Dit móést ik gewoon nog even met je delen | Beste negen artikelen van 2016

Dit jaar zijn er namelijk meer dan 200 (!) blogpost online gekomen, staat de teller van het aantal comments op bijna 7000 en heb ik het aantal bezoekers van de afgelopen maand ten opzichte van vorig jaar met 75% zien stijgen. HOLY MOLY! Dus daarom deze extra blogpost op donderdag met een verzameling van de best gelezen negen (+ bonus) blogposts van het afgelopen jaar.

Zo word je een de beste versie van jezelf | 7 keer feedback vragen + gratis printable! | Met stipt op één staat deze blogpost over feedback vragen. Echt súperleuk! Dit ligt namelijk helemaal in de lijn met wat mij zelf ook zo interesseert. Of je nu wel wat extra zelfvertrouwen kunt gebruiken, even niet meer weet wat je nu écht goed kunt of na het afronden van een project wil evalueren. Welk moment je ook kiest,  feedback vragen is altijd ontzettend waardevol. Met deze blogpost wil ik je laten zien dat feedback vragen vooral ook heel leuk is. Toen ik er toevalliger wijze achter kwam dat dit via Google een van de best gevonden posts is, heb ik het artikel iets herschreven, een nieuwe foto gemaakt én een printable, zodat je die gemakkelijk aan je collega’s, vrienden of je ouders kunt geven. Het volledige artikel lees je hier.

Vijf vragen interviews met Lienke de Jong, Charlotte Willems en Iris ter haar | Weet je het nog? Hét vijf vragen interview? Met een reeks van – je gelooft het niet – vijf vragen heb ik ruim twintig inspirerende vrouwen én mannen – jaaaa mijn vader deed ook mee! – geïnterviewd. Elke keer waren het dezelfde vragen, zodat je het goed met elkaar kon vergelijken. Ik vond het zó leuk en echt ontzettend inspirerend. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en haalt op een eigen manier daar iets positiefs uit wat werkt. De meest gelezen interviews waren die van Lienke de Jong (Dear Good Morning) die nog maar eens benadrukte hoe belangrijk het is om trots op jezelf te zijn, Charlotte Willems (Bodie Boost) die me eraan herinnerde dat liefde onvoorwaardelijk en oneindig is en Iris ter Haar (Ik ben Iris niet) die als tip meegaf om wat vaker ‘nou en’ te roepen. Stuk voor stuk prachtige verhalen die me keer op keer weer kippenvel bezorgde. Benieuwd? Klik op de naam voor het interview of hier voor alle interviews.

PS: Komend jaar start een nieuwe interviewreeks waarin we een kijkje krijgen in de doelen, ambities een het (dagelijkse) leven van iemand anders. Ik kijk er zo naar uit! Stay tuned.

Doen wat werkt voor jou | Deze blogpost heeft de titel hoe je blijvend gewicht kunt verliezen. En ik moet zeggen, dat was ook zeker de reden om dit op te schrijven. Alsof er opeens een grote lamp boven mijn hoofd ging branden, alsof ik opeens wist waar het al die keren fout was gegaan. Zo fijn! Maar stiekem is het veel meer dan afvallen en gaat het over weten wat voor jou werkt. Dat sommige dingen voor persoon A wel werken maar voor jou misschien niet, en dat dat – logischerwijs, maar in praktijk o zo moeilijk – hélemaal oké is. De struggle met mijn gewicht zal altijd blijven en daarom is dit zo belangrijk om in gedachten te houden. Want als ik iets heb geleerd het afgelopen jaar, is dat het naast dat het voor elke persoon anders is, het binnen een jaar ook steeds kan veranderen. Dan was ik helemaal bezig met krachttraining, toen had ik mijn heil gevonden in spinning en nu ben ik terug bij cardio omdat ik het even niet meer zo goed weet wat werkt. En dat… is ook oké. Het volledige artikel lees je hier.

Hiervan heb je immers nooit genoeg | Bureaubladachtergronden. JAAA MEER VAN DIT! Het zorgt ervoor dat ik elke keer als ik mijn laptop openklap een klein geluksmomentje beleef. Vooral als mijn bureaublad daadwerkelijk netjes is opgeruimd – *schrijft op doelijst. Dat is zo fijn aan het begin van de werkdag! In mijn zoektocht naar mooie achtergronden om je computer mee te versieren kwam ik zo veel leuks tegen dat ik het gewoon niet kon laten om deze in een blogpost met je te delen. Dat deze in de top negen staat is reden genoeg om volgend jaar een nieuwe lading toffe bureaubladachtergronden op te speuren. JAA! Het volledige artikel lees je hier.

Concrete tips kunnen niet ontbreken en al helemaal niet in de top negen! Let’s talk about LinkedIn. Jup, daar kreeg ik tot voor kort ook niet spontaan zin van om confetti te strooien. Maar na een ware workshop bij LinkedIn – wiehoooo – is dat toch wel anders geworden. Met een partij vet goede tips wordt je profiel pimpen namelijk wél leuk! Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of je zakelijke netwerk wilt vergroten. LinkedIn is always a good idea. Doe mij die tips.

