Bestemming Coach | De ingrediënten voor mijn eigen coachbedrijf

feestje-brooke-lark Vandaag is dé dag! In deze blogpost ga ik je alles vertellen over mijn ideeën en dromen voor mijn eigen coachbedrijf, Make Your Day! Dat ik er lang over heb nagedacht en dat ik nu klaar ben om het met jou te delen, laat ik lekker achterwege. Ik kan namelijk niet wachten om het je te vertellen en te horen wat jij ervan vindt!

Hersenkraker: wie ben ik als coach

De afgelopen week hebben we tijdens de opleiding aandacht besteed aan ons coachprofiel. Ofwel de vraag: ‘wie ben ik als coach?’. Dé vraag die de komende weken zo voorafgaande aan het examen van 16 december – aaaaah! – centraal staat. Ik dacht dat die dag het onderdeel coachen met acteurs spannend zou zijn, maar ik moet zeggen, dit kwam ook aardig dichtbij. Want ja, hoe omschrijf ik mezelf als coach? Wat zijn mijn talenten? Waarmee wil ik me onderscheiden en wie kan ik het beste helpen als coach? Allemaal vragen waar ik nu veel over nadenk, maar die ook alles te maken hebben met mij, met Make your day, de positionering en de ‘pakketten’ die ik wil verkopen.

Geen coachbedrijf zonder confetti

Jezelf zijn is het allerbelangrijkste: heb vertrouwen. Als er iets is wat ik heb geleerd de afgelopen maanden is dat het wel. Ik ben positief ingesteld. Iemand die mogelijkheden ziet en het liefste langs de zijlijn confetti naar je strooit en je aanmoedigt om te doen waar jij gelukkig van wordt. En nu ik dat zo opschrijf, realiseer ik me maar weer eens hoe goed dat mijn kijk op coaching omschrijft. Ik geloof in jouw kracht en dat het antwoord al in je zit. Het is aan mij als coach om je te begeleiden, om situaties te verhelderen door het bijvoorbeeld anders te verwoorden of samen een oefening te doen wat tot een mooi inzicht kan leiden.

De ingrediënten van jouw dag

Leuk hoor, zo’n eigen bedrijf. Maar wat ga je dan eigenlijk verkopen? En wat als dat geen kant en klare producten zijn? Precies. Dan pak je een aantal stiften, een vel papier, een kop thee en ga je brainstormen met als resultaat dé pakketjes van Make your day! Een portie, of misschien zelfs meerdere, als ingrediënt(en) voor jouw dag. Uit deze porties kun je kiezen:

Portie motivatie

Dit is de eerste stap! Naast de nodige dosis confetti en positiviteit – want hoera, deze eerste stap is niet zomaar iets – gaan we samen aan de slag. Of het nu een creatieve brainstorm wordt of dat we samen gaan sparren over het leven. Het is helemaal aan jou hoe je deze één tot anderhalf uur wilt benutten. Het is jouw feestje, jouw dag! Je kunt het eenmalig inzetten of als opstapje voor een portie diepgang of een portie vooruitgang.

Portie inspiratie

Herinner je je Start your visionary Monday nog? Nou dát! Want hallo, dat was echt superleuk en inspirerend. Ik zou heel graag regelmatig een inspirerend evenement willen organiseren. Om te beginnen eens in de drie maanden, maar wellicht kan ik dat later opschroeven. Elke keer met een bepaald thema – zoals in contact met je intuïtie komen of het realiseren van je doelen – en net zoals de vorige sessie in een groep. Ik vond het heel waardevol om zo met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen. Hoe ik het nu voor me zie, is een inspirerende groepssessie op zondagmiddag met een aantal oefeningen, de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en waarbij af en toe een spreker van buitenaf aanhaakt om zijn/haar verhaal te delen.

