Vrijdag Kiekdag | Het állerleukste huiswerk ooit, ik ben de stomheid zat en heel veel lieve mensen

Zo. Dat was me er eentje. Mijn week was niet spannend, leuk of geweldig. Eerder oké met her en der een lichtpuntje. Een groot deel van de week had ik echt een onverklaarbaar ‘meh’ gevoel en op een of andere manier had dat echt heel veel invloed op alles. Weinig zin in dingen, super moe, niet oké! Gelukkig ging het – nadat ik had besloten dat ik het echt stom vond om me zo te voelen – een stuk beter en kwam het toch nog goed. HOERA!

Vrijdagavond was het zo ver. Ik ging naar de sportschool! Met het dieet wat ik nu doe is een heftige work-out niet heel handig maar lekker cardio – gericht op een lange duur – is perfect. Met een aflevering van Vier handen op een buik vermaakte ik me ruim drie kwartier op de crosstrainer. Hebben we dat ook weer in de pocket!

Zaterdag was echt zo’n heerlijke dag! ‘s Ochtends liepen Stephan en ik samen richting mijn afspraak bij mijn Cambridge consulente – hoera, het gaat goehoed! – deden we boodschappen en ruimden we het huis op. Lekker in de zon. ZO ZO FIJN! Halverwege een spontane schoonmaaksessie piepte ik er nog even tussenuit om bloemen te kopen. Het was echt zo’n dag, tijd voor lente, tijd voor bloemen in huis. JAA! O en dus ook tijd om mijn nieuwe schoenen op de foto te zetten. Ik ben er zoooo blij mee! Ze zijn mooi, ze zitten lekker én ze vertalen perfect mijn missie om met veel confetti de wereld te veroveren. HOERA!

Als je thuiskomt, de boodschappen opruimt en Fleur direct in haar favoriete tas gaat zitten. OOO LIEF!

Elke keer als ik langs de consulente ga, neem ik ook weer nieuwe producten mee voor de volgende week. Tot nu toe stonden ze steeds heel stom in een kartonnen doos. Ik bedacht me dat ik dit koperen mandje nog had. Perfect! Ik moet zeggen, het dieet gaat me best oké af. Het is zo fijn dat ik overdag de producten kan gebruiken en ‘s avonds ‘gewoon’ met Stephan kan eten. Wel zo gezellig en ik merk dat ik zo ook nog een beetje gevoel houd met het échte eten. Ik heb eerder een programma gevolgd waarbij je alleen maar maaltijdvervangers mocht, dat is wel een stuk lastiger.

En serieus, I kid you not, deze foto maakte Stephan ongeveer 3 seconden nadat ik Fleur in de tas had gefotografeerd. Zodra ik ga zitten wil ze direct op schoot en met het kussentje komt ze áltijd. Zie je de tas daar achter op de foto nog rondslingeren? Haha, nou dat dus. De spanningsboog van een kat. JOE!

Heel veel hartjes voor verse bloemen in huis. Ik vind het altijd zo leuk staan! Lekker vrolijk en fris!

Ik was zaterdag helemaal in mijn nopjes met het weer en de productieve dag, ik plakte er spontaan even een fotoshoot met mezelf aan vast ;).

Die avond kwamen een paar vrienden én Stephan zijn zus eten. Lekkere gegrilde vis en salade. MMM! Daarna gingen we nog even spelletjes spelen en een drankje drinken bij de Ton Ton club. Dat is een kroeg en arcadehal in een. Er hangt een gezellige sfeer en het was leuk om onze avond daar nog even voort te zetten.

Deze lampjes. DEZE LAMPJES! <3

De volgende dag merkte ik al dat ik een beetje ‘meh’ was. Maar goed, we hadden visite dus hop hop, leuke dingen ondernemen en gaan! We gingen met zijn drieën naar de Hallen. Eerst even theeleuten bij de Kanarieclub – is echt mega leuk, mocht je nog een tip willen zoeken om lekker te zitten – en daarna sloten we aan in de rij bij de standjes. Het was inmiddels behoorlijk druk geworden dus we besloten het eten mee te nemen – en ja, daar mocht ik dus naar kijken terwijl ik mijn shake’je naar binnen slurpte. We hadden de fiets meegenomen en die bleek heel erg handig te zijn! We hadden best trek en zo waren we – sorry Marlyn ;) – met zijn drieën een stuk sneller thuis.

