Vrijdag Kiekdag | De blogger van de radio, hipsters met racemonsters en teveel druk op mezelf

vrijdagkiekdag24
Wat een week, WAT EEN WEEK! Het was geweldig en fantastisch en vol hoogtepunten maar ook naar en stom tegelijk. Kiek mee!

Vrijdagochtend. Ik ga naar mijn werk en ik neem mee. Komt ze weer hoor, met haar bak eten en al haar tussendoortjes. Haha, soms..!

Vrijdagavond afsluiten in de sportschool! Aan het einde van deze training doe ik nog altijd een paar buikspieroefeningen. Deze, met een medicine ball van een paar kilo, vind ik het fijnste. Wat je doet – hou je vast, hier komt de slechtste uitleg van een oefening ooit – je gaat op de grond zitten zoals ik hier boven. Pakt de bal vast en houdt je voeten van de grond. Met je armen beweeg je de bal van links naar rechts. Simpel als dat, heel effectief!

Zaterdag ontbijten we bij MOOK. De vriend van vriendlief die bleef slapen haakte ook aan. Gezellig en ooooooo zooooo lekker!

Hoera! Daar was hij dan, mijn nieuwe horloge. Volgende week komt er een ware outfit post met dit geweldige item online. Kijk dan, hoe vet leuk! De stip geeft het aantal uren aan, de wijzer de minuten. Dus ja, 5 over 12 was het toen ik deze foto maakte :)

En ja, als je dan toch outfit foto’s gaat maken, moet je wel weten wat je aan gaat trekken. Alles uit de kast (letterlijk)! Kledingcrisis en dilemma’s ten top. Serieus, hoe doen fashion bloggers dat toch?

Verder gaat alles he-le-maal oké.

Met mijn nieuwe boek, nooit meer te druk, op het balkon. Fleur vermaakt zich ook prima. Het is trouwens té bizar dat ik hier dit boek zit te lezen maar goed, daarover later meer – aaaah cliffhanger!

Zaterdagavond besluiten we spontaan een stuk te gaan fietsen. Op en neer naar het Twiske. Als ik op de site kijk zie ik direct de slogan ‘even heeeeeeelemaal weg’. Nou, dat hadden wij dus ook wel. Kijk dan, wat een mooi gebied!

Hipsters met racemonsters.

Vanavond maakte ik ook dé foto waarmee ik op social media liet weten dat ik afgelopen maandag op de radio te horen zou zijn. Zaterdag had ik alle details gekregen dus toen was het moment het het van de (digitale) daken af te schreeuwen. Ooo ik vond het zo zo zo leuk om het met je te kunnen delen en was zó exited! En gespannen en zenuwachtig tegelijk. Ik was namelijk voor maandag nog nooit op de radio geweest. IEH!

Fiet fiiieeeeuuww! Kijk ‘m – letterlijk – shinen, deze knappert.

Zondagochtend was ik al vroeg wakker. En ja, daar kun je maar beter gebruik van maken. De sportschool was nog niet open dus besloot ik thuis oefeningen te gaan doen. Ik heb het geweten maar man man man wat is het fijn om dit gewoon ook thuis te kunnen doen!

Gedoucht, aangekleed en wel op naar Cathelijn. Pannenkoeken maken! Love is in the pancake.

Tadaaaa het resultaat! Met kwark, rozijntjes, kaneel en banaan. Oeh, gruwelijk. We zaten lekker bij Cathelijn in de tuin. Lekker kletsen, lekker eten en ik heb haar geholpen met haar blog. Ze gaat namelijk AS WE SPEAK naar NEW YORK! Daar gaat ze ons op de hoogte houden van haar avonturen. Ik kan echt niet wachten tot de eerste blogpost vanaf haar nieuwe – tijdelijke – adresje online komt.

Na de pannenkoeken ging ik met Mina afspreken om outfit foto’s te maken. En kijk hoe leuk dit muurtje is! Mina staat meestal achter de camera, je weet wel, zoals bij de vorige blogpost mét filmpje! Leuk om haar nu even in de kiekdag aan je voor te stellen :)

Hallooo Amsterdam, wat ben je mooi!

