Vrijdag Kiekdag | Een met mijn intuïtie, kletsen met Fleur en sushi eten met bloggers

vrijdag-kiekdag-hashtag-workmodeSommige dingen, daar had je gewoon bij moeten zijn. Een bepaald gevoel, een grap of een gekke actie, dat kun je gewoon niet opnieuw doen. Of toch? Oordeel zelf :)

Goedemorgen! Vrijdagochtend was het VROEG! Ik moest namelijk om half tien in Arnhem zijn. Dus dat betekende rond half acht de deur uit. Ik trok een sprintje via de AH richting het perron en scoorde zo nog even een ontbijtje voor in de trein. Stiekem vond ik ondanks dat ik wist waar ik moest zijn, wat ik ongeveer kon verwachten en dat ik al een paar mensen kende, het toch best spannend om weer op weg te gaan naar mijn coach-opleiding. Ik vind het dan extra fijn om een beetje rustig op te starten in de trein en even – en dat klinkt heel zweverig maar dat is het niet – alleen te zijn met mijn gedachten.

Jaaaaa daar zijn we weer! De spanning verdween als sneeuw voor de zon en het lukte om me open te stellen voor de eerste oefening waarbij we direct in contact kwamen met onze intuïtie. Met datgene wat er in me op kwam, wat de situatie me ingaf. Het was heel bijzonder om te ervaren hoeveel daadwerkelijk en oprecht openstaan zowel met mij deed als met de andere mensen. Door alleen al naar elkaar te kijken kwam er al zo veel los!

Na een hele dag allerlei oefeningen doen, was dit mijn collage van de dag. Vooral bijzonder om te realiseren dat ik dit dus stiekem best wel moeilijk vond om te delen. Persoonlijke verhalen, gevoelens en struggles delen vind ik soms lastig. Het is vooral moeilijk om onder woorden te brengen. Maar zoiets als een collage van mijn intuïtie en emoties – wat voelt als mijn ziel op een stuk papier – vind ik nog moeilijker. De hele dag heeft me ongelofelijk geraakt en geïnspireerd op een hele positieve manier. Ik kijk er echt met veel plezier op terug en ben ook zeer benieuwd wat er volgende week op de planning staat!

Nog éven de stad in! Ik kon het weerstaan om dit te kopen maar serieus, wat een hysterisch ding! Hoe tof is het als je kat zo uit een haai zou komen wandelen. Haha!

Op mijn weg richting het station liep ik spontaan langs Happy Italy. Ik moest toch nog eten dus dat kwam goed uit! Het zag er superleuk uit, er stond een mega lange rij buiten maar het ging wel snel dus ik dacht, laat ik het proberen! Als het vol zit, is het eten goed. En hoe!

Het was echt heel fijn om even met mezelf uit eten te zijn. Iets simpels als pasta. En hoewel ik alleen was voelde ik me niet raar in mijn eentje of wat dan ook. Ik keek mijn ogen uit naar hoe alle koks als een dolle aan het koken waren, naar het grote krijtbord met allerlei gerechten. O en naar de prijzen. Serieus, die waren goed! Ik was voor een heel groot bord pasta – en dan bedoel ik ook echt heel groot – en wat drinken € 8,50 kwijt. WAT! Ik was echt onwijs blij.

De pasta met cherry tomaatjes, zongedroogde tomaat, rucola en parmezaanse kaas was ook nog eens onwijs lekker! Het lukte me om ongeveer een derde van het bord op te eten. De rest kreeg ik mee in een bakje en smulde we zaterdag samen van. Jup, het waren dus gewoon bijna drie porties.

Zaterdag ging ik naar de Breakfast club van How 2 Spend It. Een echt méga leuke blog over alles wat met geld te maken heeft. Heel vlot geschreven maar vooral heel duidelijk en overzichtelijk en dat is FIJN! Ter voorbereiding was ik vrijdag in de trein even op Instagram aan het kijken. Deze quote vind ik echt heel goed. Dit mogen we ons wel eens wat vaker realiseren en gewoon doen.

YES! Vandaag geen toeslag voor de intercity direct. Éxtra fijn om zo naar Rotterdam te reizen.

