Vrijdag Kiekdag | sintstress, ultiem ontspannen en een mega dilemma

vrijdag-kiekdag-november-4kopieHet was een week van iets meer offline leven. Wat minder met foto’s bezig zijn, wat meer met mensen. Voor de afwisseling heel fijn, het leverde naast toch een aantal leuke foto’s ook heel veel verhalen en belevenissen op. Ik heb weer zo veel aan je te vertellen!


Vrijdagochtend stond ik alweer vroeg op, onderweg richting Arnhem. Of nou ja, richting de lieve Mandie met wie ik mee mocht rijden. Superfijn! De zon kwam zo mooi op, het is jammer dat de camera van mijn telefoon het toch net niet zo mooi wist vast te leggen als het eigenlijk was.

Het was echt een hele fijne en bijzondere opleidingsdag. Ik was er zo onder de indruk van dat ik helemaal geen foto’s heb gemaakt, totdat ik voordat ik de trein naar huis in sprong, mezelf op een chai latte trakteerde. Althans, Menno deed dat voor mij. Haha!

Nog even over vrijdag. Dat was namelijk superinteressant! Dit was namelijk de eerste dag ter voorbereiding op het examen. Nou ja, dat waren alle dagen natuurlijk, maar vandaag gingen we coachen met acteurs én gingen we bezig met ons coachprofiel. Na een korte ontmoeting met de trainingsacteurs – die ook in opleiding waren en dus stiekem zo ook op ons konden oefenen (hoera!) – hebben we in tweetallen nagedacht over onze talenten, de doelgroep die ons aanspreekt en hoe we ons willen onderscheiden. Dit vormde de basis voor de sessies met de acteurs. Net als vandaag en net als tijdens het examen. Dan krijgen we een case op basis van ons coachprofiel. Met de eerste acteur ging het echt wonderbaarlijk goed. Wauw.

Het was alsof ik mijn innerlijke wervelwind van zenuwen in een soort van alerte maar rustige staat had weten te krijgen. Ik wilde alleen maar vertrouwen op het moment, op dat de volgende (goede) vraag wel zou komen en aandacht hebben voor mijn coachee en het moment. Het ging echt onwaarschijnlijk goed. Het was zo fijn om te ervaren en te oefenen met mijn doelgroep. Wauw! Echt magisch. De actrice vertelde dat ze als Nanda – zo hadden we haar genoemd – begon maar dat ze aan het einde van het gesprek niet meer zo goed wist of ze nog steeds Nanda was. Het kwam steeds dichter bij haar gevoel en dat was op dat moment echt het grootste compliment.

De tweede sessie met een acteur zaten we in een ander groepje en mochten we de acteur onze ‘lastige klant’ laten spelen. Echt een onwijs fijne ervaring, want jongens, wat leer je dan veel over jezelf en over het coachen! Het kostte me onwijs veel energie en was na het gesprek dan ook helemaal moe.

Nog even eten halen om mee te nemen in de trein en toen lekker naar huis! Ik zie mezelf er nog staan. Het was 18.22 toen ik bij Julia’s stond te wachten. 18.28 toen ik incheckte – hoera voor mijn weekend vrij abonnement – en 18.31 ging de trein. Perfecte timing.

Helemaal voldaan na een lange dag coaching én met een tas vol sinterklaascadeautjes zat ik in de trein. Ik wist echt niet wanneer ik dat anders allemaal moest kopen. Zo na de opleiding en voordat mijn abonnement in ging leek het ideale moment.

Jaaaaa zaterdag! Dat was echt een hele leuke en productieve dag. Te beginnen met dit cadeautje – een tasje met confetti – inpakken voor mijn supergezellige ontbijtdate vandaag.

Kijk ons eens als twee blije eitjes zitten bij een van mijn favoriete ontbijttentjes in Amsterdam, Mook! Linda is een lezers van mijn blog – hoi Linda! :) – en het leek haar leuk om een keer af te spreken. Waarom niet? Altijd leuk om mensen te ontmoeten en al helemaal in combinatie met een lekker ontbijtje.

