Vrijdag Kiekdag | Topografie talent, de ultieme zonsondergang en wortelsap op het terras

vrijdag-kiekdag-27-gekniptHeb ik je al eens verteld dat ik stiekem twee favoriete dagen per week heb? Naast maandag kan de vrijdag (kiekdag) natuurlijk niet ontbreken! Het berichtje van Charelle waarin ze me vertelde dat ze uit keek naar vandaag maakt het schrijven van deze blogpost echt ULTIEM!

Vrijdagochtend. Pannenkoeken! What else is new. En serieus, ik was het gewoon alweer vergeten! Goede reden om vandaag misschien wel weer pannenkoeken te maken.

Deze foto is mede mogelijk gemaakt door Ysanne. Zij had dus een méga leuke blogpost geschreven over broeken met wijde pijpen. OOO en toen ik deze bovenstaande broek zag kón ik gewoon niet anders dan in de webshop kijken. Gewoon, even doorklikken. En wat zag ik, hij was afgeprijsd. Voor de helft van de prijs! Je snapt het. Ik kon het niét laten liggen. Vrijdag kwam dit pareltje binnen en jongens, ik vind ‘m helemaal het einde. En bedankt hè!

Vrijdagavond was het zo ver. Mijn ouders kwamen bij ons eten en daarna reden we door naar dé ultieme vakantiebestemming, Het Eiland van Maurik. Een ondergaande zon – OO WAAAUW – heette ons welkom. <3

We verbleven in een strandhuisje. Nog helemaal nieuw en echt heel tof, zo aan het water. Geen zee, ook geen strand (wel gras), maar dat mocht de pret niet drukken. Kijk dan, hoe de zon zo naar binnen scheen.

Oké nog eentje dan.

Wij hadden huisje nummer 1! Vanaf onze veranda – whoop whoop – hadden we uitzicht op de andere huisjes.

Zaterdag gingen we per fiets, lekker burgerlijk, de buurt een beetje verkennen. Wat een rust, zo veel groen en zo veel, nou ja, niks! Weer eens wat anders dan Amsterdam.

In de buurt van het park kon je overal kersen kopen. Zo leuk! O en ook nog eens dus méga lekker.

Ik ben ábsoluut geen topografisch wonder. Dus vraag me vooral niet waar Maurik preciés ligt. De grap was dus, dat we naar Wijk bij Duurstede gingen fietsen. En serieus, ik dacht dus – met mijn niet-topografie-talent – dat dat best een grote stad was. Ik bedoel, het klinkt best groot. Maar het was dus álles behalve dat. Heel klein en vooral ontzettend gemoedelijk met lieve huisjes en een schattig centrum.

O en ze hebben ook een kerk. Check.

En een molen. Ook best wel heel tof :)

Nadat we op de terugweg de Jumbo tegenkwamen (HOERA! een winkel die we kennen, hélemaal oké), fietse ik verder naar Hawaii. JOE!

Zondag was het echt heel mooi weer! We reden naar Wageningen en gingen heel decadent bij een hotel op het terras zitten, genieten van het uitzicht vanaf de Wageningse berg.

O en ijs eten. IIJJJSS! <3 (was minder ijs dan het lijkt hoor, ook fruit. Heel gezond)

Alsof we nog niet genoeg hadden gegeten – ehh, #nevernoteating – stopte we op de terugweg nog even bij het foodfestival Eten op rolletjes. Even tussendoor he, maar dat is dus echt de stomste naam die ik ooit heb gehoord voor een foodfestival. Maar het was wel onwijs gezellig. Echt een heel leuk opgezet met veel plek om te zitten, leuke eettentjes, goed eten en ook nog eens mooi weer.

En je kon er falafel eten. Heel lekker!

Broer en zus, lekker aan het laptoppen. Productief bezig zijn noemde hij het. Yehees, good busy!

Iets in mij zegt dat dit gewoon een hele stomme foto is en dat ik het niet op internet moet zetten. Maar ja, het regende en ja, zo zie ik er dan uit. Incognito versus Purno de Purno (wie kent het nog?).

Jaaaaaaa het was zo ver hoor, ik keek het filmpje van Leonie over haar tweede boek. VET LEUK! En ja, dit was oprecht het screenshot waarop ik het had gepauzeerd. Dat was dus de gelegenheid om het even in deze kiekdag te vermelden. Kijk hoe leuk!

Maandagavond, 22.02 uur. Zou het niet leuk zijn om deze blogpost voor morgen – die ik net geschreven had – op te nemen als audioblog. Aaaah toe? Wil jij hem dan editen? :) En zo geschiedde. Relatief een kleine moeite en veel plezier! Oké, volgende keer dit soort dingen dus niet bedenken als we bijna naar bed moeten. Maar ergens is het ook zo logisch: dan komen de goede ideeën!

