Vrijdag Kiekdag | Bikram spinning, plannen maken met Deisy en opruimdrang

vrijdagkiekdag-augustus-2
YAY, vrijdag! Dat betekent dat ik je weer een kijkje geef in mijn afgelopen week. Ik leerde een nieuwe afkorting kennen, deed spontaan en geheel vrijwillig aan bikram spinning, at méga lekkere dingen en ontmoette alleen maar leuke en inspirerende mensen. Dat was zo leuk! Kijk je weer mee?

Donderdagavond, nét toen ik de kiekdag aan het maken was, werden bloemen bezorgd van Bloomon. Ken je dat? Basically is dat dus een bloemen bezorgservice. Vet leuk voor mensen die net als ik bij de bloemenstal een complete black-out krijgen omdat ze niet weten wat ze moeten kopen maar wél af en toe leuke bloemen in huis willen. Nou, dat dus. Vond het leuk om vrijdagochtend toen het weer licht was direct het geheel even op de foto te zetten. Ik word altijd zo blij van bloemen! En kijk Fleur eens fotogeniek zijn :)

O en ik ging natuurlijk vet heerlijk ontbijten. Stephan zit vol goede ideeën, dat blijkt. Als je hem vraagt wat voor ontbijt je moet maken is dit het antwoord. Aardbeien met pure hagelslag. NOM!

Vrijdagavond sloot ik af in de sportschool. Omdat ik weer twee keer per week aan spinning doe, vond ik het lastig om te bedenken wat ik dan op de derde sportdag wilde doen. Een full body workout it is! Een pittige combinatie van cardio en krachttraining. Dat was fijn! Nu lach ik nog want ik had het overleefd. Maar mijn hemel ik heb spierpijn gehad! Niet normaal. Kon echt het hele weekend niet lopen. Zo erg! Het moet er vast heel raar uit hebben gezien.

Zaterdag begon de ochtend vroeg. Ik bedoel, om 9 uur present zijn is best vroeg op zaterdag toch? Ik ging met Deisy eten bij Mook Pancakes. Oooooo zo gruwelijk heerlijk! Als je ooit naar Amsterdam gaat, ga daar heen. En vraag mij mee, alsjeblieft :)

We genoten van het heerlijke eten én maakte onwijs leuke plannen. AAAH SO EXITED! Zondag meer nieuws hierover. Ben echt onwijs benieuwd wat je ervan vindt!

Toen ik thuis kwam lag er een pakketje op me te wachten. Fashionology heeft sale, dan weet je wel wat er gebeurt. Ik bestelde onder andere deze hoop earcuff. Weet nog niet zo goed wat ik er van vind. Wat jij? Mijn oor was er in ieder geval niet zo blij mee.

Als borrelhapje zonder borrel, aten we wat stokbrood met smeersels. Oo heerlijk, echt zo’n vakantiegevoel. Ons avondeten was al het goede van de barbecue: (nep)kip, meloen en stokbrood. Niet heel erg hoogstaand en culinair, wél mega lekker. En zomers.

Na het eten bedachten we dat het leuk zou zijn om naar de film te gaan. Ach ja, waarom niet? Dat de film binnen drie kwartier zou beginnen was gelukkig maar een kleine stressfactor. The secret life of pets is echt best wel heel leuk, maar wat ik het állerleukste vond is de gedachte dat we om 9 uur ’s avonds in een zaal vol volwassenen bij Pathé Arena – ook leuk, nog nooit geweest – een kinderfilm aan het kijken waren. HA! O en trouwens, voor deze foto zijn we dus heus niet speciaal naar boven gelopen om met de kat op de foto te gaan. Heus niet. *kuch* alles voor de kiekdag *kuch*

Je kunt er veel van zeggen maar ik vind dit soort dingen af en toe zó inspirerend!

Zondag gingen we na een nodige opruim-, schoonmaak- en sportsessie spontaan naar Amsterdam Kookt. Het weer was een beetje regenachtig waardoor ik de hele tijd twijfelde om te gaan of niet.

Gelukkig brak niet veel later de zon door. Heerlijk! Dan is zo’n food festival wel echt mega leuk. En jongens, wat was het groot zeg!

Frozen yoghurt <3 Mijn lievelings.

Maandag ging ik naar Arnhem! Eerst met de fiets naar het station, daarna de trein in. Dit soort foto’s maak ik dus heel vaak, voor het geval ik niet meer weet waar ik mijn fiets heb geparkeerd haha, doe jij dat ook wel eens? Nou dit dus. Niet de laatste maar het een na laatste rek. Ergens daar.

