Vrijdag Kiekdag | Een spontaan concert, dromen jagen en méga uit mijn comfort zone

vrijdag-kiekdag-jogha-monday-fleur
WOOOHOOOOOO! Dat was alweer een nieuwe week vol hoogtepunten, lieve mensen en echt mega veel inspiratie om mijn dromen na te jagen. O en allemaal eerste keren! Zoals de eerste keer naar de opening van een wel hele leuke winkel, trampoline fitness (WAAAT!) en samen met Deisy een inspiratiesessie geven.

Vrijdagochtend deed ik een beetje rustig aan en genoot ik van dit overheerlijke ontbijtje met frambozen. Handig zeg, zo’n Instagramaccount vol met ontbijtjes als naslagwerk. Ik twijfelde namelijk heel even wat het ook alweer was. Maar dit dus! Een heerlijke smoothie bowl met frambozen. Het recept had ik gevonden op de méga mooie blog van Lonneke. Het was trouwens een grote dierentuin op deze foto. Een pyjamabroek met haaien, vossen sloffen en Fleur die uit haar mandje komt. Beregezellig!

Ik schreef voor mijn blog, beantwoordde mijn mail, ging naar de sportschool (iets met me een fit(ter) meisje voelen maar daarover later meer) en rommelde wat in huis aan. Direct even nieuwe kaartjes in het rek gedaan. Ik vind het zo leuk om nu af en toe kaartjes te kopen, al is het alleen al om het in het rek te doen :) Maar ook is het rek superleuk om herinneringen te bewaren. Zoals de kaart met de cactus die ik kreeg van Moniek tijdens mijn blog verjaardag/ontbijt eventje en de kaart met ‘this is a paper hug’ die ik kreeg van Stephan voor ons 7-jarig jubileum vorige week.

O  ja, ik maakte foto’s. Heel veel foto’s van de katten en deze is echt favoriet. Elke keer als ik deze voorbij zie komen moet ik weer zo hard lachen! Serieus, die blik van Fleur is echt wel onbeschrijfelijk geweldig. 10 punten voor degene met het beste onderschrift voor deze foto!

Aan het einde van de middag – lees: voor 16 uur inchecken is nog met korting reizen – ging ik richting het station. Er was een jongen op piano aan het spelen en voordat ik het wist sloot een meisje bij hem aan en zongen en speelde ze samen de sterren van de hemel. Het was zó bijzonder! Ik vind het zo mooi hoe muziek mensen verbindt. Niet alleen de jongen en het meisje maar ook alle mensen die zich er omheen verzamelden. I will always love you, klonk door de stationshal. Nu ik er weer aan terugdenk krijg ik weer kippenvel en een brok in mijn keel. Zo mooi!

Mijn reis ging naar Rotterdam! En ja, als je dan toch vroeg bent kun je maar beter even de stad in gaan. Ik mocht van mezelf alleen even bij Monki kijken bij de sale en wist voor de helft van de prijs dit jurkje op de kop te tikken. Blij mee!

De rest van de middag spendeerde ik in een koffietentje. Rond zeven uur was het tijd om naar Jogha te gaan. De reden waarom ik in Rotterdam was! Een exclusieve opening van een fysieke winkel en een eerste blik op de nieuwe collectie. Het was echt onwijs leuk en wat een mooie collectie. Het idee dat Aranka (klik voor een interview met haar) haar baan op heeft gezegd om een eigen kledinglijn op te richten vind ik echt méga inspirerend. Om daar op deze manier een klein beetje onderdeel van te zijn – of zoal zij zei: ‘iedereen die er nu is heeft op een of andere manier bijgedragen aan het succes van Jogha’ – vind ik heel mooi. Ik kan niet anders dan stralen met een glimlach van oor tot oor omdat ik het zo tof vind wat ze heeft neergezet. En nu dus in een eigen fysieke winkel! WOOOHOOO!

Kijk ons even shinen mét ballonnen én een supermooi Instagramwaardig behangetje.

Wat trouwens superleuk was is dat ik Ebru tegen kwam. We hadden voor een interview al meerdere malen contact gehad via de mail. We hadden elkaar nog niet in het echt ontmoet. Wat een verrassing! Ebru weet ook alles van kleding, ze is namelijk ontwerpster en maakt met een hele bijzondere techniek zelfs haar eigen stoffen.

Zaterdagochtend begon mijn dag – alweer – in de sportschool. Dit keer voor een lesje spinning. Soms is het echt fijn om te doen. Lekker even helemaal los gaan. Zo’n rood hoofd en het zweet overal – sorry tmi – geeft me echt een heel voldaan gevoel. Dat sporten was trouwens ook wel nodig. Zaterdag bestond namelijk vooral uit heel veel lekker eten met hele fijne mensen.

