Vrijdag Kiekdag | Het leven is niet altijd gevuld met confetti

Het was een week vol emoties. Van blij en verdrietig tot boos, onzeker en alles er tussenin. Deze week is dan ook als een soort roes aan mij voorbij gegaan. Ik heb veel afgezegd en alleen het hoognodige heb ik gedaan. Dat was dan ook de reden waarom er afgelopen woensdag geen nieuwe blogpost online stond. Het lukte gewoon even niet. Toch wil ik deze kiekdag niet zomaar voorbij laten gaan. Juist in periodes als het leven moeilijk is en de positiviteit ver te zoeken, zijn lichtpuntjes zien o zo belangrijk. Ik vind het fijn dat ik mezelf alsnog achter de computer heb weten te slepen en ik merk dat het nu al heel erg helpt om te kijken naar de fijne momenten van de week. Want die waren er ook zeker en ik wil ze graag met je delen.

De leukste foto van de week was wel deze. Stephan ging zaterdag voor NOS op 3 de People’s Climate March bijwonen, een mars om aandacht te vragen voor het klimaat, in Amsterdam. Hij had vrijdagavond daarom al een microfoon en camera bij zich. Een echte NOS-microfoon dus! Toen hij zijn tas uitpakte, moest Fleur daar even mee geïnterviewd worden natuurlijk. Schattig!

Hoogtepunt van deze week? Toch wel dat Marjolein mij een appje stuurde vanuit de supermarkt dat ze aan mij moest denken. HOE LIEF!

 Oeh en ook zeker dit moment! Er was een concertje van OG3NE voor lezers van Telegraaf afgelopen vrijdag en na de lunch konden we spontaan nog wat liedjes meepikken.

Wandelen in Amsterdam dat is toch wel een van mijn lievelingsdingen om te doen. Maar goed, volgens mij heb ik dat al minstens honderd keer gezegd. Het begint wel op te vallen dat ik eigenlijk heel saai ben he ;).

Afgelopen zondag besloot ik Stephan mee te nemen om samen ergens te gaan brunchen. Hij mocht kiezen waar we naartoe zouden gaan. En dat werd de Kanarie Club. En ja, dat is dus net zo leuk als het klinkt, inclusief mega lekker eten. Het was zo fijn om samen even de deur uit te gaan, te genieten van elkaar en van een lekkere brunch.

Iets wat we zondag ook hebben gedaan is boodschappen doen. Sorry jongens, spannender dan dit wordt het niet. Maar kijk even naar de foto en wat ik in mijn handen heb. Dat is dus gewoon een courgette. HOE DAN!

Maandag had ik een afspraak bij Pllek met Daphne van Your Lifestyle Press, een ultra bijzonder PR-bureau speciaal voor middelgrote en kleine bedrijven. Heel erg tof! Ik kreeg een hele grote goodiebag mee met allemaal bijzondere merken die zij vertegenwoordigen en ik voelde me – mede door de slingers die er hingen – net jarig. Het was een ontzettend fijn begin van de dag.

Ik zie het overal in de stad en ook op Instagram voorbij komen. Deze blauwe regen vond ik ook zo mooi! Dan kan ik niet anders dan even stilstaan en een foto maken. Echt lente!

Iets gemist?

In de volgende kiekdag

Ik ga me de komende weken proberen te focussen op positiviteit. Op de lichtpuntjes in de week, hoe klein ze ook zijn. Als ik me net als nu zo rot voel, heb ik de neiging om in een hoekje te gaan zitten en het over me heen te laten komen, maar ik wil júist de komende weken dingen ondernemen, dingen doen waar ik blij van word – zoals de workshop van komend weekend, zoooooooo leuk! – zodat het me lukt om een beetje uit deze vervelende modus te komen. Op het moment dat het goed voelt en ik er meer over de situatie weet, ga ik zeker met je delen wat er is. Voor nu wil ik graag afsluiten met de mooie gedachte en quote die ik voor de komende weken boven mijn bed ga hangen <3.

Hope is the only thing stronger than fear

Ik wens je een heel fijn weekend toe. Vol lichtpuntjes en mooie momenten die je mag delen met je lievelingspersonen.

