Vrijdag Kiekdag | Alleen maar leuke mensen, in je pyjama naar de supermarkt en een échte bizon baby!

kiekdag-collageYEEESS het is weer vrijdag – roept zij, die altijd zo van maandag houdt. Jup! Ik denk dat ik sinds kort gewoon twee favoriete dagen in de week heb. Gewoon, omdat het kan! Het was een week vol afspraken met alleen maar leuke mensen en ooo ik heb gewoon een pasgeboren bizon baby gespot. Hoe tof!


Vrijdag begon mijn dag echt extreem goed. Ik ging namelijk én uit ontbijten – hallooo goddelijke pannenkoeken bij Mook – én ik ging dat doen met iemand die ik ontzettend leuk vind. Namelijk Merel van De Groene Meisjes. Ik vind haar online al zo leuk – ga de audioblogs luisteren en je bent sowieso verkocht – maar in het echt is ze gewoon nog veel leuker! Ik voelde me zo ontzettend geïnspireerd toen ik naar mijn werk fietste daarna! Echt, wauw.


Onderweg bedacht ik me dat ik eindelijk eens een foto wilde maken. Dit is zo mooi en groen tegenwoordig!


Hoi, ik ben Melle en ik wil graag mijn abonnement voor stuntelkampioen opzeggen. Iets met een strijkijzer. Joe!


Vrijdagavond was ik even klaar met de guide, met mezelf en met de drukke werkweek. Ik besloot dat het oké was en haalde mijn favoriete Griekse gyros bij, nou ja, je weet inmiddels waar ;) Eerder vond ik het altijd zo stom, kon ik niet goed toegeven aan dit soort gevoelens maar nu bleek het echt goed te werken. Toen ik zaterdag namelijk opstond had ik heeeeeel veel zin in de dag. Ik ben direct de sportschool in gedoken om te knallen. Het ging echt supergoed! Wauw. Dat het zo’n contrast kan zijn, dat is echt fijn!


Als lunch maakte ik de spinaziesoep met salade (stiekem het diner van die avond maar hé, dat kan dus gewoon). De lunch maakte ik ook direct om mee te nemen – zie je, ik had het helemaal weer te pakken.


Dat de keuken volledig ontploft was na het maken van zo veel eten vergeten we voor het gemak maar even.


Op verjaardag bij vriendlief zijn zus Joyce in Alkmaar. Hoera hoera! Met Marlyn (de andere zus, die vorige week haar verjaardag vierde) fietsten we terug naar het station. Ik vond het wel een mooi gezicht zo :)


Zo veel ideeën, zo weinig tijd en ruimte in mijn hoofd om het daadwerkelijk allemaal te doen. Zondag zette ik de wekker een beetje op tijd zodat ik nog even een paar dingen voor de blogjes van afgelopen week kon doen. Ergens zo fijn en magisch om dat dan even te doen. O en jaaa, ik heb dus mijn notitieboekje ‘gemarbled’ om het zo maar even te zeggen (handen om hoog als je het filmpje van Mascha stiekem ook hebt gezien). Helemaal hipster verantwoord. HA!


Zondag is de perfecte dag voor een chillpakje. JAA!


Ter ere van mijn vaders verjaardag gingen we met het gezin naar Diergaarde Blijdorp. Ik had voor de gelegenheid een verjaardagsmutsje voor hem meegenomen. Lief als hij is, heeft hij er de halve – oké, bijna hele – dag mee door het park gelopen.


Het was zo bijzonder want we stapte het park in en nog geen twee meter verder konden we kennismaken met de pás geboren baby bizon. Echt net een paar uurtjes oud. Wat lief!


In deze dierentuin weten ze wel wat leuk is :) Hoi!

Na het bezoek aan de dierentuin hebben we de dag met zijn allen afgesloten bij het Van der Valk restaurant waar we heerlijk hebben gegeten. Helemaal moe en inclusief van die bijna lichtgevende wangen zaten we weer in de trein naar huis.


Maandag waagde ik me na het werk aan een interval training uit de guide. Ik probeer die in ieder geval een keer per week te doen. Heel ambitieus als ik ben wilde ik eigenlijk het twee keer doen naast ook nog drie keer per week sporten (lees: me uitleven in het krachthonk met een eigen schema). Dat was een beetje te veel dus als het een keer lukt ben ik al heel blij.

