar. 

Selfie met Sanne <3

Noorderplantsoen, wat ben je mooi! Ondanks dat het weekend zo ontzettend fijn was, had ik ook heel veel tijd – ruim 4 uur op een dag in de trein bijvoorbeeld – om na te denken. Mijn coachsessie gaf veel food for thoughts en door die gedachten realiseerde ik me veel. Lichtelijk confronterend. Het blogje van afgelopen maandag over toegeven dat het regent, schreef ik de trein op weg naar huis.

Maandag. Tijd voor werk! Eerst maar eens een lekker ontbijtje én sokken met meloenen. Dat dan weer wel.

Zo zit je op je werk, zo sta je op Schiphol! Ik kocht hier een enkeltje naar Kopenhagen en ging er vandoor. Nee, grapje. De vriendin van de broer van vriendlief – snap je het nog? – kwam uit Chicago naar Nederland. Ze hebben elkaar leren kennen via internet en hopelijk blijft ze nu voor goed! We gingen met de hele familie haar én haar hondje opwachten.

Duurt even maar dan heb je ook wat. Hoera! Jamie is in het land :)

Ik had het ook al op De Groene Meisjes gezien maar toen ik deze foto van Anne zag was ik om. Aan zelfhulpboeken nooit genoeg. Toch?

Maandagavond ging ik voor het eerst in mijn hele leven naar de fysio. Niks ernstigs hoor! Lang verhaal kort komt het erop neer dat ik vorig jaar mijn voet heb gestoten en dat ik daar tot op heden nog vocht van in mijn voet zit. Geen pijn maar toch wel af en toe irritant. De doorbloeding is niet helemaal oké volgens mij en toen het kouder was had ik ook – TMI ;) – last van wintertenen.

Deze foto maakte ik trouwens van een boekje die daar op tafel lag. Ik vind het een ontzettend inspirerende quote. Al die doelen die ik heb, je raakt pas overweldigd en verdwaald als je die doelen hebt, als je zo strak hebt staan waar je naartoe wilt. Misschien moet ik het loslaten. Een beetje dan.

Fleur was lekker gaan chillen op mijn tasje, vriendlief kon haar zo oppakken en door de kamer heen tillen. LIEF!

Nog een mooi verhaal. Heb je nog even? Dit ontbijtje gaat de geschiedenis in! Vriendinnetje Marjolein gaf me een tip dat Quaker een actie heeft. Als je je ontbijtje op Instagram plaatst met de hashtag #datbegintgoed kun je een plek winnen in het ontbijtboek. Je raad het al. Mijn overnight oats is geselecteerd! En dat dus niet alleen. Deze foto is ook nog eens van 11 t/m 16 juli te zien in op digitale abri’s op Amsterdam Centraal. WHAAAT! De bunnies worden beroemd!

Toen ik dinsdagavond foto’s ging maken voor de post van woensdag, kwam Fleur lekker op schoot zitten. Ze doet het de laatste tijd niet meer zo vaak. Dat ik amper een seconde stil zit heeft daar wellicht iets mee te maken.

HOERAAAAA! Volg je me ook op Facebook?

Sinds afgelopen maandag is er een nieuwe cateraar in de kantine van TMG. Het ziet er zo leuk uit! En kijk dan, al die salades, wauw!

Dit is dus ook nieuw. Voor 50 cent een heerlijk watertje. Ik heb zelf ook zo’n pot met een kraantje (van HEMA) dus zat al even wat inspiratie op te doen. Ik ging voor de watermeloen. LEKKER! Kost wel wat moeite denk ik maar dan heb je wel wat.

Een fragment uit the life-changing magic of not giving a fuck. Zo simpel is het dus.

Gisteren maakte ik deze mugcake met pindakaas – frambozen blijken daar goed op te plakken én het is ook nog eens vet lekker – en yoghurt.

De rest van de dag werkte ik thuis, onder streng toeziend – slapend – oog van de katjes <3

Heb je de blogposts van deze week al gelezen?

De komende week..

Het begint met een ongelofelijk leuk weekend. Jacqueline – je weet wel, van het vrijgezellenfeestje van laatst – gaat dit weekend namelijk trouwen. Oo wat romantisch! Heel veel zin in. Volgende week is verder een normale werkweek mét als hoogtepunt lekker uiteten met Lisanne en lunchen met Shirley. Dat wordt leuk! Kom je zondag weer een langs voor een nieuwe blogpost? Tot dan!

Liefs,
Melle

29 Reacties

 1. juli 8, 2016 / 08:03

  Yay voor zelfhulpboeken topper! Je hebt er ook een prachtig stel uit gekozen en weet zeker dat je er veel uit gaat halen (vooral de fase waar je nu in zit om dingen los te laten). En wat een heerlijke week heb je weer gehad met prachtige hoogtepunten. Ik word altijd zo blij van je artikel van vrijdag!!!! Melyssa Griffin is echt een baas haha! Net als zoveel meiden in Amerika: ik hou er van!