Arnhem was leeeuuuk! Eerst ging ik met Louise afspreken die ik al een tijdje niet meer had gezien. Een van mijn liefste vriendinnetjes die ik heb leren kennen tijdens – of eigenlijk nét na – een cursus popkoor. We schoven aan bij Bagels and Beans voor een heerlijke lunch. Ik nam de Vega-kip van de Vegetarische Slager en ooeh la laaaa dat was gruwelijk!

Nog even een foto van ons. Hoi!

Ik hobbelde nog even door Arnhem. Op naar mijn volgende afspraak! Want ja, als je er toch bent ;) Arnhem is echt een superleuke stad. Zo’n leuk centrum, oude panden, leuke winkels. Echt heel tof!

En zo zit je opeens naast Laura Coolen van de geweldige reisblog What About Her. Het was zo leuk om haar te ontmoeten! We hebben 2,5 uur aan een stuk door gekletst. Wauw, echt tof! Vind het zo leuk om op deze manier mijn maandagen te spenderen. Inspiratie al om. JAA! <3

Toen was het tijd om naar huis te gaan. De trein ging iets over half zeven en mijn kortingskaart gaat – precies – half zeven in. Dus inchecken wilde ik pas op het allerlaatste moment doen. Alles is mooi aan het station in Arnhem – oké behalve de buitenkant – én behalve de indeling. De winkels zitten dus achter de poortjes. Niet zo handig.

Maar weer even naar buiten. Kun je wel genieten van zoiets tofs. Dat dan weer wel.

Eenmaal thuis was Fleur helemaal blij. Vooral omdat de tas weer thuis was geloof ik.

Dinsdag was er spontaan taart! We waren voor het laatste – nou ja, voor nu dan – met het hele team compleet. Goede reden toch? Oo deze red velvet van Dudok is echt te lekker voor woorden.

Extra hard sporten was wel handig na die taart dacht ik nog. Nou, ik heb het geweten. De deuren mogen tegenwoordig niet meer open in de sportschool in verband met overlast en aan airco doen ze niet echt. Wel ARKO, merkte de juf op. Alle Ramen Kunnen Open. HA! Niet dus. Het werd een pittig lesje bikram spinning.

Oeh ik kreeg nog een leuk pakketje binnen. Dit boek met een recept om een soort hummus als masker te gebruiken. Nu mocht het toevallig zo zijn dat ik méga veel van hummus houd. Het is een kwestie van tijd voordat ik dit op mijn hoofd ga smeren. Dit is stap één.

Nog even een foto voordat ik woensdag richting werk ga. Leuk pakje!

Ik weet niet waar ik met mijn gedachten was, maar ik had helemaal geen eten meegenomen naar mijn werk. Hoe dan? Het resultaat was dan weer wel leuk. Lekker smikkelen met een broodje en een smoothie van mango en basilicum. Interessante combinatie wel.

En leuk uitzicht :)

Toen ik thuis kwam hadden we post! Een klein doosje stond op me te wachten.

Poeslief vond het in ieder geval helemaaaaaal niet erg <3

We hadden opbergbakken gekocht. En ja hoor, deze yuppen – hoi – laten dus álles wat ook maar online te koop is lekker thuis bezorgen. Vet handig! Na het artikel en de mega leuke reacties van zondag zat de opruimdrang er goed in. Dus direct aan de slag gegaan met onze berging. Kijk dan. Wat een verschil! WOEHOOO! En ja, er ligt amper vloer, dat goude wat je ziet is de ondervloer. Ook best hip toch ;)

Tussen het opruimen door maakte ik mega makkelijke couscous met een soort spaghettisaus met groenteballetjes. Vet makkelijk en echt heel erg lekker.

Als je je ontbijt zo kant en klaar uit de koelkast kan halen, ga je toch lekker ontbijten in bed? Precies! Kan gewoon. Ook op donderdagochtend. Heel fijn! Vooral om daarna te zien dat het dus méga slecht weer was. Hadden we het goede begin van de dag tenminste al gehad.

Het fijne van het slechte weer was dat ik de nieuwe trui die ik maandag in Arnhem had gekocht aan kon. Zo’n moment dat je iets nieuws hebt gekocht wil je het ook eigenlijk direct gewoon aan. Nou, dat kon dus nu. YES! Het was ook wel echt sweater weather. 

Dit waren de blogposts van afgelopen week

Plannen voor de komende week

Ooo dat was de kiekdag alweer voor deze week. Jammer hoor! Ik vond het leuk om je weer mee te nemen. Stiekem is de kiekdag wel favoriet, vooral als hij af is, want het maken kost nogal veel tijd. Maar wat is het resultaat in combinatie met jouw reactie altijd onbetaalbaar! YAY! Vanavond ga ik richting Friesland om mijn ouders te bezoeken. Lekker mijn zaterdag daar spenderen. Zondag ben ik een fijn dagje thuis en maandag ga ik afspreken met Hedwig. Zo veel zin om haar weer te zien! Voor de rest niet zoveel bijzonders maar hé, dat denk ik elke donderdagavond voordat ik deze blogpost ga maken. Blijkt toch altijd weer superleuk te zijn geweest :)

Dankjewel voor het lezen! Ik hoop dat je ook een leuke week heb gehad en ben ook zéker benieuwd naar jouw plannen. Alvast een superfijn weekend gewenst!

