Vrijdag Kiekdag | De beste sokken ooit, heel veel katten en dito ijs!

vrijdag-kiekdag-septemberZei ik vorige week nog dat het een ‘rustig’ weekje zou worden. Was ook zeker waar! Ik heb het record op de bank zitten voor een heel jaar verbroken, droeg de beste sokken ooit, zette mijn katten weer lekker vaak op de foto – geef me eens ongelijk – en at onwijs veel ijsjes. Top week!

Vrijdagmiddag. Na een dagje werken was het tijd om met Deisy een filmpje op te nemen. YAY! Ik was al een beetje laat dus als een dolle aan het fietsen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Halverwege zag ik Martine en Willemijn van Live Life Gorgeous en 2wmn foto’s van elkaar aan het maken. En hoewel ik in eerste instantie door wilde fietsen – want ja, laat – bedacht ik me. Ik fietste terug en zei even hallo – fangirl modus AAN! Ze waren op weg naar een event en hadden nog net een paar minuten om foto’s te maken. Zo leuk om ze even te ontmoeten en ja, daar hoort natuurlijk ook een selfie bij. GOALS!

Bij Deisy thuis gingen we een filmpje opnemen. O my, serieus. Hoe doen andere vloggers dat? Niet negatief hoor, eerder heel veel respect. Het bleek nog niet zo makkelijk. Gelukkig vonden we het allebei superleuk om te doen en hebben we echt onwijs gelachen (dus kijk vooral even helemaal tot het einde voor de bloopers). Daarna hebben we nog het een en ander doorgesproken voor Start your visionary Monday, wat nu steeds echter wordt. AAH superleuk! Er zijn trouwens nog plaatsen! Ik kon mijn gedachten er niet altijd zo goed bij houden. De katjes van Deisy – Jinxie en Dora (de explorer ;)) – zijn gewoon zo leuk. Kijk dan! Ze ging zelfs speciaal poseren voor de foto.

Na het filmen reed ik door naar de klimhal waar vriendlief aan het sporten was. Ik verraste hem daar door eerst deze foto te maken van een mega mooie lucht. En terwijl hij aan het appen was dat deze foto wel naast de klimhal gemaakt moest zijn, stond ik al naast hem. LIIEEEFF <3

Zaterdag begin je natuurlijk het allerbeste met pannenkoeken. Vriendlief weet inmiddels precies hoe dat werkt. Hij gaat pannenkoeken bakken terwijl ik nog even in bed lig met de katjes. Pannenkoeken klaar, uit bed, foto maken en aanschuiven voor ontbijt. Perfect.

We besloten even de stad in te gaan. Even langs HEMA, even langs de Beversport – hallo wandelschoenen voor vriendlief – even langs de Xenos en weer terug. Zoiets. En dan dus lekker op ons gemakje. Dit is trouwens de voor foto…

Zoek de verschillen! Twee nieuwe kussenhoesjes. En inderdaad, niet radicaal anders. Wel leuk :)

Ik had zaterdag trouwens de beste sokken ooit aan. Dat je het even weet.

Op dit soort momenten vind ik het zó fijn om een camera binnen handbereik te hebben. Kijk ze dan, stelletje sneaky bastards. Nu nog poeslief – HA! – maar stiekem had die pluizenbol links wel zin in een partijtje etterbakken.

De rest van de middag spendeerde ik – naast al stuifzuigend en dweilend – achter de computer om het filmpje van mijn avonturen in Kopenhagen te editen. WIEHOO! Stephan mocht het laatste stukje – lees: mijn geknutsel tot een geweldig filmpje – maken. Ken je de term kill your darlings? Schrijfadvies. Al je prachtige zinnen en woorden gewoon inkorten. Hoppa. Alsof het niets is. Nou dat dus, maar dan met film. Ik riep nog enthousiast dat ik een foto zou maken van dit moment voor de kiekdag. Nou, bij dezen. Gelukkig is het filmpje echt mega leuk geworden – dankjewel liefje – dus yay! Kijk het vooral nog even als je het nog niet hebt gezien. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Ondertussen lag madame lekker te chillen. As usual. Had ik al gezegd dat deze kiekdag vol staat met kattenfoto’s. Oké.