Dit was ons ontbijt. Holy moly, dat was echt geweldig! Het was een heel fijn begin van de zaterdag. Zo gezellig en leuk! Linda schreef zelfs een blogje over haar fijne zaterdag en onze ontmoeting :)

Na een paar laatste cadeautjes én inpakpapier- niet geheel onbelangrijk – te hebben gekocht, fietste ik bepakt en bezakt weer naar huis.

De rest van de zaterdag heb ik knutselend doorgebracht. Dit was namelijk hét moment om mijn surprise te maken voor vijf december. Knysna vond het in ieder geval helemaal gezellig. Al die dozen, papiertjes en stiften. Oeh en lintjes bij het inpakken van de cadeautjes, vindt ze he-le-maal het einde. In de volgende kiekdag ga je het resultaat zien o en nog even een shout out naar Ayla die zo megalief was om te te helpen met mijn gedicht!

Leuk – en lief én lekker – verhaal! De afgelopen tijd was ik een beetje aan het klagen dat Stephan zo vaak dingen bestelde. Elke keer weer van alles voor zijn hobby’s en leuke gadgets. Elke keer weer pakketjes, elke keer weer de postbode langs of bij de buren aanbellen om de pakketjes op te halen. Dus ik had grappend gezegd: het volgende paketje wat binnenkomt, is voor mij. Niets bleek minder waar :). Hij had lekkere thee van Dolce Picante gekocht, je weet wel, die superleuke theewebshop van Annemerel.

Ondanks dat alles was gelukt inclusief cadeautjes kopen en surprise bouwen, was ik toch lichtelijk gestresst. Gelukkig had ik mezelf getrakteerd op een kaartje voor een ligconcert bij De Nieuwe Yogaschool. Het was jazzmuziek met een gitarist, contrabas en zangeres. Zo fijn. ZO CHILL!

Zondag uitslaapdag! En ja hoor, daar profiteert Fleur ook maar al te graag van.

Lekker ouderwets kwarkontbijtje met frambozen en banaan. Pannenkoeken zijn óók heel lekker, maar juist naar de afwisseling met een fris en fruitig ontbijtje kan ik dan ontzettend uitkijken.

Dit was werkelijk waar zo lief! Ik wilde Fleur graag even kammen. En als er een kat op de wereld is die dat lekker vindt, dan is het Fleur wel. Maar wat dan als je het liefste twee van je lievelingsdingen wil combineren? En in de mand chillen én gekamd worden. Nou dan ga je dus tijdens het kammen naar de mand rennen en dan je human aankijken zo van, ‘hallo, duurt lang’. Echt hoor, wat een portretje :)

Zondagmiddag ging ik naar het pittoreske Den Bosch waar ik af had gesproken met Miranda. Zij was een van de deelnemers van Start your visionary Monday en zodoende hadden we elkaar gevonden om eens na te praten daarover. Natuurlijk! Aan het einde van het gesprek vroeg ik haar of ze blind een kaartje wilde trekken. Iets om over na te denken en het leek me leuk om dat op deze manier in te zetten. Werkelijk magisch hoe goed het paste bij alles wat we hadden besproken.

Na een hele fijne middag die werkelijk om vloog, gaf ze me dit kaartje mee. In de trein op weg naar huis las ik het en ooo wauw, ik kreeg spontaan een brok in mijn keel. Zo onwijs lief en wat een geweldig kaartje! Zonder confetti, geen coachbedrijf! Maar zonder lieve mensen die als ‘proefkonijn’ zichzelf én mij willen helpen al helemaal niet!

Maandag. Het was echt zo’n dag. Van een gescheurde nagel en geen tijd hebben om thuis te ontbijten tot je pasje vergeten zodat je het pand niet in kunt en de hele dag een beetje een ‘meh’ gevoel. Zulke dagen zijn er nu eenmaal ook. En dat is ook oké.

