Vrijdag Kiekdag | Mijn laatste sintfeestje, mijlpalen sparen en de lichtjes van Amsterdam


Het is nu KvK én Facebook official. Make Your Day is sinds gister mijn coachbedrijf. AAAH! Maar, dat is nog niet alles! Vandaag staat in het teken van mijn coachexamen. Mijn hemel, vrijdag kiekdag is nog nooit zo spannend geweest. Ik moet zeggen, het maakt het drie-op-een-rij-gevoel wel helemaal compleet. Ik ga je er álles over vertellen. GO GO GO!

Vrijdagochtend. Stephan kwam gisteravond heel blij met een kratje mandarijntjes aanzetten. Serieus. Een heel krat! Het is niet alsof de katten ook mandarijntjes eten dus hoppa, overal mandarijntjes in. Te beginnen bij het ontbijt. Best lekker trouwens, met havermout, een beetje yoghurt als topping en kaneel.

‘s Ochtends beantwoorde ik de superleuke interviewvragen voor de blog van Josianne (#GOALS) en werkte ik mijn mail weg. Daarna fietste ik naar Spaces waar ik Deniece van SmartUp Network ging ontmoeten. Je weet wel, waarover ik laatst dit blogje schreef. Het was echt een gelukkie, we zouden namelijk eerder afspreken in Rotterdam maar nu kwam zij spontaan naar Amsterdam. Dat was wel heel fijn! Spaces is een co-workspace. Een heel tof pand waar overal mensen lekker zitten te werken. En te lunchen!

We hebben het gehad over onze plannen en hoe we elkaar daarin vinden. SmartUp Network is erg gericht op carrière en Deniece streeft ernaar om vrouwen alle tools te geven om aan de top te komen. Super inspirerend! Want ik zit daar qua interesse denk ik net voor. Juist in de fase van wat wil ik nou, wat zijn mijn talenten en hoe zit ik zelf goed in mijn vel om ook die doelen te bereiken. We hebben heel wat af gepraat. Superleuk! Komend jaar zul je dan ook af en toe een blog van mijn hand voorbij zien komen op de website van SmartUp én ga ik powersessies organiseren voor een groepje van ongeveer 10 vrouwen. Eigenlijk net zoals ik mijn eigen porties inspiraties in gedachten heb. MEGA LEUK!

Die avond was echt ongelofelijk leuk. Vrienden van ons hebben een bootje. En je zou zeggen, dat is toch alleen leuk in de zomer? Nou, niets is minder waar! Na met zijn allen hutspot te hebben gegeten, kwamen de mutsen en sjaals tevoorschijn en gingen we Amsterdam Light Festival varen. Het was echt súper gezellig met zijn allen op de boot met lekker eten én warme glühwein. Oh ja, er waren ook nog leuke lichtkunstwerken te zien :)

Het viel me wel op hoe de kunstenaars zich hebben laten inspireren door de stad. De kleuren, beweging, de mensen, heel interessant om dat in een kunstwerk terug te zien.

Tulpen. Ja, daar hadden we er natuurlijk nog niet genoeg van gezien.

Even een selfie met de tulpen – mislukt, oeps – maar wél met Anne. HOI!

En tot slot, de regenboog. Zo in het donker en weerspiegelend in het water is dat toch wel heel tof. Het was een bijzondere avond zo tussen alle rondvaartboten.

Zaterdagochtend. Heerijk even ontspannend ontbijten mét Fleur. Natuurlijk.

Halverwege de middag ging ik richting Utrecht waar ik samen met mijn (oud)-dispuutsgenootjes – jawel, ik heb bij een ware studentenvereniging in Groningen gezeten en het is zéker niet Vindicat ;) – spontaan Sinterklaas ging vieren. We bedachten een eigen dobbelspel. Dit waren de regels.

