Als intentie van de dag of na een goed gesprek | Deze kaartjes maken me blij!


Over sommige dingen ben ik zó enthousiast, dan kan ik niet anders dan er gewoon een blogpost aan wijden. Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. Afgelopen vrijdag in de kiekdag bijvoorbeeld, toen ik ze mee had naar het bloggersweekend. Elke keer als ik ze zie liggen – ik bedoel, hallo unicorn en regenboog – of als ik er eentje trek, maken ze mijn dag. Deze inspirerende-maar-niet-cheesy affirmatiekaartjes zijn het einde en ik ga je vandaag vertellen waarom.

Affirmaties, wat zijn dat voor dingen?

Affirmaties kun je zien als gedachten die invloed hebben op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je hebt ze zowel in negatieve vorm – ‘ik kan dit nooit’ en ‘ik ben niet goed genoeg’ – als in positieve vorm – ‘ik ga ervoor’ en ‘ik kan dit wél’. Bij sommige gedachten of affirmaties heb je het gevoel dat het je overkomt, voor andere kun je ook bewust kiezen. Dat is vervolgens weer van invloed op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je raad het al, deze kaartjes bevatten allemaal positieve affirmaties die me keer op keer aan het denken zetten. Méga interessant!

Mocht je het leuk vinden, Stella schreef een tijdje terug een mooie blogpost over affirmaties.

Hoe gebruik je deze kaartjes

Er is eigenlijk geen ‘goede’ manier van het gebruiken van deze kaartjes. Uiteraard zijn er wel suggesties! Zo kun je alle kaartjes op de kop op een tafel leggen en ze door elkaar heen schudden. Met de gedachte dat deze kaart op dit moment voor jou is, kies je jouw kaartje. Dat klinkt lekker zwevering, jongens, maar ik geloof daar dus echt in. Lees het in gedachten of lees het voor, maak er een foto van, denk er over na of laat het voor wat het is. Doe wat je fijn vindt en wat voor jou werkt!

Mijn favoriete momenten

Twee momenten waarop ik deze kaartjes het állerliefste gebruik.

Als intentie van de dag | De dag beginnen met een positieve gedachte vind ik echt ontzettend fijn en inspirerend! Het helpt me om met een de dag positief te beginnen. Het liefste trek ik een kaartje op een moment waarop mijn hoofd nog niet vol zit met allerlei gedachten over dingen die ik die dag moet doen. En door de tijd te nemen en even een kaartje te lezen, lijkt dat rustmoment ook veel langer te duren. Bij mij is dat vaak tijdens het ontbijt of net voordat ik op de fiets spring naar mijn werk. Tijdens het tandenpoetsen of onderweg mijn gedachten over datgene wat er op het kaartje staat de vrije loop laten, is voor mij echt zo’n ultiem geluksmoment.

Na een goed gesprek | De eerste keer dat ik besloot deze kaartjes actief te gebruiken was tijdens mijn coachexamen. In dertig minuten tijdens een intakegesprek de coachvraag helder krijgen leek geen makkelijke optie. Het hield me nogal bezig omdat ik niet wist wat ik precies kon verwachten. Toen ik besloot om gebruik te maken van de kaartjes om het gesprek af te sluiten, voelde het alsof ik controle had over hoe het gesprek zou gaan. En dat voelde echt heel goed! Na het examen ben ik het ook vaker gaan gebruiken en vraag ik geregeld na een goed (coach)gesprek of diegene een kaartje wil trekken. Het is echt magisch wat het soms kan doen en hoe het gerelateerd lijkt te zijn aan waar we het net over hebben. Ik zie het als iets om na het gesprek mee te kunnen nemen, net zoals ik dat graag doe aan het begin van de dag.

Ik had geen idee maar ik ben zo blij dat ik deze kaartjes ooit gekocht heb! En mochten we dus een afspraak maken voor een (coach)gesprek, dan weet je wat je kunt verwachten. Het lijkt me heel erg leuk om dit eens samen met jou te kunnen doen.

De affirmatiekaartjes kun je voor € 10,99 kopen bij het Stedelijk Museum in Amsterdam of online via bol.com of amazon.com.

