Vrijdag Kiekdag | Weekend wens, een méga verbrand hoofd en avonturen bij de IJhallen

Hela hola, het is alweer vrijdag! Een verse kiekdag vol verhalen staat weer voor je klaar. Hou je vast, want het is nog al wat. Ben je er klaar voor? :)

Vrijdag

Vrijdag was onze collega Joan voor het laatst. We vonden het allemaal reuze jammer – maar echt, elke dag als ik nog langs haar bureau loop en haar niet zie dan vind ik ‘t jammer dat ze weg is  – en daarom gingen we het ‘vieren’ met taart. Proost! Op een geweldige nieuwe toekomst, een nieuwe baan en allerlei andere leuke dingen die vanaf nu gewoon je pad op komen. Hiep hoi! #taartmaaktallesbeter

Daarna liep ik richting huis en kón ik gewoon niet anders dan even een foto maken met deze paardebloem. En daarna was het tijd om een extra leuke weekend wens de wereld in te blazen. Dat snap je.

Zaterdag

Tot mijn verbazing kwam ik van zaterdag gewoon géén foto’s tegen. Hoe dan? Oké. Deze dus wel. We hebben zaterdag lekker de huisman en -vrouw uitgehangen. Lekker opgeruimd, schoongemaakt, nou ja, dat soort dingen. Toen we daarmee klaar waren zijn we naar de verjaardag van Stephan’s zus gegaan. Vanaf het station fietste we met de OV-fiets richting haar huis. Dat soort momenten zijn echt zo fijn! Ondanks het gebonden zijn aan treintijden geeft zo’n fiets toch een vrij gevoel. Het was erg gezellig en ik heb vooral veel met Liann gekletst, die groot – mag ik dat zeggen? :) – fan is van mijn blog. HOI!

Toen we thuis kwamen was er nog even tijd om te chillen en te douchen en daarna stond Femke op de stoep voor een gezellig logeerpartijtje. Hoera hoera!

Zondag

Na een kort nachtje waren we alweer vroeg uit de veren. We laadde de auto in en reden richting de IJhallen waar we samen een kraam hadden. Het was echt onwijs mooi weer en wauw wat hadden we mega veel leuke spullen om te verkopen.

Ideaal dit jongens! Met de auto achter de kraam en dan zo lekker uitladen. Kijk eens hoe gezellig onze kraam eruit zag. Ik had met Stephan nog een beetje opgeruimd en naar spullen gekeken waarvan we niet alleen zoiets hadden van: dat kan wel wel, maar juist ook met het idee dat we er iemand anders misschien wel veel blijer mee konden maken dan dat we op dit moment zelf zijn. Soms ligt het maar te verstoffen, dat is ook zo zonde!

Het was ontzettend leuk en mega lekker weer maar opeens – het was al een beetje voorspeld maar toch – kwam de regen met bakken uit de hemel. Het ging zo ongelofelijk hard regenen en waaien! Mijn ouders waren al gezellig langs gekomen en toen het ging regenen hebben we dan ook met zijn vieren een stuk zeil van een partytent over onze kraam gehesen. Omdat het zo hard waaide hield ik het zeil tegen. Anders zou het alles van de tafel af waaien. Man man man, wat een heftige toestand maar vooral ook heel nat! Ik was vanaf mijn knieën tot mijn tenen helemaal doorweekt.

Toen het stopte met regenen waren we er eigenlijk wel een beetje klaar mee en hebben we langzaamaan dingen ingepakt en gekeken wat er nog mee naar huis ging en wat we achter konden laten. Goed initiatief trouwens, dat je dus de ‘zachte’ dingen zoals kleding en schoenen achter kon laten voor het goede doel.

Die avond hebben mijn ouders nog gezellig bij ons gegeten en sloten we de dag om half 10 ‘s avonds in bed af, haha. ZO MOE waren we. Dus dat.