Het was echt heel erg leuk om elkaar na een tijd weer te zien en bij te kletsen. Superveel lekkere hapjes, soep, rode wijn én brie – daar stond ons dispuut om bekend – en iedereen was heel blij met de cadeau’s.

Zondagochtend ging ik met Sanne afspreken bij de Kanarie Club. Iets nieuws in de Hallen. Echt súperleuk! We hebben uren gekletst, thee gedronken en zelfs een taartje gegeten. Het was echt zo fijn om weer even te kletsen. Zo vaak zien we elkaar niet. Het was echt zo’n sociaal weekend.

Er moest ook weer eens even gesport worden, dus nam ik mijn sportkleding mee zodat ik in een keer door kon. Voordeel van een lange ‘pony’, dan kun je al je haar gewoon in een knotje doen. Wauw! Er ging echt een wereld voor me open. Volgens mij is me dat nog nooit gelukt in al die jaren dat ik al op deze aarde rondhobbel.

Chillen met Knysna, oooo lief! <3

Volgens mij heb ik deze kaarsenhouder – of hoe noem je zoiets – gekocht met Irene in Den Bosch. Het geeft zo veel sfeer! Echt leuk. Trouwens het enige fijne aan dat het zo vroeg donker wordt. Kaarsjes aan, jaaaa!

Maandag was het zo’n dag. Lekker een ontbijtje mee naar mijn werk, scheelt toch haasten in de ochtend. Het was een vrij rustige werkdag die ik samen met onze stagiaire doorbracht. Niet heel spannend.

Maandagavond daarentegen gingen we uit eten! Een vrienden van Stephan en mij – Hoi Bastiaan en Anoek :) – waren in Amsterdam voor werk en ja, dan is dat dus hét moment om gezellig uit eten te gaan. Op maandag. HA! We gingen naar The Meets waar ze heel lekker en gezond eten serveren. Het was echt een hele leuke avond en we hebben heel lekker gegeten. De foto doet wellicht iets anders vermoeden maar goed, sommige avonden kun je gewoon niet vatten op een foto.

Dit was dinsdag! Na een hele dag meetings thuiskomen en een superlief kaartje vinden van Karlijn. ZOO LIIEEF! Stephan had die dag trouwens een gesprek gehad en dat ging heel goed! Gisteren kreeg hij te horen dat hij door is naar de volgende ronde. YEES!

Woensdag was het prachtig weer. Lekker zonnig, stralend, prachtig. Nodigde echt uit om op te staan en naar mijn werk te gaan ook :’)

Maar! Er was wel een hoogtepunt aan deze dag. Ik ging me namelijk inschrijven bij de KvK. Het wordt nu gewoon écht! Vorige week kreeg ik, nadat ik de knoop door had gehakt om bij #workmode een flexplek te huren, een mailtje. Of ik wat gegevens – zoals naam, kvk-nummer, btw-nummer – door wilde geven. AAH! Halve paniek aanval later, want dat had ik nog allemaal niet. Ik heb toen als een dolle een afspraak gemaakt om het toch zo snel mogelijk te regelen. Achteraf bleek het voor het contract – wat ik woensdag trouwens ook tekende – CHAMPAGNE! – niet nodig te zijn. Maar toch. Het gaf me wel het extra zetje om het gewoon nu al te regelen.

Het stelde eigenlijk vrij weinig voor. Het was vooral een kwestie van 83493 keer dingen controleren. Ik was heel blij dat Stephan mee was, want de mevrouw van de KvK heeft niet één keer gezegd wat leuk of spannend of wat dan ook. Wij hadden daarentegen de grootste lol. Want hé, dit is een mijlpaal!