Mocht je haar nog niet kennen, zij is geweldig! Een meisje van 16 jaar die met behulp van apps fantastische foto’s maakt. Ze heeft echt al mega veel volgers op Instagram. En terecht. Zo tof!

Zondag. JAA! We hadden lekker boodschappen gedaan gisteren en hoera voor aanbiedingen. Mijn huisvrouwenhart wordt daar altijd onwijs blij van. Verse vijgen zijn onwijs duur maar met korting, prima! :) Lekker fotogeniek ook. WIEHOO!

Lekker gespind, lekker rood hoofd.

Mijn ouders hadden zich spontaan uitgenodigd om langs te komen. Jaaa leuk! Dat kwam goed uit want het was de eerste zondag van de maand. Dat betekent Sunday Market! Mmmmmm ijs.

Na een middagje slenteren, kletsen, wandelen, ijs eten, wandelen en chillen, gingen we springrolls eten. Een tijdje terug ging ik dit bij een collega eten en sindsdien heb ik het helemaal te pakken. Ik wilde onze nieuwe vondst – vriendlief is ook echt gek op springrolls – met ze delen. Met al die schaaltjes met lekkers werd het echt een feestje. Gelukkig vonden ze het naast een beetje gek in het begin want ja, hoe werkt het allemaal, heel lekker.

Tv kijken doe ik eigenlijk nooit. Maar! Er zijn twee uitzonderingen. Mijn guilty pleasure Hollands Next Top Model en Heel Holland Bakt! JAAA! Echt zo zo leuk, heerlijk op de zondagavond. Door dit programma kreeg ik trouwens echt direct zo’n herfst gevoel. Wel gek, want de hele week was het zo mooi weer!

Hoera, maandag! Normaal ben ik altijd op maandag vrij maar dit keer kwam het niet zo goed uit. Dus op naar het werk! We hebben sinds kort een nieuwe stagiaire. Carlijn! Maandag deed ik een klein interviewtje met haar voor onze blog.

Klassieke win win situatie. Wij blij met de bestelling, Fleur blij met de doos.

Dindagochtend maakte ik alweer – I know, zo lekker – een smoothiebowl. Dit keer niet zomaar een. Een ware açai bowl! Een bevroren banaan, 150ml sojamelk, een handje bevroren blauwe bessen en twee flinke eetlepels açaipoeder. Doe dat alles in een stevige blender en voilá. Gruwelijk lekker als je het mij vraagt!

Ja hoor, er was weer een bestelling voor een tasje binnengekomen. Elke keer vind ik dat weer zo leuk om het in te pakken en een kaartje te maken en schrijven. Dus mocht je er ook eentje bestellen, dan komt ie zeker in de kiekdag. Dit soort momenten moeten gewoon gedeeld worden. Yay! Dankjewel Miranda voor je bestelling en heel veel plezier ervan!

Dinsdag was trouwens mijn ‘vrije’ dag. Niet helemaal vrij maar lekker gewerkt aan de blog! Er werd zelfs geluncht achter de computer. Niet echt goed maar hé, dat geeft wel aan hoe toegewijd ik dinsdag aan het werk was ;)

Tasje op de bus en gaan met die banaan! Even lekker sporten zo halverwege de middag betekende een vrije avond. WIEHOO!

Dit vond ik trouwens zo eigenaardig. Serieus. Met mijn slippers in de herfstbladeren. Weet je direct waar ik door geïnspireerd werd voor deze blogpost.

Meer katten! Iets met bestelde schoenen van vriendlief en een Fleur die daar heel blij mee is. Knysna zat zelfs heel even in het andere doosje, té lief.

Iets wat ik áltijd doe als ik wakker wordt, is kijken wat voor weer het wordt. Gewoon in de hoop dat mijn kledingcrisis dan iéts minder is (meestal niet). Dit beloofde toch wel heel veel goeds!

