Weer eens iets anders dan ‘hoe gaat het’ | Wat houdt je bezig?

wathoudtjebezigNiks mis met een simpele hoe gaat het. Maar ergens was dat niet genoeg. Als in, ik merkte dat ik soms wat meer diepgang zoek. En ja, met een simpele ‘hoe gaat het’, gaat het meestal ‘goed en met jou’ en ja, wat dan? Ik roep nog wel eens een ‘hoe gaat het nou écht met je’ maar meestal is dat – afgezien van de lachwekkende momenten die het oplevert – tevergeefs. Ik vind het contact met mensen juist zo inspirerend. Zo bijzonder wat iemand allemaal doet, wat zijn of haar dromen zijn en waar hij of zij op dit moment mee bezig is. Sinds kort heb ik dan ook spontaan een nieuwe vraag toegevoegd. En echt, het werkt als een tierelier. Niet alleen om aan andere mensen te stellen maar ook aan mezelf. Ik kan nogal veel nadenken en gek genoeg praat ik niet heel gauw over mijn gedachten – ze opschrijven is een ander verhaal ;). De vraag: wat me bezig houdt, helpt mij dan ook echt om daarover met andere mensen in gesprek te gaan.

Dus. Wat houdt me op dit moment bezig? Meerdere dingen spelen in mijn gedachten. Allereerst mijn potentiële werkplek bij #workmode. Zoals ik in de kiekdag vertelde, ga ik daar komende woensdag kijken. En serieus, het lijkt me echt een onwijs fijne plek om te zijn, om bergen werk te verzetten, om geïnspireerd te raken en – de voornaamste reden – om mensen te kunnen ontvangen.

Ergens vind ik het ook onwijs spannend. Er zijn namelijk – grofweg – vier grote excuses te verzinnen om iets niet te doen. Het gebrek aan geld, tijd, energie en ruimte. En dat laatste, dat kan dus ook heel fysiek zijn. Een tijdje heb ik nog even in dat punt gehangen, maar ik merk nu echt dat als ik vooruit wil komen met mijn plannen voor een eigen onderneming, ik hier een oplossing voor moet zoeken. Nu klinkt het echt zo makkelijk als het maar kan en vraag je je misschien af waarom ik niet gewoon een werkplek ga huren en daar is het mee geregeld. En daar heb je absoluut een punt en dat probeer ik dus nu ook te doen. Maar als die ruimte er is, dan is het echt. Dan is er geen weg terug en dan gaat het gewoon gebeuren. Dat houd me bezig. Sterker nog, ik heb er afgelopen weekend over gedroomd.

Daarnaast houden mijn toekomstplannen me bezig. Een nieuwsbrief die ik wil opzetten voor het einde van het jaar en ja, dat coachen. Hoe dan? Ik wil je er binnenkort graag meer over vertellen en ben daar nu ook (bijna) aan toe om dat daadwerkelijk te delen. Jouw input bij de ontwikkeling van de pakketjes die ik ga aanbieden is echt oneindig waardevol. Ik wil je ook zo graag meenemen op de weg naar een eigen onderneming, maar dat vraagt tegelijkertijd ook steeds om iets wat nog niet af is en perfect voelt, te delen. En ja, dat houd me bezig. Maar wel op een hele positieve manier, want ik realiseer me wel wat een geweldige positie dit is en hoe fijn het is om het tijdens het opbouwen al te kunnen delen.

Sinterklaas heeft me afgelopen weekend ook enorm bezig gehouden. Ik ga dit jaar maar liefst vier keer Sinterklaas vieren, waarvan de eerste drie komend weekend. Dat houdt me trouwens ook bezig, hoe ik volgend weekend ga overleven, dat ik wel uitgerust weer de week begin. Er moesten in de vrije uurtjes afgelopen vrijdag nogal wat cadeautjes gekocht worden, meerdere verlanglijstjes ingevuld worden en zelfs in een dag – no pressure – een surprise worden gebouwd. Het is uiteindelijk gelukt. Maar hoe! Mijn hemel. Op zo’n moment snak ik stiekem naar tijd voor mezelf en om echt te kunnen ontspannen maar goed, dat is pas op het moment dat het af is. O en dan is het weekend weer voorbij. Joe!

