In 2018 zeg ik JA! | Een sneak peek in de voorbereidingen van onze grote dag

Je wist het vást al en de foto bij deze blogpost komt je dan ook vast bekend voor: in 2018 zeg ik ja! We gaan onze liefde bezegelen met een huwelijk om voor altijd samen te kunnen zijn en onze liefde voor elkaar en voor onze toekomstige kindjes – jaaa! – samen te mogen delen. Iets waar ik onwijs naar uit kijk! Inmiddels zijn er sinds de verloving al de nodige voorbereidingen voor de grote dag getroffen en leek het me leuk om je een sneak peek te geven in alles wat we al geregeld hebben, de manier waarop dat is gegaan en onze visie met je te delen. Had ik al gezegd dat verloofd zijn zó leuk is? :)

En toen was ik opeens verloofd en mocht ik ongegeneerd met mijn prachtige zelfontworpen ring showen, Pinterest afstruinen en dromen over een mooie trouwjurk. Zo leuk! Dat verloofd zijn ook een heel fijn en bijzonder gevoel met zich meebrengt, had ik eigenlijk nooit bedacht. Een gevoel van verbondenheid, bevestiging dat onze relatie echt echt écht goed zit en een heel leuk vooruitzicht. Je gaat trouwen! Maar ja, waar begin je dan? Tot nu toe is het bij ons echt heel geleidelijk gegaan en toch hebben we alle grote dingen volgens mij wel geregeld zoals de datum, de fotograaf en de locatie.

De datum

“Gefeliciteerd! Hebben jullie al een datum?” – het was een van de eerste reacties die we vaak kregen. Superleuk natuurlijk maar eh, datum? Het is natuurlijk ons feestje dus mogen we zelf helemaal zelf bedenken wanneer we willen dat die grote dag gaat plaatsvinden. Zoals je weet hebben we een heftig en bijzonder jaar achter de rug. In dat jaar zijn een aantal data de revue gepasseerd die veel voor ons betekenen. De trouwdatum was dan ook eigenlijk geen lastige vraag: we wilde op een datum trouwen die heel bijzonder voor ons is. Dat scheelde een hoop gesteggel. Ik zou het namelijk eerlijk gezegd niet weten wanneer ik zou willen trouwen of in welk seizoen. Wij gaan volgend jaar in juli trouwen. We hebben de bruiloft verspreidt over twee dagen zodat we er met een verschillend gezelschap, extra van kunnen genieten! Hopelijk is het dan lekker weer en kunnen we genieten van een zomers zonnetje!

Persoonlijke touch

Ons kennende houden we niet echt van heel standaard – en serieus, wat is ‘standaard’, er is zó veel keuze! Daarnaast kwamen we er al gauw achter dat een persoonlijke touch onze dag(en) extra bijzonder gaat maken. We hebben beide gekeken binnen ons eigenlijk netwerk wie we kunnen vragen voor bijzondere elementen zoals bijvoorbeeld de fotografie, de uitnodiging en styling. Dat maakt het toch een stuk leuker en persoonlijker. Ik ben er namelijk echt achter gekomen dat het voor ons echt belangrijk is dat er een persoonlijke klik is en dat we er een goed gevoel bij hebben. Tot nu toe heeft bijna iedereen ons dat gevoel gegeven en dat is heel fijn. Het is immers niet zomaar iets het is dé dag!

Zo hebben we als fotograaf Aline gevraagd en hoera hoera, ze kon ook nog! Ik vind het ongelofelijk tof en bijzonder want Aline heeft niet alleen talent maar ik vind het ook heel fijn dat zij erbij is. Daarnaast had ze ook nog een supergoede tips voor het indelen van de dag. Voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk maar iemand die ik ken lijkt me dan toch ook heel fijn! En wie weet, werkt het wel heel goed voor de foto’s en zorgt het voor een beetje fotogenieke foto’s ;)

Getuigen

Als je in Nederland gaat trouwen heb je minimaal twee, maximaal vier getuigen nodig. Wij hebben gekozen voor twee getuigen – elk één. Stephan heeft zijn zus gevraagd, ik mijn broertje. Het was ongelofelijk leuk om van te voren te bedenken hoe we ze gingen vragen en hoe ze het zouden vinden! Via Pinterest – zie je, het is echt ergens goed voor – kwam ik bij Brisked uit. Een bedrijf die aan styling doet maar ook een webshop heeft. Daar heb ik houten plakjes – ja jongens, ik kan het niet anders uitleggen ;) – gekocht met daarop de tekst ‘I can’t say I do without you. Wil jij mijn getuige zijn?’. Het leek me leuk om op die manier onze getuigen iets te geven wat ze konden bewaren, iets tastbaars. Bleek echt een onwijs goed idee te zijn! We hebben onze getuigen meegenomen uit eten en toen het gevraagd. Heel erg leuk!

