Vrijdag Kiekdag | Daten met mijn eigen bedrijf, de beste vrijdag ooit en er valt weer iets te winnen!

Dat was een ongelofelijk drukke maar o zo leuke week! Een week waarin ik mijn eerste punt van de lijst kan aftikken – WIEHOO! – en waarin ik het presteerde om superveel leuke mensen te ontmoeten zonder ze op de kiek te zetten. Dat én meer!

Mijn werkdag op vrijdag had ik niet beter kunnen afsluiten dandeze post openmaken op weg naar een superleuke borrel georganiseerd door Aline en Naomi. De állerliefste Charelle van thescentofcinnamon.com – dat is ze heus niet omdat ik er maar eentje ken, let maar op – had namelijk een kerstkaart gestuurd naar mijn werk. Na een tijdje zoeken en her en der vragen had ik hem vrijdag ein-de-lijk gevonden en hoera, wat superleuk en meeeega lief! In de envelop zaten allemaal lekkere kaneelsnoepjes die natuurlijk binnen drie seconden op waren.

Ik fietste in het donker voor het eerst alleen in de vrieskou door Utrecht. Ik was zó blij toen ik het had gevonden! En niet alleen om het heerlijke eten wat ik echt ontzettend slecht op de foto heb gezet. Sorry! Gelukkig was Silvana er ook – sowieso, want halloooo dat werd tijd dat we elkaar eindelijk gingen ontmoeten, hoera! – en maakte zij in het daglicht prachtige foto’s van het mega fotogenieke atelier van Aline. WAAAUUWW! Het was zo ontzettend gezellig en ik heb zo veel leuke mensen gesproken en ontmoet. Niet te doen, zo leuk.

Uiteraard moest ik nog wel even met Aline inclusief signature pose op de foto. Dé foto waarover ze de volgende dag vroeg of ik hem stiekem had meegenomen. Zeker wel! Hij pronkt nu gezellig op de boekenplank.

Na een lange werkweek was dit echt het einde. <3

Zaterdag had het gesneeuwd. HIEP HOI! Als er iemand van sneeuw hélemaal blij wordt is het Stephan wel. Zo jammer dat dit het maar was! Ik vond het echt dol komisch om de katten buiten te laten en Fleur zo preciés op dat stukje wat geen sneeuw (meer) heeft, richting te buren te zien loeren.

Later die middag kregen we hoog bezoek! Een heleboel vrienden van ons kwamen langs voor eten, gezelligheid en een slaapfeestje. De eerste waren er inclusief baby al rond een uur of twee. Het was heel leuk om te zien hoe ze met Fleur contact probeerde te maken. Fleur wilde er echt niets van weten, die bleef lekker in haar mandje zitten om van een afstandje te kijken wat deze kleine human in petto had.

De volgende dag gingen we samen ontbijten en zo rond een uur of twaalf was iedereen weer weg. Ik vond het echt leuk maar toen ze weg waren was ik stiekem ook wel blij. We waren met acht mensen (+1 baby) in totaal waarvan er vijf bleven slapen. Dan is het wel heel erg leuk en gezellig maar aan de andere kant kost het ook veel energie om veel mensen in je huis te hosten. Ontzettend leuk maar heftig. Herken je dat?

Ik kreeg zaterdag trouwens superleuke post! Een vriendinnetje van mijn studie heeft samen met haar vriend Timelapp gelanceerd zodat je elke maand je 10 favoriete foto’s kunt printen. Want hoe zonde is het dat we wél heel veel foto’s maken maar er eigenlijk nooit wat mee doen? Nou dat dus. En kijk! Zo ziet het er dan uit. Echt leuk!

Haha ik moest zo lachen toen ik deze foto weer tegenkwam! Ik weet nog wel dat ik het zondag had gemaakt maar geen idee wat precies de context was. Of nou ja, de bijzondere houding van Fleur is natuurlijk altijd de moeite waard om op de foto te zetten. Kijk dat oog dan, echt hilarisch!

Zondagavond deden we lekker makkelijk en bestelden we overheerlijke vegetarische gyros. En frietjes. Bij kaarslicht.

