Er is elke dag een reden om blij te zijn en dit waren die van mij

Ik heb er nog even aan getwijfeld, maar ik heb toch besloten door te gaan. Doorgaan met wat? Nou! Sinds vorig jaar ben ik begonnen met een wekelijkse mail-nieuwsbrief genaamd “52 blije maandagen”. Een heel jaar lang elke maandag een mailtje van mij met een opdracht, peptalk of gedachte. Ik vind het echt ontzettend leuk om te doen en ondanks dat mijn blog het afgelopen jaar een tijdje stil heeft gelegen, heb ik wel (bijna) altijd een blije maandag mail verstuurd. Dit jaar is het dus tijd voor het tweede seizoen. Dat ben ik begonnen met de opdracht om elke dag op te schrijven wat jouw reden is om blij te zijn. Er waren het afgelopen jaar zoveel redenen om elke dag niet blij te zijn, dat deze opdracht zeer welkom was. En het heeft geholpen! “Melle, ik volg jouw opdracht uit je nieuwsbrief op en man wat word ik daar vrolijk van!
De focus op het positieve, die er altijd wel blijkt te zijn, is zo fijn!” – Sanne

Dit waren mijn zeven redenen om afgelopen week blij te zijn.

1. Maandag. Ik had vandaag een bijzonder positief gevoel vandaag. Alsof ik me na zo’n lange tijd weer écht een beetje mezelf voelde. Enthousiast en met een heel positief gevoel. Dat is lang geleden, echt fijn! En dat gevoel is de rest van de week gebleven. YAY!

2. Dinsdag. Ik was vandaag weer voor het eerst naar het werk gegaan sinds de operatie. En dat voelde heel goed! Lichamelijk nog niet fantastisch, maar ik realiseerde me dat mijn werk ook echt mijn happy place is. Dat ik er graag ben, dat ik er energie haal en dat het ook als het even niet zo goed gaat, een plek kan zijn die juist heel uplifting kan werken.

3. Woensdag. Ik was vrij en mijn ouders waren in de buurt. Wat doe je dan? Precies: naar Ikea! Al een tijdje wil ik heel graag onze gang een make-over te geven. Ik geef het toe, ik ben dus echt vet geïnfluenced door Rachel van de Huismuts. Zij had in een campagne met Ikea haar gang ook een make-over gegeven – check hier haar vlog – en toen dacht ik: dat is echt een uitkomst. Onze gang is nooit echt een ‘kamer’ geweest. Eerder een nuttige doorloop en nu is daar dus eindelijk verandering in gebracht. En nu kon dat dus ook daadwerkelijk gebeuren. Hulp om dingen te tillen én een auto. Het was heel gezellig en onze gang is nu echt top. Reden om blij te zijn: dat als iets langer duurt dan je had bedacht, het extra leuk is als het eindelijk is gelukt.

4. Donderdag. Een een onverwachte glimlach op mijn gezicht bij het zien van de houdbaarheidsdatum van de net gescoorde pitabroodjes: 03/04/2018, mijn verjaardag.

5. Vrijdag. Mijn vader appte me dat hij een regenjasje had gevonden van vroeger. Niet zo interessant zou je denken. Ha! Nou daar komt ‘ie. Toen ik klein was ging ik samen met mijn ouders op vakantie naar Schoorl. We zijn daar meerdere keren geweest en toen ik drie was is bovenstaande foto van mij gemaakt. Vorig jaar december zijn we opnieuw naar Schoorl geweest en hebben we op exact dezelfde plek – bij de mevrouw (inmiddels dik in de 90) waar we een huisje huurde – een nieuwe foto gemaakt. Dat was al superleuk maar dat mijn vader dus het jasje afgelopen vrijdag vond, maakt het verhaal helemaal rond. Zo leuk! Ik maakte er op Instagram een Story van die je nog kunt terugkijken.

6. Zaterdag. Echt dus een mega topdag. Ik had voor het eerst in tijden oprecht zóveel zin om met iemand af te spreken! Dat was dus al hoogtepunt één maar het werd nog leuker. Het ging door, het was onwijs gezellig en fijn en ik ben zó blij dat ze in mijn leven is. Ik had haar liever onder andere omstandigheden leren kennen – lekker cryptisch wel maar het komt erop neer dat we allebei ons kindje hebben verloren afgelopen jaar – maar wat ben ik blij dat ze er is.

Oeh en niet te vergeten, ik las luisterde een boek uit waar ik echt ontzettend enthousiast over ben. Het was zo mooi en fijn dat ik heb besloten om er een blog over te schrijven. Ik kan het zelf ook bijna niet geloven ;).

7. Zondag. We hebben het hele huis opgeruimd (no worries, Stephan heeft het meeste gedaan ;)). De kerstboom weg, alle dumpplekken bij langs en nu is alles gewoon netjes. Schoon, fris en dat zorgt ervoor dat het ook opgeruimd is in mijn hoofd. Wat een goed begin voor een nieuwe week!

Ben je al geabonneerd op de blije maandag mail? Zou het superleuk vinden als je aanhaakt! Ik ben namelijk onwijs benieuwd wat je ervan vindt. Happy Monday!

9 Reacties

 1. januari 8, 2018 / 19:23

  Wat ben ik blij met jouw enthousiasme vandaag! Het was ook voor mij wel een hele fijne week vorige week, maar ik vertel je in een mail welke mijn puntjes waren! Ik ben trouwens zo blij te lezen dat het goed gaat en je je een beetje beter begint te voelen! Ik weet dat zelf dat dat een zegen is na een lange periode van onzekerheid, somberheid. Het is echt het eerste lichtpuntje na een lange tunnel en dat gevoel is fantastisch. Je positiviteit werkt zeer aanstekelijk! :)

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2018 / 11:05

   Oo lief zeg! En wat weet je dat weer goed te verwoorden. Het is ook altijd pas achteraf. Dat je zo’n moment hebt van verlichting en dat je dan opeens denkt van wow, nu voel ik me best wel goed maar de afgelopen maanden dus eigenlijk niet. Dan besef je het pas écht!

 2. januari 8, 2018 / 19:40

  Wat ben ik blij voor jou dat je een leuke week had! Ik ben ratsvergeten door mijn bezigheden om je hierover te mailen, oeps! Maar heb dit wel gedaan ivm je mail deze week ;) Ik kan ze helaas moeilijker op mijn blog inplannen, waarvoor mijn oprechte excuses! Maar ik blijf wel met heel veel plezier je blije maandagmails lezen!

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2018 / 11:06

   Ik vond het al zo’n enorme eer dat je zo lang de opdrachten schreef, een heel jaar gewoon! Dus geen excuus nodig dat je nu andere dingen gaat schrijven en delen. Ik vind het geweldig! <3

 3. Romy
  januari 8, 2018 / 21:32

  Wat een mooi idee om een week lang dit soort blije momenten bij te houden. Juist in een best moeilijke tijd voor jou lijkt het me fijn om toch elke dag zo’n opsteker op te schrijven. En wat vind ik het leuk dat ik ook dit jaar nog je blijemaandag-mails in mijn mailbox blijf ontvangen :) Ik hoop dat ook deze week een mooie mag worden en dat je stapje voor stapje goed herstelt van de operatie.

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2018 / 11:07

   Dankjewel dat je altijd zo mega lief, begripvol en positief bent Romy, dat helpt zo! <3

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2018 / 11:08

   Jaaaa leuk!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.