De rest van de zondag spendeerde ik achter de laptop om het blogje van maandag én de blije maandag mail te schrijven. Een hoogtepunt van de dag, die ik helemaal niet meer heb gefotografeerd, is dat ik met Maaike ging Skypen. Zij is helemaal gespecialiseerd in branding en websites en had me het állerleukste huiswerk ooit gegeven, namelijk op Pinterest allemaal foto’s pinnen ter inspiratie voor het logo en de website van mijn coachbedrijf Make Your Day. Volgende week gaat ze al de eerste resultaten laten zien en ik ben ZOOO BENIEUWD!

Hoera voor eten. HOERA!

#nomnomnom falafel met salade en oooo gruwelijk.

Maandag! Ik wilde heel graag wandelen naar mijn afspraak maar shit, het regende! Ik was eigenwijs en ging tóch lopen, maar in de driekwartier dat ik onderweg was ging het alleen maar harder regenen. Het is dat Shirley binnen zat en dat ik heel veel zin had om haar weer te zien maar stiekem was ik drie seconden voordat ik de deur open deed toch best een beetje chagrijnig geworden.

We spraken af bij Sticky Fingers. Hoi! Ik vind het zo’n leuke plek en daarnaast was het voor Shirley ook goed bereikbaar. Fijn zeg! Het was echt leuk om even bij te praten. Zo veel ontwikkelingen van beide kanten!

Toen het tussendoor een seconde droog was – HOERA! – gingen we gauw naar buiten en maakte ik outfit foto’s. Ik vind het echt heel leuk om te doen! Vooral ook omdat ik Shirley al zo lang volg en nu opeens zelf achter de camera haar foto’s aan het maken ben. Echt bizar eigenlijk, haha! Het resultaat vind ik trouwens heel leuk geworden. We hadden een goede locatie gevonden, lekker stads én droog. Hiep hoi!

Na onze afspraak ging ik naar #workmode waar ik nog even een paar uurtjes werkte en daarna liep ik weer terug naar huis. Ik weet niet wat het was maar ik voelde me die dag niet zo gezellig. Toen ik thuis kwam was ik ook echt méga moe. Ik had maandag echt zo’n gevoel dat het gewoon niet snel genoeg gaat. Het afvallen niet, het bedrijf niet, de blog niet, alles wat ik zo zo zo graag wil (dunner zijn en een eigen bedrijf hebben en daar fulltime van leven) gaat naar mijn gevoel zo langzaam! Dan voelt het alsof ik zo hard mijn best doe maar dat het gewoon niet genoeg is. Frustratie! Ik weet wel dat het heel onrealistisch is om dat nu al voor elkaar te hebben maar op dat moment voelde dat niet zo. Het was gewoon allemaal STOM! Dus dat. Op een of andere manier bleef dat gevoel hangen en was ik dinsdag net zo vrolijk – ahum – en energieloos als maandag. Het is zelfs zo erg dat ik die dag helemaal geen foto’s maakte. WHUT!

Woensdagochtend. Ik voelde me weer zo stom en dat was ik gewoon echt zat. Afgelopen ermee. Ik trok mijn nieuwe trui aan, mijn unicorn glittersokken en dwong mezelf om tijdens een supersnelle mini fotoshoot met mezelf voordat ik naar mijn werk ging, te lachen. Act the way you want to feelGO! Toen ik de foto op Instagram plaatste met dit verhaal erbij voelde het eigenlijk al een stuk beter. En alle reacties die toen kwamen waren echt ongelofelijk en zo lief dat het stomme gevoel wel over MOEST gaan.