Toen we de KvK uit liepen was dit het uitzicht. Ik hou ervan. <3

Woensdag was trouwens sowieso een dag die in het teken stond van team work. En dan heb ik het niet over de blik van Fleur op de foto hoe ze de kerstboom zal gaan slopen. Stephan had namelijk een kerstboom gekocht en ik heb hem woensdagavond opgetuigd. Echt z0 gezellig! Fleur was niet erg blij want ja, haar mand is drie centimeter verplaatst én er hangt een mega boom boven haar hoofd. Niet oké, dat snap je. Ik was wel heel blij. Vooral toen ik donderdagochtend wakker werd en de boom gewoon nog net zo stond als die avond daarvoor. *klopt af*

De kiekdag sluit ik af met deze team Blog Society foto. We hadden namelijk bedacht om een foute kersttrui aan te trekken omdat we ‘s avonds een kerstborrel hadden met alle collega’s. Dat vraagt gewoon om een dresscode. Ik vond het zo lief dat én Luuk – die helemaal niet van kerst houdt – én Derya – ze viert geen kerst want ze is moslim – toch speciaal een superleuke trui hadden gekocht om mee te kunnen doen. Door een andere collega werden we na de lunch even op de kiek – en Facebook – gezet. YAY!

Iets gemist?

Volgende week in de kiekdag

Vorige week had ik het nog dat ik de komende week veel rustmomenten wilde nemen. En gek genoeg heb ik me daar best goed aan gehouden. Ondanks dat ik de hele week al gierende zenuwen in mijn lijf voel voor het examen van vandaag, gaat het nog redelijk oké. Ik heb gesport, een fijne meditatie gevonden en ben op tijd naar bed gegaan. Best goede score al zeg ik het zelf.

Vandaag dus het examen. Iets heel geks omdat ik me er ook niet zo goed op kan voorbereiden – het is het gewoon doen – maar tegelijkertijd maakt het me wel zenuwachtig. Toen ik begon aan deze opleiding had ik bijvoorbeeld al wel een idee dat het me leuk zou lijken om ooit een bedrijfje te starten. En nu, ‘slechts’ drie maanden na dato is het examen daar én heb ik een bedrijf. Mijn hemel. HOE DAN!

Komend weekend staat in het teken van tijd met mijn familie. Mijn ouders zijn vandaag namelijk 30 jaar getrouwd. HOERA! Oeh en volgende week, heb ik een week vrij genomen. Daar heb ik ook echt onwijs veel zin in.

Ik wens je alvast een heel fijn weekend toe én heb nog een leuke opdracht voor je. Om in ieder geval iéts te bedenken waar je (vandaag) trots op bent. Lekker ongegeneerd, dat mag gewoon want datgene waar je trots op bent én jij zijn het helemaal waard. Laat je me weten wat je hebt gekozen?

Heel veel liefs!

Melle
@melle.bouwhuis

PS: Je kunt tot en met aanstaande zondag nog meedoen aan de Secret Santa winactie waarmee ik samen met Anna en Romy elk een samengesteld pakket weggeef ter waarde van ruim € 250,-! Bekijk de winactie hier.

Share:

43 Reacties

 1. december 16, 2016 / 09:04

  Zo gaaf al die lichtjes, ik ga straks naar Amsterdam en wie weet krijg ik er nog wat van mee..

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:46

   Oeh, leuk? Is het nog gelukt?

 2. Jelyn
  december 16, 2016 / 09:12

  Haha, katten en kerstbomen.. ;) Heel veel succes vandaag met je examen! Je kunt het!

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:49

   Ik hou mijn hart vast, hopelijk blijft de boom nog lang staat zoals hij nu is :) En dankjewel, het heeft geholpen. Ik ben geslaagd!

 3. december 16, 2016 / 09:25

  Ohhh wat leuk om Light Festival te varen! Helaas ligt onze boot al niet meer in het water, alhoewel, wat je zegt: ‘tussen de rondvaartboten’, dat is om zelf te kapiteinen niet zo heel handy.
  En gefeli met je inschrijving! Wat een heerlijke stap!

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:50

   Gelukkig hadden we een hele goede kapitein aan boord. Hiep hoi voor ervaring! Op sommige stukjes was het wel spitsuur maar hé, dan heb je wel eerste rang gezelligheid. Superleuk!