Nog even een printscreen om je te laten zien, hoe vroeg ik moest opstaan. Heel. Erg. Vroeg. En haha die tekst had ik dus gewoon laten staan, niet speciaal voor deze dag erin gezet. Toen ik de foto’s aan het uitzoeken was zag ik het pas. Wel heel toepasselijk!

Jup, half 6 aan het ontbijt. Killer havermout, kon ik wel gebruiken.

Als je dan toch om kwart voor 6 op het station aan komt, dan is dit wel een heel fijn welkom. De zon komt op, de dag kan beginnen. Oo wat een fijne dag! Ik was trouwens niet voor niets zo vroeg. Het was zó rustig op de weg! Joh.

Denk je op tijd te zijn, de NS dacht daar heel anders over. Ooo ik was ZO gestressed! Er was namelijk een storing in Weesp dus de extra vroege trein die ik wilde nemen, besloot niet verder te rijden dan Amsterdam Muiderpoort. Eh, no thank you. Inmiddels had ik al even met de redactie gebeld en het was geen probleem. Rond half acht was ik aan de beurt dus ik had nog wel tijd. Lienke – die tegenwoordig élke maandag HIIT workouts doet met Giel in de studio – was ook vertraagd. Maar oooo, dan is het zo vroeg en dan gaat het ook nog mis en dan wil je ook nog op tijd komen. Snap je? Super stom. Uit eindelijk kwam ik rond 10 over 7 aan in de studio. Ondertussen liep mijn telefoon al vol met appjes dat Giel het ook had gezegd op de radio. Haha, zo lief!

Zo zit je achter je laptop blogjes te typen en zo zit je om half 8 bij Giel in de studio. AAAH! Er hing een fijne relaxte sfeer en iedereen was echt super aardig. Toen ik daar zo zat vond ik het toch wel enorm spannend. Gelukkig had ik de tips ook even op een briefje geschreven, gewoon voor de zekerheid! Ik had het al wel een paar keer doorgenomen maar je weet het nooit! Dit briefje is inmiddels geld waar geworden. Dat snap je ;)

YAAAYYY zo ging dat dus. Het was ZO SUPER VET LEUK! En ja, dat moet in caps lock. Grappig detail, sinds maandag heb ik dus de hele tijd al dat liedje van SpongeBob in mijn hoofd. Bedankt Giel.

Na het item deden we nog even een kleine fotoshoot, kletsten we nog wat en toen zat het er alweer op. Zo rond tien over acht liep ik weer richting trein. Voor iedereen begon de dag pas net maar voor mij zat het eerste deel er alweer op. Ik voelde me echt euforisch en was zo blij dat het goed was gegaan! Mijn telefoon was inmiddels ontploft door hele lieve reacties en foto’s <3

Toen ik op mijn werk aan kwam – netjes om 9 uur, haha moet je nagaan – had vriendlief inmiddels het item in de blogpost online gezet. Kon ik mezelf ook even terugluisteren. En stiekem, was ik dus best heel trots! Ondertussen werd het item ook gedeeld op Instagram en Facebook.

Wat een bijzondere dag, niet te doen! Na het werk maakte ik nog foto’s met Fleur – brokjes werken dus altijd bij haar haha – en probeerde ik enigzinds op tijd naar bed te gaan.

Dinsdagochtend, goedemorgen! Tijd om weer aan de slag te gaan en tijd om ook even mijn eigen tip op te volgen: bed opmaken. YES!

Fast foreward naar die avond. Legday! Voor de foto netjes gelachen maar eigenlijk was ik heel moe en had ik totaaaaaaal geen zin.

Woensdag stond er weer een heerlijk havermout receptje – dezelfde als maandag – op het menu. Sinds ik ook heb ontdekt dat het in een pannetje zo veel lekkerder is wordt het écht een groot feest.

Jas aan, geen jas aan, dat was de vraag. En net toen ik besloten had om gewoon een trui als jas te gebruiken appte vriendlief – die al eerder de deur uit was gegaan – dat alleen een t-shirt toch wel een beetje koud was. HA! Goed voorbereid dus.