De jurk

Met nog ruim 200 dagen op de kalender om af te tellen tot de bruiloft, zou je misschien denken dat ik al lang en breed een jurk heb uitgezocht. Nou, bijna! Met dank aan Pinterest heb ik wel al een redelijk goed beeld van wat ik zou willen. Maar zo’n say yes to the dress moment in een chique winkel zie ik gewoon niet zo voor me. Ik heb daarom gekeken naar wat ik mooi vind en waar ik dat eventueel zou kunnen kopen. Ik vond Assepoester, een winkel in Arnhem waar je zonder afspraak lekker tussen de rekken kunt sneupen met een heel scala aan leuks. Daarnaast hebben ze geen levertijd en kun je de jurk – tenzij het nog vermaakt moet worden – direct meenemen. Handig! Ik heb toen besloten om tot halverwege volgend jaar te wachten om een jurk uit te zoeken. Dan heb ik nog even om in shape te komen na de operatie ;) én ik moet eerlijk zeggen dat een jurk uitzoeken ook wel echt een ding is waar ik gewoon nog niet aan toe ben. Dan is het écht en natuurlijk is dat niet erg want er is niets wat ik liever wil maar, nou ja, je snapt het. Het is een dingetje ;).

Zo, dat was het even voor nu. Er zijn nog wel meer dingen die al geregeld zijn of die in de loop zitten maar er moet ook nog wel wat verrassing blijven én overblijven voor de volgende blogpost. Ik vind het in ieder geval superleuk om je een beetje te updaten over onze avonturen als verloofd stel. Oh en mocht je nog tips hebben, dan zijn ze natuurlijk van harte welkom. Ik ben heel erg benieuwd!

PS Meer over ons avontuur – van onze lovestory tot het aanzoek – lees je via de links. YAY!

27 Reacties

 1. Maaike
  december 11, 2017 / 09:12

  Leuk om te lezen! Heel veel plezier met de voorbereidingen :) ik weet niet of ik het goed gelezen heb maar wil je in juni je jurk gaan uitzoeken voor de bruiloft in juli? Ik heb zelf ook mijn jurk bij Assepoester gehaald terwijl ik twee maanden later ging trouwen…en dat was nog spannend qua timing omdat hij vermaakt moest worden. Ze hebben echt lang niet alles in elke maat op voorraad en het vermaken kan ook aan het model liggen. Vermaken duurt iets van drie weken en dan is het nog spannend of het past. Dus ik ben niet zo van de ongevraagde adviezen hoor doe vooral waar je jezelf goed bij voelt :) Assepoester is wel een goede keus en Arnhem een erg leuke stad dus dat wordt sowieso een leuke dag ;)

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 19:00

   Wat goed dat je dat zegt! Ik dacht zelf aan februari/maart dus dan heb ik nog even, ook als het vermaakt moet worden. Ben je uiteindelijk goed geslaagd? Ik vind Arnhem inderdaad zo’n leuke stad, echt wel heel leuk om daar een keer heen te gaan, dan wordt het wel écht. AAH! :)

 2. Yvette | SpillMyTea.com
  december 11, 2017 / 09:39

  Grappig dat je de jurk in Arnhem gaat kopen, dat heb ik zelf ook gedaan! Alleen ik kocht hem bij Dreamdresses, wat eigenlijk hetzelfde klinkt als Assepoester. Je kan lekker snuffelen en als je DE jurk hebt gevonden, kun je hem als hij past gewoon meteen meenemen. En voor echt belachelijke lage prijzen, voor een goede kwaliteit jurk! Dus misschien is die winkel ook iets voor je ;-) Heel veel succes met plannen en veel geluk jullie beiden! <3

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 18:58

   Oeh wat een goede tip! Dankjewel :)

 3. december 11, 2017 / 12:14

  Wat een voorpret! Zo leuk! Die Assepoesterwinkel lijkt me echt super fijn. Zou ook liever zoiets doen denk ik dan in zo’n superfancy afsprakenwinkel (al is daar ook niets mis mee!). En zo’n mooie jurken dat ze er hebben én niet duur! Ben heel benieuwd wat je gaat uitkiezen ^^ ik heb altijd gezegd dat als ik ooit trouw, ik ook Aline wil als fotograaf :D hopelijk wil ze dan naar België komen. Hihi. Vind mooie foto’s zo belangrijk!
  Geniet nog van de voorbereidingen! X

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 19:02

   Wat gaaf! Ik denk het wel, toen ik haar appte om te vragen of ze of ze op de data al iets te doen had met de bovenstaande foto, was ze voor een bruiloft onderweg naar Zweden. Dus België komt vast goed! Nu ga ik vast hopen dat David op zijn knie gaat. JOE!