Onderweg leverde het wel mooie plaatjes op. Het is zo tof om elke keer weer te zien hoe het eruit ziet. Dan staat het vol in bloei en het volgende moment heeft het gevroren en schijnt er een waterig zonnetje alles een beetje mooier te maken dan het al is.

Jaaaaaa we zijn weer druk aan het preppen geslagen! Avondeten voor maandagavond én twee bakjes om mee te nemen. Ja ja, we gaan als een speer.

Toen ik dinsdag thuis kwam van mijn werk wilde ik nog gauw even foto’s maken voor het artikel van woensdag. Voordat het donker werd, was mijn idee. Nou, dat lukte dus niet! Dus niet blogwaardig maar zeker wel kiekdagwaardig want ooo FLEURYY! Na het maken van foto’s en wat te hebben gegeten, rende ik nog even de sportschool in voor een rondje cardio en een paar krachtoefeningen.

Toen ik thuis kwam lag Wall-E in stukjes op de tafel. Stephan had vandaag zijn laatste dag op zijn werk. Het nieuws kwam zo’n anderhalve week geleden. Best wel een beetje stom allemaal. Vooral omdat hij het niet zag aankomen. Vorig jaar precies rond deze tijd zat ik ook werkloos thuis en nu dus Stephan. En niet dat ik me zorgen maak om de toekomst, maar wel dat ik dacht van: jongens, als het zo doorgaat wordt het zo lastig gemaakt om echt iets op te bouwen maar ook samen te beginnen aan echte grote mensendingen zoals een huis kopen.

En zo zag de rest van de avond eruit. Ik legde de laatste had aan mijn blogpost van woensdag, Stephan was gezellig met Lego aan het spelen – moet ook kunnen – Fleur lag in de mand en Knysna naast me op de bank. Lekker kneuterig maar zo fijn en gezellig.

Woensdag was DE DAG! O wauw ik had er zo naar uit gekeken. Stuiterballenmodus AAN! Op de fiets, richting #workmode om kennis te maken én te kletsen over het huren van een flexplek. En jongens, echt. Ik ben zo mega enthousiast! Wat een superleuk concept. Emilie – de oprichtster – was echt onwijs aardig en dacht direct mee met allerlei dingen die ik met mijn bedrijfje zou kunnen doen. Het biedt me eigenlijk alles wat ik graag wil. Een basis waar ik al mijn porties tot leven kan brengen.

Het pand uit lopen en dan dit uitzicht hebben is trouwens ook niet geheel verkeerd.

Op kantoor aangekomen lagen deze twee heerlijke macarons – nou ja, die linker heb ik niet opgegeten, maar zal vast ook onwijs lekker zijn geweest als je wél van koffie houdt – op mij te wachten. Marion, mijn collega, was namelijk geslaagd voor haar rijbewijs. HOERA! Supergoed. In een keer gewoon. Wat een held! En om dat te vieren had ze dus macarons meegenomen. Ze mag volgende week wel weer slagen wat mij betreft. Woensdagavond spendeerde ik met een vriendinnetje op de bank. Lekker kletsen en brainstormen over haar bedrijf en welke kant ze daarmee op wil gaan. Fijn!

Jaaaaa sokken! Het allerleukste van dit hele pakket was dat zowel Stephan als ik helemaal waren vergeten dat we het hadden besteld. Echt een leuke verrassing toen het gisteren (donderdag) binnenkwam. Zo veel vrolijke sokken! De drie rechter sokken zijn van mij – dan weet je dat.

Laat ik afsluiten met deze quote die vriendinnetje Carlien mij stuurde. Want nadat ik bij #workmode was geweest was ik eerst helemaal gelukkig en zag ik het helemaal gebeuren. Maar daarna was het allemaal heel spannend en een beetje veel. Ik merkte dat het me sindsdien enorm bezighoudt en ik was dan ook als een dolle wat vriendinnetjes aan het appen om advies in te winnen.