Enniewee, ik ging dat dus doen. Dus ik vroeg aan vriendlief of hij ook mee wilde doen. Alleen als we core gingen doen. Prima! De gordijnen gingen dicht – stel je voor dat de buren ons zien – ik pakte de fitness matjes erbij, legde de guide klaar en zette de app SIT aan. Die is trouwens echt fantastisch fijn voor dit soort trainingen! Het was zo leuk! Samen stuk gaan, samen afzien en elkaar uitlachen om onze uitvoering van de oefening. Toen lachtte ik nog, ik heb de rest van de week spierpijn gehad. In mijn benen. Precies, ik doe buikspieroefeningen en heb spierpijn in mijn benen. Ik kan dat.


Een shake was een van de tussendoortjes van dinsdag. Ik had nog zo’n proefverpakking maar een shakebeker had ik niet meer. Shakes had ik sowieso na het Cambridge dieet – 3 shakes op een dag en dat was het – afgezworen. Helemaal klaar mee. Maar goed. Ik wilde het gewoon proberen. Niet zo stom doen en gewoon ervoor gaan. Ik heb het echt geprobeerd maar serieus, dit was dus echt VEEL te zoet. IIEEHH! Nee, bedankt.


Over leuke mensen gesproken! Dinsdag sprak ik dus af met Shirley. Het was zó leuk! We kletsen wat af en maakte outfit foto’s van elkaar die je gisteren al hebt kunnen bewonderen.


HOI :)


Toen ik nog studeerde had SOG-gen een hele andere betekenis. Studie Ontwijkend Gedrag. Jup. Nu was het Sport Ontwijkend Gedrag. Haha!


Oké oké oké oké.


Woensdag mocht ik pannenkoeken als ontbijt. Zo zien tegenwoordig mijn ochtenden eruit. Iets met een heerlijk ontbijt en een méga fijn begin van de dag. Mijn Instagram feed van Breakfast Is A Party is nog nooit zo gevarieerd geweest :)


Hallo nieuw pakje! Een jumpsuit die ik bestelde bij The Sting. Hij is van het merk Distrikt Nørrebro, een kledingmerk én een súperleuke wijk in Kopenhagen. WIIEEHOO! O en hoera voor mouwtjes trouwens.


Na het werk fietste ik door naar SLA. Daar had ik afgesproken met Charelle die ik al eens eerder had ontmoet. Ze kwam namelijk mee ontbijten met hét ontbijtfeestje! Ze vroeg of ik het leuk vond om samen eens te brainstormen over haar blog. En jaa, natuurlijk wilde ik dat! Dus zodoende. Fijn gekletst, allemaal leuke ideeën bedacht en heerlijk gegeten.


Kijk hoe leuk, ik kan hier echt wel wonen. Het interieur is zo leuk!


Voordat we naar huis gingen nog éven een selfie voor de kiekdag. Dat snap je.


En dan kom je er om half tien ‘s avonds achter dat je geen kattenvoer meer in huis hebt. Net als je je ultieme chillpakje al aan hebt. Wat doe je dan? Precies. Gewoon naar de winkel gaan. Wat een uitkomst zeg, dat de supermarkt gewoon tot tien uur open is. En ik maar denken dat ik de enige zou zijn. Nee hoor, er zijn gewoon veel meer mensen die op dat tijdstip nog even wat boodschappen halen. In Amsterdam kan dat blijkbaar gewoon. Handig! En de katten waren dan ook heel blij met me :)

Dit was mijn hoogtepunt van donderdag. Bijna een week heb ik er op moeten wachten maar oooo het was het zoooo waard. KIJK HOE SUPER LEUK! Helemaal zelf ontworpen :)

Blogposts van deze week

Dit weekend ga ik lekker veel tijd nemen om ideeën uit te werken en fijne blogpost te schrijven voor volgende week. Heel veel zin in! Je weekend is trouwens nooit écht compleet zonder een bezoekje aan IKEA. Toch? Nou daar ga ik me dus ook maar aan wagen, haha! We willen graag ons balkon gezellig inrichten dus hopelijk gaat het dit weekend lukken. Ik wens je ontzettend veel plezier met alles wat jij gaat doen dit weekend. Zie ik je maandag weer (en ondertussen op Instagram)?

Liefs!

Melle

PS: Over de Fitgirlcode guide, daar ga ik binnenkort een uitgebreidere review over schrijven. Op instagram plaats ik wel regelmatig foto’s, ook van het eten en hoe het gaat met sporten dus mocht je toch nieuwsgierig zijn, neem daar dan vooral even een kijkje.

24 Reacties

 1. mei 27, 2016 / 08:14

  Jaaa ik zit in de Kiekdag! :D En ja, man, het interieur bij SLA is echt veel te hip inderdaad, wil ik ook!

  • Melle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 09:48

   Jaaaaa hoera hoera! Zo leuk :)

 2. mei 27, 2016 / 08:52

  Leuke foto’s weer! Die lunch maaltijd is echt een prachtig plaatje!