Portie diepgang

Tijdens een portie motivatie of inspiratie zijn er misschien onderwerpen aangestipt waar je later nog eens samen over wilt praten. Een portie diepgang bestaat uit meerdere sessies die je kunt inzetten hoe en wanneer jij wilt. Samen gaan we kijken naar jouw coachvraag en maken we een plan om in een aantal sessies hieraan te werken. De sessies duren één tot anderhalf uur en stemmen we helemaal af op jouw behoeftes, vragen en wensen. Herinner je je de oefening met de boom nog uit mijn opleiding? Het lijkt me ontzettend bijzonder om ook voor jou oefeningen te ontwikkelen, zodat we samen dichterbij het antwoord te komen.

Portie vooruitgang

Met een portie vooruitgang ga ik je ondersteunen bij het behalen van je doel. Wat jouw doel ook is: het gaat om motivatie, plannen en realistisch zijn. We kijken naar wat de blokkades zijn en waarom iets niet lukt zoals je wilt dat het gaat. Ik zie het voor me als een praktische portie – hoera voor de alliteratie – waar je echt wat mee kunt, wat je helpt om vooruit te komen. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doel is. Misschien is het op zichzelf staand, misschien komt het voort uit een portie diepgang. Een portie vooruitgang bestaat uit meerdere sessies, waarbij ik jou help je doel te bereiken. En we geven niet op voor dat doel is bereikt!

Dit is mijn droom

Hoe meer ik alles zo op papier zet, hoe meer mijn wangen gaan gloeien en hoe meer energie er door mijn lijf stroomt. Eén keer raden hoe ik tijdens het schrijven van deze post achter mijn computer zit. AAAH! Het is gewoon allemaal zo spannend, want het gaat gewoon állemaal gebeuren. Ik ga het gewoon doen! Een eigen bedrijfje als coach, als professioneel confettistrooier, als trainer zoals bij een portie inspiratie, maar misschien ook wel freelance bij een bedrijf. En niet te vergeten, als blogger. En dit is het begin!

51 Reacties

 1. november 30, 2016 / 09:16

  Dit klinkt ZO tof. Kan niet anders dan dat dit een groot succes wordt! <3

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 13:00

   Oooo jongens, ik heb het gewoon verteld en wat een méga lieve reactie! Dankjewel ♡ Het betekent echt de wereld!

 2. november 30, 2016 / 09:24

  Ik vind het zo stoer van je Melle, dat je dit echt gaat doen. Hup je dromen achterna! Geen twijfel mogelijk, zo zal het zijn. En tof ook dat je ons zo meeneemt in je reis daar naartoe, putten we denk ik allemaal héél veel motivatie en inspiratie uit! ^^

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 13:06

   Oo lief zeg! En ik moet zeggen, de portie motivatie is gebaseerd op onze brainstorm date bij SLA! Je bent voor mij ook een grote inspiratiebron :)

 3. Marjolijn
  november 30, 2016 / 09:51

  Wat ontzettend goede ideeën! Je gaat vast en zeker heel veel mensen op weg helpen. En veel confetti strooien! :-)

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 13:07

   Dankjewel! En hoera voor extra confetti! ♡

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 13:08

   WOOP WOOP! Dankjewel ♡

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 13:09

   Jaaaaaa dankjewel! Het is al leuk om te horen en al helemaal van jou, als mede girlboss. HOERA!

 4. november 30, 2016 / 12:16

  Heel erg tof! Je hebt overduidelijk al heel goed voor ogen hoe je alles wilt gaan doen – dat voelt misschien niet altijd zo, maar het komt wel echt heel erg zo over. Heel helder, uitgebreid, logische porties (sowieso al een hoeraatje voor de naam, want het klinkt ook gewoon heel leuk zo met porties!). Dit moet wel een succes worden :) Heel veel succes met alles én natuurlijk ook veel plezier (en dat examen ga je rocken)!

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 13:15

   Wat een lieve woorden! Ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet zeggen, behalve dankjewel en ik ga het allemaal onthouden en er in geloven dat het gewoon goed komt. YES!

 5. november 30, 2016 / 13:29

  Zooo leuk Melle, het klinkt echt fantastisch!! Met zoveel enthousiasme en motivatie kan het niet misgaan ?. Kan ik alvast op de wachtlijst?

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 13:41

   Jaaaaaa zeker wel! Vanaf januari gaat het feest beginnen, supertof dat je er dan direct bij bent. HOERA HOERA!