Na een dagje werken thuis nog even op de bank gezeten – ja echt, ik heb het record op de bank zitten in een week voor een jaar verbroken. Wel met laptop op schoot want ja, inspiratie :) Daarna fietste ik door richting de Pijp. Ik had afgesproken met Elize. Een oud collega die ik al heel lang niet meer had gezien. Facebook herinnerde ons daar nog even aan en dat was ook gelijk een goede reden om af te spreken. Ik zette mijn fiets aan het hek bij het Sarphatipark. Lekker met een prikkelstruik rondom het slot om de potentiële dieven op afstand te houden. Je kunt veel zeggen, het werkte wel ;)

Bijkletsen met al mijn vrienden op het terras. Just kidding, ze was even gaan betalen. Heus.

Kijk maar! Daarna gingen we langs IJscuypje. Een paar jaar geleden had ze namelijk een bon gekregen. Er waren slechts een paar bolletjes – die we toen zelf hadden opgegeten – afgestreept. En hoera voor geen houdbaarheidsdatum. Dat moest gevierd worden!

Ik weet ook niet precies waar het mis ging. Ik zag de spinazie en voordat ik het wist had ik een banaan, een flinke hand spinazie en een stuk komkommer met wat water gemixt tot een groene smoothie. Gelukkig (!) was hij heel lekker!

Donderdag sloot ik af – en daarmee ook de kiekdag – met dit onwijs heerlijke en spontane ijsje. We gingen even heel burgerlijk een rondje om het gebouw lopen. Wat een toeval dat dan spontaan een lieve meneer op een ijsfiets voorbij komt. Lust ik! Citroenijsjes for the win!

Dit waren de blogposts van afgelopen week

Dit kun je de volgende kiekdag verwachten

Afgelopen week wat een rustige week met niet zoveel spannends. Dat gezegd hebbende, wordt het volgende week compleet anders! Komend weekend heb ik een housewarming in Haarlem en gaan we een heel leuk persoon opwachten op Schiphol. Ik kan het nog niet helemaal geloven maar komende dinsdag mag ik gewoon samen met een collega naar de première van Bridget Jones Baby. En ja, in een cocktailjurkje op de rode loper. Alles. AAAAH! Voor mijn werk mocht ik er een paar bloggers naartoe sturen en nu mag ik dus zelf ook. Echt méga leuk! Mocht je nog tips hebben voor een outfit, laat het vooral even weten :) Woensdag gaan we met een groepje bloggers uit eten. Ofwel, nog nooit zoveel leuks gedaan buiten werktijd door mijn werk. Echt mega leuk. Ik kijk er ontzettend naar uit om het allemaal met je te delen. Ben je er volgende kiekdag weer bij?

Alvast een ongelofelijk fijn weekend en een hele goede week gewenst!

Liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

31 Reacties

 1. september 9, 2016 / 08:04

  Jaaa zoveel ijsjes in deze kiekdag! :D Word ik blij van! Ook van herfstbladeren trouwens. Je Kopenhagen filmpje heb ik nog steeds openstaan in een tabblad, nog niet gekeken! Ö Zo meteen doen. Het filmpje van jou en Deisy vond ik trouwens me-ga gezellig, zo vrolijk! En hoe toevallig dat je 2WMN onderweg naar Deisy tegenkwam, en een echt blog avontuur. ;)

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 08:26

   Hoera voor de ijsjes. Woohooo! Ben echt benieuwd wat je van het Kopenhagen filmpje vindt :) Met Deisy filmen was ook echt gezellig. Het filmpje is precies geworden zoals wij daar waren. Het gevoel komt zo te horen ook helemaal over. En inderdaad. Een blogavontuur. Dat klinkt wel echt nog leuker!