Enerzijds ben ik onwijs enthousiast en wil ik niets liever dan hier een werkplek huren, me laten inspirerende door de mensen daar, en een vaste basis creëren om alle porties te kunnen uitvoeren. Aan de andere kant heb ik dan wel 165 euro wat ik per maand moet aftikken. Niet perse heel veel geld maar wel als je nog geen klanten hebt. Dan is het toch een ander verhaal. Laten we zeggen dat het stimulerend kan werken, maar aan de andere kant moet het ook weer niet te veel druk geven. Ik wil het eerst wel gewoon naast mijn baan bij Blog Society kunnen doen. Toen Stephan vroeg of ik dit bedrag ook zou kunnen betalen als ik geen coachsessies zou doen, dan is het antwoord eigenlijk nee en dat deed toch wel een beetje pijn. Dus misschien is het beter als ik het als doel stel. Dat ik eerst een beetje kan opstarten in januari en dat ik dan per april ofzo een ruimte huur bij #workmode. LASTIG! Want ja, ik merk dat ik wel heel behoefte heb aan een basis en dat ik misschien best de eerste maand daar kan overleven. Ik ben heel benieuwd wat je advies is in deze kwestie.

Iets gemist?

Volgende week in de kiekdag

Vandaag is de generale repetitie. De állerlaatste oefendag voor het examen! De dag wordt trouwens wel een wereldreis. Eerst van Amsterdam naar Arnhem en ‘s avonds naar Groningen om met mijn studievriendinnen Sinterklaas en twee verjaardagen te vieren. Komende zondag gaan we Sinterklaas vieren bij mijn ouders en maandag bij Stephan zijn ouders. Een en al SINT! Meer kan ik denk ik ook niet aan. Volgende week ga ik trouwens nog wel kijken bij de vestiging van #workmode waar ik dan een flexplek zou huren. Daar konden we helaas niet afspreken, het plan is daarmee in ieder geval nog niet helemaal van de baan! Oeh en nog één laatste hoogtepunt. Volgende week gaan we met collega’s uit eten bij Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé. We zijn allemaal groot fan van Leonie, dus dat komt goed uit. Heel veel zin in!

Ik wens je een ongelofelijk fijn weekend toe. Al dan niet mét Sinterklaas, maar een weekend waarin je lekker samen mag zijn met allemaal lieve mensen. Dat we het allemaal gewoon even kunnen laten wat het is, alle dingen die ons bezig houden maar dat we kunnen focussen op wat ons echt blij maakt.

Heel veel liefs!

X Melle
@melle.bouwhuis

PS: Zondag komt er een mega geweldige winactie online. Dé Secret Santa waar ik het al een tijdje over heb. Finally. WOOEHOOE!

36 Reacties

 1. december 2, 2016 / 08:36

  Leuk om weer met je mee te kijken Melle, wat een fijne vrolijke sokken! Ik wens je heel veel succes met je plannen en Stephan natuurlijk ook met het zoeken naar een baan!

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 09:53

   Jaaa hoera hoera! Dankjewel :) heel lief!

 2. december 2, 2016 / 09:23

  Ahhh die foto van Knysna in die doos, zo leuk! En wat fijn ook dat het zo goed gaat met je opleiding!

  En wat betreft #workmode: als je het graag wilt maar niet weet of je het gaat redden, zou ik het denk ik ook als doel stellen. Daardoor heb je nog wat extra motivatie om te knallen en is het ook een soort van beloning voor als het je straks allemaal lukt. En dat geeft denk ik meer voldoening dan wanneer je het nu doet terwijl het allemaal nog zo onzeker is. En het zou natuurlijk zonde zijn als je de komende maanden wel steeds dat bedrag moet betalen en er vervolgens niet echt van kan genieten. In ieder geval veel succes ermee! XX

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 09:55

   Dankjewel voor advies! Dat helpt echt ontzettend. Gisteren met mijn mede coaches ook wel over gehad. Het is gelukkig gelukt om het een beetje los te laten. Volgende week nog een keer langs en dan beslissen :) fijn weekend!