WOOHOOO! Aangekomen bij #workmode. Ik wilde altijd al eens binnen kijken en ooo het was zo leuk en inspirerend! Als ik straks met make your day aan het werk ga als coach – YAY! – dan wil ik misschien ook wel een werkplek hier huren. Dus ja. TOF!

Geen ontbijtfeestje zonder een overheerlijk ontbijt! Het werd verzorgd door Joyce van Pixels en Kruimels en oo my. LEKKER!

Na het ontbijt waren er twee workshops. De eerste ging over het opruimen van je kledingkast, de andere over een financiële detox. Kun je dus blijkbaar gewoon gratis doen! Zes weken lang allerlei opdrachten om je financiën in kaart te brengen én je relatie met geld te verbeteren. Het lijkt me heel interessant en met deze workshop heb ik er zowaar ook zin in gekregen om ermee aan de slag te gaan. Geld is toch vaak een naar onderwerp om over te praten maar het viel me echt op dat iedereen open was. Dat mensen vertelde over hun relatie met geld, over hun problemen en oplossingen. Dat maakte het geheel nog interessanter! Het was echt een hele leuke ochtend die we afsloten met een stukje van deze echt óverheerlijke taart <3

De rest van de dag lag ik op de bank. Chillmodus AAN! Ik kan me niet herinneren dat ik zo fijn en zo lang in het weekend bewust heb ontspannen. Vier dagen werken, een lange dag in Arnhem en een ochtend in Rotterdam hadden nogal indruk gemaakt. Ik was echt heel moe dus hoera voor bank, dekentje, muntthee en de girlboss-film Joy.

When life gives you a boyfriend who wants to make pancakes for breakfast, keep him till Sunday ❤️??

Oeh en over thee gesproken. Afgelopen week kreeg ik voor de tweede keer een súperleuk pakketje van Annemerel. Weet je nog? Die 22-jarige girlboss met haar eigen bedrijfje genaamd Dolce Piccante waarmee ze losse thee verkoopt. Nou, daar kon ik dus geen nee tegen zeggen! De doos waar het in zat was Fleur hélemaal blij mee, ik was blij met de thee maar vriendlief die is helemaal niet meer van de thee weg te houden. Autumn sun is zijn favoriet. Ik snap het wel.

Onderweg naar Coffee en Coconuts fietste ik over het viaduct van het Vondelpark. Superleuk om even te stoppen en de helden van de marathon te zien. Zo veel energie, zo veel moed en kracht. Heel tof!

Samen met Lianne – lezers van mijn blog, hoi! :) – en Cathelijn kletsten we wat af en genoot ik ondertussen van een heerlijke açai-bowl als lunch. #alldaybreakfast

Op de terugweg sprak ik met Stephan af bij de supermarkt om voor de rest van de week wat boodschappen te halen. Eerst maak ik altijd een lijstje met wat gerechten die we de komende week kunnen eten inclusief om mee te nemen voor de lunch. Daarna schrijf ik – als ik zin heb, zoals nu – alles op volgorde. Dit werkt echt zo goed! Haha, echt onwijs burgerlijk. Maar goed. Dit is blijkbaar ook onderdeel van mij. Weet je dat ook weer.

Hiep hoera voor maandag! Ik had een nieuwe trui aan, een mega lekkere zelfgemaakte açai-bowl – want, nooit genoeg – en had wel weer zin in vandaag. Ik heb echt heel hard gewerkt vandaag. Lekker oordoppen in en gaan! Fijn :)

Cathelijn dacht daar klaarblijkelijk anders over. Haha, niet oké Cath! But it was just one of those Mondays… Ach ja, dat moet ook af en toe eens kunnen. Mijn maandag is ook niet áltijd wonderful as always.

Dinsdag. Serieus, op van deze mooie luchten mag je me áltijd trakteren <3

Bij thuiskomst lag er iets heeeeeeel leuks in de brievenbus. Want hoe vaak roep ik wel niet dat we niet te veel moeten printen omdat we op de bomen moeten passen. Mijn collega’s zullen het beamen. Best heel vaak. Nou, dat is mooi want met dit notitieboekje van On the Rocks komt daar dus een einde aan. Dit papier is namelijk van steen gemaakt. Hoe dan? Werkelijk geen idee maar wauw, ik voel me nu zó goed bezig!

