Oproep | Elkaar inspireren: een dag als

meta-foto-Laten zien wat jij allemaal op een werkdag doet of meegenomen worden op een werkdag van iemand anders. In het kader van inspireren, je (opnieuw) oriënteren op de arbeidsmarkt en keuzestress, leek me dit zo leuk om te doen. Samen met jou!

Heb je net als ik altijd al willen weten hoe een dag als stewardess, directeur, account manager, host, kunstenaar, tandartsassistente, docent, personal assistant, wetenschapper, fysiotherapeut of verpleegster eruit ziet? Ik wel! Daarom wil ik graag de nieuwe inspiratiecategorie ‘een dag als’ introduceren. Een fotodagboek – voor de gevorderde bloglezers ook wel plog genoemd – van een werkdag. Want zeg nou zelf, sommige titels in vacatures zijn onwijs vaag. Zou jij bijvoorbeeld weten waar een administratief medewerker operations, een beleidsmedewerker bij de gemeente of een productiehulp zich een hele dag mee bezig houdt? En daarnaast ben ik gewoon ontzettend nieuwsgierig!

Leuk! Wat is het plan?

Lijkt het je leuk om voor Thank God It Is Monday een fotoverslag van jouw werkdag te maken? Laat het me weten! Uiteraard moet het wel kunnen met je werk en werkgever en zal ik waar ik kan je helpen met maken van je plog. Alvast een paar vragen waaraan je kunt denken als je een plog wilt maken.

1. Hoe laat sta je op? (misschien werk je wel in diensten)
2. Hoe maak je je klaar voor een werkdag?
3. Wat trek je aan? (heb je bedrijfskleding of kleed je je netjes voor je baan of juist heel casual?)
4. Hoe ga je naar je werk?
5. Hoe ziet je werkplek eruit?
6. Wat staat er op de planning?
7. Wat doe je allemaal op een dag?
8. Waar en met wie lunch je?
9. Wanneer is je werkdag klaar?
10. Hoe ga je naar huis? En hoe laat ben je thuis?
11. Wat doe je graag naast je werk?
12. Heeft je werk voorbereiding nodig voor de volgende dag? (eten voorbereiden, inpakken)
13. Hoe laat ga je naar bed?

En daarnaast: wat karakteriseert jouw baan? Wat vind je het allerleukste en hoe word je eigenlijk wat jij bent?

Just do it!

Lijkt het je leuk? Laat even een reactie achter – met een geldig emailadres – zodat ik contact met je op kan nemen of stuur me een mailtje! Ik kijk echt uit naar jullie verhalen. Alvast heel erg bedankt!

2 Reacties

 1. oktober 19, 2015 / 10:11

  Wat een leuk idee! Ik ben benieuwd naar alle uitwerkingen, zelf werk ik nog niet :-)

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2015 / 10:37

   Ik ook :) Als je het leuk vindt, mag je ook een fotoverslag maken van een dag als student. Jouw opleiding, de school, de plaats, het is allemaal weer uniek dus ook erg leuk om te delen. Laat maar weten als je het leuk vindt!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.