Woensdag werkte ik én kregen we van onze stagiaire een uitleg over achteruit inparkeren. Jup, wij praten echt over van alles. Het idee is dat als je spiegel ter hoogte van het ‘tweede’ lijntje van het parkeervak zit, dat je dan moet indraaien. Weer wat geleerd! Binnenkort maar eens in de praktijk brengen.

En, alsof deze week nog niet genoeg hoogtepunten had, stond mijn foto in de nieuwste Flair. Hoera hoera! Ik wist wel dat het zou komen maar niet precies wanneer. Wat het allerleukste was, is dat Flair de foto van de cover op Instagram plaatste en dat Cindy echt onwijs lief direct daar had gereageerd dat ik erin stond. ZOOOO LIEEEF!! <3

Deze week had ik ook een gesprek met mijn leidinggevende. Even een momentje voor ons, om te praten over hoe het gaat. Ik vertelde over de druk die ik voel, de druk die ik mezelf opleg. Dat ik me steeds meer realiseer dat een fulltime baan én een blog én gezond eten én sporten én een sociaal leven wel veel is. Misschien wel iets té veel. En dan, net in de allerleukste week ooit, word ik overspoeld met een gevoel van emoties, spanning en stress. Het is te veel. En dat voelt zó oneerbiedig! Het voelt alsof ik al die hoogtepunten niet waard ben. Het had beter naar iemand kunnen gaan die niet halverwege de week niet meer wist wat ze met zichzelf aan moet. Ik besluit daarom – ik vind dat dus echt onwijs moeilijk – om de rest van de week vrij te nemen. Gelukkig is dat oké.

Donderdag besteed ik vooral mijn tijd in bed. Het is wat het is, ik ga het ook niet mooier maken. Ik voel me overprikkeld en zit in stilte te lezen en schrijf mijn gevoelens in een blogpost die je maandag kunt lezen.

Halverwege de middag verlaat ik het huis voor een sportschool sessie. Daarna ontmoette ik vriendlief in het Westerpark voor een ijsje. Ik merk dat deze dag me wel écht goed heeft gedaan. Dat is wel fijn, want toegeven aan mezelf was echt nog nooit zó moeilijk.

Tot slot, de blogposts van deze week

Dankjewel voor het lezen (van deze 1700+ woorden) en bedankt dat je er ook deze week weer bij was! Ik wens je een onwijs fijn weekend toe. Spreken we elkaar maandag weer? Zou tof zijn! Laten we ondertussen een beetje in contact blijven via Instagram bijvoorbeeld. Mijn favoriet!

Heel veel liefs,

Melle

44 Reacties

 1. juni 10, 2016 / 09:10

  Knap dat je naar jezelf hebt geluisterd en een paar stapjes terug hebt gedaan, zeker omdat je al aangeeft dat het je goed gedaan heeft. (: En het is ook veel, al die dingen die je opnoemt, dat kan niemand hoor. Ook niet Sophia of Anna Nooshin, ofzo. Dus je hebt het heus allemaal verdient en er keihard voor gewerkt, het had helemaal niet naar iemand anders mogen gaan! ;)

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 09:55

   Haha, niet? Dat valt me dan toch weer van ze tegen ;) En dankjewel voor je méga lieve woorden, ik vind dat echt onbeschrijfelijk lief. Dank! <3

 2. juni 10, 2016 / 09:16

  Wat een ups en downs kan je hebben in één week. Volgens mij heb je goede keuzes gemaakt, op het juiste moment! Zo moeilijk! Ik ken het gevoel! Een dikke knuffel van mij!

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 09:54

   Stond er zelf ook wel van te kijken. En wat superlief! Dankjewel <3 x

 3. juni 10, 2016 / 09:58

  Knap dat je even voor jezelf hebt gekozen, dat is natuurlijk het allerbelangrijkste! Ik denk dat iedereen wel weet hoe lastig het kan zijn. Je wil gewoonweg alle ballen in de lucht houden, maar soms gaat dat even niet. En wat tof dat je bij Giel in de studio was, handige tips ook! Overigens kijk door jouw blogpost wel enorm zin in pannenkoeken haha!

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 10:36

   Lief, dankjewel! En wat had je goede tips op je blog vandaag. Passen helemaal in het thema :) Het was inderdaad onwijs tof en af en toe kan ik het zelf even niet geloven dat het écht zo was. Oeh en pannenkoeken, jaaa! Die heb ik dus vanmorgen weer gegeten als ontbijt! <3 Aan pannenkoeken nooit genoeg!

