Vrijdag Kiekdag | De ultieme kerstbal, interview in Viva en als je haar maar goed zit

vrijdag-kiekdag-nieuw-haarBijna was de kiekdag er vandaag niet geweest! Het lukte me namelijk met geen mogelijheid de foto’s van mijn telefoon op mijn computer te zetten. Ik wilde het al bijna opgeven toen mijn held te hulp schoot en niet alleen ervoor zorgde dat ik bij de foto’s kon, maar ook nog eens hielp met selecteren, knippen en uploaden. HELD! Hoera – en dankjewel liefje – dus voor deze vrijdag kiekdag!

Vrijdagochtend begon mijn dag weer vroeg! Rond 8 uur stond ik met mijn overnight oats op het station om richting Arnhem te gaan. Er stond een opleidingsdag op de planning. Gelukkig had ik genoeg tijd om onderweg een beetje wakker te worden én te genieten van mijn ontbijtje.

Daar zijn we weer! This is where the magic happens.

We begonnen de ochtend met een leuke opdracht. Namelijk, met onze eigen loopbaan. En dan dus niet aan tafel zitten en vertellen maar lekker innovatief met schilderstape op de grond plakken. Ontzettend leuk om zo letterlijk langs je loopbaan te kunnen lopen, stil te staan bij hoogte- en dieptepunten en langzaam maar zeker een rode draad te zien. Mocht je ooit voor met een loopbaanvraag bij me komen dan ga ik dit zeker ook met jou doen – bereid je maar voor ;).

Naast dat ik het heel fijn vind om zo veel interessante werkvormen zelf te ervaren en te oefenen, is dit ook een heel fijn aspect van de opleiding. De lunch is altijd heerlijk!

Na een hele inspirerende dag mocht ik met Mandy meerijden naar huis. Ze woont vlakbij Amsterdam en was zo lief om me helemaal thuis af te zetten. Onderweg genoot ik van dit mooie uitzicht. Echt hoor, zo’n mooie lucht vind ik echt een traktatie!

Hoera voor weekend! Lekker een beetje uitgeslapen en toen als een dolle een ontbijtje gemaakt omdat ik elf uur in de sportschool moest zijn voor een lesje spinning! Dit roze experiment van banaan, frambozen, blauwe bessen, havermout, beetje acai poeder en yoghurt was best lekker!

De meloenen op mijn sokken doen ‘t m, nietwaar? De spinningsles was weer onwijs leuk maar ook méga pittig. De airco werkt zo slecht dat alle spiegels en ramen in de ruimte waren beslagen toen we klaar waren. WOW!

Zaterdag kreeg ik een appje van Marjolein. “Melle! Je kunt je droomboom maken. KIJK!”. En hoe, dit is het einde! Een bezoekje aan Xenos staat op mijn lijstje. JAAA!

Na een rustige ochtend, een pittige spinningsles en daarna samen het hele huis schoonmaken, besloot ik spontaan mee te gaan naar Utrecht voor een verjaardag van een vriend van Stephan. Hiep hoera! En kijk wat een geweldige kwarktaart. Lekker, fris en niet zo zoet, maar wel met gezellige chemische kleurtjes. Ach, je bent maar een keer per jaar jarig.

Zondag was ik heel blij dat we een uurtje extra konden slapen. Oo heerijk zeg! Helemaal bij én uitgeslapen dus, ging ik richting een van mijn lievelingstentjes om te ontbijten. The Breakfast Club aan het Haarlemmerplein. Ik sprak daar af met Nicolien, een lezeres van mijn blog – hoi! :) – én ook nog eens ondernemer én mega leuk, enthousiast en inspirerend. Het was echt onwijs gezellig en de tijd vloog voorbij. Heel heel heel leuk!

Ik besloot daarna om door de stad terug te wandelen. Het was mooi weer, herfst en zo kon ik lekker een beetje met mezelf en mijn gedachten zijn. Soms heb ik dat gewoon nodig. Als ik dan op een brug sta vind ik het zo grappig als een grote rondvaartboot onder me door vaart!