Dinsdag smikkelden we ‘s ochtends van overnight oats. Voordeel is dat je het gewoon uit de koelkast kunt pakken en dan via de bestekla terug naar de slaapkamer kunt lopen om een foto te maken en vervolgens het in bed kunt opeten. Kan gewoon.

Ik probeerde een nieuw make-upje.

En ja, toen ging het dus gebeuren. Na 100 jaar ging ik dinsdagavond weer eens een lesje spinning doen. Met zo’n fietsbroekje, met zo’n kussen erin. Ja die ja. Het was trouwens wel heel leuk!

Woensdag scheen de zon en dit was mijn uitzicht. Ik word altijd zo vrolijk als de lucht zo helder blauw is!

Die avond had ik met Hedwig afgesproken. Ik besloot spontaan dat het eigenlijk een best prima idee was om naar Haarlem te komen. Kon ik direct even haar – niet meer zo nieuwe – huisje bewonderen. Na het eten gingen we even een rondje wandelen en ja, toen ik deze auto tegenkwam moest ik dus direct aan Karlijn en haar autoverzameling (in foto’s) denken.

Fitgirls als we zijn, bestelde we een wortelsapje op het terras. De barman vond het maar knap haha en wij zelf ook wel. Ach, je moet er wat voor over hebben he ;)

We zaten op het terras bij Fortuyn. Een superleuk zaakje in Haarlem. Binnen was het – uiteraard- helemaal leeg. Toen we voordat we weg gingen nog even langs het toilet gingen, maakte ik nog even van de gelegenheid gebruik om even binnen te kijken. Vét mooi interieur!

Donderdagochtend. Het had zó hard geonweerd en geregend! Echt een ochtend die vraagt om warme havermout. Kreeg er echt zo’n winters gevoel van. Dat het buiten mega warm was vergeten we voor het gemak maar even.

Het regent keihard en wie wil er perse naar buiten? Jup.

Ik werkte ‘s ochtends vanuit huis en piepte er rond 9 uur even tussenuit voor een gesprek met de Elines – ja, ze heten gewoon allebei Eline, hoe leuk! – van PR bureau Check-In. Vond het stiekem best wel spannend want ik heb nog nooit blog gerelateerd met mensen van een PR-bureau afgesproken. Vond het heel leuk! Erg geslaagd. Dus wie weet wat er voor leuke dingen aan gaan komen :)

LUNCH! Mét Lienke :)

Deze pluizenbol vind het leuk om tijdens het werken op de rugleuning van de stoel te gaan staan. Dat is ook wel erg schattig, aan de andere kant is het dus best wel heftig als er ineens een kat half op je rug springt.

Deze week bestelde Thaissa een tasje. Zo leuk en mensen, wat een mooie naam :)

De rest van de dag vierde ik op mijn werk het lustrum van Young TMG. Je kunt het een beetje zien als een personeelsvereniging die gericht is op de jonge medewerkers binnen de Telegraaf Media Groep. Ik was nog nooit bij een bijeenkomst geweest. Extra leuk! Ik heb een lezing bij gewoond door Kilian Wawoe over geluk op de werkvloer. Erg interessant! Ik vind het ook zo leuk dat er zoiets bestaat binnen een grote organisatie als TMG. Echt leuk om op die manier collega’s van andere afdelingen te leren kennen. Een hele geslaagde middag en avond!

Blogposts van deze week

Yay, dat was leuk! Dankjewel voor het lezen en dat je er weer bij was deze week. Ik wens je een onwijs fantastisch weekend toe! Ik heb eigenlijk niets gepland voor dit weekend maar ben heel erg benieuwd naar wat jij allemaal gaat doen. Let me know!.

Liefs,
Melle

32 Reacties

 1. juni 24, 2016 / 07:49

  Aww, Wijk Bij Duurstede, wij zijn getrouwd in het kasteeltje daar! Zo mooi en het dorpje is echt leuk <3
  Jouw pannenkoek ziet er zo lekker uit dat de kans bestaat dat ik er zo ook een paar maak en OMG dat huisje en het uitzicht! GOALS ;)

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 09:26

   OO wat superleuk en toevallig zeg! Echt een goede trouwlocatie :) Ik denk dat ik ook gauw weer eens pannenkoeken ga eten. OO MY toen ik de foto zag.. <3 En dat huisje, écht een aanrader :)

 2. juni 24, 2016 / 08:32

  Zo leuk je gele broek! Laat die zomer maar komennnn :D veel plezier ermee!!

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 09:27

   Stiekem is het dus best een beetje een winterbroek. NOU EN! Hij is fantastisch :) We hebben komende maandag een presentatie op mijn werk, ik denk dat ik hem dan aan ga doen :) WHOOP WHOOP!