Ondertussen begon mijn woensdag met een meeting bij Fashion Week om een campagne te evalueren. Ik vond het maar wat interessant hoe ze de meetingruimtes helemaal fashionable hebben gemaakt. Echt tof! En dat niet alleen, dit schilderij is gewoon langer dan ik!

JAAAAA! Dit vind ik dus heel leuk, dat Aneta naar aanleiding van mijn blogpost het boek heeft gekocht. Ik ben serieus heel enthousiast over het boek en dat iemand daar dan net zo blij van wordt, vind ik echt mega leuk en bijzonder!

Haha dit is dus echt zo hilarisch! Die mislukte kuikentjes vind ik zo leuk en al helemaal dat Marjolein aan me moest denken toen ze dit zag. ZO LIEF!

Woensdagavond. We zijn weer thuis jongens! De tulpen bloeien als een dolle en de waxinelichthouder maakt me elke dag weer méga gelukkig.

Lieve Bianca kwam langs om samen te eten en we kletsten honderduit over dingen die we graag doen, zouden willen doen. En ooo ik heb er zo veel zin in: over drie weken gaan we namelijk samen naar Kopenhagen. En jongens, ik kan echt niet wachten om haar mijn lievelingsstad te laten zien. De tickets zijn al sinds november binnen, de Airbnb is inmiddels geboekt en nu hoeven we dus alleen maar te gaan. YEEESSS ZO LEUK! O en dit is dus ook leuk, dat Knysna in het mandje zit. Dat doet ze dus eigenlijk nooit. Al lijkt het misschien wel zo, bedenk ik me nu. Immers, elke keer als ze dat doet maak ik er een foto van en roep ik weer hoe leuk het is en zet ik het in de kiekdag. Oké. Dat dus.

Dit was gisteren! Met een blij hoofd en een nog wel oké kapsel afgezien van de mega storm. O en ik paste weer in een broek die ik al een tijdje niet meer aan kon. Dat was fijn!

De blogposts van deze week

Volgende week in de kiekdag

Volgende week staat in het teken van nieuwe mensen ontmoeten. Dit weekend – wat zeg ik, morgen al! – ga ik met Tarinda van de blog Diamonds For Breakfast afspreken in Den Haag. We volgen elkaar al een tijdje online en jaaa hoera zo leuk om elkaar dan in het echt te ontmoeten! Daarnaast gaat ze ook nog eens foto’s van mij maken en dat maakt het geheel ook wel weer spannend. Komende maandag ga ik met Ciska afspreken van iamgroots.nl. Zij huurt ook een werkplek bij #workmode en ze is ook bezig met coaching dus volgens mij is dat mega leuk om elkaar eens te ontmoeten. Heel veel zin in!

Komende week wil ik vooral weer genieten van de leuke dingen en het stomme gevoel definitief achter me laten. Want jongens, het leven is leuk en magisch maar dan moet je het wel zelf doen. DUS! En zo zie je maar, soms heb ik zelf ook die reminders nodig.

Ik wens je een geweldig weekend toe, ik ga vast hopen dat zondag de zon nog even gaat schijnen en dat we dan met zijn allen gezellig mogen genieten van een heerlijke lentedag. JAA!

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

Schrijf je in voor de blije maandag mail. JAA! :)

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier.

23 Reacties

 1. februari 24, 2017 / 09:40

  Hooooooooi! Ik ben eindelijk weer bij een kiekdag, ik heb er 2 over geslagen, het in de agenda zetten ging gewoon niet, maar ik ben weer terug! En ondanks dat je een offweek hebt gehad, stralen je foto’s nog steeds Melle en fijnheid uit!
  Ik herken je gevoel van dat het niet snel genoeg gaat, dat heb ik ook vaak, ik heb nog steeds niet ontdekt wat ik er het beste aan kan doen. Ik denk blijven focussen en dromen over de groei die er sowieso gaat komen! Je bent in ieder geval, zelfs in je off periode, nog steeds super goed bezig! <3

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 09:49

   HIEP HOERA! Welkom terug :) Ik heb je gemist! Je comment vind ik zo lief! Dankjewel daarvoor. Oeh en ook voor de tip om te focussen op de dingen die nu moeten gebeuren. Ik vind dat inderdaad wel een goede. Er zijn zo veel dingen om nog te doen! Niet te veel op de zaken vooruit lopen. Dank!