Zondag was naast opruimdag ook blog- en nieuwsbriefdag. WOOW! Vet leuk en elke keer weer mega spannend:) Er zijn namelijk bijna 200 mensen die zich hebben ingeschreven. 200! Onderaan deze post kun je je inschrijven, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Niet alleen om elke maandag te worden voorzien van een nodige dosis blijheid maar ook omdat komende maandag een prijs ga verloten onder alle mensen die zich hebben aangemeld. DUS!

Maandag! Hiep hoera. De tweede dag bij #workmode. Je zou het niet zeggen – want, waar dan? – maar vandaag waren er een stuk meer mensen op kantoor dan 2 januari. De vibe van veel mensen om me heen, af en toe wat geklets, ik vond het heel gezellig!

Tussen de middag ging ik afspreken met Judith, een oud collega van TravelBird bij ons favoriete tentje Pluk! Ik had haar al ruim een jaar niet meer gezien. Er leuk om weer bij te kletsen. En terwijl we dat deden genoot ik van deze overheerlijke açai bowl.

Kijk haar even leuk zijn! WOOP WOOP!

Terug bij #workmode heb ik gewerkt aan de website – jawel, het komt er écht – en kletste ik spontaan bij met Cathelijn. Ken je haar nog? Ze schreef regelmatig columns over allemaal superhilarische en herkenbare situaties van een twintiger. Deze foto maakte ik vanuit de meeting ruimte met uitzicht op de patio en de rest van het kantoor. ZO MOOI!

Dinsdag scrollde ik even door de feed van Savoie Mont Blanc. Vrijdag kreeg ik namelijk een mail met een planning wat we grofweg allemaal gaan doen tijdens mijn állereerste persreis die over minder dan 2 weken gaat plaatsvinden. OO MYY GOOOD! Nou. Dit dus. Want niet alleen gaan we skiën maar ook wandelen, sleeën én sleeën met honden. AAH! Die avond tikte ik trouwens mijn eerste doel af van het ‘before 30‘ lijstje. Ik ging voor een tweede keer naar yoga! WIEHOO! Dat was echt fijn. Het liefste wil ik het elke week gaan doen maar je ziet het alweer, de komende twee weken heb ik dingen op dinsdagavond gepland.

Woensdag had ik op mijn werk mijn eindejaarsgesprek. Terugblikken op vorig jaar. Wat ging goed, wat kon beter en alvast een sneak peek naar wat ik het komende jaar wil gaan doen. Dat komt namelijk pas echt in het volgende gesprek – halloooo doelengesprek – aan bod. Oké. Wat heeft dit plaatje er mee te maken? Nou, zo voel ik me ten opzichte van leidinggevende. We zijn beide twee hele blije mensen die vooral ook elkaar blij maken. Toen ik dit plaatje na het gesprek tegenkwam kon ik niet anders dan het even met haar delen. Dit zijn wij. YAY! Ik voel me een gezegend mens.

Woensdag Skypte ik met Carlien en Marjolein. Twee vriendinnetjes die sinds kort de blog vrouwendievanserieshouden.nl runnen. SUPERLEUK! Vooral om zo anderhalf uur te praten over bloggen en alles wat daarbij komt kijken. Ik gaf onder andere de tip om af en toe op de website checkiday.com te kijken. Daar staat elke dag op wat voor dag het is! En mocht het nou net zo zijn dat het donderdag (gisteren) national kiss a ginger day was. Daar wilde ik natuurlijk maar wat graag op voorbereid zijn. :)

Hahaha dit vond ik dus echt ge-wel-dig. Wat een top mens is Shirley! #waarzijndeschoenen

Donderdagochtend. Jawel! Het was niet nacht, zo donker was het echt toen ik richting het centraal station fietste. Ik ging namelijk naar Rotterdam waar om 9 uur de boekpresentatie van Joëlla en Nathalie die het boek ‘De Financiële Detox’ hebben geschreven. Een heel mooi boek vol interessante opdrachten om over na te denken en om te doen! Heel toegankelijk met je financiën bezig zijn. Serieus, wie wil dat nou niet?

