Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Gesponsord | Weet je nog dat ik op één januari dit lijstje schreef met dingen die ik nog wil doen voor mijn dertigste verjaardag? Nou, vandaag is het dus zo ver om er één puntje – oké, stiekem twee! – van af te vinken. Namelijk het bijhouden van een lijstje met eerste keren! Het leek me werkelijk mega leuk om me bewust te worden van al die eerste keren en een lijstje ervan bij te houden. Het is – precies zoals ik had gedacht – veel vaker voorgekomen, juist omdat ik me er nu zo bewust van ben en het was heel tof om er even bij stil te staan. Ik verzamelde allerlei momentjes van de afgelopen maanden in deze blogpost. En weet je, het is echt een leuk lijstje geworden met hoogtepunten waar ik met kriebels in mijn buik op terugkijk. YAY!

De eerste keer naar mijn eigen werkplek bij #workmode | Het was twee januari. Dé dag dat ik voor het eerst naar mijn eigen werkplek ging. Klaar om aan mijn droom te werken. Het voelde alsof ik voor het eerst naar mijn nieuwe baan ging maar dan dus nóg leuker: ik mocht zelf bedenken wat ik die dag ging doen! Verrassend genoeg is dat gevoel nog steeds aanwezig, elke keer als ik er op maandag heen fiets. Echt ultiem <3.

Naar een borrel waar ik niemand (offline) ken | Het jaar begon goed! Die zelfde week ging ik namelijk naar een borrel van Aline. Een echte ‘girlboss borrel’ met allemaal vrouwelijke ondernemers uit haar netwerk die ik nog nooit (offline) had ontmoet. En dat vond ik op zijn zachts gezegd best een beetje spannend. Het werd een heel avontuur met de trein en voor het eerst alleen in de vrieskou door Utrecht fietsen, maar het was het dubbel en dwars waard. Het was zó leuk! Het hele avontuur kun je hier teruglezen.

Een baby eten geven | Haha ik moest stiekem wel lachen toen ik las dat ik dit op mijn lijstje had gezet. Want eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat dit ooit zo’n hoogtepunt zou zijn. Begin januari hadden we een weekendje een heleboel vrienden over de vloer. Waaronder Laurien van – toen – ongeveer zes maanden. En ja, die krijgt op een gegeven moment honger. Wie wil haar eten geven? Eh, ja hoor geef maar. En daar zat ik dan. Een klein blij kindje een groenteprutje van paprika, pastinaak en aubergine te voeren. Ze smulde ervan en had de grootste lol, zo lief!

Een reisverzekering afsluiten | Ben je bijna dertig, sluit je voor het eerst een reisverzekering af. Living on the edge ;). Nee hoor, het valt mee. Voor eerdere vakanties kon ik vaak samen met bijvoorbeeld Stephan op een reisverzekering maar toen ik alleen op persreis ging, was het toch écht tijd om zelf een verzekering af te sluiten. Na voor mijn gevoel toch minstens 983458 keuzes te hebben gemaakt en her en der wat vragen via WhatsApp te hebben gesteld – serieus, wat een uitvinding om dat te doen met verzekeringsmaatschappijen – is het gelukt. En nog leuker, ik heb er dus geen gebruik van hoeven maken.

Een poging tot vrijwilligerswerk | Een van de dingen die ik graag wilde doen voor mijn dertigste – ik roep het werkelijk al jaren dus dit was hét moment – is vrijwilligerswerk. Door een vriendinnetje werd ik gewezen op een event dat georganiseerd werd in het weekend voor Valentijnsdag waarop je als ‘jongere’ kon daten met Amsterdamse senioren. Dit klonk dus echt helemaal perfect! De uitwerking was wel iéts minder – je kunt het allemaal hier teruglezen – want écht daten met ouderen is het niet geworden. Een goede poging die overigens wel smaakt naar meer.

Mijn eerste betaalde coachklant | Een eerste keer die me echt nog lang bij zal blijven is mijn állereerste betaalde coachklant. Het was echt onwijs bijzonder en ik heb er enorm veel van geleerd! Iemand begeleiden voor meer dan een keer, deel uit kunnen maken van zowel haar persoonlijke groei als die van mijzelf en dingen in de praktijk kunnen brengen waarvan ik al zo lang heb gedroomd. Het was zo waardevol! En als kers op de taart had dit coachingstraject ook nog eens een hele goede uitkomst. Ze leerde zichzelf beter kennen, voelde zich zichtbaar beter en kreeg inzicht in dingen die ze leuk vindt én die ze goed kan. En – ik ben zo zo zo trots – werd ze mede door onze praktische sessie waarin we gewerkt hebben aan haar cv en sollicitatiebrief – uitgenodigd op gesprek én aangenomen voor haar droombaan. YEES!