Veel liefs,

Melle

PS Volg je Thank God it is Monday al op Facebook? Met meer dan 700 mensen kunnen we de maandag nog veel leuker maken. YAY!

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier

46 Reacties

 1. Marjolijn
  mei 5, 2017 / 07:10

  Wat heb je toch een fijne instelling op het leven, Melle! Hopelijk ziet het leven er snel weer rooskleuriger uit :-) En zoals Perkamentus zegt: “Happiness can be found even in the darkest of times. As long as you always remember to turn on the light.”

  Veel plezier bij de workshop dit weekend!

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 10:01

   O lief, ik kwam die quote ook tegen en inderdaad, hij is echt heel mooi <3 Dankjewel! Dat helpt echt.

 2. mei 5, 2017 / 07:40

  Wat ontzettend mooi hoe je in het leven staat en zelfs na zo’n week kunt stilstaan bij de momenten die wel mooi of bijzonder waren. Ik hoop dat je je snel iets beter voelt, maar het is in ieder geval al stap 1, 2 én 3 dat je toch de lichtpuntjes in deze dagen weet te ontdekken :) Ik heb superveel zin in de workshop zondag. Tot dan! :)

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 10:02

   Jaaa, dat is echt een mega lichtpunt waar ik nu naartoe leef. JAA! Echt leuk dat je erbij bent :)

 3. mei 5, 2017 / 08:50

  Wauwww, Fleur wordt nog eens een bn’er! Fijn dat je altijd zulke positieve momenten deelt, dat maakt deze vrijdag gelijk goed.

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 10:04

   Haha echt he, hoera hoera! En die positieve momenten en dat met jou mogen delen houdt me op de been :)

 4. mei 5, 2017 / 09:07

  Wat fijn dat je alsnog wat lichtpuntjes hebt weten te vinden. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt. Bij mij helpt het altijd heel erg te proberen te beseffen dat er vast weer betere dagen aankomen. ?

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 10:06

   Dat is een mooi idee, ik wil me daar dan ook met heel veel liefde en vertrouwen aan vast houden en die stomme gedachte van dat het misschien niet zo is proberen links te laten liggen <3

 5. mei 5, 2017 / 09:37

  Knap Melle, dat je toch bent gaan zitten en de lichtpuntjes aandacht hebt gegeven. Ik hoop dat het jou ook geholpen heeft tijdens het schrijven. Iedere week als ik jouw kiekdag lees krijg ik stiekem wel een beetje heimwee naar Amsterdam. Zo mooi en zoveel leuke plekjes om te eten en te meeten! Gelukkig hebben we in Eindhoven ook blauwe regen, dat dan weer wel! ^^ Veel sterkte en ik hoop dat het je ook deze week weer lukt om aan de lichtpuntjes te denken, zo niet, dan mag ook de negativiteit de ruimte krijgen die het verdient. ;)

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 10:08

   Dat zeg je mooi, helemaal waar. Lief! Dankjewel <3

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 11:41

   <3<3 Dankjewel lieve Karlijn!

 6. mei 5, 2017 / 10:47

  Heel veel liefde en knuffels voor jou! <3 En heeeeeel veel plezier met je workshop, kan niet anders dan FANTASTISCH worden!

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 11:41

   Zo lief! Dankjewel en jaaa hoera hoera, dat komt vast helemaal goed. Spannend wel hoor! :) *stuitermodus AAN

 7. Liann Daalder
  mei 5, 2017 / 10:48

  Lieve Melle,

  Ik wil jou laten weten dat ik jouw eerlijk-en openheid naar ons, als lezers toe erg waardeer. Neem de tijd en iedereen heeft deze periodes en gevoelens dat is mens-zijn.
  Om nog even mijn comment met wat extra positiefs te eindigen; ik heb vorige week dinsdag een notitieboekje gekocht om een soort happinessplanner/dagboek bij te houden.
  De eerste kaart die ik heb gekocht is van jou en Nina! Als hij in het boekje past en geplakt is, stuur ik een foto via een PB op Facebook. :D

  Doe vandaag wat goed voelt en wees bewust van jouw grenzen.