Goedemorgen Coolsingel!

Daar was het dan, in een superleuke pop-up winkel aan de Coolsingel. Kijk dan, ze hebben zelfs een eigen rollup banner!

Het was een heerlijke ochtend – dit ontbijt was echt hemels heerlijk – vol inspirerende mensen zoals NaomiCharlotte en Deniece. Met mooie verhalen van de Joëlla en Nathalie en fans! Jawel, ik heb Anoek ontmoet, de redacteur van dit geweldige boek – HOI! <3. En zal ik je even wat geweldig leuks vertellen? ZE IS FAN! WIEHOO! Dat was dus echt mega leuk. Vooral toen ze nog vroeg of ik genoeg foto’s had voor de kiekdag. Zo lief!

Kijk ze even heel hard schitteren tijdens een zelfbedachte quiz met allerlei weetjes over zichzelf, over het bedrijf en over het boek. Echt superleuk!

Onderweg naar huis smikkelde ik van deze vroege lunch aka tweede ontbijt. MMMM! De rest van de dag spendeerde ik bij #workmode op kantoor én – trommelgeroffel – ontving ik mijn eerste coachklant. WIIIEEHH! Superleuk en interssant om een eerste gesprek te hebben, haar bij #workmode te mogen ontvangen en aaah ik heb er gewoon heel veel zin in om het echt een geslaagd traject te maken.

De avond sloot ik af met een nieuwjaarsborrel waarbij ik heel veel lieve en inspirerende meiden heb leren kennen die ook allemaal een plekje huren bij #workmode. Allemaal met een eigen verhaal, een eigen droom en passie. Mooi hoor! Dat gaf net dat beetje energie wat ik nodig had om deze kiekdag af te maken.

Als allerlaatste foto van deze kiekdag wil ik graag afsluiten  met dit superleuke boek. Want! Dit boek kun je winnen als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Waarom? Omdat je dan élke maandag een hele blije mail krijgt van mij met een leuke opdracht om je week nog leuker en bewuster te beginnen dan dat je nu al doet. Om mee te doen aan deze winactie kun je je inschrijven tot zondag 18.00 uur, daarna zal ik een winnaar kiezen en deze vervolgens in de nieuwsbrief bekend maken. VET LEUK!

De blogposts van afgelopen week

Terug- én vooruitblik

Van een hele burgerlijke rustige week naar een bomvolle week vol inspiratie, nieuwe mensen en werk. De komende dagen ga ik zo veel mogelijk proberen rustig aan te doen maar ook veel tijd te spenderen achter de laptop. Deze week zijn er namelijk achter de schermen allemaal leuke samenwerkingen ontstaan voor gesponsorde content. Ik vind het én mega spannend wat je ervan gaat vinden én ik wil er dus extra mijn best op doen door het super dúper leuk te maken. WOOW! Nou dat. HOERA!

Zondag staat er een superleuke workshop op de planning bij Ebruze. Ik ben zeer benieuwd! De rest van de week wordt vooral in de avonduren bloggen en werken aan mijn coachbedrijf, ik ga namelijk maandag naar de Efteling (nu al het beste personeelsuitje EVER) en de rest van de week werk ik op kantoor bij Blog Society. Het wordt even doorbijten want die week daarna ga ik al naar de sneeuw!

Het voelt alsof het bloggen en het serieus ondernemen met stappen als een werkplek bij #workmode en me omringen met allerlei andere ondernemers beetje bij beetje allemaal beter, mooier en toffer wordt. Ik kan het allemaal nog niet helemaal geloven. Alsof ik aan het daten ben met mijn eigen bedrijf. Wat zal ik sturen? Wanneer spreken we af? Wanneer zien we elkaar weer? hoe gaan we onze relatie verder vormgeven? Ik ga je er gauw meer over vertellen.

Heel veel liefs en tot zondag! Een nieuw interview waarin je alles gaat lezen over de maandag van niemand minder dan Sabine Metz <3

Melle
@melle.bouwhuis

30 Reacties

 1. januari 13, 2017 / 07:30

  Whuttt, ik word hier echt zo mega enthousiast van haha! Met je eerste klant (YAY) en je werkplek (waar ik langs wil komen binnenkort) en die samenwerkingen, en de foto met de baby en en en. Ik kan wel door blijven gaan haha! Happy weekend Melle!

