Vrijdag Kiekdag | Dromen waarmaken, unieke momenten en ein-de-lijk springrolls

vrijdag kiekdagTot ongeveer 2 uur geleden vroeg ik me af of ik wel (genoeg) foto’s had gemaakt afgelopen week, en of het wel leuk genoeg is voor de kiekdag. En ja hoor, ik had ruim 200 foto’s (echt, hoeveel foto’s en printscreens kan een mens maken in een week) om uit te kiezen. Het was vooral een superleuk weekend, een ge-wel-dige maandag en een prima werkweek. Valt toch een beetje tegen he, na zo’n vakantie ;) Komt ‘ie!

Deze kiekdag begint op vrijdagavond. Na een paar dagen weer een beetje aarden na een heeeerlijke vakantie – heb je het gemist, kijk vooral even de laatste twee (1,2) kiekdagen terug, ooo wauw ik wil teruuuug – was het na ook een paar dagen werken, tijd om de sportschool weer eens te bezoeken. Hoi! Lang niet gezien maar goed om terug te zijn. Fijn!

Sinds een tijdje ben ik een beetje klaar met drie keer per week krachttraining en heb ik mijn oude vertrouwde spinningsklasjes weer opgepakt. Zo leuk! Nog een keer in de week doe ik cardio en een paar krachtoefeningen en buikspieren. Erg fijn, lekker op mijn gemak mezelf in het zweet werken. Perfect voor de vrijdagavond.

“We kunnen ook pannenkoeken maken”. Ja, toen had hij het gezegd en moest het gebeuren. Smullen geblazen deze zaterdagochtend. NOMNOMNOM!

Nadat ik Fleur had gekamd – daar kwam dus geen einde aan, hoeveel haar kan een kat hebben voordat ze kaal wordt, mijn hemel – was ze maar wat blij met haar dunne vachtje en kon er éxtra goed gechilled worden.

WIIEEHH! Op naar Ikea. Ik vind dit zo’n leuke woonkamer! Wel een beetje druk, maar sommige elementen vind ik wel heel leuk, zoals het hout en het ‘haardvuur’ maar ook de boekenkast waar je als het ware onderdoor kan lopen ziet er wel heel tof uit.

We kwamen zeker niet met lege handen thuis. Wie wel? Twee tassen vol plus een kleed. Ooo een KLEED! Ik had dus nooit gedacht dat wij zoiets zouden kopen. Een tijdje geleden mijn vriendinnetje Hedwig gevraagd of ze tips had om van onze slaapkamer écht een kamer te maken (in plaats van een kamer met een kast en een bed, zo lekker functioneel). Die had ze zeker! Hedwig zit daar op, die heeft namelijk een eigen stijlburo Festiv. Ze had toen als tip dus een kleed gezegd en hoewel we het eerst niet zo zagen zitten, kwam daar langzaam toch verandering in. En weet je nog, in ons appartement in Bergen lag een supermooi kleed. Van Ikea! Toen we deze kleur zagen waren we op slag verliefd.

Het maakt het helemaal af. We zijn er heel blij mee. En hoe fijn is het trouwens om uit bed te stappen en met je blote voeten op het kleed te staan. Haha, lekker zacht!

Nadat we alle spullen een beetje hadden opgeruimd en heel blij waren met het kleed enzo, vond Stephan het wel tijd om weer nieuwe troep te maken. Hij wist wel dat hij een tent had maar wat voor een? Ja, daar kom je dus alleen maar achter als je hem opzet. Haalde direct het vakantiegevoel in huis. Dat dan weer wel.

De hele dag had ik zitten nadenken over een mogelijk onderwerp voor de blogpost van zondag. De gedachten van vakantie en ergens naaruit kijken, naar dankbaarheidslijstje en voor dat ik het wist zat ik om elf uur nog achter de computer omdat ik spontaan het geweldige idee had om bij de blogpost ook een gratis printable (download ‘m hier) te maken. JAAA! Vind ‘m echt wel heel tof geworden en hoe leuk is het om voordat de week begint, allemaal dingen op te schrijven waar je naar uit kijkt. Bij mij werkte het in ieder geval heel goed :) En yay voor zulke spontane acties!

Zondagochtend de ontbijtfoto maken op ons nieuwe kleed. Goals hoor!

Hoi!

De Q&A is gewoon al 234 keer bekeken. Ik zweer dat ik het zelf maximaal 200 keer was. Dus moet je nagaan! ;) Hij is dan ook wel heel leuk.

