Bestemming Coach #3 | Hallo, hier spreekt je intuïtie

yoursocoolimnotevenmadaboutit
Afgelopen vrijdag was het weer zo ver. Na een hele maand wachten – halloo, dat was echt súper lang – stond er weer een lesdag gepland. En oo wat keek ik daar naar uit! Na het eerste weekend waarin ik de basis van de coachopleiding volgde was immers de toon gezet. Dit is zó fijn, leuk en interessant en wat geeft het veel energie!

Ondanks dat het voor een groot gedeelte niet meer nieuw was, dat ik al een paar mensen kende, dat ik wist waar ik moest zijn en wat ik een beetje kon verwachten, wist ik het toch te presteren om met licht knikkende knieën vrijdag voor de deur te staan. Zou het weer zo zijn als de vorige keer en wat zouden we vandaag gaan doen? Het thema van de dag was intuïtief coachen en als er iets is wat ik interessant vind, is dat het wel.

Flash back

Een aantal jaren geleden dacht ik namelijk voor het grootste gedeelte met mijn hoofd (ratio). Ik deed wat me verstandig en goed leek om te doen. Een studentenkamer verruilen voor een appartement omdat het echt een kans was, kiezen voor een master na het volgen van een hbo-opleiding en gaan voor een baan in Amsterdam en daarmee mijn hele leven in Groningen in twee weken achter me laten. Don’t get me wrong, ik heb absoluut geen spijt van mijn keuzes. Het doorzettingsvermogen en het kiezen voor datgene wat op papier een goed idee is, heeft me heel ver gebracht.Maar toen ik was afgestudeerd en een baan had, werd ik geconfronteerd met het ‘is dit het nou’ gevoel. Wat is het waar ik écht blij van word, hoe kan ik mijn talenten optimaal benutten en wat zijn die talenten eigenlijk? Ik was de verbinding met mijn intuïtie een beetje kwijtgeraakt.

Hallo, hier spreekt je intuïtie

Tot het moment dat ik het idee kreeg voor deze blog. Ik kon het niet negeren, dit was zo sterk! En nog steeds, vooral in combinatie met mijn eigen coachingsbedrijf – woohooo! – giert de energie door mijn lijf. Ik denk dat het heel herkenbaar kan zijn en daarom wilde ik me onwijs graag verdiepen in intuïtief coachen, zodat ik je straks kan helpen om (weer) gehoor te geven aan je intuïtie.

Intuïtief coachen

De dag stond in het teken van luisteren en gehoor geven aan alles wat in ons op kwam. En ja, dat was lastiger dan het lijkt. Ook besteedde we aandacht aan onze zintuigen, anders dan het gebruiken van verbale communicatie zoals je lichaamstaal, je gehoor, en reukvermogen. Bij elke oefening die we deden kwam ik dichterbij mijn intuïtie, dichterbij mezelf. Ik vond het zo bijzonder hoe ik dat ervaren heb. Niet alleen in de rol van coachee – hoera voor op elkaar oefenen en dus ook gecoacht worden – maar ook als coach. Het had zoveel invloed op elkaar, ik voelde me verbonden op een heel ander niveau en dat was echt ontzettend mooi om me dat te realiseren. Ik kijk er echt onwijs naar uit om soortgelijke oefeningen met jou te doen of tijdens een groepssessie want wauw, dit is echt heel bijzonder!

Het was een hele fijne dag waarin ik weer zo veel geleerd heb over coaching en over mezelf, over mijn doelen, over hoe ik overkom en mijn onzekerheden. Ik heb geleerd dat ik meer moet toelaten. Dat ik me af en toe écht meer moet laten helpen. Juist als het gaat om gevoelskwesties, juist als het gaat om het opzetten van bijvoorbeeld een eigen coachbedrijf, wat ontstaan is vanuit mijn intuïtie, wat ik doe met heel mijn hart. Ik heb geleerd dat ik kan geven, dat ik je kan helpen om tot inzichten te komen die al in je zitten – daar geloof ik heilig in – en dat ik het állerliefste wil dat als je de deur uit loopt na een coachsessie, je het gevoel hebt dat je er weer helemaal tegenaan kunt. Maar dat het ook oké is en ik niet gefaald heb als dat niet het geval is. Dat het inzicht misschien later komt en dat het fijn is als je er even over kan nadenken. Zoals bij mijn eigen coachsessies. Dan voelde ik me na afloop alsof alles losgeschud was maar er ook nieuwe zaadjes waren geplant die langzaam in de weken die volgde, op bloeide.

Make your day ♡

28 Reacties

 1. oktober 17, 2016 / 07:49

  Oh dat klinkt inderdaad als een super boeiende lesdag Melle! Ik ben heel benieuwd wat voor zaadjes deze dag heeft gepland en welke motiverende artikelen daaruit opbloeien. Intuïtie is gewoon zoiets bijzonders, daar kunnen we allemaal nog wel wat over leren volgens mij. ;)

  • Melle
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 09:26

   Dat denk ik ook! Oo ik kan dus echt niet wachten om deze oefeningen eens in praktijk te brengen. WIIEEHOO! Fijne maandag Charelle! x

 2. AroundSan
  oktober 17, 2016 / 11:47

  Vind het zo tof dat je deze droom aan het waarmaken bent en dat je deze lessen volgt. Een eigen coachingsbedrijf starten lijkt mij ook zó tof! Zeker in combinatie met mijn opleiding is dit echt wel iets wat heel goed samengaat. Ben daarom ook super nieuwsgierig elke keer als jij er weer over schrijft, haha! Vind het erg interessant om te lezen hoe jij deze dag ervaren hebt, over de inhoud en tot welke nieuwe inzichten je bent gekomen. Nice! Blijf zo doorgaan met je droom najagen topper!