Wat houdt jou bezig?

PS: De reden dat ik deze foto heb gekozen is omdat deze kat – ze heet Knysna – nooit in de mand zit. Elke keer als ze dat spontaan wel doet maak ik minstens 9394020 foto’s om dit heugelijke feit vast te leggen en tegelijkertijd vraag ik me dan af, hoe het met haar gaat. Waarom ligt ze nu wel in de mand en normaal niet? Hoe gaat het met haar en wat houdt haar bezig? #crazycatlady

19 Reacties

 1. november 28, 2016 / 08:16

  Oh Melle ik vind het zo mooi om te zien hoe alle puzzelstukjes bij jou in elkaar vallen. Blog, coach opleiding, #Girlboss worden. Heel inspirerend. Echt alsof het zo heeft moeten zijn (en dat heeft het natuurlijk ook). En je hebt gelijk, ‘wat houd je bezig?’ is een goede toevoeging aan hoe gaat het. Ik denk dat mensen dat ook wat uitgebreider antwoorden dan gewoon ‘druk’. (:

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 10:15

   ♥♥♥ LIEF! En inderdaad. Druk, oooo wat een akelig antwoord. Ik probeer het echt te vermijden maar idd, je hoort het zo veel! Een goede vraag om dan inderdaad te stellen. Wat houdt jou bezig? :)

 2. november 28, 2016 / 09:34

  Ik ben zo benieuwd wat de toekomst jou allemaal gaat brengen, hoe je nieuwsbrief en coaching eruit gaan zien, mocht je een keer willen brainstormen, dat lijkt me leuk!

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 10:15

   Oeh, die ga ik zéker onthouden want jaaaaa, heel graag!

 3. november 28, 2016 / 11:20

  Ha, Charelle zegt eigenlijk al wat ik wilde zeggen – dat het zo mooi is dat de puzzelstukjes langzaam in elkaar aan het vallen zijn bij jou. Erg tof om te zien én om je over te horen praten :) Ik vind je heel inspirerend, ik hoop dat mijn puzzelstukjes binnenkort ook echt op hun plek gaan vallen (dat houdt mij bezig)!

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 11:44

   Zo leuk om dat samen zo te ervaren :) En dat hoop ik ook voor jou! Ik ga even een geluksdansje doen :)

 4. november 28, 2016 / 12:51

  Wat tof dat je voor een werkplek gaat kijken! Ik hoop dat je woensdag razend enthousiast bent als daar hebt gekeken. :) Snap dat het een eng idee is dat als je een werkplel hebt, dat je dan het gevoel hebt dat je niet meer terug kan. Maar weet je? Ik weet gewoon zeker dat jij dit kan. Gaat helemaal goed komen! Aan jouw motivatie en positiviteit geen gebrek!
  4 keer sinterklaas? Hihi, succes met alle voorbereidingen!

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 16:22

   Wat lief, dankjewel! Daar ga ik voor. En vier keer Sinterklaas. I KNOW! Wish me luck :’)

 5. november 28, 2016 / 17:54

  Wat ben je goed bezig zeg! Echt hét voorbeeld van je dromgen najagen :D Ik ben vooral bezig met mijn bezoek. Meer dan ik zou willen. Superleuk natuurlijk maar als je opeens meer dan een maand niet meer echt me-time hebt, dan breekt dat een beetje op. Dat moment ben ik een beetje aan het bereiken merk ik. Ik wil te veel tegelijk en doe te veel. Mensen die hier trekken en daar duwen. En ik doe het allemaal graag ook nog. Maar ook het reizen hier, zoveel deze twee maanden. Geniet daar dus echt zoveel van!

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 22:41

   Oeh bezoek voor zo’n lange periode. Ik snap wel dat je dan echt die me-time mist. En dat niet alleen. Gewoon dat gevoel van je eigen huis voor jezelf hebben. Dat heb je gewoon nodig :) Aan de andere kant snap ik ook wel dat het echt geweldig is om mensen op bezoek de hebben en ze jouw wereld te kunnen laten zien. Echt wel ongelofelijk bijzonder!