Woensdag startte ik mijn dag met een appeltaartje van yoghurt, appel, kaneel, cruesli en rozijnen. Wie zegt dat je geen taart mag eten als ontbijt heeft het gewoon niet begrepen.

Over eten gesproken, waar mijn leven klaarblijkelijk om draait. Woensdagavond aten we springrolls. MM! Echt mijn favoriet. Vooral omdat ik dan lekker kan smikkelen samen met vriendlief én dat we dus extra lang tafelen en kletsen. Altijd heel gezellig. Ook als alles in losse bakjes zit. Dan wordt het echt een feestje!

Haha ik weet gewoon niet zo goed meer wat er preciés was. Volgens mij kwam het erop neer dat de katten lekker aan het racen – ofwel, ‘etterbakken’ zoals we dat noemen – waren. Ik wil soms gewoon heel graag knuffelen met ze. Dus toen ik tevergeefs weer achter Fleur aan hobbelde, rende ze haar mandje in. Ik liet het er niet bij zitten en tilde de mand met kat en al op om even te praten. Crazy cat lady.

400 volgers op mijn ontbijtkanaal Breakfast is a Party. YES!

Gisteravond werd ik tijdens mijn fietsroute door het centrum van Amsterdam getrakteerd op dit mooie plaatje. Wat zijn de grachten mooi in de herfst!

Hallooooo Genki! Samen met mijn collega en acht geweldige bloggers werden we hier getrakteerd op sushi en Gin Tonic. Het was echt súperleuk om mensen offline te ontmoeten en met ze te praten. Zo veel lekker eten en goed gezelschap, heel fijn!

Dit was slechts een voorproefje van alles wat er op tafel kwam de hele avond. Dank Genki voor de leuke avond en hoera voor sushi!

Dit waren de blogposts van afgelopen week

In de volgende kiekdag

Inmiddels is het kwart voor twee ‘s nachts en schrijf ik het laatste stukje van deze Kiekdag. Het was echt een leuke week die ook best veel energie kostte en waarbij ik echt elke dag even heb gekeken hoe het ging en hoe het ervoor stond. Gelukkig was de vermoeidheid niet zo erg als vorige week – ik maar denken dat het door het weer kwam. Maar wat blijkt, ultra chillen en mega veel slapen – hoi – doet wonderen!

Vandaag ga ik lekker uitslapen, met een oud collega lunchen en samen met Chantal bloggen. En dan dit weekend, daar heb ik echt heel veel zin in! Eén van mijn lieve studievriendinnetjes is naast super lief en mega intelligent namelijk ook een ware musical ster! Dit weekend gaan we met een groepje van vijf vriendinnen haar bewonderen en ooo ik ben zo zo zo trots op haar! Ze is zo getalenteerd en gepassioneerd en dat zie je echt, dat spat van het podium! Dus dat. Hoera trouwens voor een hotelovernachting én – rampampaaaam – hotelontbijt. WIIEH!

Komende week staat er naast werk nog niet bijster veel gepland. Een ding wat ik al wel vast met je kan delen is dat ik met Anne Pleun – de girlboss achter de On the Rocks – ga afspreken. Zij is voor twee weken in Nederland en jaa, daar moeten we gebruik van maken!

Het lijkt me leuk om je weer een opdracht mee te geven. En wel iets wat ik zelf ook ga doen dit weekend. Laat je waardering en bewondering eens aan iemand zien. Zeg het eens, schrijf een lief kaartje, koop spontaan een bloemetje. Laat je vriendinnen weten dat je aan ze denkt, je moeder of je oma. Relaties lijken soms zo vanzelfsprekend maar dat zijn ze niet! Complimenten geven is dit weekend gratis. Probeer het eens!

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

18 Reacties

 1. oktober 21, 2016 / 08:44

  Yessss wat een vrolijke kiekdag! Bijzonder zeg, in contact komen met je intuïtie, lijkt mij nog best lastig. Je boodschappenlijstje komt me trouwens bekend voor, heel fijn om alles zo uit te schrijven. Je vliegt door de winkel heen dan. ;-)

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 11:02

   Dat is het ook en het blijkt dat als je de juiste tools hebt – als in, een werkvorm/oefening – dat het dan veel makkelijker gaat. Wat grappig dat je er ook van houdt om zo boodschappen te doen, haha! Het werkt inderdaad als een dolle al vergeet ik heel soms ook wel dingen over te schrijven van de gerechten naar dit lijstje. Mag ik alsnog nog een keer :’)

 2. oktober 21, 2016 / 09:00

  Wat een fijne positieve foto’s allemaal zeg, dit is echt een goed begin van de vrijdag. Al dat lekkere eten en jou positieve vibe doet me goed!

