Vrijdag Kiekdag | Het glamoureuse leven van een blogger

vrijdagkiekdag15

O hallo :) Daar is ‘ie weer! De enige echte Vrijdag Kiekdag. Alwéér zo’n leuke week gehad! Deze week heb ik heel veel met mensen afgesproken én heb ik maar liefst twee bloggers ontmoet. Je gaat het allemaal zien. YAY!

Vrijdag werkte ik thuis en terwijl ik druk bezig was, appte mijn vader deze foto van hun kat. Ik moest zó hard lachen! Haha :) Is het al lente?

Vrijdagavond ging ik naar Judith. Ze woont op een geweldige locatie in Amsterdam. Want ja, dit is het uitzicht. Zo gaaf!

“Kom je naar mij? Dan maak ik ontbijt voor je zoals in Kopenhagen bij Grød.” Joe! Ze weet precies hoe ze me moet paaien. Ontbijt als avondeten. Ik doe het hoor! Zo lekker.

En over ontbijt gesproken! Zaterdag kwam Saskia bij mij ontbijten. Superleuk! Ik had bedacht om samen een mug cake te maken. Alles in een kommetje, mengen, in de magnetron. En ja, als je het dan écht á la Melle wilt doen, dan moet er ook een foto van gemaakt worden. Saskia was helemaal enthousiast. Zo lief! Kijk dan <3

Ze nam ook hele mooie bloemen mee. Zo’n enorm boeket waarmee ik allerlei kleine vaasjes door het hele huis had gevuld. Lente!

Daarna ging ik met Vera afspreken. Ik was vroeg dus ik ging nog even over de Albert Cuyp markt. Nostalgie! Want zo vaak kom ik daar niet meer. Terwijl ik er, voor ik hier woonde, vroeger áltijd heen wilde als ik een dagje Amsterdam deed. Grappig hoe dat soort dingen veranderen.

We spraken af bij YAY Health Café. Een heel leuk plekje waar je heerlijk kunt eten – zo blijkt. Allemaal biologisch, vegan en glutenvrij dus zelfs voordat ik ook maar iéts had besteld voelde ik me al mega verantwoord en gezond.

Het was echt ontzettend leuk. Lekker bijgekletst en genoten van deze nieuwe hotspot. Daarna nog even wat rondgelopen, winkeltjes gekeken en toen weer naar huis.

Toen ik thuis kwam had ik enorm opruimdrang haha, heb je dat ook weleens? Dat je opeens vindt dat een bepaalde kast écht geen seconde meer in deze staat mag blijven. Het moet NU opgeruimd worden. Nou dat dus ;) Ik leefde me uit en toen het een uur of acht ‘s avonds was en we een beetje trek kregen bestelde Stephan eten. Boekoeloekoe burger – uhu, dat bestaat dus – en frietjes. Met thee. Haha, ik zag het serieus pas toen ik de foto’s uitzocht. Ik vind het ergens wel een lekkere combinatie maar door de foto kan ik me voorstellen dat het er toch niet zo lekker uit ziet.

Zondagochtend. Sportpakje. Check! Bijpassend hoesje op je telefoon. Check! Oo ik vind deze zo leuk! Ik heb hem gekocht bij sooohappy.nl.

Het weer was prachtig en het lukte me zélfs om even op het balkon te zitten. Ik! Degene die altijd wat wil doen en nooit eens rustig met mezelf ergens kan zitten. Ha! Nou nu dus wel. En deze foto zegt eigenlijk alles. Zo blij was ik ook dat het mooi weer was.

En toen gebeurde er iets. De grootste angst van een blogger. De website lag plat! OOOO NEE! Jullie hebben dat natuurlijk allemaal gemerkt en waren al helemaal in paniek. Gelukkig was het tijdelijk maar jongens, niet cool. Niet meer doen.

YAY! De wasmand was leeg. Euforisch! Serieus. Want hoe vaak komt dit voor? Mijn streven is toch zeker 5 minuten per week. Over het glamoureuse leven van een blogger gesproken ;)

Zondagavond. Prepavond! Couscous met komkommer, rode uit, rozijntjes en munt.

Maandag ♥ Een productieve werkdag met de liefste collega’s, een reisje boeken naar mijn lievelingsstad, lunch voorbereid in een bakje, heel veel hartjes voor de audioblog van De Groene Meisjes…

…tijd hebben én nemen om lekker te fietsen, sjaal af doen omdat het warm is, stoppen om een foto te maken, een regen van bloesem, het kón niet op!

Ik fietste naar Instock, een geweldig leuk restaurant in Amsterdam Oost dat gerechten voorschotelt van eten wat over is van de Albert Heijn. Dus tégen de voedselverspilling! Het is echt een heel leuk restaurant en wat nog leuker was, is dat ik daar samen met Stella was. Het was zo leuk, super gezellig en we hebben echt heerlijk gegeten en gekletst.

Kijk hoe leuk! Stella is zo lief en heeft wat mij betreft echt het blijste hoofd wat ik ooit heb gezien. Kijk dan!