 4. juni 10, 2016 / 10:29

  Wat een bizarre week met ups en downs voor je.

  Zo goed ken ik je natuurlijk niet, maar ik weet van het HBO ook nog wel dat je altijd van alles wilde doen en regelen. Perfectionistisch zijn en alles goed willen doen is natuurlijk een heel sterke en goede eigenschap, maar als je teveel hooi op je vorkje neemt kan het je soms ook tegenwerken. Dus goed dat je even voor jezelf hebt gekozen. Lekker alles voor jezelf op een rijtje zetten en extra gaan genieten van alle vrije tijd dit weekend met je vriend en je lieve katten. :)

  ps. ik heb nu zin in een ijsje en in pannenkoeken.

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 10:41

   Nou, zo goed ken je me dus wel ;) Haha, dat perfectionisme is er nooit écht helemaal uit gegaan. Wel een stuk minder geworden hoor maar zo zie je maar, dat op dit soort momenten het toch weer speelt. Vandaag voel ik me al zo veel beter dan gisteren! En dat is fijn, fijn om te weten dat het gewoon goed gaat, door ook dit soort dingen te doen. Geeft toch wel vertrouwen ofzo. Dankjewel, voor je lieve woorden en sorry dat je nu zin hebt om ijsjes en pannenkoeken te eten. Ik zou het gewoon doen :)

 5. juni 10, 2016 / 10:58

  Een pannenkoek met een hartje! En jouw horloge is gaaf zeg! Oh en natuurlijk heel heel heel erg stoer dat je gewoon op de radio was (en zo vroeg nog ook!).

  Maarrrrrr denk idd ook om jezelf. Wat je allemaal opnoemt is zeker niet niks! En al zou je niet fulltime werken, het is jouw lichaam, jouw leven en jouw hoofd… en als het voor jouw lichaam en jouw hoofd te druk wordt, dan is het te druk. Ik ken het heel goed, ik leg mezelf ook allerlei normen op waar ik maar aan moet voldoen, maar uiteindelijk heb je alleen maar jezelf ermee. Heel goed dat je op de rem hebt getrapt! Ik hoop dat je je snel weer beter voelt!

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 11:15

   Jaaa zo leuk allemaal! :) En dankjewel voor je lieve woorden! Gisteren heeft me al ontzettend goed gedaan. Vandaag gaat het echt al een stuk beter. Je hebt helemaal gelijk, je weet het zelf het beste maar ooo wat is dat moeilijk! Ben wel blij met deze daagjes vrij. Het helpt en dat is en fijn! Dat het voelbaar en zichtbaar helpt :)

 6. juni 10, 2016 / 11:13

  Meid, wat knap dat je even pas op de plaats maakt en voor jezelf kiest. We willen altijd heel veel en het liefst alles tegelijk, maar dat kan dus soms veel te veel worden en dat is ok. Zolang je maar naar jezelf luistert en het gevoel accepteert. Die paar extra vrije dagen had je nodig en daar is echt heus niets geks aan en het maakt je ook geen zwak persoon. If anything, juist een bikkel en stoer dat je voor jezelf kiest. Koppie op, pak je rust en hopelijk voel je je gauw weer helemaal de oude. Liefs & fijn weekend X

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 11:16

   LIIIEEEFF! <3 Dankjewel :) *straalt van geluk met zo'n lieve comment*

 7. juni 10, 2016 / 11:58

  Leuk om te lezen! En wat een mooie foto’s! Gaaf dat je op de radio was. :)

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 15:04

   Dankjewel! Dat was inderdaad wel echt een méga hoogtepunt :)

 8. Marieke
  juni 10, 2016 / 12:52

  Fijn overzicht weer! Dapper dat het lukt om even gas terug te nemen en voor jezelf te zorgen, zo belangrijk! Maar ik weet hoe lastig dit kan zijn, en kwetsbaar om aan te geven. Ik hoop dat je een beetje bij tankt en tot rust komt!
  Go girl!