Persoonlijke artikelen: van een nieuwe baan tot kiezen voor mezelf | Mensen zeggen – of schrijven – wel eens tegen mij dat ze het zo knap vinden dat ik zo open ben online. Ik vind het altijd een heel groot compliment. Dat is namelijk precies wat ik zo graag doe: vertellen wat mij bezig houdt als therapie voor mezelf en als inspiratiebron voor jou. Maar aan de andere kant vind ik het ook wel gek. Het is namelijk niet voor niets dat ik het deel. Doordat ik weet dat jij het leest, voelt het ook veilig. Voelt het alsof ik het ook met jou kan delen en dat maakt ook dat ik me op mijn gemak voel, het opschrijf en het online zet. Soms is schrijven gewoon makkelijker dan erover praten. Dat is dit afgelopen jaar wel gebleken. Vooral toen het niet zo goed ging, merkte ik dat heel erg. Schrijven helpt me om erover te praten. Om nare dingen bespreekbaar te maken en fijne momenten, zoals toen ik een nieuwe baan had gevonden, te koesteren en me écht trots te voelen.

Niet in de top negen, wel de moeite waard | Van ‘hoe blijf ik dichtbij mezelf’ tot ‘hoe word je niet gek in een wereld waarin alles moet’. De #girlboss artikelen vind ik altijd ontzettend leuk om te schrijven omdat het zo dichtbij mezelf staat. Het zijn altijd situaties uit mijn eigen leven die mijn definitie van een girlboss – weten wat je wilt, wat je kunt en wat werkt voor jou – ondersteunt. Ik vind het keer op keer ontzettend tof om deze artikelen en gedachten met je te delen. Al is het maar één, riep ik altijd. En zo is het precies. Als jij ermee geholpen bent, herkenning erin vindt of inspiratie, ben ik het gelukkigste mens op deze aardbol. Klik hier voor alle #girlboss artikelen.

20 Reacties

 1. Britt
  december 29, 2016 / 09:14

  Ik volg je nog niet zo heel lang, dus zo’n artikel vind ik heel handig om te zien wat voor toffe artikelen ik heb gemist!

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 09:44

   Wat goed om te weten, inderdaad! Superleuk :) Genoeg om nog bij te lezen. Liefs! x

 2. december 29, 2016 / 12:20

  Superleuk dat het artikel waardoor ik jou uiteindelijk ben gaan volgen – het interview met Iris, de eerste blogger die ik überhaupt ging volgen zo’n 5 jaar geleden, waardoor ik zelf in 2012 ben begonnen met bloggen! – in de top 9 staat! Hoera! :) Ik ga nu gelijk een nieuwe bureaubladachtergrond uitzoeken!

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 13:13

   Oo wat superleuk zeg! Iris haar interview (en blog) is ook een van mijn favorieten <3

 3. december 29, 2016 / 12:25

  Zo leuk en wat heb je een goed jaar achter de rug! Ik heb vooral wat aan het artikel, hoe je je beste versie van jezelf wordt, gehad! Alvast een hele fijne jaarwisseling en hopelijk brengt 2017 je veel mooie dingen! <3

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 16:29

   Ik vind dat dus echt zó leuk om te lezen! Maar echt. Dankjewel! En dat hoop ik voor jou ook! Veel liefs! x

 4. december 29, 2016 / 16:26

  Mooi overzicht van één van de meest inspirerende bloggers die ik ken! Ik kijk nu al uit naar je artikelen in 2017!

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 16:34

   OO LIEF BEDANKT! <3 <3 <3 <3

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 16:46

   Bedankt! Wat had jij ook een mooi artikel geschreven over al je hoogtepunten <3 Zo gaaf, wat een mooi jaar!

 5. december 29, 2016 / 16:57

  Wat leuk om je meest gelezen blogs te zien van 2016. Ik ken je ook maar net en is dus heel leuk om oudere blogs te lezen.

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 22:32

   Jaaa superleuk! Er is nog heel wat te lezen, ben benieuwd wat je ervan vindt!

 6. december 29, 2016 / 18:09

  Wow 75%! Wat supergaaf Melle!! Ik had het interview met Iris even gemist, en toevallig is zij een van mijn lievelingsbloggers, dus die ga ik gauw nog even lezen!

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 22:34

   I KNOW RIGHT! Mijn hemel, dat is echt veel. Ik gok ook wel dat het door de Secret Santa komt. Maar toch! En wat superleuk zeg, Iris is echt een held. Toen zij mee wilde doen was ik echt méga blij. Haar levensles werkt trouwens ook heel goed. Ik heb vooral de periode toen het online kwam echt heel veel ‘ge-nou-ent’ :)

 7. december 29, 2016 / 18:17

  Ik denk dat ik ze maar eens ga bijlezen! De titels alleen al klinken alweer super!

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 22:35

   Haha yeheees! Heel veel plezier en laat me vooral weten wat je ervan vindt. Ben benieuwd!

    • Melle
     Auteur
     december 30, 2016 / 09:37

     Dat is echt heel erg lief :)

 8. december 29, 2016 / 23:16

  Leuk om te zien welke artikels het goed deden! Ik vind vooral persoonlijke artikelen altijd erg leuk om te lezen :)

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 23:41

   O Yehees! Ik vind t ook altijd leuk om weer eens terug te kijken wat ik allemaal heb geschreven. Win win!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.