Vrijdag Kiekdag | Hallo IKEA, Dopper-dag en wat doe je als de pindakaas op is?

vrijdag-kiekdag

Jippie ja jooooo het is vrijdag en dat betekent dat het én bijna weekend is én het enige echte weekoverzicht van yours truly weer voor je klaar staat. CONFETTI!

Vrijdagavond was het zo mooi weer! Lekker lang op het balkon gezeten. Katjes vonden het ook leuk, zie je :)

Zilvervliesrijst met broccoli, champignons en zalm. Eerlijk gezegd niet echt iets wat ik zelf zou bedenken maar het was verrassend lekker. Oo die #FITGIRLCODE guide, elke keer weer een verrassing maar tot nu toe is echt álles lekker. HOE DAN?

Bijna vergeten te vertellen. We hadden vrijdagavond een logee! Marlyn kwam logeren en moest zaterdagochtend vroeg weer op. Dus, daar ging ik even gebruik van maken. Het resultaat was dat ik om half 9 al in de sportschool op de cross trainer stond. Whoop whoop! Het was zó fijn! Lekker rustig en na het sporten heb je nog een hele lange dag voor je. Dit moet ik écht onthouden (en mezelf heel vaak vertellen hoe geweldig het was. Misschien helpt het voor komend weekend).

Na het sporten was het tijd voor een romantisch uitje naar IKEA! Haha, het is dus echt heel erg. Wanneer het súper lekker weer is, gaan wij naar IKEA. Jup! Iets met werk en tijd hebben in het weekend en dingen die écht nodig zijn zoals een bloempot voor mijn pannenkoekplantje (I know, dat duurde echt veel te lang) en ziplock zakjes.

Vet goed geslaagd! Niet alleen wat we nodig hadden maar natuurlijk ook nog veel meer – what else is new! O, en hoera voor het eerste ijsje van het seizoen. Frozen yoghurt for the win!

Ein-de-lijk vonden we bloempotten met een schotel én – en dat bleek dus echt ontzettend moeilijk te zijn – gaten erin zodat de plant het water vanuit het schoteltje op kan slurpen. Dus. Die waren terracotta en ja, we houden nu eenmaal van wit. Dus even langs de Gamma. Zo veel keuze! Dit is het geworden :)

En zo fijn dat het mooi weer was! Kon ik op het balkon direct de potten spuiten. Fijn!

Twee stellingkasten, een spuitbus witte verf en het uitzoeken van allerlei bloempotten en accessoires verder is dit het resultaat. Best gezellig toch?

Fleur was not amused.

Zondag leek het wel feest in huis. Dit stond op het menu. HA! Oo zo lekker. En even voor de duidelijkheid, dat is dus geen pizza maar ei met tomaat en basilicum. Smaakt wel als pizza, is het niet.

Zondag spendeerde ik de hele dag achter de computer. Lekker de hele dag blogjes typen. Knysa vond het fijn. En ik ook <3

Ik maakte onder andere deze foto. Toen ik het idee had om ‘ruimte geven’ zo uit te beelden was ik helemaal enthousiast. En zo ziet dat er dus uit. Een foto maken met een wit kaartje, een plaatje vinden die ik gratis mag gebruiken in de foto plaatsen, de handen ‘uitknippen’ en de laag er overheen leggen. Voila!

Heb je dat ook wel eens? Dat je een idee hebt en dan helemaal door het dolle bent? :)

Zie je dat mooie tomaten hoofd hier? Dat krijg je als je een interval training doet uit de guide.

Maandag. Dopper dag! Hoera hoera, ik ben er echt blij mee. Ik had zelf al een witte maar deze gele is me toch een partijtje vrolijk! En wat ook handig is, deze laat ik lekker op mijn werk. Dus geen gesleep meer met flesjes. Ideaal!

Dinsdag at ik de avocado smoothie als ontbijt. Nou ja, at? Slurpte? Gruwelijk lekker in ieder geval. En dit is het recept!

En daar ging het mis. Iets met deze gruwelijke taart. De verleiding van de Black Velvet kon ik niet weerstaan. Heerlijk van gesmuld!

Iets met legday en ja, ook wel een beetje met de taart. Go go go!