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 09:49

   OO LIIEEFF! Door jouw reactie is mijn stuitermodus ook echt AAN! Hiep hoera :) En laten we volgende week even een datum prikken voor al dat leuks! Liefs en een heel fijn weekend! x

 2. januari 13, 2017 / 08:34

  Wow, zie ik opeens mijn dikke pens voorbij komen, haha. Best erg, want moest er zelf ook keihard om lachen ;) Leuke week heb je weer gehad en wat fijn dat je nu je eigen mooie werkplekje hebt :)

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 09:50

   Haha ik vond het gewoon ZO leuk! Serieus. Dit laat precies zien hoe jij bent, zo lekker veel humor, nuchter en gewoon ‘dit is wat het is’. Werd er zo blij van dat ik het even met de rest van de wereld wilde delen :) En dat werkplekje bevalt heel goed, ik ben er echt blij mee! <3

 3. januari 13, 2017 / 08:54

  Aaaah zo lief dat je mijn kaartje deelt! <3 Ben echt super blij dat hij nog goed terecht is gekomen, de post zat me niet mee dit jaar. :'D Die Acai bowl ziet er echt te lekker uit trouwens en oooooh je persreis! ZO. SPANNEND. En ja ik wil alles lezen over je #workmode- en ondernemersavonturen! ^^

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 09:52

   Natuurlijk! Het was echt een hoogtepunt van die dag. Wat zeg ik, van de hele week! Oeh en die avonturen, jaaa ik ga het gewoon opschrijven. Al die gedachten en onzekerheden én hoogtepunten. Komt eraan!

 4. januari 13, 2017 / 09:00

  Wat een fijne en blije week! Ik vind het zó leuk voor je dat al dat moois op je pad komt en dat je zoveel fantastische plannen kan maken! En hoe cool dat je gewoon al je eerste klant heb, lekker bezig!! <3

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 09:59

   Oo lief zeg! Vind t zelf ook allemaal best een beetje overweldigend maar wel heel tof en aaaaaaah is het al bijna woensdag?

 5. tussenmarsenjupiter
  januari 13, 2017 / 09:07

  OMG MELLE JE MOET EEN KEER EEN POST MAKEN MET ALLEEN MAAR GRAPPIGE FOTO’S VAN FLEURTJE & KNYSNA! (Schreef ik het juist? :D Sorry, ben enthousiast. Fleur is zo grappig! :D)
  Oké mijn excuses. Ik word gewoon zo blij van katjes! Ik wil ook graag een keer naar de efteling én gaan sleeën met die honden. Dat is echt een droom! Geniet er van alleszins. Van de Efteling en van de voorpret van je persreisje. Spanneeeeend! En proficiat met je klant! Dat heb je toch gevierd met taart hé? ;)

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 10:01

   Haha ik heb daar wel eens over nagedacht, over ‘een dag uit het leven van’ maar nu ik er zo over nadenk kan ik misschien een kiekdag maken van de katten haha jaaaa wat hilarisch <3 En nog geen taart maar wat een goed idee! WIIEEHOO! *rent naar koffiehoek om taart te regelen*

 6. januari 13, 2017 / 09:32

  Yes! Zie je nou, dat bedoel ik! Helemaal geïnspireerd om ook meteen allemaal leuke dingen te ondernemen! (En om een baby te nemen, want babies en katten zijn echt de beste combinatie in the world!)

