Een cadeautje voor het nieuwe jaar | Vertrouwen

De laatste vier dagen van het jaar zijn ingegaan. De laatste vier! Zo aan het einde van het jaar wil ik het liefste onder een dekentje kruipen en de hele dag liedjes luisteren, foto’s kijken en praten over het afgelopen jaar. Maar! Dit keer ga ik het – stiekem net als vorig jaar – anders doen. Heel makkelijk met één woord. Als een cadeautje voor mezelf om gedurende het jaar uit te pakken. En dát cadeautje is: vertrouwen.

Met een coachdiploma op zak, een huurcontract voor een flexplek bij #workmode, 84835 ideeën en gedachten én een eigen bedrijf ben ik – soort van, want hallo, aaaah! – klaar voor het volgende jaar. Dat ik het jaar zo zou eindigen, of beter gezegd, dat ik het nieuwe jaar zo zou beginnen had ik van zijn lang zal ze leven niet kunnen bedenken. Wat was het een bijzonder jaar! Een jaar dat ik mezelf het woord ‘kijk’ had meegegeven. Kijken naar mezelf, naar mijn talenten, daar trots op zijn. Maar ook om me heen. Kansen en mogelijkheden zien. En ook alle lieve mensen om me heen. Als ik in dat kader iets heb geleerd, is dat ik niet altijd alles zelf hoef te doen. Dat ik hulp mag vragen en dat ik die hulp écht toe mag laten. Ik vond het bijzonder om te merken dat het woord dat ik mezelf aan het begin van het jaar heb gegeven, in allerlei dingen is teruggekomen. Zonder er constant mee bezig te zijn, zonder en constant aan te denken. Het was iets waar ik door gebeurtenissen of situaties af en toe aan dacht. Als een basis waar ik op terug kon vallen en mezelf af en toe aan kon herinneren. Mooi!

Een woord voor het komende jaar kan dan ook niet uitblijven. En dat woord is: vertrouwen.

Het voelt alsof ik aan de vooravond van een nieuw avontuur staan. Zonder te weten wanneer het precies gaat gebeuren en wat ik daarvoor moet voorbereiden. Een heel jaar vol spannende, leuke en nieuwe dingen en eerste keren staat me te wachten. En niet alleen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en werk maar ook op het gebied van mijn relatie. We kijken bijvoorbeeld al een tijdje naar de mogelijkheden om een huis te kopen. Misschien gaan we wel trouwen of gaan we nadenken over ons eerste kindje. Allerlei dingen waarvan ik vorig jaar van de gedachten alleen al een paniekaanval kreeg. Maar nu voelt het anders. Dat ik zelf aan het roer sta van mijn eigen leven. Dat ik zelf kan beslissen wat er gebeurt en hoe ik daarmee om ga. Ik kijk nu eerder met een nieuwsgierige en positieve blik naar de toekomst in plaats van paniek en enge grote mensen dingen.

Soms overheerst het gevoel. Dan gaat het allemaal te snel en wil ik afstand nemen en de tijd nemen om me er écht klaar voor te voelen. Maar die tijd, die komt er volgens mij niet. Of het nou een examen is, het beginnen van een bedrijf of het kopen van een huis. Volgens mij ben ik er nooit écht klaar voor. Sommige dingen, daar moet je gewoon voor gaan. Hoe spannend en buiten je comfortzone ook.

Daarom wil ik mezelf vertrouwen meegeven. Vertrouwen dat het goed komt en dat ik het kan. Vertrouwen op mijn talenten en op dat wat mijn intuïtie me ingeeft.

Welk woord geef jij jezelf voor volgend jaar cadeau?

In dezelfde reeks:

32 Reacties

 1. Hanneke
  december 28, 2016 / 08:37

  Geloof me Melle… al die eerste keren… het went nooit! Hoewel het aantal op je 47e natuurlijk wel wat terug loopt… Vandaag een afspraak bij mijn nieuwe werkgever… contractbespreking. Na 10 maanden werkeloosheid, ga ik op 2 januari weer aan de slag… voor mij is het werkgever nummer 7(wat een prachtig getal), maar ik ben zo nerveus alsof het mijn eerste baan was… Wel heb ik er vertrouwen in dat ik het kan en dat het goed zal gaan. Het is toch altijd weer, eerst de kat uit de boom kijken! Ik denk dat ik me bij je aansluit en het woord Vertrouwen meeneem als woord voor 2017.

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 09:44

   Aaah hoera hoera, gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat een leuk nieuws en wat spannend allemaal! Ik snap het wel hoor, zulke dingen wennen niet. Wat bijzonder dat vertrouwen ook voor jou mee gaat als woord voor volgend jaar. Heel veel plezier bij je nieuwe baan en alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst! x

 2. december 28, 2016 / 10:31

  Oh dit gaat echt hélemaal goed komen<3 Alles is altijd eerst spannend, maar daarna…
  Ik geef mezelf het woord rust mee. In alle mogelijke aspecten van mijn leven. Voor mijn lichaam, geest, op werk en dagelijkse beslommeringen. De rust vinden, zoeken en herpakken. De rust NEMEN en vooral genieten van de rustmomentjes gaat in 2017 een pré worden voor mij.