Fast forward naar dinsdag: legday. Ooo hier lachte ik nog. Woensdag kon ik amper lopen en gister was het helemaal een kwelling. Ach, heeft dat iets zwaarder trainen tóch effect. YES!

Woensdagochtend begon ik met overnight oats. Mmm zo fijn! Een hele rijpe banaan is dus echt de beste reden om half elf ‘s avonds, wanneer je al half in coma op de bank ligt, op te springen en dit te maken. Zo waard.

Haha hier moest ik zó om lachen! En heus niet omdat het herkenbaar is. Ik ga dit in mijn lightbox doen.

Zo staat Naomi op je blog met een méga inspirerend interview, zo zit je met haar onder het genot van een heerlijke lunch heerlijk te kletsen over van alles wat ons bezighoudt. Zei iemand mug cakes? ;)

Het was echt ontzettend leuk en super spontaan – we hebben dit maandagmiddag bedacht. Yay wat leuk!

Woensdagavond maakte we deze bloemkoolsoep. Mmmm zo lekker!

We hadden afgelopen weekend de knoop doorgehakt en de hele HEMA (online) leeg gekocht. Nieuw servies! Het was gewoon tijd. “Ben je volwassen als je matching servies hebt?” vroeg Stephan toen we alles hadden uitgepakt en opgeruimd. Ik twijfel. Hij vond van wel. Wat vind je trouwens van het servies?

Heel veel dozen. Dus wat doe je dan? Precies! Een kattenfort maken :)

Jongens het duurt even driehonderd jaar maar ik – of beter gezegd – wij, hebben Snapchat ontdekt hoor! Onder begeleiding van onze lieftallige stagiaire werden we begeleid. En mijn hemel, we hebben hier zo veel plezier mee! Kijk dan. Iets met de regenboog ;) We hebben tot gisteren alleen maar snaps naar elkaar gestuurd maar ik denk dat ik vanaf vandaag ook maar publiekelijk ga snappen (haha, te gek!) dus mocht je me willen volgen of snaps willen sturen dan kan dat (JA LEUK!) op de naam tgimelle.

Gisteravond ging ik met Hedwig naar Brainy Days, een super super leuk winkeltje vlakbij de Kinkerstraat in Amsterdam met ongelofelijk leuke spullen (en ja, ze hebben ook een webshop. HOERA!) Het was zo leuk om eindelijk eens hier heen te gaan. Dat Marle Thomson ging optreden was gewoon het perfecte excuus. En weet je? Vera, de eigenaresse van de winkel, is dus fan van mijn blog. En ik van haar. HA! Zo leuk :)

Hoewel ik de hele winkel het allerliefste leeg had gekocht, was dit de bescheiden buit :)

En dat was het voor deze week. Nu alweer! Ben je er volgende week weer bij? Dan ga ik namelijk ook weer heel veel leuke dingen doen :) Voor nu alvast een ontzettend fijn weekend gewenst en heel veel liefs! X

30 Reacties

 1. belessanl
  april 15, 2016 / 08:32

  Wat een heerlijke week! En al dat eten hmmm! Ik wil ook ontbijten met een mugcake, dat ziet er zoooo lekker uit!

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 09:22

   Mmm ik kreeg ook helemaal weer trek toen ik alle foto’s ging uitzoeken :) Het recept van de mug cake vind je hier, en laat vooral weten wat je ervan vond. Weet je zeker dat je eraan wilt beginnen, het is heeeeeeel verslavend haha ;) Liefs!

   • belessanl
    april 16, 2016 / 23:20

    Ik ga van de week snel even agavesiroop scoren & dan ga ik het maken. Het ziet er zo lekker uit en ben bang dat ik het iedere dag straks wil eten haha

    • Melle
     Auteur
     april 17, 2016 / 08:38

     Haha, ik denk t ook! :) Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 2. april 15, 2016 / 10:01

  Brainy Days is zeker een hele leuke winkel! Ik heb voor mijn oude werk nog met haar samengewerkt, hoe toevallig :) Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 10:07

   Wat toevallig en superleuk! :) Fijn weekend! X

 3. april 15, 2016 / 10:18

  Hihi, die foto van de kat. Zo lief <3. En waauw, wat een uitzicht zeg over Amsterdam. Zo prachtig om dat te zien! Heerlijk, die bloemen en het lekkere weer. Lente, yay <3. En leuk dat je Stella hebt ontmoet, gezellig! Fijn weekend :)!

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 10:38

   Yaaaayy wat een leuke comment :) Dankjewel! Ik ga even een dansje doen. Fijn weekend! X

 4. april 15, 2016 / 10:53

  Wauw die bloesem! Zo mooi! En een boekoeloekoeburger heb ik ook wel eens gemaakt. Grappige combi met thee haha

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 10:58

   Altijd als ik die bloesem zie, denk ik aan die mooie bomen uit New York. Dat je met je hoofd boven de metro uit komt en dat je zo’n boom ziet <3 En hoera voor rare combi's haha ;) Heb jij ook een rare gewoonte of een bijzondere eet combinatie?