  • Melle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 09:52

   Dankjewel, zo lief! :) En die foto, haha ik ben speciaal op een stoel gaan staan. Bloggers be like ;)

 3. mei 27, 2016 / 10:41

  Wat een heerlijke positieve kiekdag weer! En ik volg je nog helemaal niet op snapchat! Ik doe niet meer heel actief snapchatten, maar af en toe is het heerlijk om iedereens verhalen te bekijken :) Ik ben (natuurlijk) veerlez!

  • Melle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 10:54

   Dat is ook precies de status waarin mijn Snapchat account zich verkeerd. Ik ga je direct even volgen! :)

 4. mei 27, 2016 / 11:37

  Wat ziet jouw papa er lief en blij uit! En dat ongelukje met je strijkijzer: au! Ik heb het wel eens met de oven gehad, echt niet leuk :(. Hopelijk is het snel weer over!

  • Melle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 14:23

   Jaaaaa he zo’n blij ei! Er staat ook een interview met hem op de site. Ook zo’n leuke foto! En tjsa, ik ben nu eenmaal best wel onhandig haha. OEPS!

 5. Irene
  mei 27, 2016 / 12:08

  Oh Melle toch! Ik heb me ook ooit eens verbrand, maar dan ook aan de oven en niet aan het strijkijzer en jeetje dat deed echt ongelooflijk veel pijn! Super dom van me. Sindsdien ben ik altijd een beetje huiverig als ik iets uit de oven moet halen :p Ik denk dat ik nu meteen pannenkoeken ga maken als middageten!

  • Melle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 14:27

   Ovens zijn inderdaad ook echt ondingen (stiekem). Mijn tip is wel om er tandpasta op te smeren. Dat klinkt dus heel gek maar dat helpt echt goed! Maar ja, iets met dat ik weg moest dus toen moest ik het er weer afhalen. En jaaa, pannenkoeken als lunch (en avondeten en ontbijt) WIIEEHOO!

   • Irene
    mei 28, 2016 / 20:10

    Check! Bedankt voor de tandpastatip! Ga îk hopelijk nooit moeten toepassen ;)

    • Melle
     Auteur
     mei 29, 2016 / 09:18

     Haha nou inderdaad!

 6. mei 27, 2016 / 15:25

  Ik wil me ook graag afmelden voor mijn stuntelkampioen. Ik heb mijn hals verbrand aan een stukje ui. Au! Wat een leuke week heb je gehad :) En die pannenkoeken van Mook zien er zo lekker uit. Daar wil ik ook heen!

  • Melle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 15:28

   O god ja nou hier ook een met een brandwond op haar hand van ui idd. haha! En zeker doen, het is zó leuk en dus heel vegan verantwoord ook nog :)

 7. mei 27, 2016 / 16:26

  Superleuk overzichtje! Ziet er allemaal erg leuk, gezellig en lekker uit. ;-) En die jumpsuit is te gek!

  • Melle
   Auteur
   mei 27, 2016 / 17:44

   Oo leuk zeg. Dankjewel! :)

 8. mei 27, 2016 / 21:18

  Hoera voor pannenkoeken voor ontbijt! Jouw Vrijdag Kiekdag maakt me altijd blij :)

  • Melle
   Auteur
   mei 28, 2016 / 09:25

   Yes! En vooral dat laatste! Wiiieehhh :)

 9. mei 28, 2016 / 11:03

  Zo leeeuk dat je met Merel ging ontbijten! En hé daar is ‘ie weer hoor, de mooie shiny koptelefoon!;) En ik heb toevallig ook afgelopen week bij SLA gegeten en precies dezelfde salade als jij genomen, de vegan rainbow bowl, toch??! Lekkeeeer. Jum. Heel fijn weekend gewenst! Liefs

  • Melle
   Auteur
   mei 28, 2016 / 12:42

   Wauw, dat je van het plaatje kunt zien welke salade het was. Precies die! Ooo heerlijk :) Fijn weekend! X

 10. mei 30, 2016 / 22:00

  Altijd leuk om te zien de Kiekdag! Zo herkenbaar ook, in je chillpak naar de supermarkt! Hier in Londen zijn een aantal 24 uur per dag open! Ik heb dus ook weleens midden in de nacht (na uitgaan, nog zin in chips oeps!) in de winkel gestaan haha!

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2016 / 22:05

   Haha dat is helemaal het einde. Hoera voor midden in de nacht chips, echt fantastisch :)

  • Melle
   Auteur
   juni 2, 2016 / 21:43

   Dankjewel! En lief :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.