Eerste échte coachingevent georganiseerd | Een event organiseren gaat over keuzes maken. Heel. Veel. Keuzes maken. En jongens, ik ben daar dus echt niet goed in. Maar, het is wel gelukt en ik ben ontzettend blij en trots en over the moon dat mijn állereerst échte event gaat plaatsvinden op zondag 7 mei. YAY! Die dag gaan we ons in een groepje van acht mensen focussen op jou en ga je vragen beantwoorden als wie ben ik, wat zijn mijn waarden, waar ga ik van ‘aan’ en wat zijn mijn talenten. Het belooft echt mega leuk, bijzonder en heel waardevol te worden. Het zou tof zijn als je erbij bent! Meer informatie vind je hier.

Is het jou ook opgevallen dat er nergens in dit lijstje niéts met eten staat? Toen ik me dat realiseerde vroeg ik me echt af hoe dat nu weer kan. Ik bedoel, ik HOU van eten. Mijn dieet wat ik in februari ben gestart draagt ook niet echt bij aan nieuwe dingen proberen, maar normaliter hou ik er wel van! Alhoewel, nadat ik onderstaand filmpje had gezien waarin je ziet hoe mensen hun eerste keren op het gebied van eten ervaren – echt, dat hoofd wat je trekt als je iets heel zuurs eet of zo’n slijmerige oester naar binnen slurpt, haha! – bedacht ik me. Misschien houd ik het toch wel gewoon bij dingen die ik lekker vind, zoals chocolade! I know, vét hypocriet maar stiekem kijk ik toch wel heel erg uit naar een stukje – al is het maar ieniemienie – Milka chocolade met oreo te eten. JAAA, MMMM!

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor de eerst gedaan?

32 Reacties

 1. maart 8, 2017 / 07:20

  Een mooie lijstje met hele mooie eerste herinneringen. En wat tof dat je je eerste betaalde klant hebt gehad. En weet je wat het mooiste is: dit kan niemand meer van je afpakken. Ps: je filmpje doet het niet. Er staat dat het formaat van het filmpje niet juist is. Fijne vrouwendag vandaag!!!?

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 14:59

   Yeeeheees, dankjewel voor je enthousiasme, zo leuk! En dat formaat, dat ga ik even vragen hoe dat werkt. Dankjewel!

 2. maart 8, 2017 / 08:57

  Yes, thanx! Dit was weer een goede stok achter de deur om mijn lijstje weer bij te werken, ik heb momenteel 11 dingen voor het eerst gedaan dit jaar! Yeah!
  Enne, mocht je een poging willen doen om ander vrijwilligerswerk te doen, als ik een volgend festival heb, dan hoor je wel van me ;) Niks is zo leuk om als vrijwilliger op een festival te werken!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 15:00

   Oeh dat klinkt stiekem best wel leuk. Keep me posted!

 3. maart 8, 2017 / 09:14

  Een mooi doel. Ik had dit jaar voor mijzelf bedacht om vaker “ja” te zeggen en dus ook nieuwe dingen te proberen, want meestal komen dan echt hele toffe dingen op je pad. Een stap uit je comfort zone is zo verkeerd nog niet.

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 15:02

   Wauw, wat goed zeg! Bij dat soort dingen realiseer ik me ook heel vaak dat die stap buiten je comfortzone helemaal niet zo groot is. Best een positief gevoel :) YAY!

 4. maart 8, 2017 / 09:32

  Wat een tof lijstje! De eerste keer een baby eten geven is echt superspannend inderdaad. Ik heb dat al wel ooit gedaan (bij m’n jongste zusje), maar dat is alweer zo lang geleden dat ik het wel weer opnieuw ‘voor de eerste keer’ zou kunnen doen haha.

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 15:34

   Echt leuk is dat. Nou wie weet binnenkort ;)

 5. maart 8, 2017 / 09:35

  Dit is dus best een tof idee!! Ik heb afgelopen december ook pas voor het eerst een reisverzekering afgesloten, haha. En ik heb dus nog nooit een baby eten gegeven :O te weinig baby’s in mijn omgeving, denk ik haha

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 16:03

   Dat is echt zo leuk om te lezen! Ik dacht echt dat ik de enige was die nog nooit een reisverzekering had afgesloten, haha ;) Wie weet komt het binnenkort. Ik bedenk me tijdens het typen van deze reactie hoe grappig dit is en hoe we hier over een paar jaar misschien wel op terugkijken. Dat we het dan misschien al honderd keer hebben gedaan. Wie weet!

