Vrijdag Kiekdag | Kerstdiner, mermaid tears en liefs uit Londen!

vrijdagkiekdag2Wat leuk dat je op deze bijzondere dag even langskomt op mijn blog. Want hoera, het nieuwe jaar is begonnen! Ik wens je een heel, heel gelukkig nieuwjaar en ik hoop dat al je dromen uit mogen komen. Maar echt, ik ben benieuwd! Vandaag laat ik je tussen de films, uitbrakken en/of de gezellige familieaangelegenheden zien wat ik de afgelopen week heb uitgespookt. Kijk mee!


Eerste kerstdag was anders dan andere jaren. We waren namelijk he-le-maal vrij! Lekker uitgeslapen, ontbeten, kerstfilms gekeken én alvast gekookt voor tweede kerstdag. Een stoofschotel met hertenvlees stond op het menu. En je weet het, hoe langer het staat, hoe beter wordt.


Gevulde paprika met quinoa was ons kerstdiner. Een leuk recept van Chicks Love Food. Niet heel spectaculair maar wel érg lekker.


Net echt zo. Toch? ;)


We dekten vast de tafel voor de volgende dag. Tafels! Of eigenlijk, anderhalve tafel. Met de ene helft van de tafel in de vensterbank (hij heeft nog maar twee poten) kon het prima. Paar kaarsjes, kerstballen en het was klaar. Poeslief zat er in ieder geval al helemaal klaar voor.


Tweede kerstdag begon ik met een fietstochtje naar mijn oppaspoes Wolf. Zijn baasje, een oud collega, was met kerst naar familie dus ik ging hem even een kerstdinertje brengen. En dit is wat er dan gebeurt. Wanneer je buiten je fiets op slot wilt doen, lukt het niet. Stom.


Uiteindelijk lukte het wel, was Wolf blij en kon het kerstfeest voor mij ook bijna beginnen. Bijna.


Er moest nog even gesport worden! Al is het alleen maar ter compensatie van wat er voor lekker eten zou volgen. Deze schoenen zijn in combinatie met deze broek echt iets TE kleurrijk trouwens. Haha, het zijn de details hè ;)

We gingen de gezonde lemon cheesecake maken, waren we de vanillestokjes vergeten. Gelukkig zit er op weg naar de sportschool een kleine supermarkt/toko. En daar kocht ik deze vanillestok. Haha, STOK!


We wandelde met zijn allen naar het museumplein en toen we daar aankwamen, ging de zon onder. Zo mooi!


Tijd voor het kerstdiner! Stoofschotel, perfecte aardappeltjes uit de oven met rozemarijn (NOM!)


Derde kerstdag. Tijd om in te pakken voor mijn stedentrip naar Londen, baby! De katten hadden een spoedoverleg ingelast. Een koffer die ingepakt wordt, vroeg eten, een rondrennende baas, dit is raar!


Ready to go!


Nog even kijken welke trein ik kan nemen. Nou lieve NS, zo kom ik er wel, haha!


Schiphol met kerst


Ik ging met vriendinnen naar Londen trouwens. Maar waar is de rest dan vraag je je af. Die vlogen vanaf Groningen en ik vanaf Amsterdam. Dit vliegtuig gaat het doen.

Hoewel we hadden afgesproken om zelf te eten omdat het anders wel erg laat zou worden, was er wat vertraging. Dat was mooi, konden we direct met zijn allen uit eten. Ik bestelde quinoa met makreel. Heel lekker!

Meer eten! De volgende dag ontbeet ik met porridge. Je bent in Londen of je bent het niet hè. Ik vind proper zo’n leuk woord, ik bedacht me dat we dit eigenlijk nooit zouden gebruiken in het Nederlands voor een bakje pap of hamburgers ofzo. Want wat dacht je, van degelijke pap? Haha, wel heel gek. Toch? Terwijl proper porridge toch best wel lekker klinkt. En niet alleen vanwege de alliteratie.

Lekker rond hobbelen langs de highlights van Londen. Het blijft – ondanks dat ik er al meerdere keren ben geweest – gewoon heel leuk. Vooral met dít weer. Heerlijk!