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 11:03

   OOO MOOI! <3

 3. december 28, 2016 / 10:39

  Klinkt als één van de mooiste cadeaus die je jezelf kunt geven. Ik hoop dat 2017 je veel mooie dingen gaat brengen. Ik weet nog niet wat voor plannen of doelen ik voor volgend jaar heb. Ik wil er nog wel over nadenken. Wie weet dat ik dan ook een woord kan bedenken.

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 11:18

   Dankjewel! En wie weet, laat het nog even bezinken. Ik ben benieuwd :)

 4. december 28, 2016 / 11:29

  Leuk artikel! Doet me erg denken aan andere methodes als Core Desired Feelings van Danielle Laporte of de Find Your Word :). Zelf ben ik aan de slag gegaan met de CDF’s en daar zijn Nourish, Rise & Wild-Hearted uitgekomen. Ik merk vaak dat zodra je zoiets hebt besloten het ook direct gaat werken omdat je er heel bewust mee bezig bent. De kunst is het dan daarna vasthouden natuurlijk, maar daar hebben we een heel jaar voor!

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 13:04

   Oeh, dat klinkt echt mega interessant zeg!

 5. december 28, 2016 / 11:59

  Mooi geschreven en een leuk idee om jezelf een woord cadeau te doen. Meteen even nagedacht over een passend woord voor komend jaar.Vind vertrouwen wel een hele mooie, ‘vertrouwen hebben dat ik het wel goed genoeg doe’ ;) en nu nog echt erin (blijven) geloven! :) Succes komend jaar!

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 15:10

   Oo jaaa, heel mooi! Door te besluiten dat dát het woord wordt voor komend jaar, weet ik zeker dat het je gaat helpen. Onbewust, soms bewust. Ik ga ervoor! :)

 6. december 28, 2016 / 12:08

  Je had het op mijn blog al gelezen: mijn woord voor 2017 wordt jump! Het is tijd voor sprongen in het diepe, meer risico’s nemen en meer leven (springen van enthousiasme!). Ik kan niet wachten.

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 15:13

   Je hebt werkelijk een prachtig woord gekozen. ZO ZO TOF! Het gaat zeker lukken en ik ben heel blij dat ik via je blog het samen met jou een beetje mag meebeleven.

 7. december 28, 2016 / 12:10

  Oeeh! Ik word helemaal vrolijk van dit artikel. Hoe heerlijk al die plannen en nieuwe avonturen! Ik geef mij het woord uitdaging cadeau. Dat hoop ik volgend jaar veel meer te vinden in combinatie met mijn studie en blog! Het liefst wil ik ook in het buitenland gaan studeren en daar mijn eindonderzoek gaan doen. Hopen dat het allemaal lukt en dus een extra uitdaging! :) Alvast een heel mooi 2017 gewenst! Ik ben heel benieuwd naar al die nieuwe avonturen. Liefs!

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 15:17

   Oeh, dat belooft echt een geweldig jaar te worden. Wauw! Studie, bloggen, in het buitenland studeren, onderzoeken, echt tof. Het gaat vast een grote uitdaging worden maar ik weet zeker dat je aan het einde van het jaar met een goed gevoel terugkijkt <3

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 19:34

   Wat dacht je van geluk? Of het nu groot of klein is. Het is meer dan welkom voor jou in het volgende jaar ,<3

 8. december 28, 2016 / 18:53

  Wat een prachtig kadoo geef jij jezelf Melle. Ook mooi om van Kijken naar Vertrouwen te gaan. Of je eerst een fundering hebt gebouwd en nu aan je toekomst kan bouwen.

  Mijn coach vroeg aan mij welk woord ik gaf voor 2016. Dat was voor mij “basis”. Na een dal (depressie klinkt zo zwaar, maar dat was het wel) moest ik weer mensen leren vertrouwen, mezelf vertrouwen en mijn kring wat kleiner maken zodat ik een basis overhad waar ik mij veilig en geborgen voel. Dat heb ik nu. Het nieuwe woord is ‘bouwen’. Bouwen met een nieuwe baan waarmee ik ga starten in januari, bouwen aan mijn super fijne relatie, bouwen op vertrouwen, bouwen op nieuwe vriendschappen en de hechte vriendschappen behouden, bouwen naar geluk en toekomstdromen.

  laat 2017 maar komen. 2016 was voor mij enorm leerzaam en belangrijk!