 6. maart 8, 2017 / 09:46

  Ha, wat cool dat je dit hebt bijgehouden! Mijn laatste eerste keer… Ik denk dat ik daar as we speak mee bezig ben, volgens mij heb ik nog nooit eerder een huis zo grondig opgeknapt als ons nieuwe huis nu. Ik zal er tijdens het schuren van de kozijnen nog even verder over nadenken ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 16:08

   Wat gaaf zeg! En ook voor het eerst een huis gekocht? Dat lijkt me ook zoooo spannend!

 7. maart 8, 2017 / 10:35

  Oooh, hoe leuk dat je dit hebt bijgehouden <3. Een lijst om vol trots op terug te kijken! Zo tof dat je nu bij #workmode zit! En dat je bij de meeting in Utrecht was! Aah, wat was ik daar ook graag bij geweest. Zag er zo gezellig uit allemaal! Heerlijke vrolijkmaker, deze lijst!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 16:08

   Zo’n heerlijke vrolijkmaker deze reactie van jou, JAA! <3

 8. Mirthe
  maart 8, 2017 / 11:43

  Nu ik dit zo lees vraag ik me af of jij niet vrijwilliger als buddy zou willen worden? Van een vluchteling, een tiener, een oudere… Misschien komt het een beetje in de buurt van je coachwerk en ik weet niet of je dat juist een voordeel of een nadeel vind, maar ik heb zelf veel van dat één op één vrijwilligerswerk gedaan en voor mij voelt het heel nuttig en leuk omdat je een band opbouwt en echt betrokken bent bij iemand en ook groei kan zien over een periode, vee meer dan een event van een dag!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 16:39

   Oeh dat klinkt ergens best wel goed, ik ga er zeker over nadenken! Dat 1 op 1 contact is ook interessant. Leuk!

 9. maart 8, 2017 / 13:11

  Leuk lijstje! Doet je ook weer even stilstaan bij alle bijzondere momenten die je beleeft! Zo tof dat dankzij jouw coaching iemand zijn droombaan heeft gevonden! Jammer dat ik 7 mei op vakantie ben, anders was ik er graag bijgeweest.

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2017 / 16:49

   Echt heel leuk om dat te doen, dat helpt echt om het allemaal nog een keer te beleven en erbij stil te staan :) En wie weet een volgende keer, er komen nog wel een paar aan!

 10. maart 8, 2017 / 19:28

  Oh wat tof zeg, ik wil ook zo’n lijstje maken! Ik ben dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst naar een spa geweest en voor het eerst andere bloggers ontmoet. Maar ik wil eigenlijk nog veel meer dingen haha. En jouw dingen klinken erg tof! Vooral iemand coachen en dat die dan zijn droomjob krijgt; super gaaf

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2017 / 10:52

   Oo wat een leuke eerste keren zeg, yay! Het is echt leuk om het door zo’n lijstje allemaal nog een keer te kunnen beleven. Aanrader :)

 11. maart 8, 2017 / 21:14

  Wat een leuke lijst!! Echt ook van het coachen: zo tof wat je hebt bereikt met die persoon! Ik ben dit jaar voor het eerst in mijn leven onder narcose gegaan. Al weet ik niet of dat telt, ik was immers in slaap haha. Ook voor het eerst: brood verkocht wat ik zelf heb gemaakt! :D

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2017 / 09:34

   O god dat is spannend zeg, ik reken het goed! Want die tijd daarvoor en hoe dat allemaal gaat en de spanning, ik kan me voorstellen dat dat wel echt voelt als een eerste keer en alles wat daarbij komt kijken. Zelf broodbakken lijkt me trouwens ook echt mega leuk en dan ook nog verkopen, YEHEES!

 12. maart 8, 2017 / 22:18

  Wat een goed idee om op die manier stil te staan bij alle mooie, nieuwe dingen die je zo maar gewoon doet tussen de zaken door! Misschien moet ik daar ook maar eens mee beginnen want volgens mij gaat het leven met al z’n nieuwe bijzondere momenten zo snel aan je voorbij dat je de helft helemaal niet zo bewust meemaakt. Dat klinkt misschien iets dieper of zwaarder maar je snapt wat ik bedoel ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2017 / 09:36

   Haha jaaa zeker wel! Het is precies wat je zegt, net even wat meer stil staan bij het leven zonder dat het aan je voorbij raast. Echt een aanrader en stiekem niet heel moeilijk om te doen ook. Ik had een google doc bestandje waar ik af en toe een datum in schreef met een korte aantekening, als ik het dan teruglas wist ik precies waar het over ging :) Als je het ooit gaat doen én gaat publiceren op je blog, laat je het dan even weten? :) x