 4. december 16, 2016 / 09:33

  Gefeliciteerd met je KvK-inschrijving! Mijn vriend was ook mee met mijn inschrijving en samen kregen we die mevrouw gelukkig wel een beetje aan het lachen, maar die had er in het begin ook weinig lol in. Je zou toch denken dat het best leuk werk is, al die enthousiaste ondernemers inschrijven :’)

  Amsterdam Light Festival lijkt me ook heel tof! Ik ga 27 december een wandeltocht langs alle kunstwerken doen (mijn moeder vertelde me pas na de inschrijving dat het 15 kilometer is…)

  Fijn weekend alvast! x

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:51

   Haha dat zou je toch zeggen! Wat goed dat het bij jullie wel was gelukt. Wat voor bedrijf heb jij? En wow. 15 kilometer? Dat geloof ik bijna niet. Ik denk eerder 5. Heb het wel eens eerder gelopen. Het is in ieder geval wél heel leuk, heel veel plezier alvast!

 5. december 16, 2016 / 10:22

  Ja die KvK he… Toen een vriendin en ik ons bedrijf gingen inschrijven was die man ook niet heel enthousiast, vond ik ook een beetje raar want voor ons was het echt een ding zo van “wajo nu is het for real”

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:51

   Haha nou precies dat!

 6. Marjolijn
  december 16, 2016 / 11:12

  Gefeliciteerd met je KvK-inschrijving! En succes met je examen! En met het opeten van al die mandarijnen! En hoera dat Stephan door is naar de volgende ronde! :D

  Die foto van Fleur die naar de kerstboom loert is trouwens te leuk! Je hoor haar bijna denken: ‘WTF is dit nou weer? Hier heb ik geen toestemming voor gegeven!” Ik hoop voor jullie dat ze geen kwaadaardige plannetjes gaat bedenken om de boom te vernielen xD

  O ja, en natuurlijk ook nog gefeliciteerd met het 30-jarig huwelijk van je ouders!

  En dan nog waar ik trots op ben; ik heb iemand met een E-book publishing platform benaderd voor een verhaal dat ik heb geschreven en er is nu een plan om het te publiceren! :O Dus ik herken het ‘OMG-nu-wordt-het-allemaal-echt!’-gevoel heel erg ;-)

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:54

   HOERA! Zo veel leuks. Het examen ging heel goed, ik ben geslaagd. WIEHOO! En hahaha dat was inderdaad wat ze dacht. Tenminste, daar ga ik vanuit want mijn hemel, je hebt die blik in haar ogen echt goed verwoord :) Wat MEGA GEWELDIG TOF dat jou boek gewoon uit gaat komen. WAUW! Hou je me op de hoogte van de vorderingen? Dit wordt een best-seller!

   • Marjolijn Zuidema
    december 17, 2016 / 16:31

    Wat goed dat je geslaagd bent! Gefeliciteerd!

    Hahaha, ik schreef vanmiddag een samenvatting van het verhaal en toen dacht ik stiekem al wel: ‘Hieronder kunnen dan de aanprijzingen van NRC en De Wereld Draait Door enzo.’ Dream big, weet je wel? :P

    • Melle
     Auteur
     december 18, 2016 / 18:36

     Dankjewel! Superlief :) En jaaaaaaaaaaaaaaaa ik zie het ook helemaal voor me. WOOHOO!

 7. december 16, 2016 / 12:32

  Aaah je eigen bedrijf, zo leuk!!! Ik hoop ook echt dat vandaag goed gaat, zet hem op. Ook gefeliciteerd met je ouders trouwens. Oh en ik vind je jas (die je in de sportschool aan hebt) zo leuk. Veel plezier vandaag <3

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:56

   LIEEEF! Dankjewel! Het heeft ontzettend geholpen, ik ben geslaagd! WIIEEEHOOO!