  • Melle
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 14:01

   Wat superlief en onwijs tof om te lezen dat je het zo interessant vindt. Wauw, echt wel heel bijzonder <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 20:09

   Inderdaad! Het is even een drempel en lastig om je helemaal open te stellen maar als het dan lukt, MAGISCH! <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 20:09

   Dankjewel! :)

 3. Martine
  oktober 17, 2016 / 19:10

  Tof Melle!! Je zal een goede coach zijn!

  • Melle
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 20:09

   WAAUW LIEF! xx

  • Melle
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 20:10

   Dankjewel Naomie, dat is echt onwijs lief! <3

 4. oktober 17, 2016 / 19:31

  Wat Naomi zegt. En veel hartjes! Want ik zeg elke keer weer hetzelfde dus denk dat je wel al weet hoe ik er over denk :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 20:14

   JAAAA DANKJEWEL! <3 als ik jou toch niet had, echt hoor. XX

 5. oktober 18, 2016 / 10:25

  Wat leuk! Intuïtief handelen is zo ontzettend moeilijk, vooral in onze Westerse maatschappij; doe maar gewoon wat goed is voor je cv, wat sociaal geaccepteerd wordt en wat logisch klinkt. Knap van je dat je hiermee aan de slag gaat, ik denk dat het iets is waar je veel mensen mee kunt helpen!

  • Melle
   Auteur
   oktober 18, 2016 / 16:24

   Oo precies dat! Die westerse maatschappij, doen wat goed is voor je cv, echt HEEL herkenbaar. Ik kan echt niet wachten om hiermee aan de slag te gaan in een inspiratiesessie :)

 6. oktober 18, 2016 / 17:02

  Ik vind het zo tof dat je deze opleiding doet! Enne… ik denk dat ik ook eens een coach wil proberen en ik zou me geen betere kunnen indenken dan jou, dus je hebt mij al zo’n beetje als cliënt! :D

  • Melle
   Auteur
   oktober 18, 2016 / 17:08

   JAAAAAA! #droomkomtuit #hoerahoera #goals

 7. oktober 18, 2016 / 22:40

  Wow Melle, wat een gave ervaring! Super leuk dat intuïtief coachen ook een onderdeel van jouw opleiding is en je het zelf zo sterk hebt mogen ervaren! Mocht je er ooit meer over willen weten of mee willen oefenen dan weet je mij te vinden (ik word er nog steeds wild enthousiast van iedere keer als het woord “intuïtie” valt ?). Liefs, Marije

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 20:23

   Haha ik merk het en wat vind ik het fijn! Echt onwijs, het lijkt me superleuk om weer eens af te spreken om over intuïtie te praten maar ook over het opzetten van een eigen coachpraktijk! Jij als ervaringsdeskundige kan me daar vast veel over vertellen. Ik ga je binnenkort even mailen! x

 8. oktober 19, 2016 / 20:32

  Melle wat fijn zeg! Ik leefde even helemaal met je mee in dat gevoel, dat ik nog té vaak negeer. Ik weet het dan wel, maar toch is er dat stemmetje… De ja maar… Jij gaat echt een goede coach worden en ik heb er nu al zin in je in te huren :P

  • Melle
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 20:45

   OO lief! En dat stemmetje, echt herkenbaar! En ik kom hoor! Die reizende coachpraktijk gaat een feit worden, ik kom gewoon naar Bogota tegen die tijd. JAAAA!

 9. oktober 20, 2016 / 19:11

  Mooi! Je intuïtie is ook een krachtig ‘ding’. Ik ben zelf hooggevoelig, en daardoor volg ik nog meer mijn gevoel en heb ik een sterke intuïtie. Mijn wisseling van opleiding is op gevoel gekozen, het was een sprong in het diepe. Maar ik ben gelukkig nu. Mooi artikel! Dicht bij jezelf staan is zo mooi! Mij lukt het zelden maar de momenten dat het lukt zijn zo fijn! xxx

  • Melle
   Auteur
   oktober 21, 2016 / 10:56

   Interessant dat je schrijft dat je hooggevoelig bent en daarom heel sterk je gevoel voelt – yay! – maar aan de andere kant schrijf je – en dat is echt méga herkenbaar – dat het zelden lukt om dichtbij jezelf te staan. Vaak weet ik het wel maar is het zo moeilijk om er inderdaad echt gehoor aan te geven en er iets mee te doen! Ben me er sinds vrijdag echt veel meer van bewust en merk dat dat erg fijn is :) Ook om de tijd te nemen om stil te staan en mezelf af te vragen zoiets als ‘wat voel ik nou eigenlijk’.

 10. november 13, 2016 / 16:01

  Zo tof! Ik heb ook laatst iets gedaan, puur op mijn intuïtie. En het heeft leuk uitgepakt, in de zin dat het een vervolg heeft gekregen en ik hoop nog een heel lang vervolg ook (lekker vaag, maar ik kan even niet vertellen zo en publique wat het is). En ik hoop dat ik daardoor gelukkiger word, want op dat gebied waarover het gaat, ben ik niet zo heel gelukkig nu (sterker nog: het is een dikke energievreter en dat wil ik niet meer…)

  • Melle
   Auteur
   november 14, 2016 / 09:43

   Oo wat goed! Zo spannend en toch gedaan, puur op intuïtie. GO YOU! Ik ga vast duimen dat het een leuk en lang vervolg krijgt :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.