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 09:19

   Zo lief dat je altijd uit kijkt naar de kiekdag. Daar doe ik het voor! :) En wat goed om te weten dat dit goede boeken zijn! De titels alleen al beloven veel goeds, ik ben heel benieuwd! Die Amerikaanse bloggers, mijn hemel. ZO inspirerend! <3

 2. juli 8, 2016 / 10:11

  Leuke week weer! Zo’n ligconcert lijkt me leuk om eens mee te maken

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 11:27

   :) En dat ligconcert, echt MEGA chill <3

 3. juli 8, 2016 / 10:25

  Wat is Groningen mooi zeg, ik ben er 3x geweest, maar heb alleen De Drie Gezusters toen gezien haha. Het ligconcert lijkt me heerlijk, mooie yogaschool trouwens ook! Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 11:36

   Haha dat is ongeveer het áller belangrijkste ;) En het ligconcert, echt een aanrader. De yogaschool trouwens ook dus mocht je een keer in Amsterdam zijn, dan is dit echt dé spot! Zeker even laten weten, dan ga ik mee :)

 4. juli 8, 2016 / 10:31

  Wat een leuke week! En grappig he van die terug in de tijd herinneringen op Facebook.
  Wat leuk! Ik ga je Facebook pagina eventjes liken. :)
  Liefs, Evelien

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 11:37

   Zéker! En inderdaad, dat soort dingen zijn echt leuk! Vooral omdat ik was vergeten dat ik het ooit daarop had gepost haha. Liefs en fijn weekend! x

 5. juli 8, 2016 / 10:50

  Ik hou toch zo van Vrijdag Kiekdag! Heeeeeeeeeeeeeerlijk.. Dat ligconcert; daar ben ik nou zo nieuwsgierig naar. Dat wil ik ook echt een keer uitproberen, volgens mij is dat echt heerlijk zen. Hopelijk wordt aankomende week net zo fijn als je afgelopen week. Heel fijn weekend. X

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 11:37

   YAAAAAAYYYY! En mocht je ooit in de gelegenheid zijn, ga het doen. Echt wel heel bijzonder en fijn! En wat lief zeg, daar ga ik voor. HOERA! xx

 6. juli 8, 2016 / 13:51

  Dat ligconcert klinkt mij ook wel heel bijzonder in de oren. Wat gaaf zeg dat zoiets werd georganiseerd, lijkt mij heel mooi en ook weer een totaal andere ervaring om het op deze manier te beluisteren.

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 14:00

   Zéker! Ik ben er nu achter dat ze het elk seizoen organiseren dus als het herfst is ga ik zéker weer heen. Echt wel heel fijn!

 7. juli 8, 2016 / 17:13

  Proficiat met je foto die verkozen werd voor ’t ontbijtboek! Heerlijke foto, echt! Als ik ontbijt dan is ’t een simpele boterkoek of sandwich :p

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 21:48

   WIEHOO! Vet leuk en zo toevallig, als Marjolein het niet had gezegd! En zolang jij er blij van wordt en het een beetje vult dan is het goed toch? Het is jouw feestje :)

 8. juli 8, 2016 / 17:14

  Oww ben benieuwd naar je Q&A filmpje!! Vind ik altijd zo leuk :D Tof dat ligconcert, ziet er ook echt heel ontspannen uit. En nog toffer je foto in de digitale abri’s!!! Mooie weekafsluiter dat :D Geniet van je weekend! x

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 21:49

   Anders ik wel, haha! Ben benieuwd wat we ervan gaan maken. En dag ligconcert, ooo heerlijk! Ik ben heel benieuwd naar de abri’s, ik denk dat ik volgende week gewoon élke dag even om fiets langs het station haha. Dankjewel! En jij ook he, liefs! x

 9. juli 8, 2016 / 17:16

  Oehh de pannenkoekjes zien er heerlijk uit! En Lepeltje Lepeltje was leuk, ik was er ook nog even geweest. PS: Het is trouwens ‘Lewenborg’ :P

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 21:50

   Wat gezellig, oo ja jij woont natuurlijk ook in Groningen. En oeps, shame on me! Ik ga het NU aanpassen :) Dankjewel! x

 10. Rikst
  juli 8, 2016 / 19:34

  Jaaa zo sta ik stiekem ook nog een beetje in kiekdag :D

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 21:51

   Jaaaaa hoera hoera! :) <3

 11. juli 8, 2016 / 20:59

  ‘Nooit genoeg zelfhulpboeken’ ik heb toevallig net een exemplaar naast me liggen terwijl ik jouw blog lees (dat is toch ook een soort zelfhulpboek?;)) Leuk weekoverzicht weer! Je winnende ontbijtje is ook echt een plaatje.

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 21:53

   Haha wat toevallig en inderdaad, online zelfhulpboek. YEESS! Dankjewel voor je reactie en je lieve woorden, vind ik zo leuk! :) Fijn weekend! x

   • juli 9, 2016 / 12:18

    Zelfhulpblog! :D Jij ook een fijn weekend x

  • Melle
   Auteur
   juli 9, 2016 / 08:36

   Dankjewel! Jij ook <3

  • Melle
   Auteur
   juli 9, 2016 / 21:26

   Jaaa echt! Iemand vroeg me laatst, wat let je om thuis zoiets te doen? Muziek aan, liggen en gaan. Misschien een idee :)

 12. juli 10, 2016 / 08:59

  Wauw, wat een prachtige doelen heb je voor je blog! En weet je dat het helemaal geen rare doelen zijn? Dit zou echt wel een ding kunnen worden! Je inspireert me er direct al mee! Nooit opgeven, ik weet zeker dat je dit kunt! <3

  • Melle
   Auteur
   juli 10, 2016 / 09:31

   Oooo lief! Echt zo bijzonder! Met jouw support moet dat toch zeker lukken :) xxx <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.