Gehoord bij Giel op 3FM | Vandaag vieren we maandag!

thank-god-its-mondayOp het moment dat deze blogpost online komt ben ik gewoon in Hilversum bij Giel – ik herhaal, bij GIEL! – op 3FM om mijn tips voor een geweldige maandag te delen. Wanneeer ik dit schrijf is echt een heel bizar idee, nog niet te bevatten! Zó ontzettend fantastisch geweldig leuk! Het is vandaag namelijk – echt waar, google maar – nationale thank god it’s Monday dag! En met deze tips wordt dat dus gegarandeerd een feestje. HOERA!

Sommige websites zeggen dat deze leuke dag in januari is, andere zeggen in juni. Maar wat het antwoord ook is, wat mij betreft vieren we élke maandag thank god it’s monday day. Wie zegt er nou nee tegen 52 feestjes in één jaar!

Realiseer je: het is niet de dag die je humeur bepaalt | Als je vindt dat het een stomme dag is, waarbij je weer de hele dag op kantoor moet zitten en stomme meetings moet bijwonen, dan is het ook een stomme dag. Of zoals Suzanne het zo mooi samenvatte, it’s not monday, it’s your shitty job. Als je maandag ziet als het begin van een nieuwe week vol kansen en mogelijkheden en een dag om dingen te doen waar je energie van krijgt, dan is dat ook zo. Voelt direct heel anders! Natuurlijk zijn er dingen stom, zijn er taken die je niet leuk vindt om te doen of gebeurt er iets vervelends. Hoe jij ermee om gaat, dat is de vraag!

Begin de dag met één simpele taak: maak je bed op | Ja, het staat er echt en ja, ik hoor je denken. Gaat dit serieus mijn dag veranderen? Het antwoord is ja. Twee personen genaamd Gretchen Ruben – haar boek én haar podcasts zijn geweldig – en de Amerikaanse voormalig marine-admiraal William McRaven zijn de inspiratiebronnen – bekijk hier het méga inspirerende filmpje – voor deze tip. Naast dat je slaapkamer er in drie seconden opgeruimd – oké, een stuk opgeruimder – uit ziet geeft het je ook een gevoel van voldoening en controle. Het is de eerste taak van de dag die je hebt volbracht en zeg nou zelf, het kostte niet eens zo veel moeite. Dus laat die andere taken maar komen. Je bent er nu helemaal klaar voor!

Maak een geweldig ontbijt voor jezelf | Naast dat dit mijn favoriete maaltijd is, – ik kan het niet vaak genoeg zeggen – en ik gewoon ontzettend van eten hou, is ontbijt ook echt een moment om een feestje te bouwen. Gewoon voor jezelf! Een feestmaal werkt voor mij echt als een me-time momentje waardoor ik helemaal zin krijg in de dag. Dus leef je uit met kwark, chocolade, fruit, boterhammen met pindakaas of start het feest al de avond van te voren met overnight oats.

Stap uit je dagelijkse routine | Neem eens een andere route naar je werk! Of stap een halte eerder uit en loop het laatste stukje, ga met de trap in plaats van de lift, groet de receptioniste heel vrolijk als je het pand binnenkomt, maak een praatje met collega’s van een andere afdeling, doe spontaan mee met een wedstrijdje tafeltennis of geef je collega (wel spontaan én oprecht) een compliment. Blijkt dat je hartstikke creatief wordt als je af en toe uit je dagelijkse routine stapt. Dus wie weet wat het je allemaal brengt! Psst: over dit onderwerp schreef ik een tijdje geleden een héle blogpost!

Plan iets om naar uit te kijken | Want zeg nou zelf: iets leuks om naar uit te kijken is áltijd fijn! Voordat je nu gelijk een ticket gaat boeken naar een tropische bestemming – oké, als het kan dan zéker doen – kun je misschien een vriend of vriendin een berichtje sturen om weer eens af te spreken. Plannen maken voor het weekend begint immers op maandag! Of wat dacht je van een leuk recept om vanavond te koken, vanavond spontaan een wijntje opentrekken tijdens de aflevering van Game of Thrones vanavond of online iets (kleins) bestellen?