Maandag

Maandag besloot ik om niet naar #workmode te gaan maar gewoon even thuis te blijven. Even bijtanken. Schijnbaar had ik het nodig én had ik dus tijd om dat te doen. Fijn! Ik kwam erachter dat ik niet alleen door vermoeidheid maar juist door de zon, enorm rood uit zag. Holy moly dat was echt niet te moeilijk, zo rood! Fleur vond het trouwens helemaal niet erg dat ik thuis bleef. Lekker knuffelen op de bank en samen de vlog kijken van Jami Li is volgens mij ook haar favoriet.

De rest van de dag had ik een missie. Zonnebrand, een goede aftersun én een zonnehoed kopen. HA! Met een verbrand hoofd in je kloffie door de H&M lopen en een praatje maken met de mevrouw achter de kassa bij Etos over mijn rode koppie, waren toch werkelijk lifegoals. Die mevrouw gaf trouwens een goede tip. Als je verbrand bent en je hebt geen aftersun in huis maar wel een vriend – of nou ja, die hoeft niet thuis te zijn maar je snapt wat ik bedoel – dan kun je zijn after shave gebruiken. Werkt volgens haar net zo goed. Handig!

Daarover gesproken, mijn hoofd is nu als een malle aan het vervellen. Heel charmant en ook wel een beetje jammer. Ik had namelijk door de aftersun echt een mega leuk zomerhoofd gekregen!

Op de terug weg dit pareltje tegenkomen. Ik blijf lekker mijn lijstje afstrepen jongens, hoera!

Maandag was ook echt zo’n perfecte dag om wasjes te draaien en – mijn favoriet – het bed af te halen. OO jaaa een schoon bed om de week mee te beginnen is toch werkelijk het einde! Dat vond Knysna zo te zien ook. Wat een cutie.

Dinsdag

Onderweg naar mijn werk kwam ik deze auto tegen en ja hoor, ik kan dus gewoon niet anders dan net als Karlijn – zoek maar eens op Instagram op #straatenauto (of klik op de link) – dan deze foto maken. Ik vond het scherm van Nijntje helemaal ultiem. Maakt het helemaal af.

Dinsdag was de kick off van een landelijke actie van Free a Girl- een organisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders te veroordeeld te krijgen. En zo ook bij TMG lieten 5 mensen – waaronder de hoofdredactrice van VROUW zich 12 uur opsluiten. Het was wel interessant om zo mee te maken en goed ook dat er aandacht aan wordt geschonken.

Mijn hoogtepunt van woensdag was dit kaartje van Karlijn. Echt ongelofelijk mega super duper lief <3 Grappig trouwens, dat ik dus deze week een paar keer aan haar dacht terwijl ik de auto’s tegenkwam en zij dus klaarblijkelijk ook aan mij. Echt heel bijzonder!

Donderdag

Donderdag vond ik het leuk om voordat ik weg ging even een kaartje te trekken. Dit was ‘m! Stephan zijn interpretatie was dat ik open moet staan voor lieve mensen en momenten, dat ik lief moet zijn voor mezelf en dat ik me lekker mag laten leiden door blije gedachten. Ik vind het een deal.

En tot slot, deze leuke foto die Stephan – die vandaag thuis aan het werk was – naar me stuurde. Wat liefde is dus niet alleen foto’s van de katten naar elkaar sturen, maar ook samen vogels kijken <3.

Iets gemist?

 • Niet denken, gewoon doen! | Interview over de maandag van freelance razende reporter Claire
  Claire is echt het voorbeeld van iemand die, wanneer ze eenmaal een stip op de horizon heeft gezet, er voor de volle 100% voor gaat. En dat merk je! Het kán gewoon niet anders dan dat jij – net als ik – na het lezen van dit interview, een grote glimlach op je gezicht hebt staan én een grote dosis inspiratie hebt om de maandag te beginnen. Ben je er klaar voor? GO!
 • De blije maandag mail van deze week: wat heb jij niet meer nodig?
  Ons avontuur bij de IJhallen inspireerde me voor de nieuwsbrief van afgelopen week. Het deed me denken aan dingen of misschien wel mensen in je leven die je van je doel afhouden of die je eigenlijk niet gelukkig maken. Ofwel, die je eigenlijk niet nodig hebt.
 • #Girlboss | Hoe blijf je positief in moeilijke tijden
  Dat mijn blog dé plek is voor positiviteit is iets wat absoluut blijft. Maar! Het leven is niet altijd een grote zee van zonnestralen en confetti. Juist die negatieve en vervelende momenten zorgen ervoor dat de mooie en fijne momenten, extra fijn zijn. Daarom wilde ik heel graag deze tips opschrijven en met je delen. Want dit is hoe het leven is en ik wil je erbij helpen. In fijne én in moeilijke tijden.