  Liefs,
  Liann

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 11:46

   Oo zo veel blijheid en liefde, dankjewel! Dat helpt echt :)

 8. Suzan
  mei 5, 2017 / 11:20

  Hoi Melle,
  Vervelend dat deze week niet helemaal lekker verliep. Hopelijk gaat het de aankomende weken weer wat beter! En sowieso maar veel wandelingen maken, dat ruimt je hoofd lekker op. Ik zie ook overal in Amsterdam prachtige bloemen (tip: dat paadje in Westerpark, dat door het grasveld heen loopt richting Ijskuijpje).

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 11:48

   Oeh dat paadje, dat ga ik dit weekend even opzoeken. JAA! Sowieso is het Westerpark nu heel mooi, echt mijn lievelings <3

 9. Stephan
  mei 5, 2017 / 11:43

  Melle heeft echt de liefste lezers ooit. Wat een leuke reacties allemaal. :)

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 11:49

   Brok in mijn keel, zo veel liefde, blijheid, confetti, ALLES <3

 10. mei 5, 2017 / 12:40

  Queen Melle, mother of Cats and Plants, Professional Sprinkler of Confetti, Spreader of Positivity and Ruler over the land of tiny Zucchinis; met jou komt het helemaal goed hoor! Dikke knuffels!

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 13:33

   Heel lief, dankjewel <3 <3 Vooral voor de kleine courgettes ;) haha!

 11. mei 5, 2017 / 12:52

  Ah, mooi dat je toch nog een Kiekdag wilde maken. En het geeft toch ook helemaal niets als het eens even niet meezit <3. Ik vind het goed dat je daar dan óók gewoon aandacht aan besteedt hier. Hopelijk lukt het om je fijn te kunnen focussen op de leuke kleine momentjes komende week. En hier komt mijn tip weer naar boven: wees niet te streng voor jezelf :). Soms eens even rustig aan doen is ook heus niet erg. Ps: hihi, wandelen is helemaal niet saai eigenlijk! Ik voel me ook altijd zo als ik weer eens een zoveelste rondje door de stad loop, maar het is gewoon zó genieten! Dikke knuffel!

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 13:34

   Helemaal gelijk, het is inderdaad zo makkelijk om je schuldig te voelen om voor jezelf te kiezen. Mooie tip! Dankjewel. En wandelen for the win, hoera hoera!

 12. Kaylin
  mei 5, 2017 / 15:22

  Dag lieve Melle. Dank je om toch wat gebeurtenissen van de afgelopen week te delen met ons.Veel succes en plezier komend weekend met de workshop. Ik hoop dat de niet zo leuke situatie vlug verbetert. Lots of love!

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 15:42

   Hoi Kaylin, dankjewel voor je mega lieve reactie! Daar ga ik voor <3

 13. mei 5, 2017 / 18:30

  Ach lieve Melle, wat naar dat er een niet zo’n leuk momentje in je week was. :( Toch knap dat je tóch weet te bloggen. Mocht dat moeilijk zijn, schaam je dan niet, en kies dan voor jezelf. Een kopje “troostthee” voor jou en rust lekker uit dit weekend. Dikke knuffel voor jou!

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 20:23

   Lief, dankjewel! Helaas was t wel iets heftiger dan een niet zo’n leuk momentje. Maar dat neemt niet weg dat ik je advies heel lief en goed vindt en dat ik het zeker zal onthouden.

 14. mei 5, 2017 / 18:33

  Oh Melle wat een mooi persoon ben je toch! Ik zit me nu wel erg af te vragen of ik iets gemist heb en vooral of het goed met je gaat… Ik hoop in ieder geval dat het nu goed, of tenminste beter, met je gaat meid. Ik heb genoten van je terugblik in ieder geval en vooral natuurlijk van de inmiddels al wereldberoemde Fleur!! Liefs xx

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 20:26

   Ik denk niet dat je iets gemist hebt. Als in, ik heb deze week heel vervelend nieuws gekregen wat nogal impact heeft op ons leven. We gaan de komende tijd meer duidelijkheid erover krijgen en hopelijk is het dan alsnog allemaal goed nieuws. Ik hoop t zo! Dankjewel voor je lieve woorden. Dat helpt enorm :)

   • mei 5, 2017 / 21:03

    Heel veel sterkte meid. Ik hoop voor je mee! Ik denk dat er heel veel mensen met je meeleven. Dikke knuffel x

    • Melle
     Auteur
     mei 7, 2017 / 08:11

     Dankjewel Sabine, echt heel lief ❤️

 15. Esmee
  mei 5, 2017 / 18:56

  Te lief het katteninterview hahaha! Wandelen is absoluut niet saai! Heel leuk en ontspannend en in de goeie omgeving (zoals bijvoorbeeld Amsterdam!) supergaaf met alle mooie dingen die je ziet. Prachtige blauwe regen trouwens!