Amsterdam is zo mooi in de herfst. <3

Kijk dan! Al die kleuren, mensen in een bootje aan het varen, de sfeer is zo ontspannen. JAA!

Ik weet niet precies meer wat ik hier aan het doen was, maar dit is een beetje the story of my life. Opgestaan, plaats vergaan. Inclusief ‘de blik’. Hello human, you were sitting here? Yes? Too bad.

Thank god it’s Monday! En een van de voordelen van de wintertijd is dat ik mijn ontbijt weer kan eten – en fotograferen – in het licht. YES! O en dan hebben we het dus nog niet eens gehad over mijn energielevel die met 10 punten gestegen is afgelopen week. Ik vind het echt ontzettend fijn dat het ‘s ochtends weer licht is en ik niet het gevoel steeds heb dat ik middenin de nacht op moet staan.

Daarnaast voelde ik me dus ook echt mega goed bezig toen ik om tien voor zes richting huis fietste in het donker na een goede en productieve werkdag.

Alles gaat tegenwoordig nét even wat anders. Op mijn vaste sportdagen zijn er opeens allemaal super inspirerende events – waarover later meer – en in het weekend hebben we geen zin om boodschappen te doen. Dus ja, dan maar op maandag. Toen ik thuis kwam snel een lijstje gemaakt voor de week – we bedenken meestal een aantal gerechten die we dan de rest van de week kunnen eten – en hup naar de supermarkt. Hoogtepunt? WINTERTHEE! <3

Stephan was afgelopen weekend, of nou ja, eigenlijk nog steeds, helemaal druk in de weer met de was doen. Toen we maandag de was een beetje aan het opruimen waren, vond Knysna dat maar al te gezellig. Wat is dat trouwens met katten in de kast? Fleur vind dat ook altijd helemaal het einde. Herkenbaar?

Dinsdag begon ik mijn dag bij… de kapper! Dát was me een partijtje lang geleden zeg. Want zie je die pony? Die was oorspronkelijk recht. Een hele tijd maakte het me niet zo veel uit maar nu zat het echt niet meer. Dus hoppaaa naar de kapper! Maar voor die tijd dus nog even een iets wat onscherpe ‘voor’ foto.

En voila, dit is het resultaat inclusief duckface :’) Ik was zo blij en het zat echt leuk! Lekker veel volume, laagjes én dus mijn pony naar de zijkant. Nog nooit gehad zo. Even wennen wel maar volgens mij komt het wel goed.

Had ik al gezegd dat ik de herfst zo mooi vind? Niet? Mooi. Bij dezen.

Hiep hoeraaaa, vandaag startte onze nieuwe collega. Bij het team van twee en een half naar drie en een half. O en ze is dus account manager! Dat betekent dat ze actief nieuwe adverteerders gaat benaderen en campagnes gaat opzetten. Ik kijk er onwijs naar uit en ben heel benieuwd hoe het straks zal gaan en hoe ook mijn baan er daardoor straks uitziet.

Zo is het niets aan de hand en zo wordt je via twitter getagd en ben je uitgekozen voor een interview in Viva over mijn strijd tegen de kilo’s. WOW! Dat was even schakelen. Wat ongelofelijk spannend! Onderweg naar een event in Rotterdam kon ik het dan ook niet laten om even de boekwinkel in te glippen. Even de Viva in handen waar ik over een tijdje zelf in sta. O. MY. GOD. Inmiddels heb ik het telefonisch interview gedaan en binnenkort gaat er een ware fotoshoot plaatsvinden. We kunnen het straks allemaal bewonderen in het eerste nummer van volgend jaar. Serieus, ik vind het allemaal zo leuk en ongemakkelijk tegelijk. Ik bedoel, IK! In de VIVA!

Hallooooo Rotterdam!

