Bestemming coach | IK BEN GESLAAGD!

OMG. Shit just got real!. Afgelopen vrijdag was de allerlaatste dag van mijn coachopleiding. Iets dat velen niet is ontgaan, ik ben echt overspoeld met zoveel lieve berichtjes met succeswensen (én plezier, JAA!). Echt ontzettend lief. Het was een gekke, leuke, fijne en spannende dag die ik afsloot met een ware diploma uitreiking. In deze blogpost vertel ik je alles over mijn hoogtepunten en wat ik de afgelopen maanden heb geleerd. Ik kan echt niet wachten om het met je te delen. ♡

Het maakt niet uit hoe oud je bent | Drie maanden geleden startte ik de coachopleiding en leerde ik – logischerwijze – allemaal nieuwe mensen kennen. Ik was een van de jongste van het stel. Je zou misschien denken dat aansluiting vinden met mensen die veel ouder dan jezelf zijn lastig is. Maar niets is minder waar. Na de voorstelronde was het mij al duidelijk. Wat ons bindt is het keerpunt in ons leven waarin we actief willen onderzoeken wie we zelf zijn en hoe we dat stukje coach in onszelf verder kunnen ontwikkelen. De sfeer en de openheid was altijd heel goed. Dat het uit zou groeien tot een groep mensen waar ik heel veel mee zou delen, waarvan ik onwijs dankbaar ben dat ik ze heb leren kennen en deel uit mocht maken van hun persoonlijke groei, had ik van tevoren niet kunnen bedenken.

Het allerbelangrijkste in het leven (én als coach) is jezelf zijn | Je zult wel denken. Hoezo, cliché. Maar echt, dit is een van de eerste dingen die ik leerde tijdens de opleiding. Er is niets belangrijker dan jezelf zijn. Natuurlijk kun je als coach werken met bepaalde methodes of modellen, maar uiteindelijk is er geen standaard vragenijstje die je af moet gaan om een goed gesprek te hebben. Het gaat om jou, om wie jij bent, wat jouw waarden zijn en jouw natuurlijke interesse. Zodra je bijvoorbeeld gaat nadenken over de volgende vraag en wat er misschien onder die vraag zou zitten, verlies je het. Blijf in het moment. Luister, observeer, vertrouw, check en benoem. Ook wat je zelf voelt.

Vertrouw op jezelf | Of we nu een werkvorm deden of met elkaar een coachgesprek gingen oefenen. Zelf ervaren stond centraal. Het was ontzettend fijn om allerlei werkvormen te doen die je én kan toepassen en gebruiken in je eigen gesprekken, én dat je er persoonlijk ook veel van leerde. Maar dat bracht ook met zich mee dat ik moest vertrouwen in mezelf en in datgene wat ik deed, ook al had ik het nog nooit gedaan. Ik kreeg vaak terug dat ik te onzeker overkwam en dat het totaal niet nodig was. En hoewel ik daar echt aan probeerde te werken, betrapte ik mezelf erop dat ik voorafgaande aan een oefening bij voorbaat mijn excuus aanbood voor iets wat nog (mogelijk) ging komen. De feedback van de trainers heeft alleen naar het einde toe ter voorbereiding op het examen een (bij)rol gekregen. Dat zorgde ervoor dat ik de voldoening en de zekerheid écht uit mezelf moest halen. Hoe moeilijk ook. De controle loslaten en vertrouwen. Hoe dat precies ging schreef ik toendertijd op in deze blogpost.

Heb gewoon plezier | Hoe eng sommige dingen ook zijn, uiteindelijk is coaching iets waar ik ontzettend veel plezier in beleef. Ik heb er zo veel aan gedacht net voor het examen! Dit is wat ik graag wil doen. Enjoy the ride. Ook het examen.

“Ik kwam voor wat ik nodig had”, zei een mede-coach in opleiding bij de evaluatie. En dat was het precies. Voor ieder was dat iets anders. Iedereen haalt er immers iets anders uit, iets wat voor diegene op dat moment van toepassing is en dat was zo mooi! Deel uitmaken van iemands persoonlijke groei en daarbij zelf ook groeien maakte het geheel voor mij nog waardevoller dan het al was. En wie had dat gedacht? Van een idee van ‘is dit iets voor mij’ naar een inschrijving bij de KvK. AAAH!

// Make your day

PS: Tijdens de diploma-uitreiking kreeg iedereen een roos om te geven aan iemand die de afgelopen periode ontzettend belangrijk voor je is geweest. Hoewel ik mijn fysieke roos al weg heb gegeven, wil ik de twee rozen die ik op mijn beurt kreeg van twee ontzettend lieve en bijzondere mensen, graag digitaal op mijn beurt weer geven aan mensen die er onvoorwaardelijk zijn voor mij. Aan jou. Omdat je er voor me bent, mijn blog bezoekt, een berichtje achterlaat, aan me denkt of hoe de vorm ook is. Jouw aanwezigheid voelt als een groot vangnet van liefde en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor. ♡

65 Reacties

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:29

   Bedankt! En inderdaad, dat is toch wel heel mooi.

