Om te volgen | 6 méga inspirerende Instagram accounts

inspirerende-instagram-accountsInstagram verslaving. Nee hoor, ik kan me hooguit úren vermaken met mooie plaatjes, verhalen en prachtig vastgelegde momenten. Voor deze blogpost heb ik een kleine selectie gemaakt van inspirerende instagram accounts die mij motiveren en aan het denken zetten. Van eten, peptalks, katten tot reizen. Ofwel, mensen die me blij maken en waarvan binnenkort hun foto’s ook op jouw tijdlijn te zien zijn. YES!

Lienke de Jong @deargoodmorning | Ze staat bekend om haar selfies die ze om zeven uur ‘s ochtends maakt als ze klaar staat in de sportschool. Daar, waar zij haar dag het állerliefste begint. En of dat motiverend werkt! Het helpt mij niet alleen om zelf ook naar de sportschool te gaan als ik absoluut geen zin heb. Ze motiveert me ook om mijn dromen na te jagen, te doen waar ik gelukkig van word en de dag te beginnen met datgene waar ik ontzettend blij van word.

Suuz @suuz2505 | Naar deze foto’s kan ik úren kijken. Van mooie reisbestemmingen tot onwijs heerlijke ontbijtjes. Suuz deelt alles wat haar blij maakt en dat zie je. O en niet alleen dat, het maakt mij ook ontzettend blij!

Laura Coolen @whatabouther_nl | Als je net als ik houd van mega mooie foto’s van reizen dan moet je zéker even een kijkje nemen. Hoewel ik altijd van de stedentrips ben, kan ik wegdromen bij alle mooie bestemmingen die Laura bezoekt. Van de mooiste plekjes op de Veluwe, steden als Lissabon en Berlijn tot de woestijn in Namibië. Haar kijk op de wereld vind ik onwaarschijnlijk mooi en inspirerend.

Nicky @liefsnicky | Als geen ander weet ze hoe het is om op zoek te zijn naar balans in je sport- en eetgewoontes Maar dat niet alleen! Wat dacht je blij zijn met je leven en met je lijf en daarbij oprecht kunnen genieten van af en toe een pizza. De foto’s zie ze post zijn áltijd spot on, de bijbehorende tekst al helemaal. Haar inspirerende quotes en verhalen bij de foto’s maken het geheel af en laten het inspiratiegehalte stijgen naar maximaal.

Smoothie the cat @smoothiethecat | In de categorie, dingen die me blij maken, staat toch wel ergens in de top vijf: katten! En jongens, kijk dan eens even naar dit fenomeen. Smoothie de kat. Deze gezellige Nederlandse (!) pluizebol is maar wat leuk om naar te kijken. Van filmpjes tot foto’s van actie tot in coma. Smoothie is het einde.

Humans of Amsterdam @humansofamsterdam | Iedereen heeft een verhaal te vertellen en dat is precies wat mensen zo ongelofelijk interessant maakt. Debra Barraud maakt foto’s en deelt verhalen van mensen die ze tegenkomt in Amsterdam. De verhalen zijn ontzettend inspirerend maar wat me nog het meeste raakt, is dat het Debra ook heeft geholpen om op mensen af te stappen. In een interview vertelde ze eens dat ze het zo mooi vindt om achter verhalen te komen waarvan je eigenlijk geen weet hebt. Mensen leven zo langs elkaar heen, zo individueel. Op iemand afstappen is mega eng maar dat zij heeft geleerd om het gewoon te doen vind ik heel inspirerend. Kippenvel hoor, echt. Wat een lef, wat een prachtig kanaal!

Wie vind jij écht een aanrader en hoe vind ik jou op Instagram?
Liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

30 Reacties

 1. september 6, 2016 / 07:15

  Jaaa, fijne Instagram accounts! Suuz volg ik ook geloof ik, lekker vrolijk!

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 10:37

   Echt he, en die ontbijtjes. Oeh la laaa <3

 2. september 6, 2016 / 07:21

  De eerste drie ken ik, de laatste drie nog niet.. Ik ga ze meteen even bekijken!

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 10:38

   Jaaa leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

 3. september 6, 2016 / 07:29

  Ik ben ook fan van Laura! :) Verder ben ik verliefd op de foto’s van World of Wanderlust (niet Nederlands) en heeeel veel andere reisaccounts.

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 10:39

   Heb het direct even opgezocht. Oo jongens, zo mooi ik kan dan helemaal wegdromen bij al die (tropische) plaatjes <3

 4. september 6, 2016 / 07:40

  Leuk overzicht! Ik ben ook gek van instagram en kan echt genieten van mooie foto’s. Die van Laura volg ik ook en nog veel meer accounts over reisfoto’s.

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 10:40

   Over reisfoto’s gesproken, jij kan er ook wat van. OO MY! Zo zo mooi. Elke foto weer. LIEFDE!

 5. september 6, 2016 / 08:42

  Humans of Amsterdam vind ik ook zo fijn om te volgen! Zo mooi op er dan achter te komen dat iedereen weer een ander verhaal met zich meedraagt!

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 10:40

   Precies dat! Zo mooi en inspirerend!

 6. september 6, 2016 / 09:53

  Leuke accounts allemaal! Ik ben inderdaad ook helemaal fan van Laura’s foto’s, prachtig! Ik ben te vinden als @irisnoza, maar dat wist je al :) Fijne dag!