 6. Ashley
  november 28, 2016 / 18:16

  Vanmorgen toen ik jouw artikel in mijn blogroll zag staan, wilde ik het echt niet lezen: het was te confronterend. De afgelopen tijd leefde ik op standje volhouden en was ik maar met 1 ding bezig: hoe kom ik weer een dag door. En vandaag hakte ik samen met de directeur de knoop door en ben ik zojuist ziek gemeld voor de komende weken. Wat me dan bezig gaat houden? Mijn plan is om wat handige artikelen van jou erbij te pakken als zelfcoaching.

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 22:44

   Wauw. Wat goed dat je de knoop hebt doorgehakt. Echt onwijs knap! Ik hoop dat mijn artikelen je een beetje helpen. Dit is een eerste stap richting jezelf en wat bijzonder dat ik daar nu dan een soort van onderdeel van mag zijn. Zet m op! Neem je tijd en weet dat je er niet alleen voor staat! Xx

 7. november 28, 2016 / 18:19

  Wat Charelle en Linda al zeggen, zeg ik ook. ‘t Is super inspirerend om dat allemaal te lezen! En goeie vraag eigenlijk. Wat houdt je bezig? Ik ga de proef eens op de som nemen als ik een vriendin zie! :) Mijn, of eerder onze (als in David en ik), toekomst houdt me bezig. Gaan we een huis kopen of grond en zelf bouwen? Wanneer komt dat allemaal in orde? Mijn werk houdt me bezig. Hoe gaat het verder? En hoe ik er voor kan zorgen dat ik me gelukkiger voel.
  En wat leuk dat je boeken op kleur gesorteerd zijn! Hihi.

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 22:47

   Stephan met zijn goede ideeën. Serieus, dat heb ik me dus geen twee keer laten zeggen dus sindsdien staan de boeken op kleur :) Wat een interessante dingen allemaal! Hoe voel je je als je echt gelukkig bent en wat is het verschil met nu? Een leuke vraag om jezelf te stellen. Niet om direct antwoord op te geven maar wel om in gedachten zo af toe over na te denken. Liefs!

 8. november 28, 2016 / 19:36

  Goed bezig! Vind het ook wel belangrijk om af en toe te vragen aan mensen hoe het gaat. Het kan zomaar hun dag beter maken omdat die persoon weet dat je aan hem of haar denkt. Je bent echt goed bezig en ik wens je echt heel veel geluk en succes en alles positiefs met wat je wil bereiken <3 xxx

  • Melle
   Auteur
   november 28, 2016 / 22:49

   Die aandacht dat is echt waardevol! Tof dat je dat ook zo ervaart :) Onwijs bedankt voor je mega lieve woorden. Ik vind het allemaal zo spannend en soms twijfel ik wel eens en denk ik, waar ben ik nu aan begonnen. Dan lees ik jouw reactie en dan weet ik waar ik het allemaal voor doe. Dank! Xx

   • november 29, 2016 / 06:21

    Inderdaad! En ik ben ook wel eens onzeker. Nu ook met mijn eindopdracht van dit jaar. Soms ben ik ook wel bang dat ik het niet ga halen. Maar ik doe mijn best. Dankjewel voor je lief antwoord! Ik moet straks naar school vertrekken en je hebt alvast mijn dag goedgemaakt <3 xxx

 9. december 1, 2016 / 16:07

  Ik vind het heel mooi om te lezen hoe jij jezelf steeds meer ontwikkelt. Dat inspireert enorm! En meteen stel ik dan de vraag aan mezelf: ben ik goed bezig of wil ik meer? En hoe kan ik meer doen? Dat houdt mij eigenlijk wel bezig. Plannen maken voor 2017 en ze ook echt uitvoeren. Alles steeds meer en steeds beter onder controle krijgen. Dit artikel kan daar nog eens bij helpen :)

  • Melle
   Auteur
   december 1, 2016 / 16:08

   Wat lief, dankjewel! En wat fijn ook dat het jou weer inspireert :) YEES! En wat een interessante vragen houden je bezig. Langzaamaan de toekomst vormgeven. Mooi! Ik ben heel benieuwd!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.