Vrijdag Kiekdag | Gewoon omdat het kan, dooie dopper en 128 Melles

vrijdag-kiekdag-4Je mag niet alleen maar foto’s van katten en eten in je kiekdag doen hoor, zei vriendlief bij het maken van deze post doodleuk. Ik twijfel of ik hem daarin tegemoet kan komen. I mean, come one!

Oké. We beginnen bij vorige week donderdagavond. Waarom?

Een hele fijne avond met ontzettend lekker eten vond ik reden genoeg. Ik ging namelijk met Vera uiteten bij La Viña. Hier kun je heel goed glutenvrij eten. Perfect voor tijdens de 7 Day Recharge trouwens. Én daarna!


Een mega grote doos stond op me te wachten toen ik thuis kwam. Een nieuwe jas! Ja jongens, dat werd tijd. Ik kreeg het koud!


Als ik jarig ben ga ik ook pannenkoekentaart maken. Dankjewel voor de inspiratie Wimke!

Jaaaaaa, zondag ging ik afspreken met Cathelijn bij ons favoriete tentje in Amsterdam. Kon ik ook eindelijk haar cadeautje geven. De beker der bekers! Want als iemand fan is van Starbucks én cappuccino, dan is het Cath wel. Yehees!

Mmmmmm, scrabled eggs! Dit was echt onwijs lekker.

Oeh en als je toch een keer naar Coffee & Coconuts gaat – als je het nog niet van plan was, bij dezen – dan moet je echt een kokosnoot bestellen. Gewoon, omdat het kan! En omdat het onwijs lekker is.

Blue Monday? Nee joh.

Volgende keer toch bozer kijken, misschien schrikt mijn eitje dan wél. Dit was overigens het meest deprimerende wat er gebeurde op blue Monday. Not so bad!

Het resultaat van je kat oppakken en de foto maken met je hoofd achter die van haar. Hahaha, kijk dan. SAY WHUT?

Jongens, sinds ik ‘s avonds mijn telefoon weg leg (oké, alleen een foto maken dan) lees ik opeens boeken uit. BoekEN! Al twee half uitgelezen boeken uit de kast gepakt en gewoon uitgelezen. Mijn hemel, het wordt nog wat met me. Ik kocht gisteren zelfs een nieuw boek om te lezen.

Maandagavond diner. Mexicaanse quinoa chili godness.

Kijk, zo ziet dat er nu uit. Ik duw heel subtiel – maar echt – de laptop in zijn handen zodat hij alle blogjes gaat controleren die online komen. ALLEMAAL! En dan ook nog lachen voor de foto. Dat is pas echte liefde.

Dinsdag! Fotoshoot met mezelf. Jup, dat ziet er ongeveer zo uit. Poeslief houdt een oogje in het zeil.

Kant en klare smoothie van de ap? Yeheees! Nou zo ziet dat er dus uit. Eerst ruim een half uur geduld hebben om het te ontdooien dan een beetje sinaasappelsap erbij, in de blender ermee en voilà.

Hallo! Komt er al iemand thuis? Duurt lang?!

Wraps met humus, rucola, komkommer, courgette en een ei. NOM!

Woensdag was zo’n leuke ochtend. Zo leuk dat ik het vergat op de foto te zetten. Ik werd namelijk geïnterviewd door Nina! Een tijdje geleden heb ik haar geïnterviewd omdat ze een superleuk boek heeft geschreven genaamd ‘Waar heb ik nu eigenlijk voor gestudeerd?’. Ze is bezig om haar website helemaal in een nieuw jasje te steken en daar komt dus ook het interview met yours truly op. AAH! Zo leuk :)

So this happened. En met succes! Goede basics zijn altijd handig toch. Goed excuus zullen we maar zeggen. Dat blauwe bloesje – of moet ik zeggen gewaad of tent? – was wel iets te bijzonder voor me. Geloof ik.

Woensdagavond kwam Martine eten. Ik had gezegd dat ik haar wel zou verrassen nou, ik had wat waar te maken. Met dit recept van chickslovefood kwam ik in ieder geval een heel eind.