Stiekem zit ik – eigenlijk altijd wel maar nu helemaal want kijk dan! – naar tattoos te gluren. Instagram blijkt daar dus ideaal voor te zijn. En ooo deze is mooi! Zoiets vind ik ook echt heel tof. Maar dan wat meer minimalistisch en wat kleiner.


Wat doe je als de pindakaas op is? Dan stop je woensdagochtend alles voor het ontbijt in je tas en fiets je langs de supermarkt naar je werk. Dan ga je vervolgens je ontbijtje klaar maken, op een fotogeniek stukje vloer staan en een foto maken voor Instagram. JOE!

Deze collega – ze liep ook tmg binnen – moest ik gewoon even op de foto zetten. Kijk dan. Een unicorn op een spijkerjasje. Mijn dag was direct goed. Best een uitdaging trouwens, fietsen en een foto maken tegelijk zonder te vallen.

Alsof ik je nog niet genoeg eten had laten zien, hierbij een heerlijk maaltje van woensdagavond. Pitabroodjes met falafel. Dit is dus preciés zoiets waarvan ik dacht dat dit bij de verboden dingen hoorde. Het ‘dit-mag-je-echt-nooit-meer-eten-anders-is-het-afvallen-van-twintig-kilo-echt-voor-niks-geweest’ eten. Maar, als het op het menu van een fitgirl staat, dan sla je het natuurlijk niet over. SMULLEN!

Ik bestelde een spijkerjasje. Als een soort zomerjasje wil ik het gaan dragen. Wat vind je? Ik twijfel nog een mini beetje.

Fleur was in ieder geval wel heel blij met het jasje.

Donderdag. Hop hop! Snel een eitje eten! Eigenlijk moest ik een proteïne shake drinken bij mijn ontbijt maar daar heb ik na Cambridge zó’n trauma van dat ik dus liever een ei kook. Enfin, een weeg en meet moment stond op het programma. AAH!

En wat bleek? Sinds december is er eindelijk verandering. POSITIEF! Vetpercentage gedaald, spiermassa (en gewicht) toegenomen. Hoera hoera en kudos voor de guide. 

De trainer vond het leuk om mij daarna een conditietest te laten doen. Eh, oké! Ken je dat verhaal van de conditietest? Dat je helemaal stuk gaat omdat het zó zwaar is maar dat je je niet wilt laten kennen? Nou dat kwam dus niet. Haha, ik maar braaf fietsen en me klaar maken, niets dus. Had wel een hele goede conditie. Dat dan weer wel.

Gisteravond sloot ik de week af met een interview met Marike! Ze kwam me interviewen over mijn ochtendritueel voor haar blog inthemorning.nl. Superleuk! Collega’s met blogs zijn sowieso heel leuk :) Yay! Als het online staat zal ik het nog even met je delen.

En dat was het weer voor deze week! Ik wens je een geweldig weekend toe. Ga lekker in de zon zitten en terrasjes pakken, het wordt prachtig weer! O en vergeet je niet om ergens tussendoor ook een ijsje te eten? Mag van mij – beste excuus. Lekker genieten van fijne dingen!

Tot slot, de blogposts van deze week

Heel veel liefs en tot maandag!

X Melle

29 Reacties

 1. juni 3, 2016 / 07:36

  Wat super grappig, wij gaan ook heel vaak naar Ikea! Meestal gewoon als we niets te doen hebben en een leuk uitje willen, plus nog een stuk of 2 tuincentra, haha! Komt er dus op neer dat we bijna ieder weekend in de Ikea te vinden zijn.. Waarom zeg ik dit ook alweer in het openbaar? :P

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 09:19

   Hahaha, dankjewel dat je dat in het openbaar zegt, dat helpt echt onwijs! :) Stiekem ís dat ook gewoon heel leuk. Lekker burgerlijk rond hobbelen. Heerlijk!