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 10:02

   Nou, over baby’s gesproken. Ik zei dus voor de grap toen ze weg gingen dat zij maar moesten gaan en dat de baby wel bij mij zou blijven (want oo lief!). Maar toen zei de papa doodleuk ‘be careful what you wish for’. Nou, als de papa dat al zegt :| #anticoncetiiiii

 7. januari 13, 2017 / 11:26

  Wat een mooi weekoverzicht. Ik kan me goed voorstellen dat een nieuw kantoor veel deuren opent. Spannend allemaal! Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 12:02

   Zéker! En wat een mooie metafoor voor een kantoor én dat het ook echt werkt. YAY! Jij ook een heel fijn weekend gewenst. Geniet ervan! X

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 12:01

   Wat lief, graag gedaan! Superleuk dat je er net als ik ook zo blij van wordt :)

 8. Suzanne
  januari 13, 2017 / 11:41

  Ahh ik ben al ingeschreven voor de nieuwsbrief dus ik doe stiekem hier mee voor het boek! Las er ook al over op de blog van merel (de groene meisjes) en ben heel benieuwd!

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 12:01

   Oo jaaa wat leuk dat je meedoet én ingeschreven bent. Win win! :) Het is echt een tof boek dus daarom ook extra leuk om weg te geven. Hoera!

 9. katrienottermans
  januari 13, 2017 / 17:11

  Leuke week! En dat je aan het daten bent met je eigen bedrijf vind ik zo mooi en levendig omschreven! Ik word telkens heel erg enthousiast van je schrijfsels en de voorbije twee maandagen vond ik het alvast super super super leuk en inspirerend om je mail te ontvangen! Ik hou ze goed bij en ga er mee aan de slag, niet altijd meteen, maar ze geven zo veel inspiratie, ik voel je enthousiamse telkens weer. Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2017 / 19:31

   Oo lief, bedankt! En ook van de mails. Het is dan iets wat ik bedacht heb en dat het zo goed wordt ontvangen vind ik echt mega leuk :) Fijn weekend! X

 10. januari 13, 2017 / 19:35

  Wat een heerlijke kiekdag weer! :) Ik kijk nu alweer uit naar de kiekdag van volgende week!
  Enne, volgende keer als je in Utrecht bent even laten weten he ;) Je was nu echt om de hoek bij mijn huis :)

  • Melle
   Auteur
   januari 14, 2017 / 11:41

   WAAAT! Zo dichtbij! De volgende keer ga het zéker laten weten :)

 11. januari 13, 2017 / 23:12

  Lieve Melle, mijn week was om eerlijk te zijn niet schitterend. Meer downs dan ups, maar zoals altijd kom ik daar wel doorheen. Het zal een moeilijkere periode worden maar ook daar knok ik me doorheen. Maar jij hebt mijn vrijdag die al beter ging van deze week nog iets beter gemaakt met je enthousiasme in je kiekdag, dankjewel daarvoor! <3 xxx

  • Melle
   Auteur
   januari 14, 2017 / 11:43

   O jeetje wat vervelend allemaal. Ik vind het echt mega goed dat je altijd zo positief blijft maar vergeet je niet om af en toe ook gewoon even eraan toe te geven dat het gewoon kut is? Dat mag ook gewoon en houdt de boel een beetje in balans. Al ben ik wel heel blij dat ik door mijn kiekdag je vrijdag net weer wat beter heb gemaakt. YEHEES!

 12. Loes | Gewoon iets met Loes
  januari 14, 2017 / 15:25

  Wat een leuke foto’s! Ik heb me direct maar even ingeschreven voor de nieuwsbrief, want blije maandagen wil ik ook wel! :-)

  • Melle
   Auteur
   januari 14, 2017 / 19:42

   Hiep hoera! Superleuk zeg, ik ben écht benieuwd wat je ervan vindt :)

 13. januari 14, 2017 / 18:40

  Wat een heerlijk overzicht weer meid! De foto’s van Fleur zijn altijd zo leuk, sowieso katten trouwens :) Geniet van de sneeuw!!

  • Melle
   Auteur
   januari 14, 2017 / 19:43

   Fleur is ook echt mijn favoriete fotomodel. Al is ze het daar zelf niet altijd mee eens ;) LIEFS! x

 14. januari 15, 2017 / 15:51

  Yeey, wat leuk om te lezen weer! Heel erg gaaf dat je tijdens de skivakantie ook met honden gaat sleeën. Dat lijkt me echt geweldig mooi.

  • Melle
   Auteur
   januari 15, 2017 / 21:11

   Jaaaa daar ben ik echt zó benieuwd naar! Keep you posted :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.