Ik ging naar een inspirerende avond van SmartUp Network: Inspiring Influencer #2 met Esther Buitendijk van Urbanmoms.nl en Kirsten Steenvoort, brandmanager bij Viva. Hoe toevallig :)

De opzet was heel leuk, in een soort panelgesprek wat zorgde voor een hele leuke en inspirerende avond. En kijk mij nou eens hip en blij zijn op deze foto :) Helaas was het pas elf uur toen ik de trein terug kon nemen, had die ook nog eens vertraging én miste ik de laatste bus in Amsterdam naar huis. Het was kwart over een voor dat ik in bed lag. AUW!

Als je op woensdagochtend niet kunt kiezen wat voor ontbijt je wilt eten. Quattro stagioni.

High five voor een éxtra leuke dag!

Toen mijn date die avond helaas moest werken besloot ik mezelf naar de sportschool te slepen voor een portie cardio. Ik werkte me in het zweet op de crosstrainer terwijl ik ondertussen keek naar Marlijn, de dolende dertiger. Echt een súperleuk programma over het dertigersdilemma. En ja, ook heel interessant voor twintigers!

 

Deze kiekdag eindig ik maar wat graag met deze foto van Fleur. Want serieus, er is niets op deze aarde wat fijner is dan dozen. Knysna heeft er niets mee – of nou ja, ze krijgt niet echt de kans – maar Fleur is er niet bij weg te slaan. Stephan had allerlei dingen besteld en als er iemand dan blij is met de bestelling, is Fleur het wel.

Iets gemist?

 • Bestemming: coach #4 | Samen overwinnen
  Het was ongelofelijk en mega ontzettend bijzonder om hier onderdeel van te mogen zijn. Van haar ontwikkeling en van die van mij. Overwinnen doe je samen.
 • #Girlboss | Hoe word je niet gek in een wereld waarin alles moet
  De tijd ergens voor nemen en dan ook nog mezelf écht de tijd geven, is iets van de afgelopen maanden. En hoewel het regelmatig nog heel onwennig voelt begint het erop te lijken dat ik het steeds beter onder de knie krijg. In deze blogpost deel ik mijn vijf tips zodat je niet gek wordt in een wereld waarin het lijkt of alles (nu) moet. YES!

Volgende week in de kiekdag

Door een best drukke en hectische week heb ik vandaag besloten om mijn afspraak af te zeggen en even tijd te nemen voor mezelf. Dus dat ga ik vandaag doen! Morgen (zaterdag) heb ik me opgegeven voor de KvK Startersdag. WAAT! Jup, dromen om te ondernemen worden werkelijkheid! Ik ga samen met Mandy, een mede coach in de dop. WIEHOO! Zondag ga ik trouwens ook iets leuks doen, namelijk ontbijten bij Quaker! Weet je nog dat ik een tijdje geleden met een abri op de foto ging? Een van mijn favoriete ontbijtrecepten staat in hun ontbijtboek die komende zondag wordt onthult. Spannend! Samen met Marije ga ik daar heen. Heel veel zin in!

Maandag ga ik uit eten, donderdag nog een borrel met mijn collega’s en dan is het alweer vrijdag! Het gaat echt snel als het leuk is. Ik ben benieuwd wat volgende week brengt.

Voordat je weggaat, nog even dit!
Ik wil je heel graag eens laten zien hoe mijn werkdag eruit ziet. Ik heb al eens een poging ondernomen om het te vloggen maar je snapt het al: beelden schieten is één, ervoor gaan zitten en een filmpje maken is iets heel anders. Ik heb nagedacht over hoe ik dit alsnog wil vormgeven en eigenlijk is het heel simpel! Komende maandag 7 november ga ik een hele dag fanatiek Insta Story’en. Dus! Mocht je benieuwd zijn naar hoe mijn werkdag eruit ziet, wat ik allemaal doe bij Blog Society, volg me dan op Instagram dan zie je het maandag zeker verschijnen. Ben benieuwd!

Heeeeeeeel fijn weekend en tot volgende week!

