Vrijdag Kiekdag | Met mijn hoofd in de wolken

De afgelopen week voelt alsof ik een beetje in mijn gedachten heb geleefd. Dat klinkt een beetje gek en als ik het zo zie dan snap ik als je niet weet wat ik er precies mee bedoel. Het was een relatief rustige week met fijne hoogtepunten waarin ik uren heb gewandeld met een luisterboek. Ik heb me lekker laten meevoeren door het leven, een beetje op de automatische piloot. Zo fijn, burgerlijk en rustig. Ooit zei een wijze dame – hoi Irene :) – eens dat het heel goed is om je innerlijke oma te omarmen. Dus daar denk ik dan maar aan. ;) Alsnog heb ik een aantal leuke foto’s en verhalen te vertellen dus als je nog even een minuutje hebt, laat ik het graag aan je zien!

Vrijdag


Vrijdag was zo’n heerlijke onbezonnen dag. Lekker gewerkt, paaseitjes gegeten en net voor de vrijmibo een presentatie bijgewoond van een gamestudio. Het werd georganiseerd voor de hele afdeling en ging over het commercieel inzetten van games. Gamedesign werkt bijvoorbeeld samen met WWF en diverse omroepen. Heel interessant! Daarna nog een half drankje gedaan en toen weer richting huis gelopen. Deze foto van Fleur zegt het eigenlijk allemaal. Gewoon een hele fijne dag!

Zaterdag


WEEKEND! En dat betekent dat ik na lekker op de bank hangen, schoonmaken en opruimen aan het einde van de middag richting Bianca ging om daar met het hele vriendinnengroepje – behalve Martine, want die is op reis, HOI! – lekker te kletsen, te eten en te logeren. Uiteraard had ik ook veel oog voor meneer Poes die even bij mij op schoot kwam knuffelen.

Met zijn vieren gingen we eten bij de Griek. Weer eens wat anders! Heel lekker en gezellig en wat is Vleuten leuk! Na het eten gingen we weer naar Bianca’s huis en schoven Femke en Jacqueline ook aan. Het werd een heerlijke avond. Zo leuk om weer eens met zijn allen samen te zijn! We kennen elkaar van onze studie in Groningen maar sinds we zijn afgestudeerd woont iedereen zo’n beetje over het hele land verspreid. Het is dan extra leuk als het lukt – met een datumprikker in januari, maar toch – iedereen bij elkaar te krijgen.

Zondag

De volgende dag gingen we noglekker met zijn allen ontbijten, kletsten we nog wat en gingen we weer richting huis. Ik besloot om vanaf het station te gaan lopen naar huis. Merk je het al? Ik ben echt mega verslaafd en vind het zo fijn om te wandelen! Goed voor de stappen en ik heb gelijk nog even wat boodschappen kunnen doen want ja, de winkels in Amsterdam zijn gewoon open met Pasen. YAY! #burgerlijk

De rest van de dag spendeerde ik op de bank met Fleur en mijn blog, keek ik YouTube filmpjes en maakte ik nog wat schoon in huis. Serieus, spannender dan dit werd het niet. ;)

Maandag

YEES! Een extra vrije dag en dat op maandag! Je hebt gelijk, ik ben altijd vrij op maandag maar dan werk ik aan mijn blog en mijn coachbedrijf. Vandaag niet want vandaag was het Pasen. Hoera! Fleur had er klaarblijkelijk ook heel veel zin in.

Om de brunch bij Stephan’s ouders helemaal compleet te maken, hadden wij wraps gemaakt. Een van onze favorieten uit het Bodieboost Kookboek met (nep)-kip, avocado, lente-ui, tomaat, sla, ananas, teriyakisaus (waarin je de (nep)-kip marineert). Stiekem deden we er ook nog een paar stukjes mango bij. MMM! Heel erg lekker en jongens, wat viel het goed in de smaak. Iedereen smulde er zo van!

Het was een hele gezellige ochtend zo met alle familie bij elkaar. Onder het genot van zoveel lekker eten natuurlijk helemaal! En natuurlijk, taart! Mijn schoonzus heeft namelijk een nieuwe baan gekregen en daar hoorde – zo vond mijn andere schoonzus die ook mijn verjaardagstaart had gemaakt – een taart bij.  Kijk hoe mooi!

Je gelooft het vast niet maar toen we terug kwamen liepen we vanaf het station weer naar huis. Dit keer in iets mooier weer. Dat dan weer wel. Als ik zo door Amsterdam loop zie ik veel meer en geniet ik echt van de stad. Kijk dan hoe mooi! De zon, de bomen, de huizen, sfeertje hoor!

Nog even een kiekje voor Instagram maken en de dag zat er weer op.

Dinsdag

Dinsdag was dit toch wel mijn hoogtepunt. Want hoera hoera, 700! likes op Facebook. WAUW! Je zou ze maar allemaal op je feestje hebben. Echt heel tof! Ik had trouwens nog wel een ander hoogtepunt. Dinsdagavond had ik namelijk een intakegesprek met een coachee en ooooo ik vind het zo leuk! Het was een heel inspirerend gesprek en daarna liep ik fluitend de deur uit.

Woensdag

Hallo #workmode. Daar ben ik, alweer! Dit keer op woensdagochtend. Om kwart over acht stond ik al binnen voor een coachsessie van anderhalf uur. Mag ik even gebruik maken van de gelegenheid om te vertellen dat ik ongelofelijk trots ben op mijn coachee? Ze is echt zo goed bezig! Ze heeft zich de afgelopen tijd steeds beter leren kennen, zichzelf meer leren waarderen en ook gedurfd om belangrijke keuzes te maken. Ik loop nu nog steeds met een grote glimlach op mijn gezicht rond. ZO ZO TROTS! Ik vind het dan ook heel erg bijzonder dat ik als coach onderdeel mag zijn van zo’n transformatie. Als ik er aan denk krijg ik weer kippenvel. Heel erg tof!