Na de spinningsles, schoonmaken en wat opruimen, schreef ik de blogpost die afgelopen maandag online kwam. Ik kon dus echt niet wachten om het nieuws dat ik een coachopleiding ga volgen met je te delen. Ik moet zeggen, soms vind ik het lastig om mijn gevoelens onder woorden te brengen. Nou ook positieve gevoelens, dat blijkt wel! Deze stuiterbal was niet te temmen haha, maar het is gelukt hoor en de reacties waren overweldigend. ZO LIEF!

Nog eventjes knuffelen met Fleur en daar met de zelfontspanner foto’s van proberen te maken. Fleur vond het eigenlijk maar niks dat gepiep. Gelukkig was dit de enige – je hebt er immers ook maar eentje nodig – waar ze wel heel lief keek. Missie geslaagd.

Nooit. Genoeg. Liftselfies. HOI!

Ik ging samen met Luuk eten bij Sabine, die al weken, wat zeg ik, maanden praat over springrolls. Oooo ik heb ze nu dus eindelijk een keer kunnen proberen. Ze had zo veel lekkers voor erop, het was echt een groot feest. Ik heb het helemaal ontdekt, zo erg dat ik het gisteren met Stephan weer heb gegeten.

Komkommer, mango, garnaaltjes, mihoen, koriander, wat extra liefde en rollen maar. Zo lekker!

Maandagochtend hoefde ik voor het eerst sinds mijn ‘echte grote mensen baan’ niet op maandag te werken. Wow. Gek! Ik spendeerde mijn maandag in Rotterdam waar ik begon bij het Schieblock, een pand waar allemaal creatieve ondernemers zitten, om Marjolein te ontmoeten en te interviewen.

Zo’n leuk welkom dit, echt tof gemaakt!

Marjolein heeft zelf kleding ontworpen om te dragen op kantoor. Niet saai, zwart en ongemakkelijk maar kleurrijk, vrouwelijk en comfortabel. Echt super inspirerend om met haar te ontmoeten en jongens, ik ga nog geen spoilers weggeven maar het verhaal erachter is méga inspirerend. Ik kreeg er kippenvel van. Ga het gauw met je delen!

Een hele stellage bouwen om een een foto van ons samen te kunnen maken met de zelfontspanner maar dan heb je ook wat :) Je vind haar kleding trouwens op marjoleinelisabeth.nl.

Ik kreeg dit kleine boekje van haar mee. Om in je tas te doen en altijd bij je te hebben omdat onderweg altijd de beste ideeën in je op komen. En ja, zul je net zien dat je dan geen boekje hebt om het in op te schrijven. De quote die erop staat bleek aan het einde van de dag echt een samenvatting te zijn van mijn eerste maandag als girlboss met parttime baan én oneindig veel toekomstdromen. Zo’n inspirerende en fijne dag, zo tof om mijn enthousiasme met je te kunnen delen en ik voelde zoveel ruimte om keihard te gaan werken aan mijn toekomstdromen! Thank god it is Monday!

Na de afspraak liep ik via deze vrolijke loopbrug richting het centrum.

Even hip doen bij de markthallen enzo. Ik haalde een broodje, zat op een bankje in het zonnetje, genoot van mijn vrijheid en toen was het alweer tijd om te gaan. Op naar de volgende afspraak.

Als je dan toch Rotterdam bent, kun je net zo goed langs Vivian gaan. Zo leuk om haar eens in het echt te ontmoeten. Hoewel we het allebei best wel spannend vonden – misschien waren we in het echt wel superstom je weet het niet – was het ontzettend leuk en hebben we uren gekletst. O en foto’s gemaakt, als aandenken :)

In de trein naar huis maakte deze jongen me enorm blij.

Ik zal het maar eerlijk bekennen, mijn telefoon stond deze week vól met screenshots van tattoo’s. Vooral dinsdagavond heb ik ’s avonds voor mijn spinningslesje veel tijd op Pinterest doorgebracht. Ik vind dat zo leuk en inspirerend om te zoeken naar mooie plaatjes (en dan misschien een klein beetje dromen over een eventueel volgende tattoo). Zo stuitte ik op deze, een unalome. Een boeddhistisch symbool voor persoonlijke ontwikkeling en het pad naar verlichting. De spiralen staan symbool voor de zoektocht en de ontwikkeling die je doormaakt, dingen die op je pad komen, obstakels en leermomenten. Ik vind het echt ontzettend mooi en er zijn heel veel verschillende ontwerpen wat het erg veelzijdig maakt en heel eigen en uniek.