 13. maart 9, 2017 / 11:33

  Tof om te lezen! Wat gaaf dat je de afgelopen tijd zoveel mooie dingen hebt gedaan. Ik heb de afgelopen tijd gewoon vooral lekker gedaan wat goed voelde. Lekker dingen losgelaten die ik niet meer wilde doen en dat gewoon oké vinden. Werkt als een malle :-)

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2017 / 11:45

   Dat klinkt echt als de beste beslissing ooit! Echt heel knap, GO YOU! :)

 14. maart 9, 2017 / 13:32

  Gisteren! Ik ben gister voor het eerst gaan voorlezen aan kindjes die ik helemaal (nog) niet ken. De komende 20 weken ga ik elke week een uurtje voorlezen om hun Nederlandse taal te verbeteren, en het is zooooo leuk. Mocht je interesse hebben in taal (en gezinnen met een andere cultuur, alhoewel er ook Nederlandse gezinnen) en tijd hebben om elke week een uurtje vrijwilligerswerk te doen kan ik het je gewoon nu al aanraden! (het is via een organisatie) ‘s Avonds ben ik voor het eerst sinds 10 jaar weer eens gaan korfballen. Dat telt maar half haha, ik heb van m’n 5de tot m’n 11de ook al gekorfbald ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2017 / 14:07

   Dat klinkt echt wel heel leuk en gezellig zeg, wat goed dat je dat doet en dat je de stap hebt gezet. Spannend hoor! En leuk om zo’n hobby opnieuw op te pakken, vond je het leuk om weer te doen? :)

 15. maart 9, 2017 / 19:39

  Eerste keren zijn zo leuk! Ook leuk dat je ze oplijst, want later zie je hoe bijzonder ze zijn. Vooral je eerste coachklant. Het lijkt me echt wel fijn om daar later op terug te kijken. Ik moet altijd denken aan mijn allereerste keer dat mijn rapport vorig jaar echt schitterend was. Ik was nieuw in mijn opleiding en daardoor had ik het moeilijker met mijn tekenvakken. Maar ik heb geknokt en gevochten omdat ik dit wou. En toen in mei kreeg ik mijn rapport en het waren allemaal voldoendes. Je kan je voorstellen hoe gelukkig ik was. Het was me gelukt! Nog steeds trouwens. Ik denk vaak terug aan dat moment als ik me wat minder voel of als ik het gevoel heb dat het allemaal niet lukt. Dan heb ik zoiets van ‘Nikita, het is je toen gelukt, dat zal het nu ook doen’. Dan krijg ik terug moed. Maar eerste keren blijven bijzonder. En de eerste keer dat ik iets deed was maandag met het muurklimmen in de turnles. Het was niet het muurklimmen zelf dat de eerste keer was. Maar ik had geprobeerd en het was niet echt gelukt. En het was de allereerste keer dat ik trots op mezelf was omdat ik geprobeerd had, ondanks het niet helemaal gelukt was. Bijzonder blogpost Melle!

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2017 / 11:03

   Jaaa zo goed van je! Echt een held :)

 16. maart 12, 2017 / 21:29

  Wat een leuke post. Laatste keer dat ik iets voor het eerst heb gedaan, is bijna 2 weken geleden. Ik heb een (proef-)les “Callanetics” gedaan bij een sportschool waar ik nog nooit eerder was geweest. Nu heb ik een sportschoolabonnement en ga ik morgen om 09:00u weer naar die les toe.
  En verder heb ik vandaag iets gedaan wat ik ook voor het eerst heb gedaan: Met mijn zoon op de schommel gezeten. Werd niet alleen hij heel vrolijk van, ik ook. Eerste keer in de speeltuin met ons gezin. En en… Ik heb voor het eerst friet gehaald bij een andere snackbar dan normaal, de eerste keer dat ik daar dus friet bestelde. Telt dat ook? Ik vind het altijd heel leuk om “een eerste keer” van iets te beleven, dat blijft altijd bij en een tweede en derde keer is stiekem nooit zo leuk als de eerste keer. En als moeder ga ik nog heel veel “eerste keren” meemaken, niet van mijzelf, maar van mijn zoon. En daar moet ik maar een voorbeeld aan nemen ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 13, 2017 / 09:56

   Dat klinkt echt heel goed! Ik moest het wel even googlen trouwens haha, maar het is me helemaal duidelijk. Zo’n low impact fitness training klinkt echt als iets voor een lange duur, dat je daar heel lang profijt van hebt. Echt goed! Samen schommelen lijkt me echt ultiem en friet halen bij een andere snackbar dan normaal telt absoluut! Het lijkt me trouwens sowieso heel bijzonder om samen met je kind zo veel eerste keren te mogen meemaken <3.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.