Als je dan toch op de radio bent, geen feestje zonder muziek | Oo als ik érgens he-le-maal de kriebels van kan krijgen is het wel muziek. Het zegt écht kracht bij mijn humeur. Lekker swingen in de ochtend of ongegeneerd meeblêren in de auto. Op de fiets luister ik het áller liefste Shots (Boiler Remix) van imagine dragons. Serieus, daar ga ik me een partijtje van stuiteren, niet te doen! Ook de tip van Karlijn, Sun Is Shining van Axwell /\ Ingrosso is écht goed. Die energie!

Luister het fragment (gemaakt door vriendlief) hieronder terug, check deze link voor het filmpje en kom vooral vrijdag nog even terug voor de foto’s en mijn ervaringen!

Wat is jouw ultieme tip voor een héle fijne maandag?

PS: Mocht je onverhoopt nog in een kledingcrisis belanden, denk dan aan deze tip van Femke: “je kunt alles aan!”. Letterlijk én figuurlijk!

44 Reacties

 1. juni 6, 2016 / 07:38

  Wauw, wat tof dat je bij 3FM bent! Ik ga het in ieder geval terugluisteren :)

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 08:12

   Yay superleuk! Is het gelukt? Anders staat er nu ook een audiofragment in deze blogpost gemaakt door vriendlief :) Ben benieuwd wat je ervan vindt! X

 2. juni 6, 2016 / 08:36

  Wat ontzettend gaaf dat je op de radio was. You go girllll!

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 09:36

   Het was zó leuk! Ik sta nog helemaal te stuiteren :)

 3. juni 6, 2016 / 09:06

  Super leuk!! Goed gedaan! En wat een fijn lied, staat nu op repeat. Prima begin van de maandag :-)

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 09:36

   Dankjewel wat lief! Ik heb het nummer net ook nog even geluisterd op de fiets naar mijn werk. ZO FIJN! :)

 4. juni 6, 2016 / 09:58

  Goed gedaan, word er ook echt vrolijk van :D Fijne maandag!

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 10:14

   Dankjewel! :) En wat leuk dat je er ook zo vrolijk van wordt. Sta zelf ook nog helemaal te stuiteren :)

 5. juni 6, 2016 / 10:55

  Wat was dat super fijn om terug te luisteren! Je moet vaker audio berichten doen, lijkt me super leuk! Je bent zo lekker positief en vrolijk! Dat kan iedereen in de ochtend wel gebruiken!

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 10:57

   Wel echt heel leuk he, ook bij Merel vind ik dat zó fijn! Ik ga er eens over nadenken :) Dank voor de tip in ieder geval en YAY voor dat je het ook zo leuk vond :)

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 11:21

   Haha lieef! Het vergde inderdaad wel wat ‘ga-uit-je-comfort-zone’ skills maar oo het was het zoooo waard!

 6. Martine van 't westeinde
  juni 6, 2016 / 11:19

  Goede gedaan Melle! Fantastische foto ook:-)

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 11:21

   Dank u dank u! :) Het was zó leuk!

 7. Claudia
  juni 6, 2016 / 12:03

  Net het filmpje bekeken. Erg tof!

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 12:16

   Yay je bent écht fan! :) <3

 8. Esther Huesken
  juni 6, 2016 / 12:57

  Yeah! Stoer Melle!

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 12:58

   Dankjewel Esther! :) <3

 9. juni 6, 2016 / 15:01

  Super cool Melle! Je deed het echt super en half Nederland is zijn maandagochtend nu met confetti begonnen! Ik zeg: vaste rubriek bij 3FM!

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 15:14

   JAAA élke maandag confetti en blijheid bij 3FM. Dát zou super geweldig zijn!

 10. juni 6, 2016 / 16:20

  Wat geweldig om te horen dit :D Heel tof dat je dat mocht doen! En natuurlijk hele fijne tips :) Ik vind sinds ik je blog volg de maandag lang niet zo vervelend meer, en dat is de waarheid!

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 16:33

   Wat geweldig dat mijn blog daaraan heeft bijgedragen, dat vind ik echt zó leuk om te horen! :)

 11. juni 6, 2016 / 20:28

  Wat een leuke tips! Ben benieuwd hoe het gegaan is bij Giel, maar het kan niet anders dan heel goed. Cool dat je blog en echte officiele naamsdag heeft :-)

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 20:48

   Dankjewel! Het was echt superleuk en heel bijzonder om mee te maken. Mijn radio debuut was gewoon bij 3FM. HA! Vet cool :) En die naamsdag. Wist ik dus niet! Totdat ik een mailtje kreeg of ik op deze geweldige dag langs wilde komen. Natuuurlijk! In de blogpost heb ik een audiofragment – kun je het vast horen – en via deze link kun je een waar filmpje zien van het fragment!