 2. juni 3, 2016 / 07:45

  Die stellingkasten staan zó gezellig op jouw balkon! Super leuk ook met die gespoten bloempotten. Vind je spijkerjasje trouwens wel leuk staan hoor! Niet meer twijfelen hihi. :)
  Super fijn ook trouwens dat er verandering is sinds december! Ga zo dooooorrrr. :D

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 09:23

   Whoop whoop, en hoera voor het spijkerjasje! Die doe ik dus niet meer uit ;) Ik twijfelde voornamelijk nog een beetje over de grootte. Hij is best een beetje oversized. Vandaar :) Fijn weekend! x

 3. juni 3, 2016 / 08:09

  Oh dat jack met de unicorn is inderdaad echt mega fantastisch! Zelf vind ik spijkerjasjes altijd heel leuk staan bij anderen, maar zelf draag ik ze niet zoveel. Ik vind ze niet zo praktisch en niet zo lekker zitten. (A) Maar als je nou dat spijkerjack neemt kun je er zelf ook een unicorn op strijken! ^^

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 09:29

   Haha jaaa precies! Ik vind het ook altijd zo leuk bij anderen en was al weer druk in de weer om mijn Pinterest bord ‘dress the way a ha a ha I like it a ha a ha’ te voorzien van plaatjes met spijkerjacks. Wie weet, doe ik nog wat meer inspiratie op ;)

 4. juni 3, 2016 / 09:04

  Super leuk zo het balkon! Ik vind het spijkervaste ook leuk hoor, heb je hem gehouden? Spijkerjasjes zijn eigenlijk nooit verkeerd. En misschien ga ik inderdaad wel een ijsje halen vandaag. Jammie!

  • juni 3, 2016 / 09:05

   Stomme autocorrectie haha, spijkerjasje dus!

   • Melle
    Auteur
    juni 3, 2016 / 09:31

    Voordeel van de twijfel inderdaad, want zo met dit jurkje vond ik het wel erg leuk! Het is een beetje het oversizede – bij deze een woord haha ;) – wat me deed twijfelen. Maar ach, dat komt vast goed. Een fijn jasje om even aan te trekken als het mooi weer is, is dit zéker. We gaan het meemaken! :)

 5. juni 3, 2016 / 09:16

  Die poes bij je toetsenbord, dat komt me heel bekend voor. Als ik ga bloggen komen mijn katten ook altijd even neuzen. Soms typen ze zelfs zelf ook wat, maar ik heb de indruk dat ze toch niet zo’n talent daarvoor hebben ;). Of ik begrijp hun geheime boodschappen gewoon niet… Kan natuurlijk ook ;)

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 09:34

   Jaaa wat een lieverds zijn het ook he! En haha, geen talent maar wel veel intentie om ook een blogger te zijn. Ik zou trouwens best ‘kats’ willen leren. Ben wel benieuwd wat ze allemaal mauwen ;)

 6. juni 3, 2016 / 09:31

  Wat is je balkon zo gezellig met de stellingkasten! Zou willen dat ik daar ruimte voor had maar met 1 vierkante meter aan balkon gaat dat denk ik niet lukken. En volgens mij bevalt de guide je wel he, wat een lekkere receptjes komen er voorbij. Ik start komende week weer opnieuw met de vegetarische guide. Ben benieuwd of die net zo lekker is.

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 09:37

   Dank u dank u! Kan zo veel verschil maken he, zo iets ‘kleins’. Ons balkon is wel groot maar vooral heel breed, niet per se diep (snap je het nog haha het is gewoon een smalle rechthoek ;)). We zijn nog even aan het bedenken hoe we het verder gaan aankleden. En de guide, ja die bevalt zeker goed! En oo die vegetarische guide daar ben ik heel benieuwd naar ook :) Hoe is het met jou gegaan? Was de vorige wat of vond je het tegenvallen? x

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 10:55

   Yaaaayy! De échte food fotografie laat ik graag aan jou over want hallo, dat is dus echt wel een specialiteit. Dat jij nu enthousiast wordt van mijn kunsten vind ik dus echt heel leuk!

 7. juni 3, 2016 / 13:13

  Ah die kastjes op je balkon zijn echt heel erg leuk en cute! Ah wat is fleur een schatje, wat een lief katje. En jummie het pizza ei ziet er echt heerlijk uit. <3
  Liefs! Evelien

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 13:31

   Dank u dank u! En meestal wel inderdaad, ze heeft nogal haar eigen willetje ;) En omelet wat eruit ziet als pizza for the win. YAY!

 8. juni 3, 2016 / 13:59

  Yaaaaas, vrijdag kiekdag! Ik vind je katjes zo leuk. En je balkon is heel mooi geworden met die stellages en plantjes. Fijn weekend !