 2. februari 24, 2017 / 09:43

  Ahh, alsnog een dikke knuffel voor jou Melle! Ik begrijp je gevoel van ‘sneller, sneller!’ helemaal en dat kan soms zo ontzettend in de weg zitten. Gelukkig maak je wel al enorme stappen waar de meesten van ons alleen maar van dromen, dus ik hoop dat je dat binnenkort ook ziet en weer wat happier bent met je resultaten!

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 09:56

   Wat lief, dankjewel! Ik moet zeggen, sinds gister gaat het echt veel beter en ik ben dan ook heel blij dat er een aantal dingen zijn geregeld. Er zit schot in, er is toekomst en het gaat gewoon gebeuren. YEESS!

 3. Kaylin
  februari 24, 2017 / 10:56

  Wow, drie weken naar Kopenhagen!? Lekker lang! Het moet geweldig zijn om zo’n mooi vooruitzicht te hebben!
  Wat betreft het “meh” gevoel: ik wens je het aller aller beste toe en ben blij dat het nu terug wat de goede kant op gaat. Ikzelf sukkel al een tweetal weken met een minder gevoel en weet helemaal niet hoe ik ervan af kan komen :(

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 11:01

   OO NEE! Was het maar zo’n feest. Over drie weken. Een weekend! En wat naar dat je je zo voelt. Het beste advies wat ik je denk ik – uit eigen ervaring – kan geven is dat je er vooral aan toe moet geven. Het voelt bij mij altijd heel tegenstrijdig want ik wil het dan wegdrukken maar eigenlijk moet het er even zijn, dan kun je het echt voelen en weet je misschien waar het vandaan komt. Als je dat weet, kun je het oplossen en weer door! O en met mensen erover praten. Dat helpt ook echt, ook al voelt dat soms ook heel vervelend om te doen. Heel veel sterkte en beterschap! xx

 4. februari 24, 2017 / 14:07

  Eerst wil ik zeggen dat ik die trui met de regenboog erop echt fantastisch vind! ZO LEUK! :)
  Ik herken het ‘meh-gevoel’ wel van afgelopen week! Dan is het eindelijk wat mooier weer en dan slaat het weer om, er gingen wat dingen mis op mijn werk, ik was ziek, moest heel veel post bezorgen en blablabla… Inmiddels schijnt gelukkig de zon weer, heb ik een mooie foto gemaakt tijdens het bezorgen van de post én heb ik nu vakantie, dus uiteindelijk komt het allemaal weer goed!

  Ik wens je een heel fijn weekend én een fijne nieuwe week alvast!

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 14:16

   Jaaaa ben er ook echt mega blij mee :) En hoera voor het meh gevoel, dat samen delen is toch wel fijn ;) Het mooie weer vandaag maakt bij mij ook veel goeds. YAY! Fijn weekend gewenst en een geweldige maandag. Alvast :) LIEFS!

 5. februari 24, 2017 / 18:17

  Vervelend dat je je even wat minder happy voelde. :( Ik lees dat het inmiddels weer een stuk beter gaat, fijn! :)

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 21:12

   Jaaaaa gelukkig wel :) Dank! Xx

 6. februari 24, 2017 / 18:31

  Lieve Melle, ik weet zo goed wat het is om off-weken te hebben. Maar hoe graag je ook vrolijk en blij wilt zijn, soms heb je gewoon een week dat het niet lukt. En dat is oké. En vergeet nooit dat na de winter altijd de lente komt ;) Misschien ben je nu down en somber, maar die glimlach komt wel weer terug! Wees gewoon lief voor jezelf, en dan komt het wel weer goed! Mijn week was prima trouwens, afgezien dat ik maandag mijn ene voet omsloeg en dinsdag de andere. Die van maandag was niet zo heftig maar die van dinsdag wel. Hij staat nog steeds blauw en paars, maar ik bekijk het maar positief. Hij kon ook gebroken zijn en dat is hij niet. En ik kan er inmiddels alweer veel pijnlozer op lopen dan begin deze week dus ik ben blij! Ik wens je een fijn weekend en volgende week een topweek toe! :)

