DIY | Visualiseer je doelen

resultaatHet visueel maken van je doelen kan je helpen om je doelen te bereiken. En wat is er dan leuker dan een moodboard maken? Precies! Ik rende naar de winkel voor wat tijdschriften, zette thee en het feest kon beginnen.

Wat heb je nodig?

Er is geen standaard voor wat je het beste kunt gebruiken of doen om een moodboard te maken. Kies gewoon een aantal tijdschriften die je leuk vindt of waarvan je denkt dat die plaatjes bevatten die aansluiten bij jouw doelen. Ik heb geprobeerd om door het kopen van een Flair, Happinez en vtwonen veel diversiteit aan te brengen in het soort plaatjes.

 

Ik zette een fijn muziekje op en begon met bladeren. Geen idee nog hoe het eruit moest komen te zien, of hoe ik mijn doelen wilde visualiseren. Mijn enige idee was dat ik niet teveel plaatjes wilde gebruiken, aangezien het formaat van mijn moodboard a4 ging worden.

 

Iets gevonden dat geschikt is? Knip het uit, leg het op tafel neer en verzamel vrolijk verder. Wat je uitknipt kunnen foto’s, tekst of mooie illustraties zijn. Zo lang jij het mooi vindt en vindt dat het bij jou en je doel past, is het goed. Wanneer je het idee hebt dat je genoeg plaatjes hebt verzameld kun je beginnen met de layout van je moodboard.

 

Als er iets een doel is voor mij is dat ‘simplify your life’. Ik maak het soms zo moeilijk voor mezelf. Genieten van het moment, tevreden zijn met wat ik heb en mijn perfectionisme af en toe aan de kant zetten is een doel die zeker thuishoort op mijn boodboard.

 

Het resultaat! Hoewel ik in de bladen niet direct veel inspiratie kreeg, is het toch gelukt om er een mooi geheel van te maken. Een mooi geheel met vele hele diepgaande betekenissen..

 • Op de achtergrond in een lichte woning een tafel met een krukje eraan. Het geeft me een gevoel van een Zweedse woning: rustgevend, niet te veel poespas en straight to the point. Het bureau nodigt uit om te doen. Niet te veel na te denken maar het juist uit te voeren zonder beren op de weg te zien.
 • Is dit alles?  – gaat over de reden waarom ik deze blog ben begonnen, zoals je in mijn eerste blogpost hebt kunnen lezen.
 • Sluit je ogen en luister –  is het antwoord op de vraag. Luisteren naar mijn intuïtie (innerlijke kompas) zoals Marije me dat leerde.
 • Rechts bovenin zie je een patroon van stippen en lijntjes. Het deed me denken aan de uitspraak van Steve Jobs. “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future“. Zo zou ik het graag willen zien: me niet druk maken om het feit dat ik nu niet weet waar ik uiteindelijk heen wil, maar dingen doen die me energie geven. In de toekomst zal het duidelijk worden.
 • De slingers kreeg ik eens van een vriendinnetje. In het kader van ‘het leven is een groot feest, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen’, heb ik deze toegevoegd aan mijn moodboard.
 • Bijzonder en zelfgemaakt – is hoe ik het leven zie. Maakbaar, eigen en uniek.

Dit is hoe mijn werkplek er thuis tegenwoordig uitziet. Ingelijst en wel kan het moodboard me dagelijks inspireren. Ik wens je vast veel plezier met het visualiseren van jouw doelen. Ik kijk uit naar het resultaat!

 Q: Hoe zou jij je doelen visualiseren?

8 Reacties

 1. Martine
  april 6, 2015 / 14:56

  Leuk! En goed idee! Fijn om weer even creatief te knutselen en het dan ook zichtbaar te houden zoals jij doet. Anders leg je het aan de kant en kijk je er nooit weer naar.

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2015 / 10:19

   Wat een geluk dat ik nog een lijst onder ons bed vond. Anders was het waarschijnlijk ook zo afgelopen ;)

 2. Louise
  april 7, 2015 / 09:35

  Superleuk en inspirerend!
  Liefs van je grootste fan :)

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2015 / 10:17

   Dankjewel lieve grooste fan :)

 3. april 12, 2015 / 11:04

  Echt een pracht idee, dat ga ik ook maar eens doen! Ik heb zoveel dromen en doelen waar ik naartoe wil werken… ze visualiseren maakt het allemaal overzichtelijker :) Bedankt voor het delen! <3

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2015 / 11:45

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent! :) Jij bedankt voor je comment, en laat het me weten als het gelukt is. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 4. Jannieneke
  mei 1, 2015 / 19:44

  Heel goed idee! Ik vind je moodboard heel leuk geworden, vooral de uitleg erbij, top!

  • Melle
   Auteur
   mei 1, 2015 / 22:02

   Dat is leuk om te lezen zeg! Mocht je ook een moodboard maken laat t me weten. Ben benieuwd! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.