Die middag ging ik spontaan afspreken met Sanne! Hoi Sanne. Zij is een oud collega van TravelBird. Allebei zijn we rond dezelfde tijd weggegaan daar. Zij nam dat wel heel letterijk en vloog bijna een jaar de hele wereld over. Zo ontzettend tof! Toen ik zag dat ze weer in Nederland was moest ik gewoon even met haar thee leuten. Ongelofelijk wat er in een jaar allemaal kan veranderen. Ik ben zo blij dat het reizen haar zo goed heeft gedaan het dat het goed met haar gaat!

Die avond ging ik richting Amsterdam Noord. Ik vind het altijd zo’n feest – no kidding – om op het pontje naar de overkant te gaan! Vooral als de zon langzaam onder gaat. Mooie lucht!

De rest van de avond vermaakte we ons met een aantal vrienden en deze overheerlijke pannenkoeken. Het was echt super gezellig en de legendarische pannenkoeken van Liewe – ha! zit je alsnog in de blog ;) – waren echt onwijs lekker.

Zondag was de dag waar ik zo onwijs naar uit heb gekeken. De dag waarom een droom uit ging komen. Een inspiratiesessie samen met Deisy: Start your visionary Monday! Ik was zo enthousiast! Maakte spontaan mijn allereerste Instastory.

Fleur is echt de beste prop voor álles. Dat blijkt wel.

Lekker ontbijten en ondertussen van alles klaarleggen. OEH SPANNEND!

Kat in het bakkie.

Rond een uur of 12 was Deisy er en gingen we de laatste voorbereidingen treffen. We spraken het programma voor een laatste keer door, vulde de goodiebags met een tasje, handgeschreven kaartje, een heel leuk boek van 365 dagen succesvol en – natuurijk – CONFETTI!

De spanning was best goed te doen totdat we ergens verkeerd reden en we dus te laat kwamen. OO JEE! Gelukkig was iedereen heel lief én hadden we wat tijd ingecalculeerd voor de inloop dus kwam het uiteindelijk helemaal goed. Het was trouwens in Utrecht, bij Kantien. We waren er allebei nog niet eerder geweest maar het zag er heel leuk uit. De zaal was ook heel mooi en inspirerend. Vonden we wel een must voor deze sessie :)

Kijk ze gaan! Acht superleuke, lieve en mega bijzondere meiden. Zo veel talent, passie en positiviteit!

En zo zagen wij er ongeveer uit. Haha, heel geconcentreerd :) Dankjewel Suzanne voor het maken en sturen van de foto!

Voordat het écht ten einde was nog even een groepsfoto want wij keken met zijn allen écht wel uit naar maandag! Het was onwijs leuk en bijzonder om zoiets te mogen doen. Evelien schreef er trouwens een hele mooie blogpost over <3. Mijn ervaring van de middag lees je hier.

Deze kwam ik zondagavond tegen toen ik heel fijn aan het chillen was op de bank (nadat ik honderduit had verteld over de sessie, er spontaan een blogpost over had geschreven én Heel Holland Bakt had gezien).

Thank god it’s Monday! In de vorige kiekdag vertelde ik al dat we een nieuwe plek zouden krijgen binnen de afdeling. Dit is het geworden! Inmiddels hebben we de borden voor het raam weggehaald – halloooo zonlicht. Best oké! Een heel ander uitzicht maar tot nu toe bevalt het gelukkig erg goed.

Die avond aten we de mooiste pasta die er bestaat. O en lekker ook nog!

Ik weet niet waar het mis was gegaan maar ik heb al ZO lang geen yoga meer gedaan! Echt wel schandalig. Dus sinds ik Iris heb ontmoet ben ik weer helemaal geïnspireerd en heb ik me direct weer ingeschreven. Nou, dat was moeilijk zeg ;) Sommige dingen, daar kan ik dan zo tegen aan hikken maar als ik het dan eenmaal heb gedaan is het eigenlijk heel leuk en snap ik gewoon niet wat er nou zo moeilijk was.

Dinsdagochtend begon ik de dag met deze mega heerlijke mugcake <3 Het was echt heel lang geleden dat ik dit heb gegeten. Was even vergeten hoe lekker het is en hoe makkelijk te maken!

Dinsdagavond ging ik echt iets hilarisch doen. Via de nieuwsbrief van Lienke zag ik dat je met haar trampoline fitness kon uitproberen. Nou, als er iets is wat me dus echt onwijs leuk leek om te doen was dat het wel. En zo gebeurde het! Ik snorde een vriendinnetje op die dit soort gekke sporten ook helemaal leuk vindt en toen kon het feest beginnen! Ik moet zeggen, ik vond het best een beetje spannend.