    • Melle
     Auteur
     december 16, 2016 / 20:00

     *Stuitermodus AAN!* :) :) :) :)

 8. december 16, 2016 / 13:19

  Nog maar een keer heel veel succes met je examen en gefeliciteerd met je bedrijf! Zo leuk dat je je dromen nu echt gaat waarmaken! :) Geniet ook van je vrije week, die heb je wel verdiend!

  Oh en dat wat ik heb gekozen waar ik trots op ben is dat ik de afgelopen week voor het eerst echt gewerkt heb – althans, ingewerkt ben en heel veel heb uitgezocht en geregeld en kennisgemaakt met heel veel mensen – en dat ik nu níet denk zoals zo vaak ‘oké dit kan ik echt niet’. Ik heb er juist wel zin in! :)

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:57

   Wat een mooie reden op trots te zijn. Wauwie! Helemaal terecht ook. Jij kunt dit. Je zit erop :) En wat een goed begin van een nieuwe baan, vanaf hier wordt het alleen maar beter. HIEP HOERA!

 9. Britt
  december 16, 2016 / 15:37

  Leuke foto’s! Heerlijke ontbijtjes, en succes met je examen! Gefeliciteerd met je bedrijfje trouwens, een grote maar leuke stap!

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:58

   Dankjewel, superlief! En het is goed gekomen. Ik ben geslaagd. WIIEEHOO!

 10. Marianne
  december 16, 2016 / 21:07

  Gefeliciteerd Melle, wat heerlijk voor je dat je geslaag bent! Ik ben heel blij voor je. Geniet lekker van het in praktijk brengen van je studie, je gaat er vast een heleboel mensen mee helpen.

  • Marianne
   december 16, 2016 / 21:08

   Ik bedoel natuurlijk geslaagd ipv geslaag ?

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:47

   WIIEHOO! Dankjewel :) Dat is echt méga lief ♡

 11. december 16, 2016 / 21:14

  Superleuke kiekdag weer! Gefeliciteerd met je eigen coachingbedrijf! Ik weet zeker dat het goedkomt, want je blogposts maken me vrolijk zoals geen andere blog dat kan. You can do this, sure!

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:49

   O lief! Dankjewel, ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet zeggen – naast dat ik hier met een grote blos op mijn wangen mijn vriend lief om te laten zien hoe lief je reactie is ♡

   • december 18, 2016 / 23:24

    Ik ben blij dat ik je blij heb gemaakt met mijn reactie! Ik lees al deze reacties vlak voor het slapengaan nu, en ik ga extra goed slapen door de lieve reacties <3 xxx

 12. december 16, 2016 / 22:29

  Eigenlijk was het dus zo’n leuke week dat alles in hoofdletters hoort te staan met héél veel uitroeptekens! Want halloooo, allemaal leuke, nieuwe, spannende, grappige, gezellige dingen! Weet je wat ik me net bedenk? Je kunt soms op een website toch van die sneeuw laten vallen? Als in op je scherm (echt hoe moet ik dat beschrijven, je snapt me wel denk ik) ik vind dat speciaal voor jou dat moet kunnen met confetti! Zodat je bij de volgende Kiekdag je diplomafoto’s kunt laten zien met confetti-regen :) Okee, het is laat, dan bedenk ik gekke dingen ;) X

  • tussenmarsenjupiter
   december 17, 2016 / 23:44

   Mijn god wat een geweldig idee! Melle, you know what to do! :D

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:50

   OMG DAT IS GEWELDIG! #willenwemeerofminderconfetti

 13. december 17, 2016 / 08:59

  Yay Melle zo tof en officieel en echt nu! Hoop dat je examen heel goed gegaan is! (kijk op Instagram of je misschien al iets hebt gedeeld. nog niet. ;)) En dan is 2017 echt het jaar van Make Your Day. Spannend! :D

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:51

   Jaaaa het is gelukt! Ik ben een paar dagen een beetje van de radar geweest. Weekendje met familie geweest. Veel offline. Maar bij dezen, ik ben dus vet geslaagd en dat ga ik vandaag of morgen nog even delen met de rest van de wereld. HOERAA!