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 21:13

   Zo lief, het helpt ZO erg! ❤ En heel veel beterschap met je voet en een fijn weekend gewenst! Xx

 7. februari 24, 2017 / 20:07

  Balen dat je wat minder happy voelt momenteel, hopelijk gaat het snel weer de goede kant op en voel je weer wat chiller.

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 21:14

   Jaaa sinds gisteren eigenlijk alweer. Hoera! Echt fijn :) Dank voor je lieve berichtje xx

 8. februari 25, 2017 / 06:45

  Ah getver! Soms heb je wel eens van die weken die je liever gauw wilt vergeten. En dingen die voor je gevoel niet snel genoeg gaan…JA..die herken ik ook, Bleh! Maar wat een leuke huiswerkopdracht heb je mee gekregen. Inspiratie zoeken voor je logo. Het boek heb ik meegenomen op wintersport, ik ben zooo benieuwd! Fijn weekend

  • Melle
   Auteur
   februari 25, 2017 / 09:12

   Jouw foto was echt een hoogtepuntje hoor, zo leuk! :) Heel veel plezier op wintersport! X

 9. februari 25, 2017 / 14:50

  Zo toevallig, ik denk dat we dezelfde soort week hebben gehad. Ik had ook echt even twijfels over alles. Echt precies hetzelfde gevoel hier, dat alles te langzaam gaat enzovoort. Ik heb ook flink een potje zitten huilen, haha. Gisteren ging voor mij de knop ook weer om, klaar ermee. Ik heb het bos opgezocht en heerlijk in de zon en hagel gelopen. Ik bedacht mij dat ik meer in mijzelf moet vertrouwen en moet vertrouwen op de dingen die komen en die ik daarvoor doe. Het komt wel goed met ons, het heeft gewoon tijd nodig :D

  • Melle
   Auteur
   februari 25, 2017 / 16:47

   O wauw. Zo toevallig! En hoera daarvoor. Lotgenoten :) Je hebt het echt heel goed opgelost en ik vind t mega inspirerend om het te lezen. Want echt, dat is het preciés! Dankjewel daarvoor <3

 10. februari 26, 2017 / 18:56

  Oooh waar zijn je schoenen van? :o Zijn het Adidasjes? Ik vind ze zooooo mooi! Jammer dat je een beetje een meh-week had. Maar door de off momentjes besef je ineens veel meer hoe fijn andere momenten zijn. Dus lang leve meh! Maar niet voor elke dag. Hihi. En je regenboogtrui is ook super mooi trouwens! Maakt alles ineens een stuk leuker :D

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2017 / 19:51

   Jaaaa Adidas! Via Omoda gekocht. Echt zo blij mee, net als de trui. HOERA! :)

 11. februari 27, 2017 / 20:19

  Ohhh ja die regen is hier ook begonnen, elke middag is het weer raak haha. Hier, echter, ligt meteen het hele leven plat want niemand wil de straat op met regen. Echt apart. Afgelopen zaterdag zijn we wezen raften, gewoon 2 uur van Bogotá vandaan. Echt weer wat leuks ontdekt dus, 15 graden warmer in 2 uur rijden. Heerlijk!!

  • Melle
   Auteur
   februari 27, 2017 / 21:56

   Haha nou de volgende keer kunnen wij Nederlanders beter naar jullie luisteren. Als het stormt toch de fiets op? Tuurlijk! Haha :’) En wat meeega gaaf dat jullie zijn gaan raften. Zo cool!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.