Opdracht mét gratis printable | Zo spring je morgen vol enthousiasme je bed uit!

thebestisyettocomeWe waren net geland in Amsterdam toen ik een foto stuurde. Twee sippe gezichtjes in het vliegtuig met de boodschap dat we weer in Amsterdam waren. ‘Snel nieuwe plannen maken’, appte mijn vader terug. Ik dacht aan vakantie en dat zoiets wat je in de toekomst plant, je zo blij kan maken. Het zorg ervoor dat als je eraan denkt, er een golf van enthousiasme en positiviteit door je heen gaat. Dat gevoel is zó fijn! En wat zou je ervan vinden om dat gevoel de komende week élke dag te ervaren?

De opdracht is simpel, het gaat zo

Het werkt als een soort omgekeerd dankbaarheidslijstje. Je weet wel, zo’n hip lijstje die je aan het einde van de dag maakt met allemaal dingen waar je blij van werd en dus dankbaar voor bent. Toen bedacht ik me. Waarom maak je niet zo’n lijstje aan het begin van de dag? Precies! Ik geef je dan ook de opdracht om een lijstje te maken aan het begin van de dag of – aangezien het vandaag zondag is en morgen weer een nieuwe week begint – een lijstje te maken voor de komende week. Een ware thank god it’s Monday lijst. JAA! Denk aan alle dingen waar je naar uit kijkt en waar je zin in hebt, zodat nu al – hallo voorpret – de kriebels door je lijf kunnen stromen. Dat je morgen vol overtuiging uit je bed kunt springen en roept: YAY, thank god it is Monday!

Ter voorbereiding hoef je natuurlijk niet per direct een vakantie te boeken – alhoewel. Denk vooral eens na over de dagelijkse dingen die je blij (gaan) maken. Gezellig lunchen met een vriendinnetje, een recept wat je deze week gaat maken, nieuwe mensen ontmoeten of beginnen aan een nieuwe studie of schooljaar. En mocht je nog wat ruimte zien, dan is het spontaan maken van nieuwe plannen natuurlijk zéker aan te raden.

Dat het uitkijken naar iets volgens kritische mensen alleen maar verwachtingen schept en het daarom dus ook alleen maar kan tegenvallen vergeten we maar even.

Dit staat er op mijn Thank god it’s Monday lijstje

♥ Na best een tijdje weer iemand interterviewen voor mijn blog ♥ theedrinken – en lachen en kletsen en gezellig doen – met Vivian ♥ voor het eerst in mijn carrière 4 dagen gaan werken ♥ plannen maken voor het weekend ♥ zeven overheerlijke ontbijtjes ♥ Rotterdam verkennen op een ov-fiets want, waarom niet ♥ eindelijk iets gaan doen aan het vocht in mijn voet met een bezoekje aan de oedeemtherapeut ♥ voor BlogSociety mooie samenwerkingen opzetten en bezighouden met branding ♥ helemaal losgaan tijdens een spinningslesje, of twee ♥ vanavond met collega’s voor het eerst spring rolls eten ♥ in een cafeetje gaan zitten met mijn laptop en daar heel hip een blogje schrijven ♥ een blik in de slaapkamer werpen en me na 100 keer nog steeds bedenken hoe leuk ons nieuwe kleed is ♥ nieuwe handcreme kopen voor mijn schrale handen – I know, dont’ ask ♥ de stagiaire die vanaf deze week bij ons komt werken ♥ de nieuwe tattoo van mijn collega én vriendinnetje, ben zo benieuwd ♥ toekomstplannen maken in mijn nieuwe agenda die vanaf morgen begint ♥

WIEHOOOO! Download hier je gratis printable.

gratis printable

Ooo jongens, het werkt dus nu al! Terwijl ik aan het bedenken was wat er in mijn agenda staat voor de komende week besefte ik én dat ik superleuke dingen ga doen én dat er dus ook genoeg tijd is om blogjes te schrijven, te sporten en gewoon te doen wat me op dat moment ingeeft. Zo fijn, ik heb er zin in!

Waar kijk jij komende week naar uit? :)

36 Reacties

 1. Britt
  juli 31, 2016 / 09:25

  Haha wat een positiviteit en enthousiasme spat er weer van af Melle!

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 09:47

   Lief! Dankjewel :)

 2. juli 31, 2016 / 11:12

  Wat een goed ideeeee! Ik word al super enthousiast van jou positieve en leuke lijstje. Ik ga ‘m ook maken. Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken voor mij. Ik gok heel positief! Sta ik straks moegen ochtend te springen van blijdschap dat het maandag is, hihi. Thank God, it is mondaaaay!

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 11:31

   Ooo jaaaa wat goed! Jouw enthousiasme spat van mijn scherm. Waauw! Erg aanstekelijk :)

 3. juli 31, 2016 / 12:27

  Jaaaa!♥ Wat een top idee!
  Vooraf is veel beter dan achteraf :)
  Oké, uhhm… Ik kijk uit naar mijn werk dadelijk, en van tevoren ga ik nog even een zelfgebakken stuk appeltaart eten (mjam!). Ik kijk uit naar morgen, omdat ik nog geen plannen voor die dag heb, en dagen zonder plannen zijn zo nu en dan heeeeeerlijk!
  En volgende week mag ik 5 dagen werken (en ik vind het heel gaaf om eens gewoon een volle werkweek te werken. Even ervaren enzo. Hoe dat is. Zo leuk!)