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 11:03

   YAAAY! WIEEEHHOOO! :) <3

 3. oktober 21, 2016 / 11:10

  Ja dat printen hé! Bij mij op het werk vroeger werd letterlijk ELKE mail afgedrukt. Nochtans staat er onderaan telkens zo’n zinnetje: ‘keep it green, keep it on screen’. Ik kon er werkelijk horendol van worden dat mijn collega’s altijd maar mailtjes van zelfs 1 zin drukken. Serieus. Nu gaat dat gelukkig niet meer omdat we heel fancy een ipad hebben om de mails op te lezen ipv zo’n oude bak. Haha. En Melle, die foto met dat poezenmandje… HILARISCH! :D Ik ben ook altijd zo teleurgesteld als Baloe of Zazoe niet willen knuffelen. Dan loop ik er ook achteraan maar helaas. En zij hebben geen mandje waar ik dan m’n hoofd in kan steken dus ik moet altijd geduldig wachten tot ze er weer zin in hebben :p

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 15:43

   Jij bent ook echt heel groen bezig met je e-reader bijvoorbeeld. Dat is ook echt súpergoed! En haha zo fijn dat je dat herkent. Ik voel me soms zo’n hopeloze crazy cat lady ;)

 4. oktober 21, 2016 / 11:38

  Mooie week weer! En inderdaad: Joy is echt een supertoffe film. Je brengt me op een idee: misschien ga ik ‘m nog wel een keer kijken dit weekend. Fijn weekend alvast!

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 20:03

   Oeh jaaaaa hij is echt heel mooi en inspirerend ook! Ik heb voor het eerst een fragment gezien van de film tijdens een avond over Storytelling, over hoe het verhaal bijdraagt aan de boodschap. Het fragment dat ze zelf op tv live haar mop gaat verkopen. Echt inspirerend!

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 20:05

   Helemaal eens! :)

 5. oktober 21, 2016 / 13:38

  Ja, zo ontzettend leuk om elkaar nu eindelijk eens in het echt ontmoet te hebben :-D Super leuk! En, ik denk dat ik straks bij de tiger even die haai ga halen… BRILJANT! Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 20:06

   JAAAA DAT WAS ECHT GEWELDIG! <3 En haha tag je me dan even als je kat in de haai zit en je er per ongeluk een (of 10 super lieve) foto's van plaatst online? :)

 6. oktober 21, 2016 / 14:14

  Wat een heerlijk weekje!! :D En ja voor sushi ben ik ook altijd in. Ik eet het veel te vaak en altijd vegetarisch, dat kunnen ze hier fantastisch maken. Jamm

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 20:06

   Oeh, het perfécte land gekozen om te wonen zo te horen. YES!

 7. oktober 23, 2016 / 13:22

  Mooie week heb je weer gehad! Je enthousiasme voor het leven en de dankbaarheid spat ervan af. Je hebt mijn dag een beetje beter gemaakt met je blogpost. Dankjewel! En mijn gedachten even afgeleid van mijn zorgen. Ook daarvoor dankjewel! xxx

  • Melle
   Auteur
   oktober 23, 2016 / 19:21

   Wauw wauw wauw, wat een lieve woorden en complimenten. YAY! <3 xxx

 8. oktober 25, 2016 / 20:09

  Wat een heerlijke kiekweek weer! Ik word er nog elke keer vrolijk van. Wat leuk dat je de film Joy hebt gekeken, dat is ook de laatste film die ik heb gezien een tijdje terug :) En dat notitieboekje, love it! Bijzonder dat er ook papier van steen gemaakt kan worden. Een hele fijne week weer meid! <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 10:37

   Oo grappig zeg! Vond je m ook zo leuk en inspirerend? :) Ik zat gisteren er nog over te fantaseren hoe het nou kan, dat steen papier wordt. Maar goed, als een boom dat kan ;) Jij ook een hele fijn week gewenst! x

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.