Liefs,

Melle
@melle.bouwhuis

39 Reacties

 1. november 4, 2016 / 07:39

  Die pannenkoeken zijn zoooo lekker. Ik herkende ze meteen van The Breakfast Club haha. Zelf ga ik vandaag naar Mook, ook al zo lekker! Wat ontzettend spannend trouwens van de viva! Dat interview wil ik straks wel lezen. En al jouw ontbijtjes en sportfoto’s geven me best wel wat meer inspiratie om ook weer te gaan. Ik heb de laatste tijd echt geeeeen zin :(

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:09

   Haha wat goed! Ben je ook trouwe club ganger? :) En Mook, jaaaa! Heel veel plezier alvast. Ik moet zeggen dat jouw reactie mij ook weer motiveert om straks toch naar de sportschool te gaan. Ik had het echt bedacht dan moet ik het ook écht gaan doen. Dankjewel!

 2. november 4, 2016 / 08:01

  Je haar is echt schitterend geknipt meis. Geeft je een frisse uitstraling (inclusief duckface haha). Wat gaaf dat je in de Viva komt en dat je dus bent uitgekozen. Ik zag het toevallig op Twitter al voorbij komen dat jij je had opgegeven. Sommige dingen zijn echt zo ment to be haha: je ziet en doet alles met een reden zeg ik altijd ;-) En wat tof dat je naar startersdag gaat. Mijn business coach is daar ook aanwezig: ze geeft tips en advies voor het duidelijk vertellen van je verhaal. Heel interessant dus. Ik wens je in ieder geval ongelooflijk veel plezier en al het moois toe deze week <3

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:11

   Dankjewel! En haha duckface die kwam er gratis bij ;) Grappig he, hoe zoiets als zo’n interview in Viva kan gaan. Zo snel en aaaah zo spannend! Ik ben benieuwd naar de startersdag en ik zal nu zeker gaan kijken of ik iemand tegenkom die een workshop geeft over storytelling. Ben benieuwd! Dankjewel voor je tips en lieve woorden en jij ook heel veel plezier en moois voor de komende week, maar dat komt vast helemaal goed! x

 3. november 4, 2016 / 08:52

  Gaaf je haar! Inderdaad lekker fris. Alvast gefeliciteerd met je interview in de Viva, lekker bezig :-)

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:11

   Bedankt! En wooohoooo ik moet nog zien wat ze ervan heeft gemaakt maar we gaan het meemaken :) Keep you posted! x

 4. november 4, 2016 / 09:20

  Super leuk kapsel Melle, ik heb weer met plezier je overzichtje doorgelezen!

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:12

   Dankjewel en wat superleuk om te lezen! Daar doe ik het voor :) YAAY!

 5. november 4, 2016 / 09:22

  Wat zit je haar mooi! Heel anders, maar toch ook niet. Ja, lekker duidelijk verhaal ;) Doe rustig aan vandaag en ik wens je een heel fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:13

   Echt he, zo’n idee van de kapper van ‘laten we het zo doen’ en dat je denkt van, hoezo ben ik er zelf niet op gekomen om het zo te dragen. Al heb ik nu wel wat tips om het leuk te doen. Nog een beetje oefenen maar het gaat al steeds beter :) Fijn weekend! x

 6. november 4, 2016 / 09:46

  Woee! Ik heb een abonnement op de Viva dus ik zal je binnenkort wel zien stralen op de foto’s! Wat mega leuk! <3

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:14

   WOOOHOOOO WAT TOF! Ik zie nu pas dat ik het nog niet heb gezegd maar het wordt het allereerste nummer van volgend jaar :) Nog even geduld dus. Maar goed, eerst nog even de fotoshoot – AAH – afwachten. Liefs!

 7. november 4, 2016 / 10:07

  Wat een heerlijk overzicht weer! :D En al dat eten, yum! Die kerstbal met confetti, te leuk!