 4. Anita te Gussinklo
  december 11, 2017 / 13:53

  Gefeliciteerd, spannend allemaal.

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 19:02

   Dankjewel, jaaa echt onwijs! :)

 5. Marije
  december 11, 2017 / 14:44

  Wat een leuk stuk!
  Zelf heb ik ook bij Assepoester gewinkeld voor mijn jurk maar mijn ervaring was niet top. Rommelig vond ik het. En met wat op de site geschetst werd vond ik de winkel klein. Maar hopelijk wordt jouw ervaring beter ?

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 19:03

   Oh dat is wel jammer. Goed om te weten! Ik heb nog wel een ander idee dus die houd ik dan nog even achter de hand :) Dankjewel voor de tip!

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 19:03

   Wat lief, yay! Dat lijkt me ook wel heel speciaal. Ik hou je op de hoogte (:

 6. december 11, 2017 / 18:35

  Super leuk meid! Verloofd zijn op zich is inderdaad al een heel fijn gevoel. Ik heb destijds mijn jurk uitgezocht toen mijn ouders op bezoek waren, met mijn moeder én vader dus. Vond het heel bijzonder. Snap goed dat je nog even wilt wachten, is ook helemaal geen haast bij. Ben enorm benieuwd naar hoe het gaat worden! Die persoonlijke touch vond ik ook fantastisch!

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 19:04

   Oooh dat is bijzonder zeg wat gaaf! Jouw bruiloft is ook absoluut onze inspiratie, dat zag er zoo mooi uit! Echt, alles. WAUW! <3

 7. december 11, 2017 / 19:00

  Gefeliciteerd! Zo te horen gaat het helemaal goed komen en word het een superfeest.

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2017 / 19:05

   Yay dankjewel! En daar ga ik voor, ben heel benieuwd!

 8. december 11, 2017 / 20:04

  Ik ben zo blij dat je na al die ellende naar iets leuks kan uitkijken. Want echt lieve Melle, dat heb je verdiend! En het komt allemaal goed! Ik vind het geweldig om je zo te zien vertellen over je huwelijk want dat is zo fantastisch. Ik wens je echt het allerbeste toe samen met Stephan! En weet je, het draait om meer dan uiterlijk (zeker in de liefde) maar als ik jullie samen op een foto zie (zoals hierboven dus) dan zijn jullie gewoon een plaatje samen. Go girl!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2017 / 20:15

   Duizend hartjes voor jou Nikita <3 <3 <3

 9. december 11, 2017 / 20:57

  Wat spannend is dat allemaal zeg! Heel leuk om er eens over te lezen, hoe het er momenteel aan toe gaat. Uiteraard wil je voor die belangrijke dag niets over het hoofd zien en wil je alles zorgvuldig plannen. Heel veel succes nog er mee en hopelijk verloopt alles vlotjes :)

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2017 / 20:18

   Dankjewel! Dat hoop ik ook. Volgens mij komt het goed! Tenminste, tot nu toe ;) YAY!

 10. december 11, 2017 / 22:18

  Wat leuk om te lezen dat je onze schijfjes hebt gebruikt om je getuigen te vragen! Bedankt voor de leuke link! We wensen jullie heel veel plezier met het plannen van jullie bruiloft! Liefs Team Brisked

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2017 / 20:19

   Jaaaaaaa het was echt een groot succes! <3

 11. Michelle
  december 12, 2017 / 07:35

  Gefeliciteerd en veel succes met alle voorbereidingen. Ben benieuwd welke jurk je uiteindelijk gaat kiezen, maar daarvoor moet ik nog wat geduld hebben ;)

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2017 / 20:24

   Lief! Dankjewel, en ik ben ook benieuwd. Spannend!

 12. Debby
  december 14, 2017 / 21:39

  Superleuk om te lezen! Ik zeg zelf ja in 2019 en ben ook van plan in Arnhem naar Assepoester te gaan :):). Geniet ervan en have Fun lots of Fun met alle voorbereidingen!!

  • Melle
   Auteur
   december 15, 2017 / 09:37

   Oooo zo leuk, gefeliciteerd! Ik denk wel dat ik ga bloggen over de ervaring dus wie weet heb je er dan nog iets aan. Geniet van de voorbereidingen!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.