 1. december 19, 2016 / 07:59

  Helemaal te gek! Gefeliciteerd Melle! Zeer verdiend!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:30

   :) Dankjewel!

 2. december 19, 2016 / 08:03

  Van harte gefeliciteerd Melle, heel veel succes toegewenst!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:31

   Dankjewel, ooo spannend maar dat komt vast goed :)

 3. december 19, 2016 / 08:25

  Gefeliciteerd Melle! En dankjewel voor de digitale roos ?

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:31

   Alsjeblieft! xx

 4. Marieke
  december 19, 2016 / 08:30

  Yeahhh van harte Melle!
  Ik denk serieus dat het fijn is met jou als coach, alleen wat ver weg voor mij:-).
  Geniet van je vrije week en alle fijne dingen!
  X marieke

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:32

   Wat lief, dankjewel! Misschien moet ik eens nadenken over een online programma. Coaching via Skype bijvoorbeeld. Waarom niet? :) JAA!

   • Marieke
    december 20, 2016 / 15:54

    Ja zeker goed idee!!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:35

   Haha jaaaaaa, WIEHOOO!

 5. december 19, 2016 / 09:27

  Gefeliciteerd! Wat goed en tof dat je het diploma nu hebt en je de stappen zet die bij jou passen. Je enthousiasme werkt erg motiverend moet ik zeggen!
  Ik ben trouwens zo benieuwd welke coachopleiding je gevolgd hebt. Misschien heb je het al eens genoemd hoor, dan heb ik dat gemist. Lijkt me leuk als je het wilt delen!
  Succes met je droom leven! ??

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:38

   Dankjewel, wat leuk! Ik heb de coachopleiding gevolgd bij de Academie voor Innovatief Trainen in Arnhem. Ik denk er wel aan om er nog iets over te schrijven. Dus stay tuned! :) En jij ook veel succes én plezier! xx

 6. december 19, 2016 / 09:34

  Gefeliciteerd!! Wat een prachtige mijlpaal zo op de valreep van 2016. 2017 kan nú al niet meer stuk!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:40

   Daar ga ik voor :) YEHEES!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 10:42

   :) :) :) :) :)

 7. december 19, 2016 / 11:59

  Yes yes yes gefeliciteerd! Ik wist het wel :) En vanaf nu wordt het alleen nog maar leuker!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 12:06

   Daar ga ik voor! HOERA! :)

 8. december 19, 2016 / 12:40

  Yes, die is in the pocket! Wat een heerlijk gevoel zal dat zijn! Fijne stappen om te zetten zo, jij gaat vast een heel erg leuk 2017 tegemoet!!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:08

   WOOEEEHOOO! ♡ Daar ga ik voor.

 9. december 19, 2016 / 12:58

  Wat goed, Melle! Gefeliciteerd! Super mooie punten ook -waardevol! :)

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:10

   Dankjewel, zo lief! En inderdaad. Allemaal dingen die ik niet had verwacht en wel heb gekregen. Cadeautjes!

 10. december 19, 2016 / 13:45

  Woehoe, gefeliciteerd! Dat gaan we morgen vieren ;)

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:10

   Jaaaaaaa vet leuk!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:11

   Bedankt! :)

 11. december 19, 2016 / 14:03

  Wat super gedaan! Topper! Gefeliciteerd en ga vooral genieten!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:12

   Dankjewel, dat ga ik zéker doen :) xx

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:12

   LIEF! Dankjewel Sas ♡

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:13

   Bedankt! xx

 12. december 19, 2016 / 14:59

  Wat mooi dat je geslaagd ben! Gefeliciteerd! Ik ben heel blij voor je. Veel plezier ermee en natuurlijk ook met je eigen bedrijf!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:13

   Jaaaaa hiep hoera! Dankjewel en dat plezier hebben, oo jaa daar ga ik voor :)

 13. december 19, 2016 / 15:31

  Gefeliciteerd, mevrouw de personal coach! Wauw!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:11

   OMG I KNOW RIGHT! Nét echt :)

 14. december 19, 2016 / 16:05

  Gefeliciteerd!! Dat is een heel mooi moment om het jaar mee af te sluiten. Wie weet wat 2017 je nog meer voor moois gaat brengen.