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 15:05

   Dankjewel voor je lieve woorden, dat helpt echt! Ik vind het inderdaad heel moeilijk, precies wat je zet. Zo open, kwetsbaar en lastig. Voel me ten opzichte van gisteren al een stuk beter! Het feit dat het helpt geeft al aan dat het een goede keuze was – tenminste, dat vertel ik mezelf steeds :). Fijn weekend! x

 9. juni 10, 2016 / 20:22

  Oh Melle, wat rot dat je je zo overprikkeld voelt! Je doet ook zoveel, ondanks dat het allemaal waarschijnlijk zoooo leuk is allemaal! Goed dat je even naar jezelf luisterde en even wat rust gaat nemen! (Echt doen hoor!!!) Hopelijk fleurt die OMG fantastische agenda je snel op!!

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 20:41

   Yay lief! En die agenda, ik kan dus echt niet wachten!

 10. juni 10, 2016 / 20:57

  Wat een mooie week en heel goed dat je even voor jezelf hebt gekozen. Ik snap je buikspieroefening wel hoor, prima uitleg. En je horloge is gaaf!

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 21:21

   :) En yehees, het wordt nog wat met mij (en mijn buikspieren haha). En dat horloge, echt wel favoriet! Leuk om dat de delen :) liefs!

 11. juni 10, 2016 / 21:03

  Die pannenkoeken! <3 Goed van je dat je even naar jezelf luisterde. Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 21:24

   Pannenkoeken zijn echt geweldig! Eten ze in Ghana wel eens pannenkoeken? Misschien leuk om het daar een keer te maken haha, ben wel benieuwd wat ze ervan vinden daar.

   • juni 11, 2016 / 11:15

    Op mijn vrijwilligerswerkproject aten we soms pannenkoeken (waarschijnlijk hebben andere vrijwilligers dat ooit aan de kok geleerd), in “Westerse” restaurant kan je ze meestal bestellen en ik heb “mijn familie” geleerd hoe ze het moeten maken. Ik eet het dus soms zelf voor ontbijt, maar het duurt zo lang want we hebben alleen maar een soort kampeerfornuis op houtskool. De familie eet het zelf volgens mij niet meer. Ghanezen (die ik ken dan) staan wat dat betreft niet echt open voor ander eten. Ook als ik aardappels of couscous eet gaan ze dat niet opeens de volgende dag zelf eten. Ze houden zich strikt aan de paar gerechten die ze kennen haha.

    • Melle
     Auteur
     juni 11, 2016 / 11:28

     Haha, wel proberen maar daarna gewoon weer terug naar het oude vertrouwde. Don’t change a winning combination! :)

 12. juni 10, 2016 / 22:21

  Heb ik een heel berichtje getypt, is het weg haha. Komt er op neer dat het hartstikke knap van jezelf is geweest om even op de rem te gaan staan. Ik ben zelf 3 jaar geleden te ver gegaan en die consequenties zijn niet echt relaxed. Het gevoel hebben dat je alles wilt maar niets kunt is echt verschrikkelijk :-( Gun jezelf dan ook de rust en probeer goed na te denken over je eigen prioriteiten en wat jou drijft en gelukkig maakt op deze wereld. We zouden wel alles willen, maar de theorie is meestal dat dit voor een lange tijd niet goed zal gaan. Hoe dan ook: geniet van de prachtige momenten (want die zijn er serieus veel in jouw leven) en laat je niet van de wijs brengen. X

  • Melle
   Auteur
   juni 10, 2016 / 22:36

   O no wat stom en yay voor dat je het gewoon nóg een keer typt! :) En dankjewel voor je mooie en wijze woorden. Zo raak en waar en ik ga daar over nadenken. Want even een paar dagen vrij zijn is fijn maar er moet wel iets anders de komende periode. Dankjewel voor je steun :) LIEEEF! x

 13. juni 11, 2016 / 10:02

  Suuuper tof dat je bij Giel was! Knap hoor dat je het spannend vond maar gewoon hebt gedaan!

  • Melle
   Auteur
   juni 11, 2016 / 10:20

   Jaaaaaaa! Dankjewel :):)

 14. juni 11, 2016 / 21:18

  Tof hoor jij op de radio<3 je bent een topper!
  En lekker aan het sporten (LOVE je sportlegging) Zelf heb ik het ook weer actief opgepakt.