Oké. Waar waren we gebleven. Woensdagmiddag bracht ik een bezoekje aan de oedeemtherapeut. Ofwel, een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in vocht. Weer een verhaal. Heb je nog even? Anderhalf jaar geleden heb ik mijn voet gestoten en sindsdien is het eigenlijk niet meer ‘dun’ geworden. Er is altijd een beetje vocht in blijven zitten. Gelukkig heb ik er geen pijn aan maar merk wel dat de doorbloeding niet goed is – hallo voor het eerst wintertenen deze winter, ieh! – en dat het nog steeds meer opzwelt als ik veel loop – hallo wandelvakantie in Noorwegen. Ik was dus wel benieuwd of er nog iets aan gedaan kan worden. Lang verhaal kort, voorlopig (nog) niet! Eerst moet ik via de huisarts nog naar de dermatoloog om een diagnose te stellen en zodra dat is gelukt – en we dus weten wat het is – kan er iets aan gedaan worden. Vond het allemaal maar een spannende bedoeling moet ik zeggen, maar goed. We gaan het zien!

Toen ik thuis kwam was Fleur heel blij. Stephan had namelijk een pakketje binnen gekregen en hoewel ze eigenlijk niet in de doos pastte was ze wél heeeeeel blij. Zo lief <3

Ik sluit de kiekdag af met de leukste – en zo’n beetje enige – foto die ik gisteren maakte. Het was een dag van unieke momenten! Én we konden samen ontbijten én de katten gingen neuzen én ik wist het ook nog vast te leggen terwijl ik mijn ontbijtfoto maakte. Het kon gewoon niet anders dan een goede dag worden. En dat was het ook! Een fijne werkdag, lekker (weer) springrolls gegeten en afgesloten met het maken van de kiekdag. YES!

Heb je de blogposts van deze week al gelezen?

Plannen voor de komende week

Morgen ga ik met Deisy ontbijten waar ik echt mega mega mega naar uit kijk! Voor de rest heb ik geen dingen gepland naast aan mijn blog werken, eens kijken of ik een video kan maken van onze vakantie in Noorwegen (who’s exited!) en sporten. Maandag ga ik gezellig met mijn lieve vriendinnetje Louise afspreken én ga ik Laura Coolen – ooo jongens, je weet wel van die méga mooie reisblog whatabouther.nl – ontmoeten. OOEHH LALAA! Voor de rest nog niets op de planning dus dat belooft een week vol verrassingen te worden ;)

Hoe was jouw week? Ben benieuwd! Heeeeeeeeel fijn weekend en tot zondag.
Liefs!

Melle

33 Reacties

 1. augustus 5, 2016 / 07:44

  Wat een mooie ontbijtjes! Onze kat, Hobbes, lijkt erg op Fleur, ook qua hoeveelheid haren …
  Die tattoo is mooi, ja! Ik ben wel pro kleine en fijne tattoos en de betekenis erachter is ook mooi. Je brengt me op ideeën! ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 09:31

   Dankjewel! Ik heb er zelf het instagramaccount ‘breakfast is a party’ aan gewijd. Zo erg is het inmiddels, haha ;) Wat een leuke naam voor een kat en wat leuk dat hij ook oranje is. Dat is wel echt de bom :) Mocht je ooit deze tattoo – of eigenlijk welke dan ook – gaan laten zetten laat je het dan weten? Ik ben SUPER benieuwd! Ga er nog even over denken of deze het wordt en waar dan en welk ontwerp maar het idee vind ik inderdaad wel heel mooi!

 2. augustus 5, 2016 / 09:29

  Haha, ik wil stiekem ook die huiskamer van Ikea :o! Wij hebben die stoel gekocht voor Jula’s kamertje en die vind ik nog steeds zo leuk..

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 09:33

   Haha goede smaak hebben wij zeg! En zo toevallig, die stoel was dus ook het eerste ding waar Stephan op ging zitten met een blij mag-ik-deze-hebben-alsjebliiieeeft-hoofd :)

 3. augustus 5, 2016 / 09:35

  Zo wat een leuke foto’s en zo VEUL ook! En wat lijkt jouw Fleur toch veel op die van mij. Zelfde persoonlijkheid ook zo te zien. :P

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 10:16

   Dankjewel! En inderdaad, elke keer zo’n 30 stuks om het allemaal goed te kunnen vertellen. En haha, dat karaktertje is zo leuk misschien zit het in de oranje haarkleur ;)

 4. Ilse
  augustus 5, 2016 / 09:45

  Awh, ik blijf kijken naar de foto van Fleur en de doos. Zo ontzettend lieff!

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 10:16

   Hahaha jaaa die is ook wel heel leuk! <3

 5. augustus 5, 2016 / 12:45

  *Schreeuwt naar vriend: “Kijk deze foto van deze poes!”* Wat een leuke poezenbeesten heb jij toch! Wat een heerlijke week weer! Lekker zeg die maandagen vrij!