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:16

   Ik ben onwijs benieuwd! :) Liefs! xx

 15. december 19, 2016 / 16:49

  Van harte gefeliciteerd!! Wat een geweldig resultaat nog even zo in 2016! Gewoon je hart volgen en je hebt het voor elkaar! Je bent een inspiratiebron voor mij en ik denk ook voor vele anderen. Dit is je echt op je lijf geschreven. Veel succes en vooral veel plezier! :D

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:17

   Dankjewel Sabine, echt mega mega lief. Mijn hart maakt spontaan een sprongetje van je reactie. ECHT! ♡

 16. december 19, 2016 / 17:34

  Het is je zo gegund allemaal. Je hebt zo zo hard aan de weg getimmerd voor jezelf, zo veel tijd in je blog gestopt (wat nu echt zo’n groot succes al is), zo hard gewerkt aan jezelf (mentaal en fysiek) en nu ga je ook nog eens je (carrière)droom achterna! Pfff, als jij geen voorbeeld bent, dan weet ik het ook niet meer. Gefeliciteerd en veel liefs!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:21

   ♡♡♡ Duizend hartjes voor jou! Want als er iemand een inspiratie is voor mij om te doen waar je gelukkig van wordt en jezelf uit je comfortzone gooien om tóch ergens voor te gaan – mompelt iets over alleen naar Kopenhagen en al die mooie liedjes die je online hebt staan waar ik úren naar kan luisteren – dan ben jij het wel. Echt waar! xx

 17. tussenmarsenjupiter
  december 19, 2016 / 18:19

  YEEEEEEEEEEEEEEEEEEES! Ik ben trots op je! ♥

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:21

   WIEHOO! Dankjewel, wat moet ik toch zonder jou ♡

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:22

   Bedankt ^_^

 18. Bodil
  december 19, 2016 / 21:41

  Jaaaaa! Gefeliciteerd! :D

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:22

   HIEP HOERAAA! Dankjewel ♡

 19. Jeanien
  december 20, 2016 / 00:06

  Gefeliciteerd Melle! Fijn dat je er zelf ook veel van geleerd hebt en het met ons hebt willen delen :)
  Geweldig dat je je droom waar hebt kunnen maken! heel veel succes met je eigen bedrijf! Liefs

  • Melle
   Auteur
   december 20, 2016 / 08:14

   Dankjewel! En heel graag gedaan. Dat is wat ok het liefste doe ?

 20. december 20, 2016 / 15:08

  JAAA van harte gefeliciteerd Melle! Supergoed gedaan! En fijn dat je ons hebt laten meelezen de afgelopen maanden :)

  • Melle
   Auteur
   december 20, 2016 / 17:27

   Dankjewel! Wat lief :) En heel graag gedaan, ik vond – en vind! – het echt supertof om het allemaal te delen :) Liefs!

  • Melle
   Auteur
   december 20, 2016 / 18:15

   ♡♡ LIEEF! Dankjewel x

 21. december 20, 2016 / 22:58

  Hallo!!! Daar moet ik natuurlijk ook nog even op reageren. Van harte gefeliciteerd topper. 2016 is echt een prachtig jaar voor je geweest en weet 100% zeker dat 2017 je ook hele mooie dingen gaat brengen. Zo mooi om aan de zijlijn te staan van dit avontuur en je te hebben mogen leren kennen. Keep up doing the amazing work <3

  • Melle
   Auteur
   december 21, 2016 / 10:16

   Dankjewel! Alles is geheel wederzijds! Ik wens jou ook een geweldig jaar toe met heel veel mooie momenten. Je bent dit jaar al zo’n bijzondere weg in geslagen, dat krijgt volgend jaar alleen maar meer vorm. En als iemand het kan, dan ben jij het wel. GO YOU!

 22. december 22, 2016 / 17:22

  Ik heb het al gezegd in je andere blogpost, maar ik zeg het nog een keer: GEFELICITEERD EN IK BEN ZO TROTS OP JE <3

  • Melle
   Auteur
   december 23, 2016 / 12:38

   Ik heb het ook al een paar keer gezegd maar ik ga het gewoon nóg een keer doen. Want zonder jouw enthousiasme en blije comments had ik echt niet geweten hoe het anders was gegaan. Dus dankjewel lieve Vivian, echt mega bedankt! <3

 23. december 28, 2016 / 20:22

  Hoi Melle, in een zoektocht naar likeminded mindstyle bloggers om mee te ‘netwerken’ werd ik naar jouw blog gestuurd. Ik vind je blog heel inspirerend! Ik ga je volgen en van je leren :) Groetjes Wendy

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 09:48

   O hallo! :) Wat superleuk! Ik heb stiekem even op je site gekeken en las dat je droomleven is om onafhankelijk te zijn van een plaats. Een vriendinnetje van mij is digital nomad, misschien vind je dat ook interessant! Als je op Facebook zoekt op ‘de reislustige freelancer’ dan kun je misschien eens naar een meet-up gaan :) Liefs!

 24. Karin de Vries
  januari 3, 2017 / 11:07

  Het was fijn om met jou te mogen leren Melle ( en heel leuk dat ik nu je blogspot ontdekt heb!) Tot ziens!?

  • Melle
   Auteur
   januari 3, 2017 / 11:09

   Geheel wederzijds! Dankjewel <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.