   • juni 25, 2016 / 15:39

    Haha, een broek voor elk seizoen! #handig. Succes!

 3. Ilse
  juni 24, 2016 / 09:58

  Oehlalala, je broek is echt te gek! Staat je super.
  Ik heb nooit geweten dat het eiland van Maurik zo tof was. Ik ben opgegroeid in Wijk bij Duurstede en kwam regelmatig in Maurik, maar ik heb tijdens mijn bezoekjes het eilandje dus overgeslagen. Zonde! Ik wil ook in zo’n huisje slapen :D

  Ik kijk, net als Charelle, ook altijd uit naar deze blogpost. Yay voor vrijdag kiekdag.
  Ik kan er weer even tegenaan op het werk.

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 10:39

   Zo lief, dankjewel! En deze strandhuisjes zijn pas nieuw :) Echt wel een aanrader! Wat superleuk trouwens dat je ook zo enthousiast bent over de kiekdag. YAY!

 4. juni 24, 2016 / 14:45

  Jaaa daar issie dan, de kiekdag, mét mooie vakantiefoto’s! :D En joh wat zitten je broer en zus er ergonomisch bij. ;) Wel productief ja, haha! En we zijn volledig gelijk gestemd, ik vind dat ook een superstomme naam voor een festival, maar dacht dat ik weer eens de enige was die dat vond. :’) Maar niet dus. Yay!

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 14:53

   WIIIEEEEHHH! En oo god, echt totaal niet, haha! En wat fijn dat we op een lijn zitten zeg, ik dacht ook dat ik de enige was en twijfelde een beetje of ik het wel op wilde schrijven. Ik wil ook niemand voor zijn/haar hoofd stoten ;) Maar yay, great minds think alike!

 5. juni 24, 2016 / 16:37

  Wat een superleuk overzichtje met mooie foto’s!! En Het Eiland van Maurik ziet er echt heel tof uit. Ik ga het even opzoeken! ;-)

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 17:27

   Jaaa hoera! Dankjewel :) Het is wel echt een fijne plek om tot rust te komen. Er is namelijk niets te doen! Heel fijn :)

   • juni 24, 2016 / 17:30

    Jaa het ziet er wel heel mooi en rustgevend uit. Maar zag er nog meer accomodaties staan dus wie weet! ;-)

    • Melle
     Auteur
     juni 24, 2016 / 17:35

     Er zijn heel veel verschillende huisjes inderdaad :)

 6. juni 24, 2016 / 16:38

  Wat is Nederland toch mooi! Echt prachtig dat huisje en het uitzicht :) Zelfs de paarse bus vind ik leuk haha. Pannenkoeken moet ik ook weer eens bakken. Morgen misschien? Helaas hebben we hier geen stroop. Maar honing is ook lekker :D Fijn weekend alvast!

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 17:29

   Echt wel, ik denk daar dus bijna nooit over na. Tot nu :) Pannenkoeken. Jaaa! En met honing is het ook heel lekker. Beetje yoghurt als topping doet ook wonderen trouwens. Fijn weekend! X

  • juni 26, 2016 / 23:36

   Om me even in de pannenkoekdiscussie te mengen: Sabine, ze hebben daar vast wel Dulce de Leche? Zooo lekker op een pannenkoek, of jam. En niet vergeten stroop mee te (laten) nemen uit NL, dat doe ik dus serieus. Al is mijn fles van twee jaar geleden nog niet leeg (of over de datum) :-)

   • juni 26, 2016 / 23:41

    Haha ja wij hebben Dulce de Leche, alleen hier heet dat Arequipe haha :D Dat is echt heeeerlijk op pannenkoeken!! Ook honing en jam vind ik heerlijk inderdaad. Maar soms mis ik wel de stroop en poedersuiker. In plaats van stroop hebben we mapel syrup. Daar zijn de Colombianen gek op. Ikzelf vind het niet zo denderend, het is geen stroop haha. Goed idee om het uit NL over te laten komen! Denk dat mijn ouders in december een extra koffer mee moeten nemen met al dat eten wat ik hier wil hebben haha :) x

 7. juni 24, 2016 / 16:50

  Super leuk dat haar tweede boek is uitgekomen en wat een leuke foto’s. Ik wil ook een keer naar een food festival helemaal wat voor mij haha! en kerken vind ik altijd zo prachtig van binnen ( of van buiten zoals die van Milaan met meer dan 3200 beelden).

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 17:32

   Dit is dus alleen nog de cover :) In oktober (?) komt ie uit. En jaaaaa foodfestivals zijn leeuuuk! Net als kerken inderdaad. Fascinerend! En wow, dat klinkt echt heel indrukwekkend!