Een aantal trampolines waren middenin het Vondelpark neer gezet. Heel fijn om lekker om buiten te zijn. O en heel goed uitzicht zo! Want stiekem stonden er achter ons enorm veel mensen. We trokken nogal bekijks met de muziek en onze interessante spring moves.

Het was echt enorm leuk om te doen! Saskia en ik wilde nog even een leuke foto maken als afsluiting maar je ziet het. Tegelijk springen bleek heel lastig maar vooral – net zoals het trampoline fitness – best wel hilarisch te zijn. Lienke heeft er trouwens een vlog van gemaakt en echt, ik raad het je zo aan om het te zien! Vooral als je een rotdag hebt. Dit gaat je zeker opfleuren want mijn hemel, het is onwijs leuk om te doen maar het ziet er eigenlijk echt niet uit. Lekker lachen.

Opeens zijn we bijna 24 uur verder! Oeps :) Mijn werk is nu eenmaal niet zo fotogeniek. Het uitzicht op mijn fietsroute daarentegen… Zeker wel!

Hahahahahaahaa <3

Tot slot, deze foto van donderdag. Dit is namelijk een van de leuke dingen van werken bij Telegraaf Media Groep. Dan zie je dus af en toe BN’ners in het wild rondlopen. Zoals hier, loopt opeens Winston Gerschtanowitz zo door het pand loopt. HIPHEID!

Dit waren de blogposts van afgelopen week

In de volgende kiekdag

Zo hé, dat was me een weekje wel. Voorbij gevlogen met álleen maar leuke dingen! Het enige niet zo leuke ding wat tevens niet op de foto is te vatten is mijn energielevel. Iets met dat het steeds korter licht is en dat ik daardoor echt merk dat ik veel minder energie heb. Herken je dat?

Dit weekend staat hélemaal vol met leuke dingen. Vandaag begin ik met een nieuwe dag bij mijn opleiding die in het teken staat van Intuïtief Coachen. Ik kijk er onwijs naar uit. Om er weer te zijn, om de mensen weer te zien en weer bezig te zijn met dat wat me o zo gelukkig maakt.

Zaterdag ga ik naar Rotterdam voor een ontbijt eventje – halloooo :) – van How 2 Spend it. Twee toffe workshops: Financieel Detoxen en Clean Mind & Clean Closet! Nou, dat kan niet anders dan een feest worden. Zondag lekker lunchen met vriendinnen en dan zit het geweldige weekend er al weer op! O en donderdag ga ik met een aantal bloggers van Blog Society sushi eten. WOHOO! Heel veel zin in.

Moeilijk wordt weer het sporten goed inplannen want ja, als het weekend zo vol zit moet het wel door de week gebeuren. Toch wil ik minimaal 2 keer sporten. Dus dat is het doel voor volgende week! Ik daag je uit om ook een doel voor jezelf te stellen. Al is het maar iets kleins, iets haalbaars of iets om te doen (een mail sturen naar iemand die je inspirerend vind om koffie te drinken bijvoorbeeld). Niet langer uitstellen maar gewoon doen! Laat je het weten wat jouw doel wordt?

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

22 Reacties

 1. oktober 14, 2016 / 09:07

  Ah, volgens mij heb jij echt een super gezellig huisje (zo aan de foto’s te zien). En wat zien die goodiebags er feestelijk uit zeg!

  • Melle
   Auteur
   oktober 14, 2016 / 20:32

   Jaaaa echt hoor, ik HOU zo van ons huisje :) En dankjewel! We hebben echt ons best gedaan om het blije gevoel overal in te verwerken.

 2. oktober 14, 2016 / 09:10

  Haha omaaigod die poezen op elkaar. Wat hilarisch! En dat trampolinefitnessen lijkt me ook wel geweldig grappig :p haha. En je vossenslofjes zijn zo leuk Melle! Ik denk elke keer als ik ze op foto zie: ik ga vragen waar ze van zijn! Maar dat vergeet ik dus telkens. Dus bij deze: vanwaar heb je ze? :D Ik ga zometeen het blogje van Evelien even lezen over jullie event. Vind het nog steeds helemaal loco dat jullie dat gewoon geflikt hebben!

  • Melle
   Auteur
   oktober 14, 2016 / 20:34

   Alles is zoo leuk! De slofjes zijn van Forever21, net als de haaienbroek trouwens. Er zit ook een winkel hier in Amsterdam maar in het weekend wil je gewoon eigenlijk niet naar de stad dus yay voor online shoppen :) En dankjewel, hihi LOCOOO! <3

 3. Nicolien
  oktober 14, 2016 / 10:38

  Hi melle, ik herken het dalen van energieniveau. Zelf heb ik ook veel meer moeite met prettig wakker worden. Ik gebruik nu al een paar jaar een wake up light van Philips. Dat maakt bij mij echt een groot verschil. Ik ga m s avonds ook maar gebruiken denk ;)

  • Melle
   Auteur
   oktober 14, 2016 / 20:35

   Oeh, ik dacht daar net nog aan toen ik in de bus zat en of dat inderdaad wat is. Maar yay! Ik ga eens kijken. Ze zijn wel duur toch? Maar goed, als dat meer energie geeft dan is dat ook wel weer heeeeeeel fijn lijkt me zo. YAY! Dankjewel voor de tip :)

 4. Marjolijn
  oktober 14, 2016 / 11:10

  Heuj herfstpasta! Met al die kleurtjes ^^ Wil ik ook.