 5. april 15, 2016 / 11:54

  Ja, je bent volwassen als je matching servies hebt! Wij hebben het nog stééds niet, steeds staan we op het punt het te komen maar twijfelen dan of we het wel moeten doen. ;)

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 12:02

   Nou, lekker dan ;) Ik snap wel dat je twijfelt om het ook te doen, straks ben je écht volwassen! Haha ;)

    • Melle
     Auteur
     april 15, 2016 / 12:55

     Op mijn glamoureuse leven? Snap ik wel :p haha nee joh ;) en het series was ten eerste niet duur – halleluja – en gewoon van hema. Ik ben daarnaast wel een beetje jaloers op jou. Want je zegt dat ik nu officieel volwassen ben haha, ik weet niet of ik dat wel wil ;)

 6. april 15, 2016 / 12:18

  Zoveel leuke foto’s weer! Ik wil ook heel graag nog een keertje naar YAY, volgens mij is dat echt wat voor mij, haha! Bij InStock ben ik ook eens geweest, maar ondanks dat ik het concept echt super tof vind, was ik er niet zo kapot van. In mijn ogen kun je meer doen met restjes dan we toen kregen, maar dat wisselt natuurlijk wel iedere keer dus wellicht is het een andere keer beter. (:

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 12:20

   Jaaa ik weet wel zéker dat het wat voor je is :) Het vriendinnetje waarmee ik was is heeft ook gluten intolerantie en kon daar echt goed eten dus yay – de woordgrap ;) – weer een leuk tentje erbij! jammer dat het toen bij InStock het niet helemaal was. Ik ben er nu twee keer geweest en vond het erg geslaagd maar idd, het is maar net wat de pot schaft.

 7. april 15, 2016 / 12:26

  Yes! Kiekdag! Was super leuk je te ontmoeten. Ik mis de hond uit het café nog tot op heden. Haha!

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 12:55

   Jaaaa, geheel wederzijds! <3 En ik snap het wel, hij was ook echt onwijs lief! X

 8. april 15, 2016 / 12:34

  Ik vind je servies heel mooi. Ik heb daar ook een aantal dingen van. Omdat ik voor mijn blog veel verschillende bordjes en ondergrondjes nodig heb koop ik juist van niks 2 dezelfde haha. Nou ja behalve een stapel witte borden die ik nog uit m’n studententijd had :). Leuke foto’s weer!

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 12:54

   Het liefste zou ik dat ook doen! Ik vind dat zo gezellig :) Daarom hebben we nu ook drie kleuren maar dan wel matching. Gek en toch passend. Ofzo. Haha! Ik heb een tijdje in een huis gewoond waar van alles echt maar een stuk was. Dat vond ik zo gezellig! :)

 9. april 15, 2016 / 15:11

  Wat een onwijs leuke foto’s zeg! en goed bezig met sporten liefs en een goed weekend!

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2016 / 15:21

   Dankjewel! Jij ook! X

 10. Irene
  april 16, 2016 / 11:58

  Superleuk servies! Zou ook in mijn kastjes passen! Ik hou ook wel van een mix van verschillende soorten servies. Als ik in de kringwinkel een mooi bord of kopje tegenkom, dan neem ik het mee :) maar zo bij elkaar passend maar toch verschillend vind ik ook heel leuk!
  Het ziet er uit alsof je een fijne week hebt gehad. Leuk om te zien!

  • Melle
   Auteur
   april 16, 2016 / 13:07

   Jaaaa van die enkele stuks die je dan ziet en dan compleet verliefd op word. Laten we zeggen dat ik genoeg opgeruimd heb om dat soort dingen nog wel te doen. Want zie je de kast? Die heeft ook een stuk waar geen glas zit ;) Ooo wat leuk! Laat het mijn vriend niet horen ;) Liefs!

 11. april 18, 2016 / 09:56

  Ooooh ik had nog helemaal niet gereageerd! Het was echt heel gezellig he? Vond ik ook. Echt heel leuk om je in the realz te zien en lekker te kletsen. En lekker te eten (dat is ook HEEL belangrijk, hihi). En wat een leuke foto’s allemaal weer. Maar goed dan val ik elke vrijdag weer zo in herhaling. Wat hebben jullie een ge-wel-dig kattenfort gebouwd. Smelt. Dat winkeltje trouwens, Brainy Days.. Daar MOET ik echt een keer naar toe! ZO LEUK. Liefs en fijne week! <3

  • Melle
   Auteur
   april 18, 2016 / 10:34

   Jaaa zo leuk! En dat kattenfort was echt het einde :) De winkel, die heeft dus ook een webshop. Of had ik dat niet moeten zeggen ;) Liefs en fijne dag! x

  • Melle
   Auteur
   april 19, 2016 / 21:39

   Hé, wat leuk, een reactie van jou! Ik heb je gemist :) Dankjewel!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.