Dit maakt het leven nét even wat leuker | Nooit meer de Sjaak

melle-sjaakOf je nu met vriendinnen op vakantie gaat of met zijn allen een avondje de kroeg in duikt om dansjes te doen. Er komt altijd zo’n moment waarop de rekening op tafel komt. En als ik heel eerlijk ben vind ik dat dus altijd een naar moment. Over geld praten is namelijk niet iets wat nou echt sfeerverhogend werkt. En dat is mooi, want daar is nú een oplossing voor!

Eind vorig jaar ging ik voor de tweede keer dat jaar met vriendinnen op vakantie. We verruilde het regenachtige Budapest in mei voor het zonnige Londen in december. De ironie. Het was ontzettend gezellig! We genoten van het eten, van uren kletsen en van het samen ontdekken van deze magische stad. Maar er is één ding wat me echt is bijgebleven.

Het was namelijk echt heel leuk om te zien hoe iedereen die mee was een taak op zich nam. Voorzien van een Chef Route, Chef Musical, Chef Planning – er moest immers op tijd gegeten worden, Chef Douwe Dabbert Knapzak – voorzien van eten drinken, pleisters en álles wat je maar kon bedenken zat in haar tas – en Chef Financiën trotseerden we de stad.

Een keer raden welke rol ik had. Precies. Degene die het beste is in geld (uitgeven). Ik wist ook niet dat ik het in me had.

Alle dagen verzamelde ik bonnetjes, schreef ik op wie wat had betaald en zodra ik ook maar één streepje wifi had zorgde ik ervoor dat het allemaal gedeeld werd. Aan het einde van de vakantie zorgde ik voor de afrekening. Het was totaal geen moeite, maar tóch ben ik heel blij met deze nieuwe app die ervoor zorgt dat ik tijdens onze volgende trip naar Barcelona – hallo zon, hallo tapas en hallo Euro’s! – nooit meer de Sjaak ben.

Dit is Sjaak. Hallo Sjaak. Sjaak is goed met geld. FIJN! Vooral met langdurige en complexe rekeningen zoals met je huisgenoten die dan weer wel en dan weer niet mee-eten – ik voel een wereldreis met vriendinnen aankomen. Sjaak bewaart de foto’s van je bonnetjes en stuurt betaalreminders zodat je nooit meer awkward zelf mensen hoeft te vragen. Je kunt hem trouwens ook altijd appen met vragen of advies.

Dus wat te doen als je collega zijn pinpas is vergeten, maar wél heel graag koffie wil? Download Sjaak en volg hem op Instagram en Facebook. Hiep hoera! #nooitmeerdesjaak

Deze blogpost is gesponsord door Sjaak

18 Reacties

 1. oktober 19, 2016 / 08:32

  Haha Melle die foto is fantastisch! En wat een interessant concept, klinkt inderdaad heel handig. En je hebt helemaal gelijk, dat moment waarop de rekening op tafel komt is altijd zo onplezierig. Daarom vind ik het ook wel fijn dat je in steeds meer lunchtentjes van te voren betaalt, zodat de gezellige lunch niet nog zo’n vervelend moment krijgt (en je kunt gewoon weg als je zover bent en hoeft niet nog te wachten). Maar dan nog is deze app natuurlijk wel super handig! ^^

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 09:33

   Haha, yes! Photoshop skills for the win! :) En wat leuk dat het zo herkenbaar voor je is. Vooraf betalen is inderdaad ook soms wel fijn. En mocht je nu elke week met een zelfde groepje gaan lunchen maar dan is die er wel en dan die er weer niet, dan is die app weer handig. Altijd een goede oplossing :)

 2. oktober 19, 2016 / 11:16

  Nou Mel, dit klinkt toch wel als muziek in de oren! Heerlijk opgeschreven weer! #nooitmeerdesjaak

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 14:29

   WOOHOO! :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 14:30

   Jaaaaa echt fijn en nog leuker dat we daar elkaar zo in vinden :) Yehees

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 14:36

   Alstuuu! :)

 3. oktober 19, 2016 / 18:03

  Haha zo grappig typsch Nederlands is dit haha :D In Colombia hebben we weinig last met geld. We spreken er gewoon over: allemaal ons eigen deel, rekening delen of 1 iemand betaald? Altijd goed opgelost. En vaak als je alleen bent met een man is er sowieso geen probleem: die betaalt de thee wel haha.

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 20:24

   Jaaaa erg he! Serieus, af en toe best een beetje plaatsvervangende schaamte voor ons Nederlanders. maar goed, zo gaan dat soort dingen schijnbaar. Het is natuurlijk niet voor niets ‘going Dutch’. En doe mij zo’n man! :)

 4. oktober 19, 2016 / 22:05

  Hahahaha, die foto, prachtig! Maar jee dit is wel een handige app zeg, volgens mij echt ideaal voor sommigen uit mijn vriendengroep *kuchiknoemgeennamen*, haha! Fijn verhaaltje ervan gemaakt! :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 22:31

   Haha voor sommige is dit echt een uitkomst. Lekker Sjaak berichtjes laten sturen dat ze nog geld moeten betalen. Heerlijk! :) En dankjewel! Ik doe altijd erg mijn best om ook van gesponsorde content iets leuks de maken :)

 5. oktober 20, 2016 / 15:22

  Als ik ergens een ontzettende hekel aan heb dan is het wel praten over geld. Over wie wat betaald en dat mensen daar op een “tatta”-achtige manier zo krampachtig mee om kunnen gaan. Zelf ben ik een voorstander van een pot. Je legt daar van begin van het dagje, weekendje, vakantie weg een vast bedrag in en betaald dan alles daar uit. Wat overblijft verdeel je dan weer onder de mensen. Alleen vind ik het geen fijn idee om met een groot bedrag contant geld op zak te lopen. Ik ga eens kijken naar deze app. Misschien werkt dat toch een stuk beter!

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 11:00

   Zo’n pot is inderdaad een mega goed idee! Al merk ik wel – en dan ben ik dus vaak de ‘tatta’ van het stel ;) – is dat als we uitgaan of iets dergelijks, ik relatief veel betaal. Ik drink namelijk amper/geen alcohol en dan is het in verhouding wel duur. Maar goed, soms moet je je daar gewoon overheen zetten of inderdaad gewoon Sjaak downloaden. Die regelt het dan voor je. Handig! :)

 6. oktober 21, 2016 / 13:32

  Oooh, ik heb hier eigenlijk nooit zo’n moeite mee. Op vakantie met vriendinnen dan maakten wij altijd een pot en kochten daar de gezamenlijke dingen van, eten, excursies enz. Werkte prima. Nu pint meestal één van mijn vriendinnen de rekening en maken wij het bedrag naar haar over. Eindbedrag gewoon door aantal personen delen (tenzij er echt hele grote verschillen zijn in de prijs van wat iemand besteld heeft). Gaat het om iets klein, even een koffie drinken ofzo, dan trakteert de ene keer de één, de andere keer de ander. Werkt voor mij altijd prima.

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 15:27

   Dat kan natuurlijk ook :) Don’t change a winning combination. Dit werkt, FIJN! :)

 7. oktober 22, 2016 / 18:21

  Ik heb zo’n soort app zelf nog niet. Ik denk niet dat het nog heel lang gaat duren voordat ik er aan moet gaan geloven. Het is inderdaad altijd toch een beetje een ongemakkelijk moment, wanneer de rekening op tafel komt. Ik hoor er meer verhalen over, dus.. ik zal het onthouden.

  • Melle
   Auteur
   oktober 23, 2016 / 08:55

   Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.