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 13:04

   Haha wat vet superleuk ik zit hier helemaal hardop te lachen achter de computer <3

 6. Marjolijn
  augustus 5, 2016 / 13:56

  Jaaa, een video van je vakantie! Zit die zeemeermin er dan ook in? =)

  En die kleren van Marjolein zien er leuk uit! Doen me een beetje denken aan de kleding van ARMED Angels ^^

  Wat voor sokken draag je eigenlijk op die laatste ontbijtfoto? Lijkt wel iets kerstigs, hahaha!

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 14:12

   Oeh, misschien wel! Haha wat heb je goed opgelet, zelf zo erg dat ik even moest nadenken waar het ook alweer over ging. HA! En wat leuk dat je vind dat ze kerstig zijn. OOK! De ene sok heeft een patatje erop, de andere een hambuger. Ze zijn van Monki :)

   • Marjolijn
    augustus 5, 2016 / 21:37

    Monki staat genoteerd :P

 7. augustus 5, 2016 / 15:50

  Als het slecht weer zou blijven hadden jullie altijd gewoon zo in de woonkamer in de tent kunnen gaan kamperen. ;-)
  Leuk om ook de foto’s te zien met Vivian. Zoals ik al eerder zei: ik vind jullie allebei zulke leuke en inspirerende bloggers! :-) En: de foto’s toverde zeker een lach op mijn gezicht. :-D

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 16:04

   Jaaaaa haha dat zou wel leuk zijn! De katten vonden het ook wel interessant. En superlief! Dankjewel, dat is echt heel leuk om te lezen :) <3

 8. augustus 5, 2016 / 17:33

  De poes in de doos! Geweldige foto, echt! 200 foto’s in 1 week… bést veel :) Met mijn smartphone haal ik er net 10 denk ik, maar als ik de camera meeneem dan zit ik meteen op de 1000 hahaha. Balen van je voet trouwens: heb je daar geen last van met schoenen kopen? Kan me zo voorstellen dat de ene schoen dan breder moet zijn dan de andere. Fijn weekend alvast!

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 20:08

   Haha dat was wel inclusief heel veel screenshots maar goed, alsnog veel. En inmiddels niet meer zo erg, al zitten sommige schoenen beter dan andere (lang leven allstars ;)). Jij ook fijn weekend! xx

 9. augustus 5, 2016 / 18:09

  Jaaa ik sta in je Kiekdag! GOALS =D Vond het zooooo leuk!

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 20:09

   HOERA HOERA CONFETTI CONFETTI! <3 Alles, geheel wederzijds!

 10. augustus 5, 2016 / 19:01

  Katten en dozen, haha! Heerlijk om op maandag vrij te zijn. Ben ik ook een hele tijd geweest, nu niet meer helaas. Super leuk dat je Vivian gemeet hebt!!

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 20:11

   Haha zo leuk inderdaad! Hoe klein hij ook is, ik leg hem altijd even voor haar neus neer om te kijken of ze er ook iets aan vindt. Meestal wel ;) En ooo maandag, ik heb dus nu al weer zin in komende maandag. YES! O en offline bloggers ontmoeten is echt bizar en magisch. Zo gek dat je elkaar dan online al kent en dan ook opeens offline ziet. Heel leuk!

  • Melle
   Auteur
   augustus 6, 2016 / 11:58

   Zeker! Al viel het na zo’n heerlijke vakantie ook wel een beetje tegen ;)

 11. augustus 5, 2016 / 23:49

  Wat een heerlijke weekoverzicht is dit weer! Ik wil echt even zeggen dat ik geniet van elk artikel die je plaatst, je bent altijd zo positief en vrolijk! Daar word ik echt blij van! Ga zo door <3

  • Melle
   Auteur
   augustus 6, 2016 / 11:59

   Dankjewel en oooo wat méga lief! <3 wauw, echt wel heel bijzonder.

