De maandag van health-coach Kathelijn van Dongen

Kathelijn leerde ik kennen via het netwerk van Ambitieuze Meisjes. Haar verhaal, haar passie en haar doelgerichtheid spraken me direct aan. Haar stip staat op de horizon en met alles wat ze in zich heeft is ze bezig om haar dromen als health-coach waar te maken. Méga inspirerend!

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Mijn maandag – of eigenlijk elke dag, écht waar – begin ik met lichaamsbeweging. Het állerliefste ga ik naar buiten om daar te wandelen of hard te lopen. Als het weer slecht is wordt het vaak yoga of krachttraining. In mijn werk als health-coach geef ik graag het goede voorbeeld, dus na mijn warme citroenwatertje stap ik onder een douche welke ik altijd koud eindig voor meer energie, focus en een gezonde huid. Na mijn groene smoothie duik ik om 9 uur mijn praktijkruimte in voor het wekelijkse Skype-gesprek met mijn coach Veronique. Samen met haar kijk ik waar ruimte voor verbetering is aankomende week en ga ik aan de slag om weer betere resultaten te creëren dan de week ervoor. Vanaf 10 uur heb ik afspraken met cliënten staan die ik coach naar de doelen die zij hebben qua gezondheid en levensstijl. Dit kan live in mijn praktijk in Grave (of op donderdag in Gennep) zijn maar ook online via Skype. Op maandag werk ik vaak tot half 6, soms is het nodig om een avond extra te werken en dan pak ik hier graag de maandagavond voor.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Door Veronique, mijn coach, zijn weet mij als geen ander in te laten zien wat ik zelf nog niet zie. Ik vind dat altijd onwijs fijn!

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Over een jaar zal ik meer online werken dan in mijn praktijk. Omdat mijn praktijk bijzonder succesvol is heb ik vorig jaar de beslissing gemaakt om ook collega-voedingscoaches te coachen naar een succesvolle praktijk. Dit doe ik altijd via Skype omdat deze excellente gewichtsconsulenten natuurlijk door het hele land zitten. En de mond-tot-mond reclame doet zijn werk goed. Hierdoor komen er via via steeds meer klanten die een gezonde levensstijl willen van buiten de regio. En via Skype gesprekken kunnen zij goed gecoached worden

Hoe ga je dat bereiken?

Door mijn cliënten en collega’s zo te blijven coachen dat zij hun doelen bereiken en behouden zodat de naamsbekendheid van mijn bedrijf alleen maar groter wordt.

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Op zondag al goed voor mezelf zorgen helpt mij zodat ik mij op maandagochtend niet laat beïnvloeden door ‘dat stemmetje in mijn hoofd’ wat er graag voor zorgt dat ik langer op bed blijf liggen. Wat bijzonder goed werkt, is mijn Do-Drop-Delegate lijst. Bij elk item die mogelijk op mijn doelijstje komt, vraag ik me af of ik het ga doen, ga laten of ga delegeren. Ik ben best wel kritisch p datgene wat écht moet gebeuren, wat gedropt kan worden of wat ik misschien wel kan delegeren. Datgene wat nú moet pak ik direct op of plan ik in. Het liefste doe ik dat als eerste zodat de ‘rotklusjes’ als eerste gedaan zijn.

Meer over Kathelijn vind je op haar LinkedIn pagina of op de website van haar bedrijf Natuurlijk bij Kaat.

4 Reacties

 1. maart 5, 2017 / 15:34

  Dit vind ik zo’n leuke interviewreeks! Ik vind het fijn dat je al weet wat de vragen zijn, zodat je echt kan focussen op het verhaal dat iemand vertelt. In dit interview vind ik heel tof dat Kathelijn al zó succesvol is, maar alsnog zichzelf blijft ontwikkelen én anderen daarmee inspireert!

  • Melle
   Auteur
   maart 5, 2017 / 19:58

   Wat een mega leuke reactie, dankjewel! En een mooie observatie, zo had ik het nog niet gezien, heel inspirerend inderdaad :)

 2. Evelyne Vergote
  maart 5, 2017 / 17:27

  Weer zo’n leuk en inspirerend verhaal! Wat hou ik hier van!

  • Melle
   Auteur
   maart 5, 2017 / 21:05

   O lief zeg, ik ook! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.