 8. Marjolijn
  juni 24, 2016 / 20:34

  Die broek is inderdaad awesome! Net als je strandhuisje, je ontbijtjes en je katten ^^ Tip: #neverenoughcatpictures :P Ik weet niet of dat echt een hashtag is… nu in elk geval wel!

  En wat ik dit weekend ga doen? De TT-bezoekers trotseren (moet ff in het centrum zijn) en zondag naar Emmen als WNF-vrijwilliger. Er is daar een festival en wij hebben een stand, vandaar ;-)

  Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   juni 24, 2016 / 22:17

   Whoooohooo zo veel awesomeness :) En haha, helemaal gelijk. Aan kattenfoto’s nooooit genoeg! Wat een leuke plannen heb je. Sterkte morgen in de stad ;)

 9. juni 25, 2016 / 12:19

  Weer een tasje onderweg. Ik heb het mijne nu al een tijdje en ben er nog steeds superblij mee! Dus voor diegenen die het nog niet hebben: Bestellen maar ?

  • Melle
   Auteur
   juni 25, 2016 / 12:34

   Jaaa zo leuk! En wat goed zeg dat je er zo blij mee bent. Ik sleep m zelf – als we speak – ook overal mee naartoe. Hoera! :)

 10. juni 26, 2016 / 23:39

  Die locatie aan het meer is echt heel mooi! Wat lekker zo’n weekendje er tussenuit. Mijn kat gaat dus ook graag op mijn schouder zitten, dacht dat ik een gekke kat had, maar valt dus mee (zijn er iig twee :-)

  Dit weekend heb ik helemaal niks gedaan, beetje slapen, lezen, tv kijken, nog een dutje… super relaxed!

  • Melle
   Auteur
   juni 27, 2016 / 11:02

   Haha, dat zijn er zéker twee! Doet die van jou het ook zo onverwacht en onhandig met nagels enzo? ;) En wat fijn, zo’n relaxt weekendje. Heerlijk!

 11. juni 29, 2016 / 11:31

  Wat een heerlijke kiekdag weer! Ik was een weekje op vakantie, ff zo min mogelijk internet, dus nu alles inhalen! Excuses voor de late reactie ;)! Die broek staat je geweldig! & ik zie ook nog eens 2 ex-collega’s van mij in de kiekdag voorbij komen wat leuheeuk. Trouwens dat weekendje weg heeft je vast veel goed gedaan, ziet er zo prachtig uit daar. WOW, dat er zulke mooie plekjes in Nederland zijn vergeet ik soms wel eens. Bijna vrijdag, weer bijna kiekdag, olé. X

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 11:42

   Haha geen probleem, dat is toch alleen maar heel goed, dat offline leven (kan ik nog wat van leren) en hoera dat je überhaupt een reactie achterlaat :) En vertel, wie zijn jouw ex-collega’s? Ik ben echt totaal niet nieuwsgierig hoor ;) En precies wat je zegt. Nederland is ook heel mooi, ik vergeet dat (te) vaak. Hoera, voor kiekdag!

   • juni 29, 2016 / 13:50

    Als ik eerlijk mag zijn; ik had geen WiFi ter plaatse, dat scheelt zoveel. Heb natuurlijk af en toe de social media gecheckt, maar niet veel te veel. Echt fijn was het. Hahaha, ik ben ook altijd heel nieuwsgierig. Heb met Hedwig en Eline gewerkt in hetzelfde bedrijf :). Fijne dag!

    • Melle
     Auteur
     juni 29, 2016 / 13:57

     Aaa wat superleuk! Oo jongens, de wereld is zo klein. En inderdaad hoor, zonder wifi is het leven – ik wil het éigenlijk niet toegeven – ook af en toe best heel fijn <3

 12. Irene
  juni 30, 2016 / 09:48

  Oooh leuk overzichtje weer! Dat het ondertussen alweer bijna vrijdag is en ik dit nu pas lees vergeten we even, oke? :p Deze week heb ik geen pannenkoeken gemaakt maaaar ik heb er wel veel aan gedacht! :D Die broek staat je superleuk! En wat een mooie kleur ook! Hihi en zo’n fietsbroekje ziet er altijd heel erg oncharmant uit als je het ziet hangen, maar zo aan valt het nog mee precies :p

  • Melle
   Auteur
   juni 30, 2016 / 10:29

   Haha, jaaa morgen alweer. Zal vanavond weer aan de slag :) En pannenkoeken, mmmm <3 Altijd fijn om daar aan te denken, haha! Dat fietsbroekje doet het wel oké op de foto, wacht maar tot ik ermee ga lopen. Zo'n matras tussen je benen is een kunst hoor ;) :p

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.