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 19:35

   Wauw, mooi! En wat bijzonder dat we stiekem elk in een zelfde fase zitten. De basis gelegd, nu bouwen aan onze toekomst. Ik kijk ernaar uit <3

 9. december 28, 2016 / 19:35

  Ik doe met je mee! Vertrouwen in het leven, in mezelf en dat het allemaal goedkomt :) En dat 2017 een topjaar wordt! En inderdaad, soms moet je gewoon voor dingen gaan. Met die gedachten ben ik gestart twee jaar geleden in een compleet andere opleiding. En ik kon geen betere keuze maken, want ik ben gelukkig. Nu mijn zelfacceptatie en positiviteit terugkrijgen en het is perfect. Het leven zal me wel vaker nog eens tricken en tegenslaan, maar ik ben sterk genoeg om me daardoor te vechten :) Veel geluk in 2017 voor jou! En de tijd vliegt inderdaad, ongelooflijk hoe snel 2016 gegaan is… xxx

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 19:53

   Je bent echt een held, een bikkel en iemand die het leven met twee handen aangrijpt. Hoe naar en stom het af en toe ook is. Je bent er klaar voor en dat vind ik óngelofelijk inspirerend <3

   • december 28, 2016 / 21:09

    Ik was net klaar met een blogpost uit te werken en zag dat ik een melding had, vermoedelijk omdat jij geantwoord had op mijn reactie. Dankjewel, die glimlach op mijn gezicht gaat er deze avond niet meer af <3 Kon zo'n lief berichtje wel gebruiken, dus echt dankjewel daarvoor. Trouwens, dat is wederzijds. Ik haal zoveel inspiratie uit jouw blogposts om van 2017 een knallend jaar te maken! xxx

 10. Ellen
  december 28, 2016 / 19:40

  Mooie keuze, Melle! Ik draag al jaren een kaartje bij me waar “vertrouwen” op staat:-) Je kunt er altijd op vertrouwen dat je datgene op je pad krijgt dat goed voor je is. En dat zijn soms ook de minder leuke dingen waar je een les uit leert… en zorg ervoor dat je ook wat engelengeduld meeneemt. Geduld gaat hand in hand met vertrouwen!

  Je inspireert me om ook een nieuw woord te kiezen voor 2017. Vooruit is het eerste wat bij me opkomt. Letterlijk omdat het vaak voelt alsof ik stappen opzij zet ipv vooruit. En als motivatie vooruit met de geit, hop in de benen, gaan en me door niemand laten stoppen! Ik ga eens kijken of ik daar een kaartje van kan vinden:-)

  • Melle
   Auteur
   december 28, 2016 / 19:58

   Van dat engelengeduld kan ik ook nog wel wat gebruiken inderdaad ;) Haha! Mooi gezegd. En vooruit. JAAA MOOI! En als ik iets tegen kom zal ik zéker aan je denken.

 11. december 28, 2016 / 21:10

  Wat mooi dat jouw woord vertrouwen is. Als eerste dacht ik meteen aan ‘geluk’, maar geluk is voor mij nog erg moeilijk. Dus ik ga voor ‘vrolijkheid’. Zolang ik vaak vrolijk ben, geloof ik wel dat geluk heel dichtbij is :)

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 09:50

   Vrolijkheid is ook een vorm van geluk en misschien wel een eerste stap! Ik vind het een mooi woord én een fijne staat om in te zijn ;) Dus hoera, voor vrolijkheid en voor jou!

 12. december 28, 2016 / 21:35

  Heel mooi geschreven! Ik wens je ook echt alle vertrouwen en goeds toe voor komend jaar! Bij mij verschilt het wat betreft gebied een beetje, zo heb ik alle vertrouwen in mijn privé situatie, maar op werkgebied moet ik misschien eens spannende knopen gaan doorhakken. Ik had trouwens wel echt het gevoel dat ik klaar was om te trouwen. Heel erg zelfs haha. Zal misschien met de leeftijd te maken hebben haha. Ik ben heel benieuwd wat 2017 je gaat brengen, ik denk heel veel moois! Misschien is mijn woord naast vertrouwen durf. Ik wil dit jaar keuzes maken in mijn werk en blog en meer uit mijn comfort zone gaan om te kunnen doen en vinden wat ik echt wil. Maar ik ga er op vertrouwen dat alles goed komt!

  • Melle
   Auteur
   december 29, 2016 / 09:56

   Wat lief! Dankjewel <3 Ik vind het heel mooi hoe je beschrijft dat dingen elkaar helpen en versterken. Zoals vertrouwen hebben maar ook durf dat voor jou doen. Die keuzes gaan je echt goed doen! Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt is het volgens mij heel fijn. Wat de keuze ook is. En trouwen, haha ik ben er denk ik ook wel klaar voor maar als we het er soms over hebben is het toch nog wel heel gek en spannend! We gaan het zien ;) Liefs!

 13. december 29, 2016 / 19:19

  Wat mooi Melle! Volgens mij wordt 2017 heel erg bijzonder voor jou. En dat woord doet me een beetje denken aan mijn woord voor 2017 (ja, dankzij jou kreeg ik het idee om een woord te kiezen): serendipity. Oftewel, volgens mijn eigen definitie: alles gebeurt met een reden en het allermooiste kan gebeuren als je het het minst verwacht <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.