Over je laten inspireren, gewoon doen en 100 pups | Interview met tekst tovenaar Lenneke

Lenneke Manschot is zo iemand die gewoon zegt waar het op staat. Niet te veel poespas en eerlijk is eerlijk, ik vind dat dus super fijn! Zo ook in het interview over haar maandag, slaat ze de direct de spijker op z’n kop. Ze laat zich meenemen door het leven en triggert zichzelf door gewoon te doen. Als dát geen ultieme maandag motivatie is!

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Maandag is eigenlijk de enige dag waarop ik uit bed spring. Ik ben in het weekend opgeladen en heb zin weer aan de slag te gaan. Even uitrekken, naar beneden en een wandeling maken met mijn hond Vince. Daarna kleed ik me aan en vertrek ik naar het kantoor van Solvari.nl. Ik ben onderdeel van het marketingteam van dit woonplatform en heb het na drie jaar nog steeds onwijs naar mijn zin! Na het werk wandel ik weer met Vince en in de avond werk ik vaak voor mezelf als freelance tekstschrijver. Dat betekent inderdaad dat ik twee banen heb! Ik houd wel van een beetje drukte in mijn leven.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Dit klinkt misschien suf, maar door alles. Inspiratie zit wat mij betreft overal – je moet het alleen zien. Op maandag is mijn hoofd vaak nog het opgeruimdst. Ik sta open voor alles wat in me opkomt en dat is heerlijk. Meestal komt inspiratie vooral op momenten dat je er niet mee bezig bent. Als ik aan het douchen ben of als ik met mijn hond wandel.

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Géén idee en dat houd ik graag zo! Ik heb wel wat dromen, zoals een boek schrijven en daarvan kunnen leven. Op een boerderij wonen met Vince en 100 pups. Zulks. Grote kans dat deze dingen volgend jaar nog niet gerealiseerd zijn. Maar ik heb besloten niet te plannen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Als ik maar niet knipper en het moment dat alles kan veranderen mis. ;-)

Hoe ga je dat bereiken?

Door maar gewoon te doen. Ik geloof erin dat alles ‘gewoon gebeurt’. Dat we helemaal niet zo oppermachtig zijn als we denken. Dat er veel meer nodig is voor iets bereiken dan alleen je ijzeren wil en je stinkende best. Zo veel factoren moeten goed zijn. Daarom stippel ik niets meer uit. Ik zie het wel. Best spannend hoor, om geen idee te hebben waar je volgend jaar staat en wat er in de tussentijd gebeurt.

Wat is jouw ultieme maandagtip?

Ja, doodsaai: gewoon doen! En dan niet in de zin van ‘doe effe normaal’ (liever niet namelijk), maar in de zin van ‘doe het gewoon’. Het kan twee kanten op: het pakt goed uit of het pakt slecht uit. In het eerste geval bof je en in het tweede geval eigenlijk ook, want dan sta je voor een mooie uitdaging om in oplossingen te denken. Misschien heeft het leven geen zin, maar zorg er dan in ieder geval voor dat jíj er zin in hebt.

Volg Lenneke op Twitter, Instagram of via LinkedIn.

15 Reacties

 1. Romy
  april 23, 2017 / 08:38

  Wat knap dat je twee banen met elkaar combineert, maar ik kan me voorstellen dat het al veel scheelt dat je er zoveel plezier in hebt. Mooie uitspraak trouwens, die laatste zin!

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2017 / 08:42

   Ik heb precies met dezelfde verwondering haar antwoorden gelezen. Zo inspirerend! ?

 2. april 23, 2017 / 10:07

  Ik ben ook geen uitstippelaar, maar dan is het inderdaad soms moeilijk om de boot niet te missen. Wat een enthousiasme: geweldig om te lezen!

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2017 / 10:44

   O fijn! <3

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2017 / 10:46

   Wat leuk om te lezen. Hoera hoera! :)

 3. april 23, 2017 / 11:04

  Wat heeft deze meid plezier in het leven. Bewondering, echt..

  • april 23, 2017 / 11:06

   Oops, ik heb het blogadres niet correct ingevuld.. bij deze bijgewerkt ;)

   • Melle
    Auteur
    april 23, 2017 / 12:05

    Oeh, dat is wel belangrijk inderdaad! En dat plezier, dat is toch het belangrijkste én wat je er zelf van maakt :)

 4. april 30, 2017 / 12:26

  Wat een positiviteit! Precies wat ik nodig had na een gebroken nacht slaap en een late dienst (krant) zometeen :-) Iemand nog tips voor een inspirerende video? Iets met de strekking van ‘hoe hou je balans’ hoe deal je met stress ‘hoe reláx je” ik merk dat ik dat moeilijk vind. Dank hiervoor in elk geval!

  • Melle
   Auteur
   april 30, 2017 / 15:26

   YAY wat lief en fijn om te lezen dat je er zoveel aan hebt gehad :) Over video’s gesproken. Misschien vind je de video’s van Deisy leuk. Zij maakt voor haar kanaal Successtof video’s over ondernemen, maar die gaan daar eigenlijk niet alleen over. Vooral over het leven, over balans vinden, dat soort dingen. Ik vind de video’s van Marie Forleo ook wel vaak heel inspirerend oen en anders kan ik je de video’s van Shaina Leis erg aanraden! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 1, 2017 / 12:00

   Wat leuk :) Veel plezier!

 5. mei 1, 2017 / 20:19

  Jaaa! Zag deze tijdens de vakantie met een half oog voorbij komen en net even teruggezocht. Lenneke (en Vince) is/zijn één van mijn favorieten op Twitter, ik hou zo van haar nuchterheid en harde werk-spirit. Superleuk om haar antwoorden te lezen, en net zo inspirerend als ik had verwacht/gehoopt! Leuk!

  • Melle
   Auteur
   mei 2, 2017 / 18:40

   Oo wat leuk, een echte fan :) HOERA!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.