In de volgende kiekdag

Dit weekend staat in het teken van verjaardagen! Stephan’s (andere) zus is jarig en mijn vader viert zondag zijn verjaardag. En dat laatste betekent dat we zondag met zijn allen naar Dolfinarium gaan. Hoe leuk! Zo wil ik mijn 63ste verjaardag ook wel vieren. Het belooft een gezellig weekend te worden dus.

Woensdag staat er ook iets leuks op de planning. Ik mag dan met Deniece mee naar een event van The Creative Women Collective waar Deniece gaat spreken. Ken je haar al? Zij is van Smart Up Network en 010 zakenvrouwen. En ze is onlangs verkozen tot Rotterdamse zakenvrouw van het jaar in de categorie ZZP. Superleuk en inspirerend! Zoals ik ook al vertelde in het artikel van woensdag is dat ik vaak geneigd ben om mezelf een beetje op te sluiten. Maar juist zoiets komt dan zo goed uit dat ze iemand mee mag nemen! Echt heel erg tof, heb er erg veel zin in!

Wat zijn jouw plannen voor het weekend en hoe zou jij je 63ste verjaardag vieren? :)

Liefs (en tot zondag voor weer een mega leuk en inspirerend interview met wereldreiziger Marieke van thelocalpackage.nl)!
Melle

PS Volg je Thank God it is Monday al op Facebook? Met meer dan 700 mensen kunnen we de maandag nog veel leuker maken. YAY!

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier

19 Reacties

 1. mei 19, 2017 / 08:23

  Wat een heerlijk artikel vol leuke dingen, op de regen bij de IJhallen na. Alleen balen dat je zo aan het vervellen bent na het verbranden. Hopelijk trekt dat snel een beetje weg. Die hoed staat je wel echt super trouwens! Wat een mooi initiatief van Free a Girl trouwens! Fijn (verjaardags)weekend!

  • Melle
   Auteur
   mei 19, 2017 / 10:26

   Haha echt he! Het vervellen overleef ik vast ook, lekker sparen voor een nieuw zomerhoofd als de zon weer gaat schijnen :). Jij ook een heeeeel fijn weekend gewenst Romy! <3

 2. Liann Daalder
  mei 19, 2017 / 08:56

  Jazeker mag dat Melle ??

 3. mei 19, 2017 / 09:47

  Wat grappig dat Nijntje scherm in die mooie auto haha! Wat vervelend dat je zo verbrand bent, ik vind vervellen altijd zo naar (al helemaal als iedereen het kan zien). Fijn weekend alvast!

  • Melle
   Auteur
   mei 19, 2017 / 10:29

   Echt he, dat maakt het helemaal af! En haha, dat is het ook wel idd. Zo gek al die velletjes. Maar ja, wat kun je – naast wat spul op mijn koppie smeren – eraan doen? Nou ja, niets aan te doen. Fijn weekend! :)

 4. Suzan
  mei 19, 2017 / 13:44

  Die laatste foto is zo leuk! En herkenbaar, hier in huis is vogels kijken ook een geliefde bezigheid (van de katten dan he ?).
  Veel plezier met de verjaardagen!
  Ik zou op m’n 63e verjaardag sowieso veel taart eten!

  • Melle
   Auteur
   mei 19, 2017 / 14:27

   Haha jaaa wat leuk, zo gezellig ook! Dankjewel en oeh, veel taart eten op je verjaardag – niet alleen je 63ste – is sowieso een heel goed plan. Hoera!

 5. mei 19, 2017 / 17:07

  Wat een fijn overzicht! Die laatste foto met de twee katten die naar buiten staren is echt geniaal, daar kun je toch uren naar kijken? Heerlijk!