 12. augustus 6, 2016 / 10:07

  Ahww die laatste foto van Fleur met die doos.. <3! Cute! En fijn om weer even een vrijdag kiekdag van je te lezen, de positiviteit spat weer van het scherm af en ik begin ineens ook weer na te denken over mijn eigen dromen… which is a good thing!:) En aaah ik vind Laura's blog zo mooi dus wat cool dat je haar gaat ontmoeten! Ga je daar ook over schrijven? Ik hoop het! Liefs en een fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   augustus 6, 2016 / 12:00

   Wat goed, en hoe tof dat jij nu gewoon in Zuid-Afrika bent. WAAAUW! Alles wat ik tot nu toe voorbij heb zien komen zag er echt zo tof uit. Ben heel benieuwd hoe je het daar hebt. En goede vraag trouwens, ik wilde Laura een tijd terug het vijf vragen interview voorleggen maar denk dat dat ik nu een andere insteek wil zoeken want haar ontmoeten (en dus de mogelijkheid hebben om haar het hemd van het lijf te vragen) lijkt me wel echt heel tof. Dus als je nog ideeën hebt, heel graag! Fijn weekend! xx

 13. augustus 6, 2016 / 13:29

  Melle! Ik heb even de hele afgelopen week bijgelezen plus de kiekdag van vorige week! Maar yaaay! Wat een leuke en fijne veranderingen staan er op de planning! Zo tof dat je een coachopleiding gaat volgen, echt precies je droom achterna. Zo goed! Mag ik vragen waar je die precies gaat volgen? En of dat een deeltijd opleiding is of een cursus? Ben altijd benieuwd hoe dat soort dingen werkt. En je printable vind ik ook heel goed bedacht. De kleine lettertjes zijn waar, ergens naar uitkijken schept verwachtingen, maar ik denk ook echt dat ergens naar uitkijken je door een week sleept. Zeker als het even niet zo goed gaat! (Ik merk dat nu zelf met mijn vakantie die morgen begint! :D) En de boeddhistische tattoo Ö Ik ken het symbool helemaal niet maar ik vind het een prachtige gedachte en het is zo’n mooie afbeelding! Ik zie je uitleg er helemaal in terug, fantastisch!

  • Melle
   Auteur
   augustus 6, 2016 / 13:40

   Hoera hoera, ik word echt zo blij van jouw reactie <3 De opleiding is deeltijd, een aantal dagen verspreid over 3 maanden bij De Academie voor Innovatief Trainen. Ik vond het wel lastig hoor om iets te kiezen want er zijn zo veel opleidingen maar dit past volgens mij heel goed. Ook de onderwerpen die aan bod komen en dus de vrijheid om daar ook zelf onderwerpen in te kiezen spreekt me hierin echt heel erg aan. Helpt ook wel dat ik nu vier dagen werk, dan hoef ik niet extra vrij te nemen. Ik ben het over de printable gesproken, helemaal met je eens! Het is precies zo en ik vind het ook mooi om te horen hoe dat voor jou werkt. Zo'n vakantie in het vooruitzicht is wel echt geweldig, alvast heel veel plezier! O en als laatste die tattoo, ik weet niet eens hoe ik er op kom (dankjewel Pinterest) maar ben er nu ook wel door gefascineerd. Heel tof! Veel liefs! xx

 14. augustus 6, 2016 / 16:14

  Wat leuk, ontbijten met Deisy! Ik vind haar, net als jou, zo’n inspirerend persoon. Rotterdam is echt een gave stad, ik wil er binnenkort heen met Mels. Gewoon, op een Mels-en-mama-dag een dagje naar “de grote stad” toe. Ikea, ik word er altijd vrolijk van, ben er van de week ook geweest. Maar niet voor een kleed, ik kocht er een koekenpan haha. Toffe foto’s!

  • Melle
   Auteur
   augustus 6, 2016 / 22:59

   O lief zeg! En Rotterdam is stiekem best leuk. Tof als je daar een keer met Mels heen gaat. Blijdorp is misschien dan ook leuk! Al weet ik niet of hij dat nu al kan waarderen. Misschien wordt het nóg leuker als hij wat ouder is. En Ikea, oooo echt zo leuk :) De pannen daar zijn ook echt wel leuk. Heb daar ooit een hele kleine koekenpan gekocht. Perfect voor van die kleine pannenkoekjes :) liefs!

 15. Irene
  augustus 11, 2016 / 22:51

  Mijn vriend zat even mee te kijken ‘ooh is dat haar huis? ohnee wacht, das de Ikea zeker?’ Haha jep :p Katten en dozen zijn een match made in heaven! Baloe ligt de laatste tijd elke keer bovenop een veel te klein doosje gepropt. Of ja, z’n hele achterkant hangt er eigenlijk altijd over :p best grappig om te zien.
  Toffe week weer! Altijd leuk om te zien, al ben ik bijna weer een week achter, maar goed.

  • Melle
   Auteur
   augustus 12, 2016 / 09:50

   Haha dat was inderdaad de Ikea al staan er ook wel een paar kiekjes van mijn huis in ;) En wat grappig dat Baloe zo lekker vrienden is geworden met de doos. Liefde voor altijd en inderdaad, match made in heaven! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.