Story from the heart | Juist wanneer de zon schijnt

juist-als-de-zon-schijntDe laatste tijd denk ik vaak na over iets dat we allemaal zo graag lijken te willen. Iets doen wat je écht leuk vindt en dan daarmee je geld verdienen. Ultiem als je het mij vraagt.

Lange tijd stond het op mijn doelijst. Een soort van onbereikbaar vakje wat ik o zo graag zou willen afvinken. Elke dag was het er weer in mijn gedachten. Een taak waaraan ik zo ontzettend graag wilde werken maar nooit zo goed wist hoe. Ik bedoel, ik wist niet eens wat dat ‘doen wat je écht leuk vindt’ voor mij betekende. Laat staan dat ik er dan aan kon werken.

Twintigersdilemma, quarterlife crisis, noem het hoe je wilt. Ik vond het ronduit vervelend. Stuurloos als een soort ongeleid projectiel stortte ik me overal vol enthousiasme op. Vastberaden om er door allerlei dingen te ondernemen – van banen en cursussen tot inspirerende lezingen en het ontmoeten van nieuwe mensen – zo snel mogelijk achter te komen wat ‘hét’ dan was. Geen tijd te verliezen. Een doel was er niet. Nou ja, gevoelsmatig dan. Want dit was goed, hierin kon ik me ontwikkelen. Dit was mijn kans, nu zou ik erachter komen wat het is wat ik écht leuk vind. Het was goed, zei mijn ratio. Mijn gevoel volgde wel.

Inmiddels is het september 2016. Hoewel de zon nog vollop schijnt vallen de bladeren in herfstige kleuren van de bomen. Ik verwonder me als ik met mijn slippers door de bladeren loop en bedenk me hoe goed dit rare en wellicht toch best bijzondere moment mijn gevoel uitbeeldt. Ik weet steeds beter wat ik wil en wat het is wat ik écht leuk vind. Stapje voor stapje wordt het stipje aan de horizon helderder. Duidelijker en af en toe zelfs tastbaar. Door alle dingen die ik onderneem, door alle dingen die ik voel, die ik meemaak. Maar juist ook door het los te laten. Door de focus van alsmaar blijven doen te verleggen op mezelf. Iets wat ik ongelofelijk moeilijk vond. Ontzettend eng en eigenlijk het totaal niet waard want ja, ik ben het maar. Maar door juist de focus te verleggen en door te werken aan mij, werd ik steeds blijer met mezelf. Trots. Steeds kom ik dichter bij mijn gevoel, bij mij. Bij wat ik écht wil.

Ik heb zo veel ideeën die ik graag zou willen uitvoeren. Deze blog, als een bedrijfje bijvoorbeeld. Mijn eigen onderneming. Online jou kunnen helpen en inspireren met blogposts maar ook offline met coaching in allerlei variäties. Van ontbijtsessies tot samen sparren tijdens insirerende sessies van Start your visionary Monday. Met een missie om jou en de rest van de wereld te laten weten dat hulp zoeken op het gebied van levensvragen of struggles helemaal niet gek of raar is. Zegt zij, die altijd alles zelf wilde doen en zich liever een slag in de rondte werkte zodat ze het zelf kon uitzoeken dan dat ze hulp vroeg. Want weet je, hulp vragen is lastig maar het brengt je zoveel verder. Het is juist goed en het kan ontzettend fijn zijn om met andere mensen te sparren over zoiets moeilijks als het leven.

Het doelijstje wordt steeds concreter, alles valt langzaam op zijn plek zoals de gekleurde bladeren die door een zomers briesje als puzzelstukjes in elkaar vallen. Juist op het moment waarop je het niet verwacht. Tijdens zomerse dagen in september, met teenslippers in de bladeren. Juist wanneer de zon schijnt.

37 Reacties

 1. september 8, 2016 / 08:37

  Wat een super mooi stuk en zeker herkenbaar. Dank voor deze inspirerende post zo, de eerste ochtend van mijn vakantie!

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 09:22

   Lief zeg! Bedankt en een hele fijne vakantie gewenst!

 2. september 8, 2016 / 09:09

  Wat een fijn artikel, jij komt er wel.. Volgens mij wordt het gewoon met de jaren duidelijker en uiteindelijk bereik je gewoon ”het” doel!