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 08:11

   Oo jaaa echt he, het valt me steeds vaker op :)

 16. mei 5, 2017 / 20:01

  Lieve Melle,

  Ik weet als geen ander wat het is om je door zulke weken te slepen bijna. Ik heb er zelf dit schooljaar ook een heleboel gehad helaas. Respect dat je toch kijkt naar de lichtpuntjes. Het is oke om een mindere week te hebben of meerdere. Dat is gewoon het leven. Je kan het positief proberen te bekijken, maar soms lukt dat gewoon niet. Dan zeg ik gewoon: Let it be ;)

  En mijn week was trouwens ook niet heel makkelijk. Maar ik heb wel geprobeerd naar de goede dingen te zoeken. Vooral woensdag had ik een heel moeilijke dag. Het was toen namelijk 8 maanden geleden dat oma overleed, en dat was gewoon moeilijk. Ik heb me erdoorheen gesleept maar uiteindelijk heb ik mezelf wel beloond. En na regen komt zonneschijn :)

  Keep the hope up Melle!

  • Melle
   Auteur
   mei 5, 2017 / 20:28

   Let it be. Dat is mooi! Je hebt gelijk. Het is ook niet altijd leuk en zulke stomme gevoelens moeten er af en toe ook zijn. Al is het alleen al om de blije momenten daarna extra blij te laten zijn ❤️?.

 17. Katrien
  mei 5, 2017 / 22:19

  Hoewel het helemaal niet fijn is om door een moeilijke tijd te gaan, vind ik het juist ontzettend knap van je dat je dat ook “gewoon” (zo eenvoudig is dat immers helemaal niet) deelt en toont. Het hoort ook bij wie je bent. Je zorgt steeds opnieuw voor zoveel inspiratie en plezier voor je lezers, en doordat je dit nu met ons deelt, kunnen wij je van op afstand hopelijk toch een beetje extra steun geven. Dat doe ik alvast: ik wens je veel moed en kracht toe en neem je tijd om alles te verwerken, te laten bezinken.

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 08:09

   Dankjewel Katrien, wat onwijs lief! Maar echt, ik krijg er helemaal een brok van in mijn keel ❤️.

 18. Kim
  mei 6, 2017 / 08:12

  Gatver, snel op naar een week waarin je je weer top voelt!

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 08:09

   Jaaa daar ga ik voor! Liefs!

 19. mei 6, 2017 / 09:01

  Oooh, heeel veel knuffels voor jou! Vervelend om te lezen dat het even iets minder gaat, maar je gaat hier vast gauw uitkomen ?. Ik stuur heel veel confetti jouw kant op! Xxxxxx

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 08:10

   Dat is lief zeg, dankjewel! Het helpt, nu al! :)

 20. mei 7, 2017 / 11:07

  Wat balen dat je niet zo’n leuke week hebt gehad. Wel goed van je dat je toch een artikel hebt geschreven. Hopelijk gaat het komende week een stuk beter!<3

  • Melle
   Auteur
   mei 7, 2017 / 15:49

   Jaa dat hoop ik ook! Dankjewel <3

 21. mei 14, 2017 / 17:05

  Hihi, ik dacht dat je hier ging vertellen wat er aan de hand was. Not. Maar dat hoeft ook helemaal niet natuurlijk. Zoals ik een keer in post zei; ‘t leven is een soep en wij zijn de balletjes. Anywaaaays, ❤ ❤ ❤ voor je.

  • Melle
   Auteur
   mei 15, 2017 / 18:02

   Sorry, OEPS! Het is ook allemaal wat he, het leven. Je metafoor vind ik geweldig mooi. Dankjewel :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.