  • Melle
   Auteur
   juni 11, 2016 / 22:59

   :):) lief! En sporten gaat ook best goed. Leuk dat je het ook weer op hebt gepakt. Good busy! :)

 15. juni 11, 2016 / 23:32

  Bij Giel, de Flair… Wát een week Melle! Ik vind het zó knap van je hoe jij alles aanpakt en doet. Extra goed dat je een paar dagen vrij hebt genomen. Je bent het waard, echt. Al die hoogtepunten overdonderen dan je he?
  Jouw horloge: WAUW. Die wil ik ook!!!!

  • Melle
   Auteur
   juni 11, 2016 / 23:41

   Ooo Sandra wat super super lief! Dankjewel en zo leuk om jouw reactie te lezen net voordat ik zo ga slapen <3 Horloge is van horloge.nl. Picto is het merk! Gauw meer over dit pareltje :) Welterusten! X

 16. juni 12, 2016 / 14:12

  Ik heb zo een medicine ball nodig in mijn leven net als al die lekkere pannenkoeken. Man wat zien ze er goed uit.
  Wat heb je een fantastische week gehad!

  • Melle
   Auteur
   juni 12, 2016 / 15:42

   Haha jaaaaaa echt wel! :):)

 17. juni 12, 2016 / 14:19

  Even een virtuele knuffel en aai over je bol!
  Ik ken die weken met extreme pieken en harde dippen. Die vreten energie. Keep calm en accepteer/respecteer je grenzen! Zeg ik nu heel streng tegen je, maar vind ik zelf vaak lastig om te doen/aan toe te geven ;-)

  • Melle
   Auteur
   juni 12, 2016 / 15:43

   Aaaw lief! Dankjewel <3 En inderaad, het is zo lastig maar het helpt ook dat je me streng toespreekt. Zulke dingen heb ik ook gewoon nodig. Misschien wel juist van mensen die het dan stiekem zelf ook niet doen, dan kan ik jou op mijn beurt streng toespreken. Zo helpen we elkaar :)

 18. juni 12, 2016 / 22:31

  Dat ontbijt bij MOOK ziet er inderdaad goed uit! En fijn dat je met je leidinggevende over zulke dingen kunt praten. Waarom zou jij al die hoogtepunten niet waard zijn? Het wordt voor velen van ons wel eens te veel, ook leuke dingen kosten nu eenmaal energie.

  • Melle
   Auteur
   juni 12, 2016 / 22:57

   Lief! Dankjewel :) Je hebt helemaal gelijk! Fijn om dat even te realiseren :)

 19. juni 14, 2016 / 03:59

  woooow, ik zit bijna uit te hijgen van het lezen van deze post, wat heb jij het druk gehad deze week! Geen wonder dat je op de tandvlees liep aan het einde van de week. Volgens mij doe jij in een week waar ik een maand voor nodig heb. Goed dat je voor jezelf hebt gekozen, moet je vaker doen hoor ;-)

  • Melle
   Auteur
   juni 14, 2016 / 09:09

   O god haha, ik heb dat helemaal niet zo door gehad. Altijd gewoon vol enthousiasme overal naartoe. Niet zo’n goed idee, dat blijkt. Wat een lieve woorden en tips. Dankjewel! :) <3

 20. juni 14, 2016 / 20:37

  Die pannenkoeken zien er ONEINDIG lekker uit en je enthousiasme over Giel en de radio is zo leuk!

  • Melle
   Auteur
   juni 14, 2016 / 21:22

   Ik kan echt nooit genoeg krijgen van pannenkoeken. Echt hoor, je mag me voor een ontbijtje met pannenkoeken prima wakker maken ;) Datzelfde geldt trouwens voor Giel en de radio. Wakker worden om daar heen te gaan was ook het einde!

 21. juli 8, 2016 / 16:09

  Jaaaaaa love is in the pancake!! Oi oi oi, en wat waren ze lekker<3 rain-check als ik terug ben?? LIEFS

  • Melle
   Auteur
   juli 8, 2016 / 17:01

   OO jaaaa ik heb er echt weer helemaal zin in :) En sowieso! xxx

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.