Kijk ons dan :)<3

Ik kende deze winkel niet maar ik heb me laten vertellen dat we hier écht heem moesten. Choccywoccydoodah – ook te zien in een programma van TLC (?) – is echt een chocolade paradijs. ALLES is van chocolade. Ja, ook wat je op de foto ziet. WAUW!


Ik spotte dit bij Skinny Dip. Een superleuk en vrolijk winkeltje met heel veel kleur en glitters! Ik werd echt als een kind zo blij toen ik dit zag. Ik kocht een telefoonhoesje met glitters die dan het hele hoesje door gaan als je het beweegt, snap je? Heel leuk. Maar echt.

Hé, er zit iets wits op je hoofd!

Kerst in Londen. Ik zeg het je: zo gezellig!

Foooooooooooooooooooood :) Ik at fish and chips met zoeteaardappelfriet in plaats van normale friet met wat extra groenten. Mmm. Ik kan echt zo blij worden van eten. Heb je het door?

Net als dat ik blij werd van dit tentje. Tap Coffee aan de Wardour Street in SoHo. Hier ontbeten we en kochten we onwijs lekker bananenbrood om later op de dag van te smikkelen. Echt heel leuk! De tentjes er omheen zijn trouwens ook heel leuk. Tip!

Truitjes passen bij New Look. Deze nam ik mee voor £ 10,- in de uitverkoop.

Ik HOU echt van de engelse taal én van groene sapjes. Ik noem dat vaak zelf ook zo dus ik moest gewoon even een foto maken (en het sapje kopen).

Lekker struinen over een marktje bij Liverpool Street. Veel kunstzinnige dingen zoals deze schilderijtjes maar ook kleding, sierraden en andere hebbedingetjes.

Ik vond er dit. Haha, té leuk gewoon.

Dit is typisch zo’n maaltijd die er niet uit ziet maar wel onwijs lekker was. En zeg nou zelf, je kunt Engeland toch niet verlaten zonder scrambled eggs te hebben gegeten.

Later die avond liepen we langs de Tower Bridge, waar we onwijs lekker gingen eten met dit als uitzicht. Ooo dat was leuk!

Het is dat we er een leuke foto mee konden maken. Maar serieus, een spiegel in een restaurant waarin je jezelf kunt zien eten? Not my cup of tea.

Na het eten was het tijd voor cocktails! Of eigenlijk, maar eentje want ze waren mega mega duur (en wij waren mega mega moe van het lopen maar dat zeg ik niet). Ik bestelde Kiss the rainbow en kreeg een cocktail met een lichtgevend ijsblokje. Zo leuk :)

We waren inThe Shard, in de Oblix bar. O en dit was het uitzicht. Klein detail.

De volgende dag was het na een uitgebreid ontbijt tijd om weer terug te gaan naar Nederland. En kijk wie er op me stond te wachten? De allerliefste-van-de-hele-wereld met zijn bordje. LIEF!

Woensdagavond keken we Under the Dome, en terwijl we dat aan het doen waren lag poeslief dus met haar poot over haar kop heen. Haha, ze wilde er vast niets van weten.

Gisteren kreeg ik bezoek van twee lieve vrienden en ging ik naar de sportschool en toen was het al snel tijd om deze post in elkaar te zetten en me klaar te maken voor het grote feest vanavond (lees: gezellig met wat vrienden eten, kletsen en proosten op het nieuwe jaar). Tot maandag!

4 Reacties

 1. januari 1, 2016 / 15:06

  Super leuk! Hoop dat je Jogha broek goed zit! xo

  • Melle
   Auteur
   januari 1, 2016 / 15:32

   Jaaaa echt wel! Ik wil m nooit meer uit doen haha :)

 2. januari 2, 2016 / 17:49

  Lijkt me zo bijzonder rond kerst in Londen! Zo te zien heb je een leuke tijd gehad. Ik wens je ook een heel goed 2016!

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2016 / 18:02

   Londen was inderdaad heel mooi en leuk! :) En dankjewel. Lief!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.