  Ik weet trouwens een onderschrift voor de foto van Fleur: “Heb je nou vissen op je broek?!”
  Of droeg je die broek toen niet meer? xD

  Die groepsfoto van Start your visionary Monday is leuk! Je kunt precies zien wie er wel vaker zo’n enthousiaste positivo-pose aanneemt op foto’s en wie dat alleen doet ‘omdat het nu even moet’ :P Ik hoop dat jullie een vervolg gaan doen =)

  • Melle
   Auteur
   oktober 14, 2016 / 20:37

   Jaaaaa! Die ligt dus gewoon bij Dirk in het ‘hipsterschap’ zoals wij dat noemen. Haha, je weet wel, bij alle gezonde dingen met spelt en dat soort dingen. MMM! En je onderschrift is echt heel leuk :) Volgens mij had ik m toen al uit. Maar toch! En wat mij betreft komt er zeker nog een keer zoiets! Al is het alleen al vanuit mijn kersverse coachbedrijf straks. AAAH! <3

 5. oktober 14, 2016 / 16:24

  Leuk, leuk, leuk. Ik merk trouwens nu pas dat ik je niet eens op IG volg. Maak vooral meer IG stories, zo leuk!

  • oktober 14, 2016 / 16:26

   O en voor ik het vergeet: super stoer die Visionary Monday!

   • Melle
    Auteur
    oktober 14, 2016 / 20:38

    En dankjewel echt méga lief! <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 14, 2016 / 20:38

   Jaaa ga ik doen! Vond het ook zo leuk maar ik wil dan wel echt een verhaal kunnen vertellen ofzo. Dus ja, dat dus. Ik ga ermee bezig! :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 14, 2016 / 20:38

   WIIIEEHOOOO! <3

 6. oktober 14, 2016 / 18:33

  Wat heb je weer geweldig leuke dingen gedaan! Bijzonder dat er spontaan een optreden werd verzorgd op het station. Echt heel mooi hoe muziek mensen kan verbinden inderdaad. Ik ben echt heel blij dat je eerste cursus zo’n groot succes is geworden. Jullie kijken inderdaad erg geconcentreerd op de foto. Ik herken het trouwens wel dat minder licht zorgt voor een lager energieniveau, helaas. Ik wens je een hele fijne nieuwe week toe!

  • Melle
   Auteur
   oktober 14, 2016 / 20:42

   Dankjewel! En jij bedankt voor je enthousiasme, echt superlief! <3

 7. oktober 15, 2016 / 10:45

  Onwijs fijn dat je er tijdens de opening was! Die inspiratie sessie lijkt mij zo tof! Mocht je nog een locatie in Rotterdam zoeken let me know. My shop is your shop ;). En dan inspireer ik natuurlijk lekker mee! X

  • Melle
   Auteur
   oktober 15, 2016 / 21:17

   JAAAA dat is zó’n goed idee! Hier kom ik zéker op terug! Dankjewel, ongelofelijk lief! <3

 8. oktober 15, 2016 / 16:23

  Zo leuk om te lezen en te zien dat jullie inspiratiesessie zo leuk was, word er helemaal enthousiast van! Wat goed dat je weer yoga hebt gedaan :D ik wilde deze week die oefenweek gaan doen bij Bikram Yoga, maar heb de hele week ziek in bed gelegen :( daar ging mijn plannetje haha. Nou ja als ik terug ben van Kreta (nu onderweg, hihi) ga ik me er ook aan wagen! Hele fijne week meid! <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 15, 2016 / 21:17

   Heel veel plezier op Kreta – wiehoo! – en dankjewel! Het gaat helemaal goed komen :)

 9. oktober 18, 2016 / 18:21

  Wat leuk allemaal!!! De workshop was écht een succes en leuk die goodiebags! Ik ben ook dol op kattenfoto’s, vooral van Fleur maar die laatste is ook echt wel hilarisch :P

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 20:22

   Yaaay! Geen spam meer dus gewoon weer hier. Ik moet echt een ernstig gesprek gaan voeren met mijn spamfilter. Enfin, katten vind ik ook echt heel leuk dus tag me vooral in kattenfilmpjes :) LUV IT!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.