Liefs,
Melle

31 Reacties

 1. augustus 12, 2016 / 07:47

  Zo leuk dat je Deisy en Laura hebt gezien; deze dames behoren zeker tot mijn favoriete bloggers! Fijn weekend alvast :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 08:13

   Yay wat tof :) Jij ook! x

  • augustus 12, 2016 / 10:40

   Aaah! Zo lief ben jij. Veel hartjes voor jou <3

 2. augustus 12, 2016 / 10:39

  NOooh! Je gaat hier toch geen diss naar de beste film ever geven hea (kuch) Sharknado! Echt heerlijk overzicht meis en wat grappig. Wij waren zondag ook op Amsterdam Kookt: je had moeten appen ;-) Kon ik even mijn girlcrush voor Van Dik Hout laten zien haha. Ik wens je een hele mooi weekend alvast toe meis en we spreken elkaar snel denk ik zeker ;-) En oja: Aaah zondag!!!! Spannend!!! X

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 12:54

   Zeker niet :) En oo ik dacht op Snapchat/something te zien dat je er zaterdag was. Nou jaaaa! Tot gauw! xx

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 12:55

   O lief, dankjewel! Hoera voor ‘standaard’ keukens in nieuwbouwwoningen. YAY!

 3. augustus 12, 2016 / 12:03

  Ik ben heel benieuwd wat jij een Deisy gaan doen samen! O en wat is je telefoon hoesje trouwens tof. Ik wil er ook 1 met mn eigen logo. Waar heb je die gekocht?

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 12:56

   Heb m gemaakt bij caseapp. Echt superleuk en hij voelt ook fijn aan. Haha dat klinkt gek maar dat vind ik dus altijd zo belangrijk. Je moet het wel in je had houden en sommige voelen gewoon raar. Echt een aanrader :)

 4. augustus 12, 2016 / 12:42

  Arnhem lijkt me een leuke stad! Mijn studenten OV gaat volgende week weer in (eindelijk!) dus dan wil ik nog wat steden bezoeken voor mijn colleges weer beginnen (bijna! bijna! bijna!). Ik zet mijn fiets trouwens altijd op dezelfde plek op het station, maar de stalling is niet zo groot haha. Maar toch, als ik het niet doe raak ik denk ik in de war ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 12:56

   Haha dat is precies zoiets. Goeie! Zo vaak kom ik niet op het station dus dat zal het ook zijn. En Arnhem is wel echt een aanrader. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 5. augustus 12, 2016 / 16:23

  Ay zo leuk met Deisy! :D ben benieuwd naar jullie plannen! Ik vind trouwens echt dat ze eens moeten beginnen hagelslag te verkopen in Colombia. En een Bagels en Beans mag hier ook wel geopend worden: dat is echt zó lekker. Mijn ouders zijn al spullen aan het verzamelen om mee te nemen naar Colombia deze december. Dus de hagelslag komt bijna haha :) Wij hebben een lang weekend hier, want maandag is een feestdag. Heerlijk!!

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 16:39

   Gat in de markt! Ik zie het al helemaal gebeuren :) Zo leuk dat je ouders ( en de hagelslag) in december komen. Zo’n feestdag op maandag heb ik gewoon élke week ;) fijn weekend! X

 6. augustus 12, 2016 / 16:28

  ah wauw ben benieuwd de plannen van jullie! hagelslag namen wij ook altijd mee naar het buitenland, zo lekker! ik zit over een maand in lanzarote!

 7. augustus 12, 2016 / 18:07

  Ik weet niet wat het is, maar ik vind het heerlijk om in andermans leven te kunnen spieken hihi. Zo te zien was het een heerlijke week en je kat vind ik er super lief uitzien. Ik wil er gelijk mzz knuffelen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 18:19

   Komt dat even goed uit. Kan gewoon ongegeneerd :) En lief zeg! Snap t wel :)

 8. augustus 12, 2016 / 19:24

  Wat heb je een leuke dingen gedaan!
  Ik houd niet zo van pannenkoeken, maar deze ziet er wel heel erg lekker uit!
  Ben je trouwens wel eens bij de Yoghurt Barn geweest? Daar hebben ze ook echt heerlijke frozen yoghurt!

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 19:30

   Dat staat nog steeds op mijn to do lijstje :) liep er net nog langs op het station en toen dacht ik nog, zal ik even langsgaan? Maar ja, iets met de trein halen. Maar nu je me vertelt dat ze ook frozen yoghurt hebben – oeh la laa – ga ik er gauw een keer heen :) dank voor de tip!