 2. Merel
  september 9, 2016 / 11:09

  Ligt het aan mij of zijn de voor en na foto’s hetzelfde? :p

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 13:26

   Haha, bijna wel inderdaad! Het gele kussentje is iets geler – echt he, het zijn de details – en de witte aan de rechter kant is nu grijs :)

   • Merel
    september 9, 2016 / 17:37

    Haha oke ja nu zie ik het! :D

 3. september 9, 2016 / 13:49

  Ik realiseerde me gewoon nu pas dat het vrijdag was dus dat ik je kiekdag kon gaan bekijken! Normaal is het dat één van de eerste dingen die ik doe! En wat was het weer genieten! Ik ben dit keer een beetje jaloers op hoe fotogeniek je huisje is! Bij mij is het altijd een enorme bende! Dat ik eigenlijk niet eens selfies in huis maak, omdat er dan altijd rommel op de achtergrond is :’)

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 14:04

   OOO YEEESS! En dankjewel! We doen ons best om zo goed mogelijk op te ruimen. We hebben ook echt best wel weinig spullen en troepjes. Maar goed, af en toe is dat wel lastig, vooral op zo’n moment dat we dan nieuwe dingen gaan kopen. Eigenlijk moeten er dan ook weer dingen weg ;)

 4. september 9, 2016 / 16:29

  OH MY JE GAAT NAAR DE PREMIERE VAN BRIDGET JONES BABY!!!!! Echt wat gaaaf!! Hier heb ik er nog niets van gezien helaas en ik sta echt te popelen om die film te zien. Hoop ECHT dat ie hier ook uitkomt! … ondertussen even gecheckt: op 27 oktober komt ie hier uit! Joehoe!! Gaat METEEN in de agenda :D Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 16:34

   JAAA HET GAAT GEWOON GEBEUREN! Ik heb net drie seconden geleden een jurk besteld. OMG! Ik ben heeeel benieuwd! Volgende kiekdag zal ik wel even vertellen wat ik ervan vind. Maar goed, ik heb inmiddels wel een kleine bias zoals je merkt haha ;)

 5. september 9, 2016 / 16:37

  Lekker veel ijs en ontbijt foto’s, ben ik gek op! Waar heb je dat gave grijze stoeltje gekocht (waar je kat op en naast zit). Zo mooi!

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 16:42

   De stoeltjes zijn van Ikea, de PS lijn. Ze zijn al heel oud en heb er eentje via marktplaats en eentje bij de kringloop weten te scoren. Ze waren eigenlijk rood en met een schapenvachtje haha, maar we hebben via Bemz nieuwe hoesjes erbij gekocht. Vind ze echt superleuk en tijdloos oeh en dus makkelijk naar je eigen inrichting te stylen. We hadden namelijk eerst blauwe hoesjes erom heen :)

 6. september 9, 2016 / 18:26

  Wat een leuke dingen allemaal! Ik wil ook heel graag een keer op een klimwand, lijkt me heel tof. Toch maar eens kijken of dat hier in Den Haag ook ergens is en ik moet hier sowieso nodig een sportschool vinden. Ik mis het sporten zo erg, klinkt stom, maar is echt waar. En wat super leuk dat je naar de premiere mag, ben heel benieuwd wat je outfit gaat worden!

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 22:47

   Had ik al gereageerd op je blogje? Zo niet, bij dezen! Want zo zo tof dat daar nu gewoon ook woont :) Volgens mij is Den Haag echt heel leuk om te wonen. Klimmen is echt niets voor mij maar wie weet. Leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen!

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 22:48

   Wohoooo! Dankjewel :)

 7. september 9, 2016 / 22:29

  Ik loop een beetje achter met blogjes lezen, maar van deze word ik in ieder geval erg blij. Zo leuk om te lezen wat je gedaan hebt.
  Onze buren hebben een vijgenboom in de tuin, dus wij hebben altijd hele verse vijgen, direct uit de boom. Die zijn nog vele malen lekkerder dan die in de winkel.
  Al die ijsjes word ik trouwens ook heel erg blii van. Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 22:49

   Oeh dat klinkt echt superlekker zeg! Vers van de boom. Wat een feestje! En zo leuk om te lezen dat je blij wordt van dit blogje :) yehees

 8. Marjolijn
  september 9, 2016 / 22:38

  Wat maakt jouw vriend goeie pannenkoeken! Of is het bij hem ook zo dat de eerste altijd mislukt? xD

  Enneh, waar heb je precies die vijgen met korting gekocht? Want die lust ik ook wel :D