 3. Marjolijn
  december 2, 2016 / 09:35

  Leuk dat jij soms gewoon ja zegt tegen afspreken met lezers. Volgens mij doet niet elke blogger dat. En ik snap je dilemma met die werkplek. Stel dat je daar in januari gaat zitten en het loopt nog niet storm, hoe makkelijk kun je die werkplek dan weer afzeggen? Als je meteen een huurcontract voor een half jaar moet tekenen (ik weet niet hoe zoiets gaat), zou ik eerst even afwachten en in april weer kijken. Dat is mijn idee erover ;-)
  Succes met je generale repetitie!

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:02

   Naast online ook offline mensen ontmoeten blijft – in deze toch wel bijzondere situatie – echt heel leuk. Het gezicht achter een reactie, het mens achter de blog geeft echt een extra dimensie aan het bloggen. Jammer wel dat niet zoveel mensen dat doen. Ik zou t echt aanraden :) Dankjewel voor je advies! Het is inderdaad voor een halfjaar (of drie maanden of een jaar). Ik ga je advies zeker meenemen :) fijn weekend! X

 4. Aylovelife
  december 2, 2016 / 09:42

  Jeeeetje wat een week, Melle! Nu ik dit lees ben ik extra blij dat ik je heb kunnen helpen.
  Ik denk dat je vriend helaas gelijk heeft over het kantoortje. Het is niet leuk, maar zonder vaste klanten meteen geld over de balk te gaan gooien is ook niet handig. Ik liep een tijdje bij een coach die ook net begon, wij spraken gewoon bij haar thuis af. Ze had zo’n zelfde situatie en had het aan me uitgelegd, daardoor begreep ik het en vond ik het niet raar dat we bij haar thuis zaten. Tegenwoordig heeft ze (geloof ik) wel een kantoortje!
  Veel plezier met het Sintweekend!

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:04

   Jaaaaa mijn held. Hoera! Zo zie je maar dat je écht de rots in de branding was deze week. Ben zo benieuwd hoe het gedicht en de surprise worden ontvangen! Zal je even een foto sturen :) En wat fijn dat je ook nog zo goed advies hebt. Dat helpt echt! Dankjewel :)

 5. december 2, 2016 / 09:47

  Ooo ik had nog niet gereageerd op je post over de pakketten maar ik denk wel dat ik een keer een coachingssessie bij jou kom doen. Ook omdat ik er zelf over na denk om een coachopleiding te gaan doen en ik heel benieuwd ben naar de verschillende stijlen.

  En wat betreft #workmode: doen. Ik kom uit een ondernemersgezin, ben zelf in februari begonnen als freelancer (toen kreeg ik nog een heel lief kaartje van jou bij mijn TGIM-tasje) en hier is het motto: ondernemen is risico nemen. Ja, het is heel veilig om het niet te doen, want nog geen klanten, want nog geen inkomsten -MAAR- ik denk wel dat je werkplek hierbij gaat helpen. Want: je hebt een dedicated ruimte voor je bedrijf, je hoeft niet bij elke sessie te bedenken “oh jee waar gaan we nu heen en is daar wel genoeg ruimte/ is het privé genoeg” en het zorgt ook voor wat legitimiteit. Ik heb een coachgesprek gehad bij iemand thuis, dat vond ik heel gek, en ik denk dat ik bij een gesprek in een café of koffietentje me niet op mijn gemak zou voelen. Plus dat een eigen kantoor een stok achter de deur is: je moet wel aan het werk en klanten werven, want de huur.