 9. Marjolijn
  augustus 12, 2016 / 20:58

  Die film over een tornado met haaien bestaat dus echt, hé? Sharknado heet ie. Lijkt me stiekem de perfecte film om op een melige bankhangavond met vrienden te kijken xD

  Ik vind een foto maken van waar je je fiets hebt geparkeerd een heel goed idee! Het liefst wil ik hem altijd op dezelfde plek in de fietsenstalling zetten, maar soms staat er een andere fiets en dan kan ik daar serieus chagerijnig worden. Dwangneurotisch much? xD
  Dan is het handig om te weten waar ik hem dan neergezet heb.

  En ohmygod, die taart ziet er geweldig uit! Die wil ik ook! O.O

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 23:55

   Haha Deisy zei het inderdaad ook al. Nou als je het ooit gaat doen laat vooral een weten wat je ervan vindt! De fietstenfoto is echt wel handig haha misschien helpt t jou ook :) en jaaaa meer taart!

 10. Marianne
  augustus 12, 2016 / 21:41

  Kiekdag is LEUK! Inmiddels kijk ik er elke week naar uit ? Compliment voor jou dus. En ik ben het met Kaya-Quintana eens: je hebt een superleuke keuken. Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 23:56

   YES! En ooo zo lief en dankjewel :) de lightbox doet t m :) fijn weekend! X

 11. Irene
  augustus 14, 2016 / 15:22

  Oh ik wil de film ook graag zien! Had even de trailer opgezocht en jee wat hilarisch! :D Sowieso vind ik van die animatiefilms echt geweldig.
  Ben sinds kort ook weer aan het sporten en die eerste dag had ik ook zooo’n spierpijn. Ongelooflijk. Ik liep er ook raar van. Gelukkig gaat het na een paar pasjes wel beter maar als je dan even hebt gezeten, begint het weer opnieuw :p maar wel een fijn gevoel om weer wat actiever te zijn. Superleuk idee trouwens om bloemen thuis te laten leveren! Ik vind zo’n gemixt boeket echt het allermooiste. Zeker met veldbloemen. Je huisje is meteen helemaal opgefleurd ;) hihi. Kijk uit naar je volgende overzicht!

  • Melle
   Auteur
   augustus 14, 2016 / 17:43

   Jaa de film was echt leuk! En die spierpijn, precies dat. Als je even zit is er niets aan de hand maar zodra je opstaat – en dus vergeten bent dat je eigenlijk niet kunt lopen – slaat het toe. AAH! Haha, wel goed bezig inderdaad. En dankjewel, zo lief!

 12. augustus 14, 2016 / 16:24

  Wat een heerlijke week weer zo te zien! Ik heb wel een idee voor die ear cuff .. Het schijnt tegenwoordig ook helemaal hipperdepip te zijn om zo’n cuff aan je neus te hangen, kun je ook nog overwegen ;-)!! Die laatste foto van je kiekdag, sta je echt super leuk op & die sweater is geweldig, you go girl!

  • Melle
   Auteur
   augustus 14, 2016 / 17:44

   Hahaha! Nou dat deed Stephan dus even voor de grap, heb me echt rot gelachen. Deze ear cuff is best wel groot dus het ‘koeienbel’ gehalte is iets te groot haha. Maar bedankt voor de tip :) En dankjewel, wat lief zeg! :)

 13. augustus 15, 2016 / 14:53

  Wat een gezellige foto’s! Ik merk dat ik er nog vreselijk bij na moet denken om geregeld foto’s te maken van de dingen door de week. Dus nu heb ik echt wel altijd mijn mobiel bij me. Het is wel heel leuk om het aan elkaar te breien met een verhaaltje!

  • Melle
   Auteur
   augustus 15, 2016 / 15:03

   Dankjewel! En inderdaad, vooral om het donderdagavond weer allemaal even te zien wat ik de afgelopen week heb gedaan is altijd heel leuk :)

 14. Debby
  augustus 16, 2016 / 09:59

  Hm die couscous ziet er lekker uit!! Zou je daar misschien een receptje van willen delen?? :):)

  • Melle
   Auteur
   augustus 16, 2016 / 13:01

   Oeh, jazeker wel! Het is echt méga simpel. Per persoon heb ik ongeveer 50 gram couscous gemaakt. De saus is lekker uit een potje ;) De goedkoopste saus is het lekkerste (en bevat het minste suiker, hij heeft een gele dop). Daarbij heb ik tomaten en paprika. Oeh en de groenteballetjes natuurlijk! Die eerst even in een pan bakken en daarna er een sausje van maken. Peterselie er doorheen en een blaadje erop voor het serveren en voila :) Eet smakelijk! x

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.