 9. juni 3, 2016 / 17:45

  Ohhh leuk overzicht!!! Die katten van jou zijn zo lief om naar te kijken :D Ik eet trouwens elke dag een gekookt ei. Colombianen zijn ook verzot op eieren hahaha. En ja de IKEA, die mis ik wel eens hoor! Toen we afgelopen winter naar Nederland gingen voor 4 dagen vroeg ik aan mijn vriend: wat wil je écht zien? Nou je raadt het al: hij zei ‘de Ikea!’ hahahaha. Dat vond ik toch wel een beetje te gek worden dus we zijn niet gegaan :P

  • Melle
   Auteur
   juni 3, 2016 / 18:01

   Een gekookt eitje of überhaupt een ei is echt van de laatste tijd dat ik dat zo lekker vind. Snap t nu heeeelemaal! En haha ik snap het heel goed dat je IKEA mist. Net als HEMA. Zou ik ook missen.

 10. juni 4, 2016 / 06:13

  Spijkerjasje is leuk! En die black velvet ziet er goeeeed uit!

  Oh en mijn hoofd had laatst besloten dat omeletten ook pizza zijn maar dan van ei. ;)

  • Melle
   Auteur
   juni 4, 2016 / 08:16

   Yeeeesss! En zie je wel, great minds think alike :)

 11. Irene
  juni 4, 2016 / 22:06

  Oooh als ik ooit een tattoo zou nemen, zou het ook zo eentje zijn! Vind dit echt suuuperprachtig! Spijkerjasje staat je goed vind ik! Dat is weer zoiets wat ik altijd heel er leuk vind staan bij iemand anders (zoals bij jou :D) en als ik er dan zelf es eentje pas vind ik het er raar uit zien :p maar dat zal wel in m’n hoofd zitten waarschijnlijk.
  De poezen van m’n vriend gaan ook altijd op z’n toetsenbord liggen. Hij is bezig met z’n masterproef en zit eigenlijk hele dagen achter de pc. Baloe komt dan altijd eerst heel braaf naast de computer liggen en dan schuift ie stiekem altijd een klein beetje op tot ie denkt dat het wel niet zal opvallen als z’n kop op het toetsenbord ligt. Hoe vaak m’n vriend hem ook ‘wegduwt’, hij doet het elke keer opnieuw :p vreemde dieren! Maar zo kan je er nog eens om lachen :)

  • Melle
   Auteur
   juni 4, 2016 / 22:11

   1) Jaaa zo mooi :)
   2) Dankjewel wat lief! Dat heb ik dus ook bij anderen. Ik heb vandaag een paar outfitjes ermee gepast en ik moet zeggen, ik vind het steeds leuker. Moest er echt wel een beetje aan wennen.
   3) Hahaha wat superlief en zó herkenbaar! Toen ik aan het afstuderen was maar ook toen mijn vriend bezig was met zijn scriptie lag de kat heel vaak op het toetsenbord, op zijn hand of op de boeken die ernaast lagen. Haha heel fijn, studie ontwijkend gedrag :)
   Liefs! x

 12. Irene
  juni 4, 2016 / 22:51

  Misschien moet ik er dan ook nog wat aan wennen ? en ja, tis alsof ze weten dat je even wel wat steun kan gebruiken en zij wat aandacht. En daarna gaan ze miauwen om eten :p

  • Melle
   Auteur
   juni 4, 2016 / 23:30

   Haha precies dat inderdaad!

 13. juni 5, 2016 / 15:34

  Aaah Ikea, ik ben er van de week nog geweest. Maar is ook niet handig met Maxi Cosi (of ja, eigenlijk wel want dan kán je gewoon niet zoveel meenemen hihi). Die tattoo vind ik geweldig, ik hou er van. Al heb ik de armen er niet voor om zulke tatoeages op mijn arm te laten zetten, dan zijn het al snel van die hangende bloemen die te weinig water hebben gehad, zeg maar.

  • Melle
   Auteur
   juni 5, 2016 / 18:32

   Haha handig en onhandig tegelijk. Want ja, je komt daar vast ook om leuke spulletjes voor Mels te kopen. En die tattoo ik moest er wel om lachen. Ik snap wel wat je bedoelt met die armen. Heb daar zelf ook wel ‘last’ van maar jouw verhaal over de bloemen die water nodig hebben maakt werkelijk alles goed!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.