In between jobs | 5 tips waar je écht iets aan hebt

inbetweenjobsKoos Werkloos? Nee joh, ik ben in between jobs! Met deze tips waar je zéker iets aan hebt, ga je ultiem gebruik maken van deze periode.

Word professioneel sporter | Altijd al betaald willen krijgen terwijl je je uitleeft in de sportschool? Dit is jouw time to shine! Misschien krijg je nog betaald, vang je nog vakantiegeld of een transitievergoeding of krijg je een WW-uitkering. Hoe dan ook, jouw carrière is – naast als een dolle solliciteren – professioneel sporter!

Note to self: je kunt je hele leven nog werken | Ik ben het type die altijd alles goed voor elkaar wil hebben. Huis en huishouden, werk, sociaal leven, gezond eten, sporten en als dan opeens een schakel daarvan alles uit balans haalt, is dat wel even slikken. Toen mijn moeder dit laatst tegen me zei, wist ik niet dan ook niet wat ik ervan moest denken. Want, afgezien van het feit dat ze ongelofelijk gelijk heeft, is het moeilijk om alles wat ik altijd belangrijk vond, een beetje los te laten.

Hou toch maar wél vast aan dat ritme | Het is zó verleidelijk om laat naar bed te gaan en uit te slapen tot laat in de middag en van je brunch na een uurtje bij het avondeten aan te schuiven, maar doe toch maar niet. Dat ritme, dat is juist fijn! Een beetje op tijd opstaan, even ontbijten en aan de slag!

Rock die doelijst | Hop! Vul die to-do lijst en werk hem vervolgens lekker af. Vacatures zoeken, brieven schrijven, mensen bellen, werken aan je blog, je LinkedIn profiel updaten, afspraken maken, naar de sportschool gaan; een productieve dag doet wonderen. Je voelt je nuttig maar je bent ook nog eens écht goed bezig. Daarnaast, maakt het je dates met Netflix, thee en een dekentje éxtra fijn, want productief ben je dan al geweest!

Negativiteit: vermijd de vicieuze cirkel | Je slecht voelen, iets slechts doen, je vol (vr)eten met troostvoer om je vervolgens nóg slechter te voelen is gewoon geen goed idee. Probeer jezelf op te peppen en er steeds weer voor te gaan. En vergeet niet: je hoeft dit niet alleen te doen. Door het verliezen van mijn baan realiseerde ik me maar weer, hoeveel lieve mensen ik om me heen heb die om me geven, het beste met me voor hebben en altijd voor me klaar staan. Dus wees vooral niet bang om hulp te vragen.

9 Reacties

 1. december 23, 2015 / 08:49

  Leuk om te zien dat al je tips eigenlijk allemaal met elkaar te maken hebben. Als ik zelf werkloos zou worden zou ik alle tips toepassen, behalve dan die over het professioneel sporten haha. Ik denk dat het een beetje vergelijkbaar is met een klein kind in huis hebben (zoals bij mij het geval is). Je wilt wel meer doen, maar je moet gewoon heel erg veel geduld hebben en zoveel mogelijk doen wat je kunt. En dat betekend ook dat je soms moet bedenken dat je je hele leven nog kunt werken.

  • Melle
   Auteur
   december 23, 2015 / 10:26

   Haha toch geen professionele sportcarrière? En inderdaad. Je kunt niet meer doen dan je best doen. Als het dan nog niet lukt heb je in ieder geval alles eraan gedaan. Al is dat wel makkelijker gezegd ;)

 2. december 23, 2015 / 12:57

  Ik word gewoon heel blij van jouw blog. Fijnheid!

  • Melle
   Auteur
   december 23, 2015 / 13:03

   :D:D YES! *doet een dansje*

 3. februari 12, 2016 / 16:37

  Carriëre als vrijwilliger ipv professioneel sporter zijn voelt ook heel goed! En dit lezen doet ook heeeel goed :)

  • Melle
   Auteur
   februari 12, 2016 / 16:40

   Het is het omdenken wat het doet :) En jeeejj wat fijn dat je er zo blij van wordt!

 4. februari 26, 2016 / 10:09

  Vasthouden aan ritme is inderdaad zoooo lastig. Maar begin er steeds beter in te worden haha.

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 10:10

   Haha dat is inderdaad wel lastig. Ik ging steeds met mijn vriend steeds opstaan, dat helpt wel :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.