Vandaag | Klaagvrije Maandag

klaagvrijemaandagDe leukste dag van de week is weer begonnen en om het nog leuker te maken, gaan we vandaag niet klagen! Jawel, je leest het goed. Maandag leuk vinden én niet klagen zijn twee pittige uitdagingen. Maar als iemand het kan, dan zijn wij het wel. Let’s do this!

Je klaagt meer dan je denkt

Het gaat zo makkelijk. Soms ben je nog niet eens op je werk of op school gearriveerd of heb je al megaveel geklaagd. Bedenk eens hoeveel dat soms is. Al is het alleen maar zoiets kleins als ‘wat een rotweer’ of ‘mijn haar wilde echt niet leuk zitten vanmorgen’. En ja, zelfs voor mensen die altijd positief zijn, is klagen toch echt niet weg te denken van de dagelijkse uitspraken. Vandaag gaan we daar wat aan doen.

Wat levert het op?

Als er iets is wat je vandaag gaat doen is het wel je bewust worden van je uitspraken. Ruimte maken in je hoofd voor (positieve) gedachten. En mocht er toch een akelige klaaggedachte in je opkomen, dan zijn er twee opties. Of je laat het los of je gaat er iets aan doen en kiest voor een alternatief. Want zeg nou zelf, is al dat geklaag nou echt nodig?

Klaagvrije Maandag, maak het Facebook official!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.