  Al die ijsjes trouwens ook :P …

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 22:52

   Haha, niet dus! Hij kan dus ook – is misschien niet heel bijzonder maar vind ik wel – zelf op gevoel pannenkoekbeslag maken. Dat in combinatie met dat de eerste niet mislukt, woehoo! Perfecte vriendje :) De vijgen waren met korting bij de Albert Heijn. 35% dus direct opgegeten :)

 9. Irene
  september 10, 2016 / 15:22

  WHAAAAAAAAAT gelukzak! Ooh ik kijk zo uit naar de film! :D wordt vast geweldig leuk! Kan je helaas niet helpen met een outfit want ben er zelf echt hartstikke slecht in. Ik ben zo iemand die iets aantrekt en zich dan afvraagt of het niet te dit of te dat is en dan nog 5x wisselt om dan terug outfit nr 1 aan te trekken. Oké dus daar komt dan eigenlijk wel nog een soort van tipje uit: iets kiezen en niet meer twijfelen! ;)
  Ik herinner me dat ik ooit in de klas eens dadels en vijgen geproefd hebt en ik vond er helemaal niets lekker aan maar ben nu toch elke keer wel nieuwsgierig als ik ze zie voorbij komen in zo’n lekker ontbijtje! Misschien vind ik ze nu na 10 jaar wel lekker? Haha :)
  Veel plezier volgende week!

  • Melle
   Auteur
   september 10, 2016 / 22:37

   Zo leuk en spannend inderdaad! Ik heb inmiddels een outfit gevonden. Ging uiteindelijk makkelijker dan ik dacht. Fijn! Nu nog het hakken feestje overleven haha ;) Over vijgen gesproken, die hebben inderdaad een beetje een eigenaardige smaak. Ik wist ook heel lang niet hoe ik het moest eten (met of zonder schip en hoe snij je het dan) maar sinds ik die dilemma’s achter me kon laten geniet ik van beide! Ik denk ook wel dat je smaak erg kan veranderen dus wie weet kun je het nog eens proberen. Vijgen zijn ook erg lekker met kaas! :)

 10. september 10, 2016 / 16:53

  Ik moest echt zo goed zoeken naar de verschillen tussen die foto’s van je inrichting haha. Het duurde even voordat ik erachter was welke kussens anders waren!

  • Melle
   Auteur
   september 10, 2016 / 22:34

   Haha klopt inderdaad! Het verschil is minimaal, het zijn de details he ;)

 11. Thaïs
  september 11, 2016 / 11:02

  Bridget jones,aaaaaaah!
  Ik kende de eerste film volledig uit mijn hoofd als puber. Ik heb de releasedatum alvast in mijn agenda gezet :)! Jij gelukzak dat je dat mag doen! Dankjewel Melle voor alweer al je positiviteit en inspiratie!

  • Melle
   Auteur
   september 11, 2016 / 15:29

   Echt superleuk! Ben heel benieuwd. En heel graag gedaan! Zo leuk dat het je inspireert :)

 12. september 11, 2016 / 11:46

  Hey, Elize ken ik! Wij deden dezelfde opleiding en hebben zelfs ooit nog een of ander project samen gedaan! Wat leuk :-)

  • Melle
   Auteur
   september 11, 2016 / 15:32

   Haha wat grappig, wat een kleine wereld! Ik heb met Elize samengewerkt bij Travelbird. Daarna altijd een beetje vriendinnen gebleven en zodoende eindelijk weer eens afgesproken. Echt leuk zeg!

 13. Ilse
  september 12, 2016 / 08:32

  Melleeeee! Weet je toevallig nog hoe de kleur verf heet in jullie woonkamer?

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 10:05

   Zeker wel! :) Bij de Praxis hebben we het gekocht. Het heet Koers :)

   • Ilse
    september 12, 2016 / 10:09

    Dankjewel! Staat genoteerd. Vind ‘m erg mooi!

    • Melle
     Auteur
     september 12, 2016 / 10:19

     Het enige moment waarop ik dacht ‘omg hoezo hebben we bedacht dat dit een goed idee is’ was toen we de pot open trokken om het op de muur te smeren ;) Daarna, geen seconde spijt gehad!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.