Donderdag

Na een fijne werkdag thuiskomen met een onverwacht pakketje in de bus is wel heel erg leuk. Kijk! Ik heb tot nu toe alleen even de achterkant gelezen en dat triggerde me wel. Mark Manson zegt namelijk heel duidelijk stop tegen altijd maar positief zijn. Volgens hem moet je die positiviteit aan de kant schuiven. Niet langer wegrennen voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durven te zien. Nou, daar zeg je me wat! Ik weet nog niet of ik het helemaal met hem eens ben maar dat zal het lezen van het boek ‘De edele kunst van not giving a fuck‘ moeten uitwijzen ;).

Iets gemist?

 • Zij helpt jou om zelf beauty- en lifestyleproducten te maken | De maandag van Galina
  Galina is trotse eigenaar van haar eigen webshop Bespoke By You waar ze allerlei ingrediënten verkoopt én tips geeft, zodat jij aan de slag kunt.
 • De blije maandag mail van deze week: slow down
  Als ik nadenk over weekenden waarin ik als een kip zonder kop rondren om alles van mijn doelijstje af te werken, vraag ik me af waarom ik soms niet wat relaxter ben. Waarom het soms lijkt alsof ik áltijd alles NU wil en waarom ik het niet wat meer kan laten gaan. Herken je dat?
 • Een écht mooi item | Girlboss essentials
  Er is iets geks aan de hand. Sinds een tijdje merk ik dat ik minder impulsief ben met het kopen van dingen. Ik sta niet meer klaar om mijn digitale mandje te vullen als ik een nieuwsbrief krijg van mijn favoriete webshop of wanneer ik voor mijn blog aangeboden krijg iets te reviewen. Ik ben me bewust van alle spullen in huis, die ik wil kopen en vraag me regelmatig af – zie je mam, het gaat de goede kant op :) – of dit is wat echt iets toevoegt. Toen ik benaderd werd door Brandfield was ik direct enthousiast. Zij verkopen namelijk allemaal onwijs mooie items van goede kwaliteit waarvan je jaren kunt genieten. Items die echt iets toevoegen! Je snapt het, ik ben om en in deze blogpost deel ik met jou mijn favorieten!
 • #Girlboss | Hoe stop ik met mezelf te vergelijken met anderen + tips
  In deze blogpost heb ik een aantal tips en mooie inzichten verzameld die mij heel erg geholpen hebben om bewuster te worden van het vergelijken met anderen.

In de volgende kiekdag

Morgen ga ik samen met een collega eten bij de Avocado Show. En ooo jongens, lifegoals! Het ziet er allemaal heel erg mooi en Instagramwaardig uit. Echt mega benieuwd! Komende maandag is mijn broertje jarig dus gaan we met zijn allen uit eten. YAY voor eten! Heb je het door ;). Met Koningsdag heb ik eigenlijk nog geen plannen. Ik vind het altijd wel gezellig om een beetje door een park te lopen en de kindjes te zien met hun kleedje troep en hun viool. Stephan is ook vrij dus dan zijn we in ieder geval gezellig samen.

Ik wens je een onwijs fijn weekend toe, geniet ervan!

Veel liefs,
Melle

PS Volg je Thank God it is Monday al op Facebook? Met meer dan 700 mensen kunnen we de maandag nog veel leuker maken. YAY! Oh en er is nog plek in de workshop van zondag 7 mei. Zie ik je daar? :)

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier

14 Reacties

 1. Romy
  april 21, 2017 / 08:00

  Gefeliciteerd met je 700 fans op Facebook!! En wat tof dat je je coachee zo in het zonnetje zet, omdat ze zoveel stappen heeft gemaakt! Die taart ziet er trouwens supermooi uit. En je schoonzus heeft helemaal gelijk: zoiets moet gevierd worden :) Fijn weekend!!

  • Melle
   Auteur
   april 21, 2017 / 09:44

   YAAY! Zoveel leuke dingen om te vieren :) Dankjewel voor je blije reactie, maakt mijn dag!

 2. april 21, 2017 / 10:55

  Gefeliciteerd met je mijlpaal! ? Ben echt benieuwd naar dat boek, lijkt me super interessant! ☺️

  • Melle
   Auteur
   april 21, 2017 / 14:22

   Woop woop! Dankjewel, en inderaad, ik ben benieuwd!

 3. april 21, 2017 / 17:20

  Wat een heerlijk weekje! Wandelen door Amsterdam is ook zo heerlijk, echt een prachtige stad! En ook heerlijk een dagje op de bank :D

  • Melle
   Auteur
   april 22, 2017 / 08:45

   Van die kneuterige dingen waar ik dan zo van kan genieten ;) yehees

  • Melle
   Auteur
   april 22, 2017 / 08:46

   Echt hè, zoveel! ????

 4. april 21, 2017 / 21:04

  Ben heel blij dat je af en toe aandacht geeft aan je innerlijke oma! :D Het lijkt me echt super bijzonder dat je bijdraagt aan de groei van iemand. En mooi ook dat je dat doet Melle!

  • Melle
   Auteur
   april 22, 2017 / 08:47

   Haha hoera hoera! Ik wist wel dat je trots zou zijn :). En onderdeel zijn van iemands ontwikkeling is echt het einde ❤️

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2017 / 08:41

   Haha precies! Hoera ?❤️

 5. april 26, 2017 / 21:16

  Woehoe, wat een mooi mijlpaal de 700 likes – gefeliciteerd en op naar nog veel meer!

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2017 / 21:25

   Yeeees! Dankjewel ??

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.