18 Reacties

 1. maart 15, 2017 / 07:13

  Super leuke kaartjes en heel leuk dat je die in je coachsessies wil gebruiken. Ik ben van mening dat ze je een heel eind op weg kunnen helpen. En inderdaad, ze zijn ideaal om een gesprek mee te beginnen. Zelf heb ik tijdens mijn lessen van mijn opleiding ook zulk soort kaarten gebruikt. Op deze kaarten stonden alleen plaatjes en geen teksten. Het ging hierom welk plaatje je het beste bij jezelf vond passen en waarom?

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2017 / 10:41

   Zonder tekst zijn ze ook heel leuk! Daarmee hebben we tijdens de opleiding ook gewerkt. Heel tof! Dat is echt zo’n goede manier om het gesprek op gang te brengen, ik vind het elke keer weer magisch <3

 2. maart 15, 2017 / 08:35

  Inderdaad fijn om zo’n kaart te trekken na een gesprek. Na een tarot reading trek ik ook nog weleens een extra take-away kaart als food for thought. (: Heel fijn!

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2017 / 11:17

   Een extra take-away kaart. JAAA! Echt een mooie naam daarvoor ook :)

 3. maart 15, 2017 / 10:08

  Oh yes, ik wil deze kaartjes nog steeds hebben. Wat cool dat ze ook bij het stedelijk museum te koop zijn!

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2017 / 14:06

   Jaaa! Heb je direct weer een cultureel verantwoorde en goede reden om daar weer eens heen te gaan :)

 4. maart 15, 2017 / 12:52

  Leuk! Ik was er al benieuwd naar. Ze zien er super tof uit!

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2017 / 14:07

   Wat leuk, hoera! Dankjewel en inderdaad, vanmorgen ook weer een kaartje getrokken. Echt een fijn moment!

 5. maart 15, 2017 / 14:23

  Leuk deck! Ik ben helemaal gek op orakel kaarten en tarot. Mijn nieuwe favoriete deck is het I Am Power deck (check Instagram even voor foto’s) maar ook Sacred Creators deck is prachtig (en nog 1000 anderen, maar dat doe ik je even niet aan ;) )

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2017 / 16:01

   Ooooo jaaaa meer van dit! Ik ga direct even kijken :)

 6. maart 15, 2017 / 15:52

  Wat een leuke kaartjes! Ik geloof er zeker in dat ze je een positief gevoel kunnen geven. Jammer dat ze bij Bol.com niet op voorraad zijn. Maar ik hou het in de gaten.

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2017 / 16:03

   Echt zo stom! Ik heb dat zelf ook gehad, emailadres achtergelaten en toen ging het eigenlijk heel snel! Ze waren er laatst wel weer dus vandaar dat ik dacht, dit is het moment om een post erover te schrijven! Helaas. Ik kreeg trouwens nog een tip dat ze ook te koop zijn bij Amazon, die verzendt ook naar Nederland. Misschien is dat nog iets!

 7. maart 15, 2017 / 21:18

  Lijkt me heel inspirerend ook! Heb die kaarten zelf niet, maar zou ze denk wel gebruiken als ik ze ooit in huis krijg haha. Vind het op Instagram ook altijd leuk om er af en toe een inspirerende en positieve tekst te zien.

  • Melle
   Auteur
   maart 16, 2017 / 09:58

   Haha dat snap ik wel, heel goed! En Instagram is inderdaad ook zo’n perfecte tool om af en toe een inspirerende of positieve affirmatie te vinden.

 8. maart 16, 2017 / 10:43

  Heé! Wat een leuke kaartjes! :) Dit is ook echt iets voor mij, ik geloof er ook wel in dat je de kaart pakt die bij jou past zeg maar!

  • Melle
   Auteur
   maart 16, 2017 / 13:15

   Dat geloof ik ook wel, interessant he!

 9. maart 16, 2017 / 19:55

  Lijkt mij ook wel een mooi begin van je dag! Ik trek ze soms online via droominfo maar denk dat als je de fysieke kaartjes hebt met hele leuke kleurtjes en unicorns het net wat leuker is haha

  • Melle
   Auteur
   maart 17, 2017 / 13:22

   Die unicorns die doen het ‘m :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.