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 09:23

   Dat is precies wat ik mee wil geven, inclusief mezelf ;)

 3. september 8, 2016 / 10:30

  Mooi geschreven Melle, ik vind echt dat dit een hoopvolle blogpost is. Geen idee hoe ik het anders kan omschrijven, maar ik vind dat jouw woorden kracht geven om hoopvol te blijven. Thanks!

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 11:02

   O wauw, dat is echt een geweldig compliment! Dankjewel <3

 4. september 8, 2016 / 11:17

  Ik vind het zo bijzonder dat wij onderdeel mogen uitmaken van deze tocht, de tocht naar jezelf. Het mooie is dat je in deze post precies omschrijft waar ik nu mee bezig ben, te ontdekken wat het précies is wat ik wil. Ook ik kom steeds dichterbij! Schrijf alsjeblieft nog veel meer van dit soort blogposts! :)

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 11:45

   Wat fijn en bijzonder dat je je er zo in herkent. Ik wil ook heel graag meer van dit soort blogs schrijven dus jaaaa het gaat zeker gebeuren :) Liefs!

 5. september 8, 2016 / 11:53

  Wat een mooie blogpost! Gaf mij echt even energie om er weer hard tegenaan te gaan.

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 13:13

   Dat is echt superlief en om dat van jou te horen al helemaal! Vind jou ook echt zo inspirerend :)

 6. september 8, 2016 / 13:56

  Prachtig geschreven Melle. Dit had ik echt even nodig op deze veel te vroege ochtend waarin ik mij na een telefonische afspraak opeens besef dat ik écht harder moet werken om die promotie op tijd af te krijgen. Dit is opeens geen willen meer, dit moet gewoon. Als het af is zal ik zo opgelucht zijn en ook verder kunnen met wat ik echt wil, wat dat dan ook is :)

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 14:35

   Dankjewel! Echt mega leuk om te lezen dat ik je met mijn gedachten spinsels heb kunnen inspireren. En die akelige laatste loodjes zijn echt verschrikkelijk. Zet ‘m op! Je kunt het echt en dan is het inderdaad klaar. Hoe fijn! Heel veel succes!

 7. september 8, 2016 / 15:28

  Fijn Melle, echt heel fijn dit stukje, mij heb je in ieder geval online alweer een beetje hoop gegeven. Dankjewel. (:

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 21:21

   O lief! Alsjeblieft :)

 8. september 8, 2016 / 16:02

  Mooi geschreven! Herkenbaar – al ben ik lang nog niet zo ver als jij :).

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 21:22

   Dankjewel! En dan heb je vast een goed vooruitzicht :) GO YOU!

 9. september 8, 2016 / 16:26

  Oke wat je hierboven allemaal beschrijft is dus precies waar ik mee stuggle de laatste maanden, behalve dat ik me niet vol enthousiasme overal op stort maar er juist best verdrietig van word en niet zo goed weet wat ik met mezelf aan moet.

  (Ook precies wat ik wilde meenemen maar niet zo duidelijk op papier kreeg voor Start your visionary monday trouwens, hihi) :)

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 21:25

   Oo ik snap helemaal en dacht ook precies aan de blogpost van vandaag toen ik je aanmelding las. Wat zitten we qua gedachten heerlijk op een lijn. YES! Ik vind het ook zo fijn dat die struggles herkenbaar zijn en dat ik door mijn verhaal te delen je een beetje kan inspireren en helpen <3

 10. september 8, 2016 / 16:33

  Wat een fijn stuk Melle!! Jij komt er zeker weten wel :)

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 21:27

   LIIEEF! <3 Dankjewel, en jij ook! Net zo.

 11. september 8, 2016 / 17:59

  Wat fijn dat je steeds beter weet waar je hart sneller van gaat kloppen! En ik denk dat iets met coaching heel goed bij je zou passen (als verlengde van je blog), volgens mij kun je dat heel goed!

  Oh en nog 1 ding: zeg dat “ik ben het maar” nooit meer tegen jezelf! Jijzelf bent het enige wat je hebt en het enige dat altijd bij je is. Het is zo waardevol als je met jezelf door één deur kunt, daar kan geen smartphone of iets anders duurs tegenop. Een vriendschap met jezelf is de meest waardevolle die er is. Ik ben heel blij dat je toch de keuze hebt gemaakt dat je het wél waard bent om in jezelf te investeren en dat dat nu zoveel moois voor je oplevert <3 .