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 10:41

   Zeker wel! Je foto’s komen niet altijd in mijn tijdlijn (ik snap het niet, ik kijk toch minstens 29324098 keer per dag op instagram dan kan ik toch prima van iédereen die ik vol foto’s zien ;)) maar áls ze dat doen is het elke keer weer een feestje. Zo veel toffe dingen!

   • september 6, 2016 / 13:29

    Ah wat stom, bij mij is dat ook steeds vaker zo..ik volg toch niet voor niets iedereen :/ Maar liefff! <3

 7. september 6, 2016 / 10:04

  De Insta van Laura is en blijft geweldug om te volgen! Ik vopg haar nu ook al zo lang en het blijft gewoon tof om haar nieuwe foto’s elke keer weer te zien. Verder heb ik echt een hele lijst aan reisaccounts die ik geweldig vind, haha! Kijk anders een keertje tussen de accounts die ik volg!

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 10:41

   Oeh dat is een goed idee inderdaad, zo krijg je ook genoeg inspiratie :) Bedankt voor de tip!

 8. september 6, 2016 / 12:03

  Ik ken ze allemaal nog niet dus ik ga even een kijkje nemen!

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 12:33

   Bonuspunten gescoord, haha. YES! Veel plezier, ben benieuwd wat je ervan vindt!

 9. september 6, 2016 / 12:37

  Superfijn! Ik kende ze allemaal niet (what about her alleen van naam) dus ben even gaan kijken terwijl ik je artikel las – voordeel van op de laptop lezen met je telefoon naast je haha – en ben What About Her (ZIJ IS MOOI) (EN DIE FOTO’S) (ja dat moest even in capslock) gaan volgen en Humans of Amsterdam. :)

  Mijn Instagram is lindabestebreur :) Ik vind Lauresque een aanrader, zulke mooie verhalen en foto’s (op haar blog trouwens ook) en ik volg campeveryday met veel plezier. Zo mooi ook. Ik hou echt van reisfoto’s en mensen die op verre mooie locaties wonen haha :) En met zo’n mooie feed – ik plaats altijd gewoon wat ik leuk vind zonder idee erachter hoe de feed eruit moet zien haha.

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 16:21

   Haha ik snap wel dat de capslock daarbij aan moet :) Het is inderdaad ook wel heel tof. En Lauresque, ken ik ook inderdaad. Oeh mooi! Ik ben je trouwens gaan volgen. Altijd leuk toch, nieuwe accounts om te volgen. Liefs!

 10. september 6, 2016 / 15:26

  Deze kende ik allemaal niet! Leuk!

  Ik ben zelf geobsedeerd door de foto’s van Jenna Hobbs (j_hobbs).. Wel een ander genre vrees ik :-) andrewknapp vind ik ook heel leuk, met zijn #findmomo tag.
  En ken je spielkkind? Die is ook echt heel leuk. Zij maakt kleine tekeningetjes van een poppetje, die ze met echte bloemen of fruit oid op de foto zet, waardoor het net lijkt alsof het poppetje onder een paraplu van watermeloen staat bijvoorbeeld.

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 16:20

   En bedankt he, allemaal nieuwe accounts er weer bij om te volgen. Hoeraaa! :) Echt supertof diegene die je hebt aangeraden. Wauwie! <3

  • Melle
   Auteur
   september 6, 2016 / 22:39

   Jaaaa zo leuk!

 11. Debby
  september 7, 2016 / 21:43

  Tof! Ga ik vrijdag tijdens m’n dagje vrij en na de kiekdag eens uitgebreid bekijken :D.

  • Melle
   Auteur
   september 7, 2016 / 22:08

   Jaaaaa! En zo leuk, na de kiekdag. WIEHOO! Ik ben je direct gaan volgen, heel tof! :)

   • Debby
    september 7, 2016 / 22:10

    Lief :):) ik hou van kiekdag daar verheug ik me altijd op! Vind t enorm tof te zien wat iedereen zo doet in z’n dagelijkse leven haha :D

    • Melle
     Auteur
     september 8, 2016 / 07:22

     Zo leuk! Maar echt. Dat ga ik onthouden als ik de kiekdag vanavond ga maken :)

 12. Irene
  september 9, 2016 / 15:52

  Toffe accounts! Ga Laura, Nicky en Smoothie volgen! :D Aaah ik vind poezenaccounts zoo leuk :D harryandizzybengals zijn supermooie poekies en lilothehusky vind ik ook cuuute! Verder ben ik superfan an kevinruss. Zulke mooie natuurfoto’s! Oh en unsplash is ook een aanrader vind ik. Weet niet of je die website kent maar geloof dat er elke maand iets van een 10 prachtige gratis stockfoto’s op komen. Maar het instagramaccount is ook het volgen waard!
  Leuke post Melle!

  • Melle
   Auteur
   september 9, 2016 / 16:08

   Wow wat tof van Keving zeg, die foto’s van allerlei soorten bos is echt tof! Lilothehusky ga ik echt aanraden aan een collega, zij is hélemaal fan van beestjes :) Echt lief zeg! En unsplash ken ik zeker wel. Superleuk! Dankjewel voor alle tips :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.