Het is oké | Vakantieperikelen en ander onstuitergedrag

vakantieperikelen-onstuitergedrag-het-is-okéStranden, bergen en andere mooie paradijsjes, mijn Instagram tijdlijn stroomt er langzaam vol mee. Het vakantieseizoen is geopend! Wij hebben nog geen concrete plannen gemaakt – iets met keuzes maken waar we allebei heel slecht in zijn – maar afgelopen weekend heb ik alvast even aan het vakantiegevoel mogen proeven. Fijn even met mijn ouders een weekendje weg was helemaal oké. Het gaf in ieder geval genoeg inspiratie om deze blogpost te schrijven. Vol herkenbaremomenten!

Het is oké…

… als je nog elke dag vroeg wakker wordt. Dankjewel biologische klok en uitslapen, hoe moest dat ook alweer?

… om voor je vakantie al uitgebreid onderzoek te doen naar wat je op je vakantieadres zeker niet mag missen. Verloren minuten? Nope!

… als je als eerste de lokale supermarkt in duikt om te kijken of ze je favoriete ontbijtje ook verkopen.

… als je van te voren al een checklist hebt gemaakt met minimaal 10 restaurantjes per avond om uit te kiezen. Keuzestress? Welnee.

… als je diréct als je een mailtje krijgt online gaat inchecken om de beste zitplaatsen in het vliegtuig te claimen.

… als je het hele jaar de periode voor je vakantie heel gezond hebt gegeten en gesport om er tijdens je vakantie goed uit te zien. Als je eenmaal daar bent kun je eindelijk weer alles eten.

… als je voordat je op vakantie gaat erachter komt dat je toch écht een nieuwe zomergarderobe nodig hebt.

… om je tas vol te stoppen met boeken om die vervolgens ongelezen weer mee terug te nemen.

… als je op je vakantieadres driftig op zoek gaat naar iets wat je wel kent van thuis.

… als je echt – heus wel – goed bent in het efficiënt inpakken van je koffer en echt wel weinig meeneemt. Oké, zo min mogelijk. Oké, als je erop gaat zitten gaat de koffer nog prima dicht.

… om lekker een middagje naar het strand te gaan, even helemaal niets doen. Eenmaal daar aangekomen en gesetteld ben je het na 5 minuten alweer zat. Zand tussen je alles is ook niet meer wat het geweest is.

… om de dag voordat je weer naar huis gaat compleet ontspannen te zijn en dat je dan nooit meer naar huis wil. Je bent stiekem al aan het kijken hoe je hier naartoe kunt verkassen.

… om erachter te komen dat de hele wereld ook wel doorgaat zonder jou. OMG. HOE DAN?

… om vermoeider thuis te komen dan je daarvoor al was. Je hebt in ieder geval wel alles gezien.

… om erachter te komen dat je best zonder wifi kunt en dat het ook nog eens heel fijn is.

… om minimaal 6 bikini’s mee te nemen. En slippers. En jurkjes. En een dikke trui, je weet maar nooit.

… om op de plaats van bestemming nadat je verbrand bent toch maar wel zonnebrand crème – en aftersun – te kopen.

… als je de kattenoppas lief op haar hart drukt om af en toe foto’s en filmpjes te sturen van je kroost.

… om ‘per ongeluk’ heel veel geld uit te geven. Die andere valuta maakt het er ook allemaal zo onduidelijk.

… wanneer je Nederlanders hoort of ziet er met een grote boog omheen loopt. Hallo, wij zijn locals en heus wel origineel met het kiezen van deze vakantiebestemming.

… als je even naar de Starbucks gaat voor koffie wifi.

… als je liever niet midden op straat je 100% boekje opent om uitgebreid de route te bekijken.

… als je thuiskomen stiekem ook wel heel fijn vindt.

18 Reacties

 1. juni 22, 2016 / 07:09

  Whahaha even lachen hoor :D Starbucks en wifi… ahum.. schuldig! Tegenwoordig zoek ik niet meer zoveel uit voor een reis. Best wel fijn om gewoon maar te zien :) Die stoelen trouwens wel. Mijn vriend is best wel lang dus die probeert altijd de voorste te bemachtigen. Lukt meestal niet trouwens haha.