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 21:29

   Dat komt goed uit, volgende week begin ik met een coachopleiding. AAAH SPANNEND! En inderdaad, dat is zo waar! Je zegt het heel mooi. Precies dat ervaar ik nu ook zo <3 Dankjewel!

 12. september 8, 2016 / 19:01

  Wat een heerlijk stuk heb je geschreven meid! Ik ben zelf ook in een tijd waar ik heel erg naar mezelf aan het zoeken ben. Super goed hoe je het allemaal doet!

  • Melle
   Auteur
   september 8, 2016 / 21:30

   Dankjewel, superlief! En weet dat het tijdelijk is en dat je langzaam bij beetje er écht achter komt. Het lijkt soms zo oneindig. Keep up the good work! Je bent een held, echt! <3

 13. september 8, 2016 / 23:37

  Prachtig geschreven meis. Je zit exact waar ik mij een tijdje geleden bevond. Juist door dingen te doen en te ondernemen zul je ontdekken, zoals ik ook eerder tegen je heb gezegd, wat je doel is wat je leuk vindt om te doen. Pin jezelf er overigens ook niet op vast hea. Soms veranderen doelen en soms veranderen mensen. Go with the flow en laat je leiden door je intuïtie. Vanuit ervaring kan ik praten dat het dan helemaal goed gaat komen meis. Ik wens je zoveel moois toe in dit bijzondere leven <3

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 08:24

   Wat een mooi vooruitzicht en zo fijn dat je dit herkent en dat je het ook mee hebt gemaakt. In dat opzicht ben je wel een voorbeeld. Iemand die keihard werkt en er helemaal voor gaat, ik vind dat echt méga inspirerend <3

 14. Irene
  september 9, 2016 / 16:32

  Ik vind dit echt heel heel heel erg herkenbaar! Ik zit nu in zo’n periode. Ik wil zo veel dingen doen en aanpakken en veranderen maar ik weet niet goed hoe te beginnen en daardoor gebeurt er niets. Ik heb nu zo’n beetje het gevoel alsof ik stilsta, op professioneel vlak dan, ook al doe ik mijn huidige job heel graag. Maar wat wil ik dan graag, waar wil ik naartoe, geen idee. Zo moeilijk! Maar ik krijg wel hoop dat het goedkomt door je post dus dat is ook al iets waard!

  Ga je trouwens iets schrijven over je opleiding? Ben super benieuwd! :)

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 16:45

   Oo zo herkenbaar! Dat stilstaan, dat voelt echt zo omdat je het dan ‘nog steeds niet weet’. Maar eigenlijk ben je echt supergoed bezig! Echt waar :) En zeker wel! Volgend weekend is het eerste weekend van mijn opleiding en ik vind het ZO spannend! Fijne vakantie nog! xx

 15. september 12, 2016 / 17:36

  Ah, prachtig om te lezen en ook zo mooi geschreven!! Ik vind het zooo leuk om deze “zoektocht” een heel klein beetje te mogen volgen en ben super benieuwd wat voor moois er allemaal uit gaat komen:)

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 19:17

   O lief zeg! En ik ook :)

 16. september 13, 2016 / 12:59

  Heel erg mooi om te lezen. Ik weet zeker dat je je doel zal gaan behalen en uiteindelijk werk zal doen waar je gelukkig van wordt!
  Zelf ben ik volgens mij een hopeloos geval. Ik heb inmiddels maar besloten om tevreden te zijn met wat ik heb. Zolang het me maar niet ongelukkig maakt.

  • Melle
   Auteur
   september 13, 2016 / 14:18

   Ik weet zeker dat je geen hopeloos geval bent. Zo’n stap om tevreden te zijn met wat je hebt is echt heel goed. Zo herkenbaar ook! Toen ik besloot om niet langer afhankelijk te zijn van andere mensen voor mijn eigen geluk, ben ik een stuk blijer en vrolijker geworden. Maar dat niet alleen, ook veel meer rust en minder stress om het goed of beter te moeten doen. Een heel mooi besluit dus! Heel veel liefs x

  • Melle
   Auteur
   september 17, 2016 / 20:32

   LIEEF! Dankjewel en heel veel <3 <3 <3 terug!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.