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 14:47

   Oooo jaaaa appeltaart! MMmm <3 En dagen zonder plannen zijn inderdaad zo fijn! Werken trouwens ook. Zo tof dat je dat ook gewoon leuk vindt! Klinkt misschien een beetje stom maar ik hoor zoveel mensen altijd klagen op maandag dat ze weet moeten werken ;) Dan is jouw instelling echt, HEERLIJK!

 4. Claudia
  juli 31, 2016 / 12:46

  Ik heb gisteravond spontaan bedacht om morgen een dagje toeristje te spelen in Amsterdam. Is het al maandag?

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 14:48

   Net op de dag dat ik toerist ga spelen in Rotterdam. NAAAH! Haha, heel veel plezier in ieder geval! En grote smurf zegt dat je nog heeeeel even moet wachten ;)

   • Claudia
    juli 31, 2016 / 14:50

    Hihi, doe ik! Veel plezier in Rotterdam!

 5. juli 31, 2016 / 13:40

  Ik kreeg hier gewoon een BIG SMILE van op mijn gezicht, want in jouw lijstje staan allemaal dingen die je in je mails naar mij hebt genoemd en IK STA ER ZELF OOK NOG EENS IN. Heel erg leuk bedacht, ik ga er ook een maken – krijg al helemaal zin!

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 14:48

   YEEESSS!! :)

 6. juli 31, 2016 / 15:05

  Ik kijk uit naar komend weekend. Dan heb ‘k nog een paar daagjes verlof ;) Maar eerst de week doorkomen..

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 15:07

   O lekker zeg, een fijn vooruitzicht!

 7. juli 31, 2016 / 15:20

  JAAAA, ik houd zo van positiviteit! Dit ga ik zeker weten doen, we staan hier echt veel te weinig bij stil.

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 15:23

   Jouw reactie bevat ook de nodige dosis, YEES! En superleuk, ik ben benieuwd :)

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 23:14

   Jaaa echt een aanrader!

 8. augustus 1, 2016 / 02:05

  Oh wat heerlijk dit! Krijg opeens helemaal zin in deze week. Woensdag weer een blog over de bruiloft (jeej foto’s uitzoeken en bewerken :D ), lekker weer sporten én ik kijk nu alweer uit naar het weekend hahaha. Ohja en eindelijk komt mijn vriendje weer eens thuis slapen. Hij is al 5 nachten weg en komende nacht weer. Dus ergens deze week eindelijk weer thuis. En ik ga de Lonely Planet van Hongkong uit laten printen in boekvorm: leuke voorbereidingen! Je hebt me weer geïnspireerd meid :D

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:25

   Wat goed, dat was precies de bedoeling :) Wat fijn zeg dat je vriend weer thuis komt slapen, altijd zo ongezellig zo alleen! En die blog van de bruiloft (en je reis naar Hongkon, wiehoo!) daar kijk ik ook naar uit :)

 9. augustus 1, 2016 / 11:44

  Wat super leuk dit! Ik maak ook regelmatig een lijstje van de dag, maar andersom is het natuurlijk ook super leuk en motiverend. Ik ga dit zeker doen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 13:35

   Oeh jaaaa! Ben echt benieuwd hoe je het gaat vinden :)

 10. augustus 2, 2016 / 12:57

  Jaa leuk! Ik kijk ook altijd uit naar dingen die in de week gaan gebeuren. Deze week: uit eten met vriendinnetjes, wandelen door het Groningse platteland (en nog een keer uit eten, want waarom niet), de Donald Duck die elke donderdag komt (blijft leuk :D), lekker naar de bios én een stapel boeken die op me ligt te wachten. Fijn!

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 13:44

   Oeh dat klinkt allemaal echt superleuk! Zo veel dingen om naar uit te kijken :) <3 En wat mega leuk trouwens dat je een reactie achterlaat! Dankjewel :)

   • augustus 2, 2016 / 13:52

    Ja, ik ben altijd zo’n stiekeme lezer, dus het werd eens tijd voor een reactie ;)

    • Melle
     Auteur
     augustus 2, 2016 / 14:11

     Echt wel heel leuk! :) YEESS! #goals

 11. augustus 2, 2016 / 21:26

  Oh, deze onthoud ik. Neen, DOE ik!
  Zelfs een positief ingesteld mens als ik kan zo’n lijstje af en toe eens gebruiken ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 21:51

   OO JAA! En zelfs een positief ingesteld mens als ik wordt nog vrolijker van zo’n leuke reactie. HOERA! :)

 12. Irene
  augustus 2, 2016 / 22:49

  Oh geweldig! Vroeger hield ik dus zo’n boekje bij en ben al een tijdje aan het denken om het weer op te pakken. Ga ik nu gewoon doen! :) Je lijstje op voorhand maken is echt een superfijn idee trouwens. Ik ga er meteen mee aan de slag. Als ik nu kon printen, zou ik em ophangen naast m’n bureautje maar ‘t zal een zelfgeknutseld lijstje zijn, wat ook leuk is!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:32

   Jaaa leuk! En hoera ook voor een zelf geknutseld lijstje :)

 13. marlousvdh
  augustus 8, 2016 / 21:05

  Ah wat een goed idee! Leuk dat het ook zo goed bij je blog past :-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 8, 2016 / 21:50

   YEESS! Het zijn de ideeën nét voor het slapengaan die het doen. Dat blijkt! Wordt er zelf ook helemaal blij van :)

 14. augustus 18, 2016 / 15:49

  Een beetje laat, maar ik ga dit voor de komende week ook doen! Zo leuk :D

  • Melle
   Auteur
   augustus 18, 2016 / 16:41

   Beter laat dan nooit toch? En eigenlijk wel heel goed en direct een reminder voor mij, het kan immers élke week!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.