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:15

   WOOHOO! En echt zó leuk! Ik zie het al helemaal voor me. Een kerstbal met af en toe zo’n vrolijke bal er tussen, jaaa! <3

 8. november 4, 2016 / 11:59

  Ooh je nieuwe haar is mooi! (oké ik zeg altijd ‘nieuw haar’ terwijl het eigenlijk ‘nieuw kapsel’ is, maar ik vind ‘kapsel’ dus een stom woord, haha) :) Ik hou wel van zulke pony’s!
  Ooeeeeh één van je favoriete ontbijttentjes, misschien wordt het dan wel The Breakfast Club! Ik ben superbenieuwd – nu al, haha. Tof dat je in de Viva komt! Misschien een goede reden om ‘m eens te kopen!

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 13:17

   Ik vind nieuw haar ook leuk hoor :) Sinds ik haar heb – oké, het zal iets anders zijn maar zo voelt het wel – heb ik al een pony. Toen op een gegeven moment zo’n trend kwam van een schuine lok heb ik het ook een tijdje zo gehad maar nooit echt pony-loos. Dit is wel echt een hele nieuwe wending ;) En ja, dat kunnen we doen, maar ook MOOK is méga leuk of Pluk :)

   • november 4, 2016 / 13:34

    Ik heb ook al tijden weer een pony (nouja meer een schuine lok haha) maar dit is idd ook heel leuk :)
    Ah ik ben bij allemaal nog nooit geweest dus jij mag kiezen! :)

 9. november 4, 2016 / 16:04

  Ik vind je haar echt heel erg leuk! En oh, heel veel liefde voor WinterGlow thee! <3 Heel erg tof dat je binnenkort in de Viva komt te staan. :)

  • Melle
   Auteur
   november 4, 2016 / 16:14

   Hoera! Wat fijn en oo de winterthee is echt niet aan te slepen :) Neem tegenwoordig zakjes mee naar mijn werk. En Viva. O my, ik ben benieuwd!

 10. november 4, 2016 / 16:54

  Wat mooi je nieuwe kapsel!!! :D En ja de herfst ook, ben blij dat ik er via de blogs toch van mee kan genieten (zonder de regen en de kou haha :P). Al lijkt het in Bogotá ook wel herfst op het moment, alleen zonder de bruine blaadjes. En over een paar weken is dat als het goed is weer over… Hoop ik ;)

  • Melle
   Auteur
   november 5, 2016 / 21:56

   Dankjewel! En haha gelukkig kun je zo een beetje meegenieten van de Nederlandse herfst. Wat fijn! Trotseren we het niet voor niets ;)

 11. november 4, 2016 / 23:47

  Mooie foto’s! Je haar is leuk, en de confettibal is zo leuk! Ik zou hem zelf nog in de kerstboom hangen als wij er eentje hadden. Ik word altijd gewoon vrolijk van je blogjes en ik vind het zo jammer als ik aan het einde van een blogpost ben aangekomen!

  • Melle
   Auteur
   november 5, 2016 / 21:57

   TE LIEF ALLEMAAL! <3 Dankjewel!

 12. november 5, 2016 / 00:12

  Leuk nieuw kapsel heb jij! Staat je goed. Arnhem = cool ;-)

  Gaaf dat je in de VIVA komt te staan en wat zijn de foto’s toch mooi. Ik mail de foto’s voor mijn photo diary altijd naar mezelf en open ze via de laptop, misschien is dit een idee mocht het weer een keer niet lukken.

  • Melle
   Auteur
   november 5, 2016 / 21:59

   Echt hoor, ik zou zo in Arnhem kunnen wonen. Wat een mega leuke stad! En (in vergelijking met Amsterdam) ook nog eens betaalbaar. Mocht je nog ergens in de buurt een leuke baan weten – of twee – dan kom ik gauw die kant op :) En slim! Die optie heb ik zeker overwogen. Maar wel lastig of niet? Want dan kun je maar aan aantal per keer. Ik deed het eerder via dropbox of via icloud. Maar goed. Iets met te veel foto’s en vol enzo ;)

 13. november 5, 2016 / 10:29

  Haha, katten in de kast is zéker herkenbaar! Wij werden laatst wakker van een spook in de kast, wat natuurlijk gewoon Monty bleek te zijn die was wakker geworden tussen mijn sjaals en er toen wel weer uit wilde. Je haar zit leuk!