   • november 30, 2016 / 17:49

    Jippie, kijk er al naar uit ? succes met je examen!

 6. november 30, 2016 / 14:50

  Heel tof Melle! Mooi om te zien hoe het steeds meer vorm begint te krijgen, gaaf! Succes met je examen half december :-)

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 15:29

   Jaaaa hoera hoera dankjewel ook dat je erbij bent! :) En ga je 16 december gaat het gebeuren. AA!

 7. november 30, 2016 / 15:19

  Wauw, dit klinkt echt heel erg gaaf! En alle porties klinken ook als porties die ik zou kunnen ‘bestellen’. Fijn dat alles een plekje begint te krijgen en dat je straks lekker van start kan gaan!

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 15:31

   Oo jaaaa en over dat bestellen gesproken, dat lijkt me dus ook heel tof om dat ook echt zo te kunnen doen. Waarom eerst een vragenlijst van 91351 vragen invullen en moeilijke dingen, gewoon online betalen en hoppa, de eerste stap is gezet! Iets om volgend jaar verder te ontwikkelen maar het zit wel erg in mijn gedachten :)

 8. november 30, 2016 / 15:29

  Haha, professioneel confettistrooier: heerlijk! Ik ben heel benieuwd hoe de weg zich gaat vervolgen, het klinkt al zooo leuk! Lekker mee doorgaan :)

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 15:32

   Hahaha goed he :) En dankjewel voor je reactie en support, echt superleuk!

 9. november 30, 2016 / 16:28

  Zo goed bezig jij! Weet zeker dat het een enorm succes gaat worden. Jij kan dit! Altijd gaaf om mensen te zien die de wereld een stukje mooier gaan maken uit de kracht van hun hart. Dan kunnen er alleen maar mooie dingen gebeuren zeg ik. Jeej! X

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 17:04

   Oo lief Deisy, dankjewel! <3

 10. Aukje
  november 30, 2016 / 19:34

  Wat vét dit Melle. Ik vind je porties heel leuk gevonden! Word ik helemaal geïnspireerd van, dankjewel!

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 21:31

   WOEHOO! Superleuk om te horen, dankjewel!

 11. november 30, 2016 / 19:47

  Ik word hier zo blij van. Echt geweldig dat je je droom gaat najagen. Het kan niet anders dan dat je bedrijf een succes gaat worden en dat je heel erg veel mensen een helpende hand gaat bieden. :)

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 21:35

   Zo leuk om te lezen dat jij er ook zo blij van wordt. Echt magisch om dat allemaal zo met je te kunnen delen. HOERA! En dankjewel voor je lieve woorden, echt onwijs tof! Ik ga ervoor <3

 12. november 30, 2016 / 21:05

  Wat ben je toch een topmeid! Zo motiverend en zo vol ideeën! Ik word hier echt helemaal blij van en ik denk velen met mij. Dit wordt echt een succes!

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 21:35

   JAAA HOERA HOERA! Dankjewel, superlief! <3

 13. november 30, 2016 / 22:11

  Wat ben je ontzettend goed bezig! Ik weet zeker dat je een geweldige coach gaat zijn, want jij kan dat. Zo trots op jou <3

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 23:37

   Dankjewel lieve Iris! Echt. Kippenvel zo voor het slapengaan! Xx

 14. tussenmarsenjupiter
  november 30, 2016 / 22:37

  Omaaigod Melle ik vind het zo geweldig tof! En inspirerend! En gewoon helemaal fantastisch geweldig x 7896785316502! Ik zou alles in HOOFDLETTERS willen typen maar dat gaat misschien wat te ver. Ik ben gewoon zo enorm enthousiast. Voor jou en over je concept. De porties vind ik zo goed gevonden! Voor elk wat wils en het zijn zeker dingen die ik allemaal wel kan gebruiken. Hihi. Ik vind het zo fijn dat alles vorm krijgt! Het is je superhard gegund! Ik sta aan jouw zijlijn met confetti naar je te gooien hoor! Je bent een kanjer!
  Trouwens, je moet eens wat tipjes doormailen voor als ik je fijne stadje kom bezoeken! Hihi :D

  • Melle
   Auteur
   november 30, 2016 / 23:39

   Ooo lief! Ik vroeg me al af wat ik zag dwarrelen. Maar natuurlijk. Confetti van jou! ❤️❤️ Dankjewel dat je zo ongelofelijk lief bent en me zo steunt. Echt zo bijzonder! En die tips, ga ik morgen doen! :) Jaaa hiep hoera zo leuk!