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 08:40

   Haha echt he, ik ben zelfs in staat om nét buiten de Starkbucks te gaan staan om heel even wifi te tappen. En dat niet uitzoeken, dat is me de afgelopen keren ook best goed bevallen. Gewoon maar zien inderdaad. Dan krijg je ook wel sneller dat échte vakantiegevoel. Die stoelen, dat is toch wel een dingetje. Vooral bij lange vluchten snap ik dat het voor hem echt wel vervelend kan zijn. Ik zie lange mannen altijd aan het gangpad zitten, kunnen ze hun lange benen daar kwijt ;)

 2. juni 22, 2016 / 09:06

  Hehe, op de koffer zitten, dat ken ik! Zo lastig om weinig in te pakken, man oh man! En aan die Starbucks tik ben ik ook schuldig: vorige week nog gedaan, zelfs gewoon in Nederland! (Ik had even geen tijd om langs huis te gaan, maar moest wel snel even bloggen, ha!) Heerlijk, die vakantietijd <3.

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 09:11

   Méga lastig want ja, als je daar bent wil je natuurlijk volop kunnen kiezen wat je aan wilt (of niet, haha). En wat grappig, dat is dus gewoon hélemaal oké! :)

 3. juni 22, 2016 / 10:35

  Haha lekker herkenbaar! Ik vind het vooral altijd heel fijn als ik na een lange reis weer thuis ben (met een heleboel ervaringen en mooie herinneringen).

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 10:36

   Jaa dat is echt heel fijn! Vooral om ook gewoon weer thuis te zijn. Hoe sterk het gevoel ook is dat je nooit meer naar huis wilt. Als je er eenmaal bent..! :)

 4. juni 22, 2016 / 11:37

  Hahaha ja ik neem altijd te veel kleren en spul mee! Maar boeken komen nooit ongelezen mee terug (te erge boekenfan haha)

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 11:41

   Dat is wel echt goed! Ik neem het me altijd voor maar op een of andere manier lukt het nooit. Er zijn zo veel (ook) andere leuke dingen te doen op vakantie!

 5. juni 22, 2016 / 12:25

  Haha daar zit best wat herkenbaars tussen ;-) Ik kan ook úúren zoeken naar wat er allemaal te doen is en wat we echt. niet. mogen. missen. En ik vind dat ik heel efficiënt mijn koffer in kan pakken maar daar zijn de meningen verder ook over verdeeld…. :-)

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 13:00

   Het is natuurlijk ook deel van de voorpret :) En die meningen zijn er bij mij ook erg over verdeeld haha! Nooit genoeg mee en zo lang de koffer nog dicht kan is het prima, toch? :)

 6. juni 22, 2016 / 14:04

  1. Die foto is zoooo leuk! Zag ‘m ook al aan de zijkant van je blog, maar vind ‘m weer zo fijn Melle! :-) 2. Starbucks en de McDonalds zijn dé plekken voor koffie.. eh, wifi.

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 14:07

   1. YEEESS! Ik vond het eigenlijk een beetje stom om hem ‘her’ te gebruiken maar hij is TE leuk en beeld gewoon heel goed stuitergedrag uit :) HA!
   2. Haha, precies. Goeie koffie hebben ze daar :)

 7. juni 22, 2016 / 17:11

  Hahaha heerlijk, dat van dat ontbijtje in de lokale supermarkt is zo herkenbaar! :D en ik mijd ook altijd steeds andere Belgen op vakantie.

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 17:32

   Haha wat fijn dat je het herkent, ben ik niet de enige :)

 8. Marjolijn
  juni 22, 2016 / 20:36

  O jee, inderdaad herkenbaar. Vooral over die boeken en de jurkjes en de dikke trui (en in mijn geval ook nog een regenbroek en paraplu en extra schoenen en voor de zekerheid neem ik maar twee jassen mee, voor het geval er één vies wordt :P) En dat je ff wilt relaxen, maar dat na 5 min alweer zat bent. En dus vermoeider terug komt dan je dat je ging. Ik ken het xD

  Ik heb overigens laatst je kiekdag gelezen en je sushipen gezien en daarna heb ik over die pen gedroomd, dus ik denk dat dat betekent dat ik hem heel, heel, heel leuk vindt :P

  • Melle
   Auteur
   juni 22, 2016 / 22:34

   Hahaha ik moest echt hardop lachen van je comment. Zo zo leuk! En wat geweldig dat je gedroomd hebt over de pen. Hij is echt ook heel erg geweldig. Wie bedenkt überhaupt zoiets? :)

 9. juni 23, 2016 / 13:59

  Hahah herkenbaar! 1 vakantie had ik mezelf zo uitgeput met van hotspot naar hotspot rennen dat ik dat probeer minder te doen. Gelukkig houd mijn vriend echt van relaxen, dus die dwingt mij ook eens stil te zitten! En inpakken kan ik als de beste :)

  • Melle
   Auteur
   juni 23, 2016 / 20:34

   Dat klinkt echt als de perfecte balans! Wat goed zeg :) En goede inpak skills for the win! WOOOHOO!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.