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:51

   Bedankt ^^ ♡

 14. tussenmarsenjupiter
  december 17, 2016 / 23:54

  Note aan de mensen van de KvK: een beetje meer empathie en enthousiasme voor de confettizwetende stuiterballen die hun baby komen inschrijven. Ja? Dankje! Hihi.
  En lang leve lange pony’s! Helaas lukt het bij mij niet om hem te laten groeien. Dat ligt niet aan m’n pony hoor. Arm ding. Maar aan mij. Ik kan het niet zo goed verdragen dat je op een bepaald punt op zo’n vervelende tussenlengte zit. Laatste keer dat ik bij de kapper was raadde ze me aan om hem ook te laten groeien. Ik zag het helemaal zitten! Voor vijf minuutjes. Toen heb ik toch maar gevraagd of ze er een stuk wou af knippen. Hihi.
  Gefeliciteerd met je geslaagde examen én je eigen coachbedrijf én je lange pony die gewoon mee in je knot kan! En ook met je prachtige kaarsenhouder die je volgens mij ook met mij hebt gekocht. Of ik zit me hier dingen in te beelden. En ook gefeliciteerd met je kerstboom die er ook heel mooi uit ziet. En gezellig. En als laatste ga ik even antwoorden op je vraag: Ik ben trots op mezelf omdat ik gisteren zomaar iets gedaan heb waar ik heel zenuwachtig voor was. En ik moest naar een plek die ik niet kende. Waar ik dan nog meer zenuwen van krijg. En ik heb gewoon heel spontaan iemand aangesproken om tijdelijk vriendjes mee te worden zodat we allebei een buddy hadden om samen de locatie te bereiken. En ik dacht altijd dat ik dat niet durfde. Maar vanaf nu dus wel!
  Zo. Dit is echt weer veel te hard uit de hand gelopen. Fijne zondag nog morgen! ♥

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:54

   OOO JAAA wat veel dingen om te feliciteren en dankjewel voor te zeggen ♡ En mijn hemel, alleen naar een locatie gaan waar je niemand kent (mega eng) iemand aanspreken die je niet kent (mega MEGA eng) en het dan ook nog naar je zin hebben (jaaa plezier!). Je bent echt een held. Een inspiratiebron. O en je berichtje ga ik doorsturen naar de KvK hoor! ;) LIEFS!!

 15. december 18, 2016 / 11:50

  Mooi de verlichte regenboog & wat een sfeervolle Kerstboom!

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 19:00

   Magisch :) En dankjewel! Die kerstboom is echt mijn lichtpuntje deze maand. Zo gezellig :)

 16. december 18, 2016 / 20:45

  Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Altijd spannend en zo leuk voor je! Toen ik naar de KVK ging kreeg ik een chagrijnige man mijn inschrijving in orde maakte. Misschien zijn ze allemaal zo… En wat een mooie lichtjes overal! Heerlijk, die donkere maanden.

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 20:52

   Oo jeetje wat stom zeg, het is echt belangrijk om je eigen feestje ervan te maken. Dat blijkt wel :) Dankjewel voor je reactie, jij bent mijn lichtje vanavond :)

 17. december 19, 2016 / 16:46

  Gefeliciteerd meid met je kvk-nummer!!! Gewoon je eigen bedrijf meid!! Je mag echt trots zijn! Dat lichtfestival in A’dam ben ik ook eens geweest, heel mooi!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 22:08

   Een eigen bedrijf, wie had het gedacht. AAH! Echt leuk he die lichtjes. Zelfs in Amsterdam :) Maar kan me voorstellen dat het in Bogota nóg mooier is <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.