 12. juni 6, 2016 / 20:44

  Suuuuperleuk dat je op de radio was! Ik denk inderdaad dat het even een andere mindset is die je moet zien te vinden om te realiseren dat de maandag helemaal niet zo erg is. Goede tip van het bed opdekken, die ga ik onthouden! :)

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2016 / 20:50

   Jaaaaaaa echt heel tof! En weet je, toen ik vorig jaar deze blog begon, hield ik ook niet van maandag. Het is inderdaad de mindset, het positief denken maar ook wíllen denken. Want zoals de eerste tip ook zegt. Als jij wil dat het een leuke dag is, dan is het ook zo! :) En je bed opmaken, kun je direct morgen proberen. Doe het ook elke dag fanatiek en het werkt echt! :)

 13. juni 6, 2016 / 22:39

  Dit is zo tof Melle! En dat liedje op het begin ook echt :) En whahaha, ik luisterde het terug en ging meteen mijn moeder enthousiast opbellen! En zij vond jouw naam belangrijker, omdat ze dat zo’n toffe naam vindt, en ik was ‘hallooooo mam, ik werd genoemd op de radio!’.
  En weet je Melle, jij hebt een fijne stem! Ik was de laatste weken interviews aan het terugluisteren voor mijn scriptie gedoe en als ik mezelf hoorde praten kromp ik elke keer ineen van ellende. Maar die van jou is zo fijn! X

  • Melle
   Auteur
   juni 7, 2016 / 09:03

   Haha zo leuk! En dankjewel wat lief! Echt <3 :)

 14. Femke
  juni 6, 2016 / 23:57

  ? Superrrr tof!! Ik hoor wel een schattig zenuwtje in je stem. Maar idd een leuke stem zo naast die kwebbelaar Giel.
  Top tips.

  Xx

  • Melle
   Auteur
   juni 7, 2016 / 09:09

   Haha die eerste seconden, ZEEENUUUWACHTIG! Haha :) Jup, dat was inderdaad zo maar daarna was het best oké toch? :)

 15. juni 7, 2016 / 03:21

  Wauw wat supertof dat je op de radio was!! Bij Giel nog wel :D Echt jouw moment dit! :)

  • Melle
   Auteur
   juni 7, 2016 / 09:10

   Jaaaa toch niet te geloven dat dat gewoon mocht! Gelukkig hebben we de fragmenten (audio/video/foto’s) nog. Zo leuk! Dankjewel :)

 16. juni 7, 2016 / 09:13

  Jaaaa wat leuk! Echt goed gedaan, Melle! Lijkt bijna alsof je het dagelijks doet! ;-)

  • Melle
   Auteur
   juni 7, 2016 / 12:56

   Dankjewel! Ik ga zo jouw stukje ook nog even terugkijken. Zoooo leuk!

  • Melle
   Auteur
   juni 7, 2016 / 19:49

   Jaaa zo tof! En leuk ook dat jij het leest :)

 17. juni 9, 2016 / 17:04

  Ontzettend gaaf dat je dit hebt gedaan, ik kijk echt uit naar je blog van morgen! En die tip van het bed opmaken, wauw – die klinkt echt heel goed eigenlijk!

  • Melle
   Auteur
   juni 9, 2016 / 19:18

   Jaaaaa zo leuk! En echt he, bij mij werkt het wel goed :)

 18. augustus 17, 2016 / 14:12

  Ik kom voor het eerst op je blog én wat heerlijk deze positiviteit!
  Ik werk op maandag bij een platenzaak en dat is zo’n heerlijk werk dat ik meteen je tasje heb besteld als werktas! :)
  Ga zo door, ik houd je blog zéker in de gaten!

  • Melle
   Auteur
   augustus 17, 2016 / 14:36

   OO lief zeg! Hoera hoera en yay dat is dus echt de beste tas ooit. Niet alleen omdat het mooi is, ik neem hem zelf ook altijd overal mee naartoe. Leuk dat je me gaat volgen! x

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.