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:12

   Oeh, laten we dat doen! Lijkt me heel leuk en denk dat ik daar zeker veel over kan vertellen :) Je advies is echt heel erg fijn. Maar echt. Dit is ook precies hoe ik t voel en dat het daarom toch ook wel heel belangrijk is. Gisteren heb ik het erover gehad met een mede coachstudent (handig joh, kun je direct je dilemma’s mee delen ;)). Ze gaf me een hele positieve kijk op de situatie. Worst case scenario leg ik elke maand geld in en komt er niks binnen. Als je daar vanuit gaat, is elke sessie en elke vorm van inkomsten winst. De druk die ik eerder voelde werd een positieve stimulans. Confetti bij elke klant. Dat is hoe ik het graag zou willen. Halleluja! Dinsdag ga ik nog een keer kijken, dan ga ik beslissen. Keep you posted! X

   • december 4, 2016 / 16:31

    Wat fijn dat je wat aan mijn advies had! En wat een goede insteek van je mede coachstudent! Ben heel benieuwd, veel plezier met nog een keer kijken dinsdag!

    • Melle
     Auteur
     december 4, 2016 / 22:49

     Zeker! Nogmaals dank :) Alvast welterusten voor straks! x

 6. december 2, 2016 / 10:45

  Twee vliegen in een klap dus, jullie oefenen en de acteurs oefenen, slim bedacht! Oeh zo’n ligconcert, daar ga ik even naar kijken, lijkt me heel erg fijn. En wat kut van Stephan zijn baan, dat is geen leuk nieuws. Ik hoop dat hij snel iets nieuws vindt. En man o man, ik snap je helemaal wat #workmode betreft. Zo graag willen, maar er dan misschien toch niet helemaal klaar voor zijn. Bah. Maar wel iets heel moois om naar toe te werken. Fijn weekend lieve Melle, succes met oefenen, veel plezier met Sinterklaas en de groetjes aan Stephan. X

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:17

   Ligconcert. Jaaaa! Ik ga aan je denken de volgende keer. Dan kunnen we misschien samen gaan! De Nieuwe Yogaschool organiseert het ongeveer elk seizoen :) En dankjewel voor alles en dat je langs was geweest. Ik vind het echt superleuk <3

 7. december 2, 2016 / 11:22

  Het is zeker een lastig dilemma. Wanneer ik zelf een bedrijfje zou beginnen zou ik eerst toch even willen aankijken hoe het allemaal gaat lopen. Zelf zou ik dus even wachten met het huren van een werkplek.
  Balen dat je vriend zijn baan kwijt is zeg. Hopelijk vind hij snel iets anders!
  Gelukkig waren er naast deze lastige dingen ook veel fijne dingen voor je deze week. Geniet van je weekend!

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:18

   Dankjewel voor je tip! En inderdaad, ook veel leuke dingen. Hoera! Fijn weekend! Xx

 8. december 2, 2016 / 13:31

  Hey hey! Wat ga je lekker :-D Ik snap je dilemma heel erg over je werkruimte. Ik kan eigenlijk maar één advies geven: voelt het als een opluchting als je erover denkt dat het de eerste periode eventueel gewoon thuis zou kunnen of juist als een beperking? Krijg je stress van geld of meer stress van vanuit huis werken? Ik heb zelf vanuit huis gewerkt en ik merkte dat m’n klanten het echt helemaal prima vonden, maar ik het niet fijn vond werken. Maar ik wist op dat moment: ik wil geen werk ‘moeten’ doen dat ik eigenlijk niet wil doen alleen maar om het geld. ‘Ze’ (ik weet even niet wie precies) zeggen altijd: het is alleen een yes als het een hell yes is? Nou, dat is lekker praktisch advies, kun je gelijk mee aan de slag :-S Succes!