  • Melle
   Auteur
   november 5, 2016 / 22:01

   Haha wat een mooi verhaal! Ik zou me echt helemaal kapot schrikken als ik middenin de nacht last had van spoken. IEH! Gelukkig was het Monty, en geen ‘echte’ geest of inbreker. Brrrr. Ik heb ook een keer mijn kat opgesloten toen ik een avondje weg ging. Ik kwam thuis en vroeg me al af waar ze was. Geen idee dus ging me maar klaar maken om naar bed te gaan. Doe mijn kastdeur op en om mijn pyjama te pakken zoeft daar opeens Fleur de kast uit. Haha, het blijven mooie momenten al voel ik me wel eeuwig schuldig. Sindsdien kijk ik altijd eerst waar de katten zijn voordat ik de deur uit ga.

 14. november 6, 2016 / 16:57

  Leuke foto’s weer om te zien! Ik kan genieten van deze leuke rubriek. Yara doet ook altijd wat Knysna hier doet haha. Vorige keer had ik haar (per ongeluk) opgesloten.. Ze is namelijk zwart en dat zie je niet zo makkelijk in de donkere kast :’)

  • Melle
   Auteur
   november 6, 2016 / 20:25

   Haha oeps!

 15. november 7, 2016 / 14:35

  Oh je haar zit prachtig Melle! Inspirerende week heb je weer gehad :) En die confettiballen moet je gewoon inslaan! Een hele voorraad, zodat je er op reserve hebt, mocht er eentje sneuvelen. En heel veel hartjes voor winterthee! Ik ga morgen ook halen. YES!

  • Melle
   Auteur
   november 7, 2016 / 14:38

   Oo lief, dankjewel! Ik moet er ZO aan wennen! En die confettiballen, ik heb er gisteren twee gekocht :) Volgens mij zijn ze van plastic dus hoera! Perfect voor mij. Oeh en winterthee, die is dus al bijna op! Hoezo favoriet :)

 16. november 7, 2016 / 16:36

  Waaaah zo gaaf Melle, jij binnenkort in de Viva! :D (springt op en neer!!)

  • Melle
   Auteur
   november 7, 2016 / 22:20

   OOOOOOOO LLLIIEEEFFF <3

 17. november 9, 2016 / 21:53

  Ik word altijd zo happy van jouw food pictures, krijg ik gelijk zin om zelf creatief aan de slag te gaan met mijn ontbijt ;D

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 21:58

   Wat lief! Nou, morgen heb je weer een kans :) Mocht je een foto maken, tag je me dan of stuur je ‘m door? Ik ben heel benieuwd naar je creatie. Misschien kan ik zelf nog inspiratie bij jou op doen! Op instagram onder @breakfastisaparty plaats ik elke dag – o wacht, ik heb die vandaag nog niet gepost! Rent naar camera – mijn ontbijtje. Misschien helpt het :) Liefs!

   • november 10, 2016 / 11:36

    Oewh dat account kende ik nog helemaal niet Melle, wat leuk! Ik ga het gelijk even bekijken :) Mijn ontbijt van vandaag zit al achter de kiezen, maar ik zal snel een keer een mooie foto maken ;) Alhoewel het bij mij vaak uit yoghurt met fruit en koffie bestaat (de koffie los, niet door de yoghurt :p)

    • Melle
     Auteur
     november 10, 2016 / 11:45

     Haha, nee snap ik :) En het klikt wel heel lekker én als een goede basis! Mmmm :)

 18. november 13, 2016 / 15:45

  Wat zit je haar ontzettend leuk zeg! Ik ben laatst ook naar de kapper geweest, zo fijn. En Amsterdam is altijd mooi, maar in de herfst vind ik alles net iets mooier (ja, ook mijn heerlijke bank haha).

  • Melle
   Auteur
   november 14, 2016 / 09:37

   Haha, echt preciés dat! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.