Jaaaaaa, meer eten! En wel het hipsterontbijt van vriendlief. Want wat doe je, als je donderdagochtend nét iets meer tijd kwijt bent en dús geen tijd meer hebt om te ontbijten? Alles in een potje, lepel mee en in de trein smikkelen. Volgens mij werkt dat zo. Het ziet er in ieder geval heel instagramwaardig uit.

Gisterochtend had ik een afspraak in de sportschool om mezelf eens een nieuws schema aan te meten. Naast dat het niet was ingepland, dat er helemaal geen afspraak stond en dat ik opeens compleet uit het systeem was verdwenen, liet ik ook nog mijn dopper vallen. Gelukkig verkopen ze ook losse onderdelen op de site. Direct maar even een nieuwe dop besteld.

Mijn naam is echt zo’n naam die niet heel bekend is. En áls iemand de naam heeft, dan is het vaak een man. Dat blijkt wel! Ik vind dit soort dingen echt heel leuk om in te vullen. Ik was echt verrast dat er gewoon dit jaar 6 vrouwelijke Melles zijn geboren. Echt leuk! Ik zou ze állemaal willen ontmoeten :) Ook benieuwd?

Props kopen voor een – hopelijk – hele leuke foto voor een wel nog leukere blogpost voor volgende week :)

Afsluiten met een kat. Of eigenlijk een theemuts. Kijk dan, hoe groot ze is! Wel lekker warm en gezellig. Lekker knuffelen met mijn harige theemuts.

Ik lig nu in bed, helemaal vol van onwijs lekker eten. We zijn namelijk – bij wijze van date – naar de Hallen geweest. Samen! Echt wel een uitzondering wat we gewoon gauw weer eens gaan doen. Gewoon, omdat het kan!

Liefs,
Melle

18 Reacties

 1. januari 22, 2016 / 09:40

  Leuke blogpost!
  Mijn naam kwam het afgelopen jaar maar 37 keer voor, had ik niet verwacht.. :o

  • Melle
   Auteur
   januari 22, 2016 / 09:46

   Nou, maar 37 keer! Had toch tenminste 100 keer moeten zijn. Zo’n leuke naam!

 2. Marieke
  januari 22, 2016 / 11:44

  Die nieuwe jas is mooi zeg, en staat je goed!! Heb je een recept van die Mexicaanse quinoa chili?

  • Melle
   Auteur
   januari 22, 2016 / 12:14

   Dankjewel, wat lief! Ik mail je even het recept :)

  • Melle
   Auteur
   januari 22, 2016 / 18:18

   :) goed hè, het perfecte excuus om te gaan winkelen haha ;)

  • Melle
   Auteur
   januari 22, 2016 / 22:48

   Dankjewel! Akelig hè ;)

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2016 / 09:46

   :D *kannietwachtentotikjarigbendanmaakikhetgewoon*

 3. januari 23, 2016 / 16:41

  Oeh confetti! Dat doet mij denken aan carnaval haha. Jouw Blue Monday was een stuk beter dan mijn Blue Monday. En echte liefde, mijn man wordt gek als hij weer eens op de foto moet “want dat is voor mijn blog” haha.

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2016 / 16:52

   Ha, ik WIST het :) Ik ga het ZO aan vriendlief laten lezen :p Dankjewel!

 4. januari 24, 2016 / 14:01

  Voedsel en katten zijn ook gewoon geweldige hoogtepunten! Leuke jas :D

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2016 / 14:03

   En of! (Ga je comment straks gelijk laten lezen aan vriendlief) :) en dankjewel!

 5. januari 24, 2016 / 14:12

  Oh wat een leuke foto’s! Die pannenkoekentaart, hallo zeg wat lekker. En wat zijn die katjes lieffff!

  • Melle
   Auteur
   januari 27, 2016 / 21:17

   Mijn hemel ik ga die ZO maken! :) en onze katten zijn idd heel lief. Meestal ;)

  • Melle
   Auteur
   januari 24, 2016 / 20:20

   :D :D :D

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.