  • december 2, 2016 / 13:33

   En wat ik me ook nog bedacht: je vriend is nu misschien wat conservatief in zijn mening door z’n eigen situatie. Misschien telt dat ook nog in je overweging.
   Trouwens: volwassen gasten en Lego, ik vind dat altijd super aandoenlijk haha

   • Melle
    Auteur
    december 3, 2016 / 10:34

    Zou kunnen, alhoewel, hij is altijd wel een beetje zo ;)

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:27

   Oeh, mooi! En wat een goed advies. Als ik erover nadenk voelt het als een beperking om vanuit huis te werken of steeds onzekerheid te hebben over waar ik nu weer terecht kan. Dus misschien is dat het antwoord. Een dikke vette ‘hell yes’! Dankjewel Heleen! X

 9. Evelyne Vergote
  december 2, 2016 / 13:32

  Zo jammer dat je Stephan nu werkloos thuis zit.. Ik weet wat het is, zat zelf enkele jaren geleden voor een gans jaar werkloos thuis (mijn vervangingscontract was toen afgelopen en ik solliciteerde mij gek maar bleef toch een jaar werkloos. Dat wil ik niet meer meemaken, echt niet). Hopelijk draait het niet dezelfde kant uit, maar kan hij snel terug weer aan de slag. Ik duim alvast!

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:30

   Oo superlief, dankjewel! Ik was vorig jaar degene die thuis zat zonder werk. Ben benieuwd hoe het er volgend jaar uitziet :’)

 10. december 2, 2016 / 14:59

  Ooh ik kan me zo goed voorstellen dat je twijfelt over die werkplek. Zelf zou ik er nog even mee wachten als het wat onzeker voelt. Stel het loopt allemaal niet zo soepel, dan zou ik het benauwd krijgen, omdat er wel gewoon huur betaald moet worden. Ik vraag me op zo’n moment af: kan het kwaad als ik er nog even mee wacht of loopt zo’n werkplek dan weg voor mijn neus?
  Tegelijkertijd kan het natuurlijk ook heel goed uitpakken allemaal. Als je meteen al wat klanten hebt, hoef je je nergens zorgen om te maken en ben je straks alleen maar blij dat je toch een werkplek hebt gehuurd. Ik ben heel benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen! Jouw eigen keuze is uiteindelijk de beste ;)

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:35

   O lief! Dankjewel. Daar geloof ik ook wel in. Maar ja. Welke dan ;)

 11. december 2, 2016 / 16:10

  Hè, hele fijne Kiekdag weer! En ik sta erin, hoera! :) Dankjewel ook voor het linkje, heel leuk. Ik vond het supergezellig (én lekker haha)! Heel fijn! Ik snap je onzekerheid over je werkplekje, spannend allemaal hoor! Ik hoop dat je snel wat duidelijkheid voor jezelf kan hebben en als je een plekje hebt om je eerste sessies te gaan doen zodat je wat kapitaal op kan bouwen, dan kun je dat eerst doen voordat je een plekje gaat huren bij #workmode. Maar wie weet komt het ook allemaal gewoon goed, het kan!

  Ik heb vanochtend een sollicitatiegesprek gehad voor een tijdelijke baan als docent Nederlands, en ik hoorde aan het begin van de middag al dat ik ben aangenomen! Dinsdag a.s. een arbeidsvoorwaardengesprek. Superspannend maar oh, wat ben ik blij en wat hoop ik dat ik daar écht een plekje mag gaan vinden!

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 10:36

   Oooo jaaaa hoera hoera wat mega goed nieuwe! Ik g even een dansje doen. Hoeraaaaaaaaa!

 12. december 3, 2016 / 12:59

  Wat een fijn overzicht weer! Dikke hoera voor de happy socks, awesome zijn ze!
  Betreft het huren van je werkplek; mijn advies zou zijn om jezelf tot februari te geven en dan de knoop door te hakken. Door je warme en mooie karakter heb je een ontzettende gunfactor, dus die klanten komen zeker wel! Denk ook dat je bij #workmode nog meer geïnspireerd zult raken omdat je met ondernemers onder elkaar zit.. Lang verhaal kort: you can do it!