  • Melle
   Auteur
   mei 19, 2017 / 18:08

   Jaaa echt he, te schattig :)

 6. mei 19, 2017 / 21:44

  Haha, Knysna lijkt wel piepklein op het eerste oog! Die hoed staat je goed, hoop dat je hem gekocht hebt :)
  Mijn 63e verjaardag… Oké, waar zie ik mezelf over 32 jaar… We zijn dan hopelijk al met pensioen, dus dat betekent dat we in het buitenland wonen. Oftewel: mijn 63e verjaardag vier ik op mijn Franse landgoed, tussen de paarden (die ga ik namelijk fokken als ik later groot ben) met een handjevol vrienden en wat kinderen en kleinkinderen (wait whut, kleinkinderen?). Natuurlijk zijn er ook iets van 10 katjes, wat kippen en een paar honden bij, anders is het feest niet compleet. En een taart van roquefort, waarom zou ik anders in Frankrijk wonen?!

  • Melle
   Auteur
   mei 22, 2017 / 10:27

   Ooo wauw jaaaa dit klinkt echt FANTASTISCH! <3 #goforit

 7. mei 20, 2017 / 00:36

  Ik was ook verbrand laatst, ik heb het opgelost met vitamine E olie en dat samen met ongeraffineerde kokosolie voor het slapengaan. Het hielp enorm en de meeste roodheid was weggetrokken de andere dag. O ja en ik smeer nu braaf met hoge beschermingsfactor, ook de huid achter mijn oren, want die wordt vaak vergeten, maar verbrandt het snelst.

  • Melle
   Auteur
   mei 22, 2017 / 10:28

   Oeh wat een goede tips! En haha, heel herkenbaar. Ik stond gisteren – als enige! ;) – ook al fanatiek weer te smeren met factor 30. Hoera voor goed voorbereid zijn!

 8. mei 20, 2017 / 09:25

  Oooh wat ziet het er leuk uit bij de Ijhallen! :D Lijkt me ook mega leuk om eens heen te gaan. En de hoed staat je goed, jij verbrand niet meer zo snel! ;)

  • Melle
   Auteur
   mei 22, 2017 / 10:31

   Sowieso heel leuk om heen te gaan maar om zelf te verkopen vond ik ook wel echt een hele nieuwe ervaring :) De hoed is tot nu toe trouwens erg goed gekeurd en omgedoopt tot ‘terras hoed’ haha! Blijkt toch iéts te makkelijk af te waaien :’) Liefs!

 9. mei 20, 2017 / 23:12

  Wat een goede tip van die aftershave, die ga ik onthouden! Ik heb ergens gelezen dat yoghurt ook schijnt te helpen als je geen aftersun hebt, hihi. Wel vervelend dat het is gaan vervellen, maarrr als het goed is krijgt je nieuwe huid dan ook wel een klein beetje kleur toch? Of maak ik dat mezelf alleen maar wijs? hihi. Fijne fotoweek, en wat een mooie auto’s kom je tegen ?!

 10. mei 21, 2017 / 19:54

  Mooie week heb je gehad! Ik voel me eventjes een met jou door je verbrande hoofd. Mama was wat later thuis vandaag dus ik moest het eten voorzien. En onhandig als ik ben heb ik mijn duim verbrand aan de pot met groenten. Dus ik zit hier te typen met een duim gewikkeld in compressen en pleisters. Al kan ik er wel mee lachen ;) Die taart ziet er goed uit!

  Ik had ook een superleuke week! Ik was mijn tweede week op stage en vrijdag was spannend want ik kreeg de uitslag! En als je het zou omrekenen naar cijfers komt dat op een 8 à 9 op 10! Dus beter dan dit kon het niet worden en ik ben zo trots op mezelf :)

  • Melle
   Auteur
   mei 22, 2017 / 10:33

   Gelukkig kun je erom lachen, achteraf is dat natuurlijk wel iets makkelijker maar hé, verbranden doet pijn! En vooral je duim. Veel beterschap! En wauw hoe goed was jouw week. AAAH! Echt mega geweldig fantastisch prachtig :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.