Hoeveel positiviteit past er in een blogpost? Nou, zoveel :)


Positiviteit in de vorm van hersenspinsels en praktische tips, vandaag had ik gewoon zin om allerlei verschillende blogposts en filmpjes van andere inspirerende mensen én van mezelf met je te delen. Het is een blogpost vol confetti en positiviteit geworden. Speciaal voor jou op deze mooie woensdag in januari, zodat je na het lezen van deze post er weer vol goede moed tegenaan kunt. Die eerste week na de vakantie is immers al zwaar genoeg.

 • Wat dacht je ervan om in plaats van acht uur, vijf uur te werken op een dag? JA! Serieus, toen ik deze blog van Jennie las was ik om. Eigenlijk is het heel simpel. Ze werkt van acht uur ‘s ochtends tot een uur ‘s middags. Focus en gaan. Zo fijn! Eventueel plant ze ‘s middags nog meetings in en zo houd je de focus bij kantoorwerk én bij de afspraken. Als ik óóit de kans krijg ga ik het ook zo doen. JOE!
 • Sommige dingen, daar kan je werkelijk uren over nadenken. Zoveel ideeën, zoveel voors, zoveel tegens, maar de knoop doorhakken is soms gewoon zo moeilijk! Als dat herkenbaar voor je is, heb ik hier zes redenen om het gewoon wél te doen.
 • Mocht je nog niet overtuigd zijn om er voor te gaan, kijk dan even dit filmpje. Everybody dies, but not everybody lives. Zo is een vliegtuig niet gemaakt om op de grond te staan. Het is gemaakt om te vliegen, net zoals jij op aarde bent om jouw droom te ontdekken, vorm te geven en te leven.
 • Naomi is een van de personen waarvan ik zó blij ben dat ik die vorig jaar heb mogen ontmoeten! Hoe zij in het leven staat, zo open, verbonden en nuchter tegelijk, vind ik elke keer weer heel inspirerend. Toen ze in dit interview vertelde dat dingen niet fout kunnen gaan maar hooguit anders dan verwacht, wist ik dat ik haar voor eeuwig in mijn hart zou sluiten. AMEN!
 • Hoera! Olga van Team Confetti is nét dertig geworden en dat is me een partijtje fijn! Zij laat in deze post zien dat dertig worden helemaal niet erg is. Zo. Ik heb er zin in!
 • Roep eens wat vaker ‘nou en!‘. Een van de betere levenslessen die ik vorig jaar van Iris kreeg. Uiteraard heb ik haar advies direct in de praktijk gebracht. En weet je wat, het werkt echt héél goed!
 • Of het nu voor je eigen onderneming is, je werk of een schoolopdracht, aan deze post van Aranka heeft iedereen wel iéts. Ze vertelt je namelijk preciés hoe jij jouw volgende grote klant binnenhaalt. De SPIN-methode vind ik heel interessant om te ontdekken, uitvoeren is een tweede maar hé, het begin is er!
 • Toen ik de quote ‘if you don’t have time, stop watching tv’ voorbij zag komen, wist ik het meteen: soms kan het zo simpel zijn! Ik kijk eigenlijk nooit tv maar daarvoor in de plaats zou ik graag wat minder tijd met mijn laptop of telefoon willen doorbrengen. Niet voor niets een van de dingen die ik graag wil doen voor mijn dertigste: meer offline quality time.
 • Minder moeten in het nieuwe jaar. YES PLEASE! Femke schreef uit haar eigen ervaring – deze held heeft zichzelf namelijk op een coachtraject getrakteerd waar we allemaal iets aan hebben <3 – deze blogpost. Heel inspirerend, herkenbaar en hele fijne en bruikbare tips.
 • De een zweert bij dit, de andere doet graag dat. En weet je, dat is allemaal oké. Mocht je even niet meer weten wat je met je leven aan moet – maar ook daarna of daarvoor is het erg nuttig – realiseer je dan: iedereen doet maar wat. Niemand weet hoe het leven werkt, niemand weet wat écht goed is. Dat weet alleen jijzelf. Soms. Ofzo. Als je je best doet om het jezelf – en mensen om je heen – naar de zin te maken, dan weet ik zeker dat het leven geweldig is.

Let’s make your day!

Liefs,
Melle

19 Reacties

 1. januari 11, 2017 / 07:44

  Wat een heerlijke “bijeenkomst ” van allerlei positieve artikelen; ik heb zin in vandaag! Dankjewel Melle ?

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 09:38

   Hiep hoera! Wat fijn :) Door jouw reactie heb ik er ook weer zin in. Iets met snot :’) Maar yay, positiviteit. YES!

 2. januari 11, 2017 / 08:20

  Jeeej! Ik laat deze post nog even open staan om door te klikken naar al je leuke linkjes. Jij maakt vandaag een appearance op mijn blog, en maakt de beschrijving meteen volkomen waar! Zoveel zin om meteen dingen te doen als ik jouw blogs heb gelezen!

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 09:40

   OO YEHEES! Dat klinkt echt goed. Veel plezier! x

 3. januari 11, 2017 / 09:08

  Dat is heel, heel, heel veel positiviteit in één blogpost Melle! :D Ik ga lezen! ^^

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 09:41

   Haha jaaaaaaa! Ik werd er al helemaal blij van bij de gedachte dat ik het wilde maken. Hiep hoera!

 4. januari 11, 2017 / 09:41

  Dat zijn hele fijne linkjes en artikelen. Een groot deel heb ik al gelezen, maar het blijven aanraders!

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 10:16

   Goed op de hoogte :) Hoera!

 5. januari 11, 2017 / 10:50

  Waauw dat van Jennie vind ik echt een TOP-idee! Vet veel liefde voor deze post Melle! Ik zag trouwens je skipakje-vraag voorbij komen. Ik snowboard zelf en met baggy kleren op ski’s is niet héél relaxed, maar mocht je thermo’s, handschoenen of een helm willen lenen: you’re welcome :-)

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 11:11

   Zo’n goed idee van Jennie, serieus. Zodra ik kan ga ik het ook doen :) En het skipakje, jaa dat ga ik even onthouden! Eens kijken of ik het in de buurt hier nog kan regelen maar in ieder geval superlief dat het jij – de professional op dit gebied :) – het ook aanbiedt. Heel fijn!

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 17:35

   Dankjewel :)

 6. januari 11, 2017 / 17:39

  Nog meer positiviteit! Ik merk zelf ook dat ik wat vaker ‘nou en’ zeg als er iets verkeerd loopt of ik een foutje maak. We zijn er allemaal, en we maken allemaal wel eens fouten. En offline tijd doorbrengen is zo leuk! Ik heb ooit een week zonder sociale media gedaan en ik merk sindsdien dat ik veel minder behoefte heb aan sociale media xxx

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 17:43

   Wauw, wat goed. EEN WEEK! Dat is echt mega knap. Ik vind het al geweldig als het me een avondje lukt. WOW!

 7. januari 11, 2017 / 20:44

  Jaaa, die dagen van 5 uurtjes lijken mij heerlijk! Can’t wait om ze later lekker toe te passen!

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2017 / 21:14

   Jaaa zo fijn! Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je dan heel productief bent :)

 8. tussenmarsenjupiter
  januari 12, 2017 / 20:17

  YES nieuw leesvoer! :D

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.