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 21:07

   Jaaaa leuk hè die sokken. Ze waren die dag 40% korting vandaar dat we er zo veel hebben gekocht ;) En wat een lieve woorden. Heel goed advies! Ik ga het zeker meenemen in mijn beslissing. Dankjewel! x

 13. december 3, 2016 / 20:42

  Oh Melle, ik begrijp helemaal dat je het spannend vindt en dat het misschien allemaal wat veel kan worden! Je hebt al duizend keer raad gekregen in verband met je kantoor. Maar als ik ook nog mijn mening mag geven (ja hé?); Elk begin is moeilijk. En je moet toch ergens starten hé. Ik twijfel er niet aan dat je als coach veel succes zal hebben en uiteindelijk moet je het zien als een investering in jezelf en je zaak :) Maar je moet vooral doen wat goed voelt voor je! Als je een handje nodig hebt bij het springen, je mag het mijne nemen ♥
  Heel jammer dat Stephan zonder werk zit :( En zeker als het zo onverwachts kwam. Anders heb je toch nog wat tijd om je voor te bereiden. Maar ik weet gewoon dat jullie er samen wel uit gaan komen en dat hij iets zal vinden wat op z’n lijf geschreven is!
  En wat een leuke sokken! Omy! Ik ben tegenwoordig weer helemaal into vrolijke sokken! Vind het zo grappig als ze vanonder je broek komen piepen. Maakt alles toch weer een beetje vrolijker hé! Ben trouwens best jaloers op je nagels. Haha :D Het lukt me maar niet om ze zo mooi lang te krijgen.

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 21:11

   Ooo jaaa ik wil echt niets liever dan jouw handje nemen. Wat mega lief! Dank dank dank <3 En stom he, banen die stoppen. Het komt zeker goed maar het is weer even zo'n zure appel waar we/hij doorheen moeten. Die nagels die zijn dus niet meer zo lang haha, ik heb ze nadat ze waren afgebroken afgeknipt. Nu weer even 932409234 jaar wachten voordat ze lang zijn ;) Heel veel liefs! x

 14. december 3, 2016 / 23:06

  Wat grappig dat jij ook e boeken op kleur gesorteerd hebt! :D

  • Melle
   Auteur
   december 4, 2016 / 22:43

   Goed he! Dat was ooit een idee van Stephan. Direct alle boeken op kleur gezet, voordat hij zich zou bedenken ;)

 15. december 4, 2016 / 14:01

  Wat vervelend dat je vriend geen baan meer heeft, hopelijk vindt hij snel weer wat nieuws. Kan mij goed voorstellen dat dat even een hele domper is. Tof trouwens dat je een gesprek hebt gehad bij Workmode. Ik heb ook een keer een gesprek met haar gehad, dat was toen eventueel voor het opzetten ervan in Groningen, maar ook ik kan het geld op dit moment niet missen. Ik stel het inderdaad nu ook als toekomstplan. Ik weet van mezelf dat ik mij niet goed voel als ik het wel zou doen, hoe leuk het ook is, omdat ik dan teveel druk voel om het te kunnen betalen. Dus ik snap je gevoel. Liefde voor Happy Socks trouwens, haha.

  • Melle
   Auteur
   december 4, 2016 / 22:47

   Oh ja wat mega tof! Dat geld is inderdaad wel een dingetje maar aan de andere kant, als je een rol daar zou hebben als (soort van) office manager, dan is het misschien weer anders. Enfin, met #workmode is de volgende stap misschien gewoon Den Haag :) Trouwens, er blijk en ook genoeg co-work plaatsen te zijn voor creatieve mensen zoals jij als fotograaf. Ken je toevallig Aline Bouma? Zij heeft ook een heel tof kantoortje in Utrecht speciaal voor creatieven. Volgens mij niet eens zo duur. Genoeg inspiratie! En oo jaaaa happy socks for the win! Heb vandaag de meest rechtste aan. Hoera! Welterusten voor straks! xx

  • Melle
   Auteur
   december 5, 2016 / 10:59

   YES! Bedankt pap ♡

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.