 15. december 1, 2016 / 08:14

  YEHESSSSS!! De dag is daar. GO, GO, GO MEL!! Proud of you, <3

  • Melle
   Auteur
   december 1, 2016 / 09:39

   WIEHOOO!! Tnx Cath, wat moet ik toch zonder jou! <3

 16. december 1, 2016 / 10:01

  Klinkt erg goed, Melle! Helemaal top. Ik zou binnenkort al eens met je willen brainstormen en een klein kijkje in jouw coaching-keuken nemen!

  • Melle
   Auteur
   december 1, 2016 / 10:28

   Jaaa wat supertof Coos! En dat zou echt perfect zijn, jij kunt mij op jouw beurt vast weer helpen met financiën :)

 17. Joëlle
  december 1, 2016 / 12:01

  Wat een toffe plannen, en zo concreet ook al! Het zal ongetwijfeld heel spannend zijn, maar gezien alle enthousiaste reacties op deze post al kan het bijna niet anders dan slagen, toch? Ik ben heel benieuwd naar al je toekomstige blogjes als girlboss van je kersverse bedrijf :). Succes met je examen!

  • Melle
   Auteur
   december 1, 2016 / 14:06

   Dankjewel Joëlle, wat lief! En dat is precies wat ik mezelf nu steeds vertel. Want jongens, dit is wel heel spannend hoor! Je gaat er waarschijnlijk veel van meekrijgen :) Keep you posted!

 18. december 1, 2016 / 16:42

  Aaaah! Zo tof en spannend allemaal <3. En je enthousiasme straalt helemaal van het scherm af terwijl ik dit lees. Heerlijk! You go giiiirl!

  • Melle
   Auteur
   december 1, 2016 / 17:17

   WOEHOO!! <3 *danst in gedachten mee *

 19. december 1, 2016 / 22:12

  Als ik al die enthousiaste reacties lees heb je aan klanten nu al geen gebrek!
  Toffe droom die jij gaat waarmaken. Één die uiteindelijk nog veel mooier wordt dan je zelf had kunnen bedenken.

  You. Can. Do. It!

  Het is er allemaal al. Gewoon springen! Xxx

  • Melle
   Auteur
   december 3, 2016 / 00:41

   Dankjewel lieve Marije. Echt hoor, jouw support is goud waard.

 20. december 8, 2016 / 22:41

  Kei stoer van je Melle!

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 10:25

   Bedankt! ♡

 21. december 12, 2016 / 20:57

  Toffe plannen Melle! Klinkt in ieder geval allemaal súper goed! Heel veel succes (en veel plezier ;-) ) met je examen en natuurlijk ook zeker met het uitvoeren van deze mooie plannen, maar dat gaat vast goedkomen :-)

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 19:05

   Lief! Dankjewel ♡

 22. december 18, 2016 / 16:36

  Twee dingen:
  1: Ik heb een tijdje achtergelopen met blogs dus ik ben nu alles weer aan het bijlezen en bereid je maar voor op een stroom comments!
  2: WAUW MELLE DIT KLINKT ZO GOED! Echt, het past zo bij jou en hoe je het brengt en hebt uitgewerkt, dat vind ik gewoon al zó leuk en inspirerend klinken en volgens mij wordt het echt heel tof en bijzonder. Met jouw eigen motivatie en inspiratie en al die andere dingen zit het al helemaal goed, echt supertof!

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 19:02

   1. Haha ik had al zo’n vermoeden. Ik liep een beetje achter met reacties lezen dus hierbij!
   2. WIIEEHOO! Het is echt zo veel waard dat jij het ziet zitten. Maar echt, geweldig fijn ♡

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.