Vrijdag Kiekdag | Bruine kaas, ik ben gewoon geen beautyblogger en back to reality

vrijdag-kiekdag-backtoreality Werken. Ik vraag me de afgelopen dagen af hoe ik dat voor onze vakantie eigenlijk deed. Want even serieus, hoe moest dat ook alweer? De afgelopen dagen moest ik wel weer even in komen hoor! Terwijl ik met mijn hoofd nog ergens in de wolken tussen Noorwegen en Amsterdam hang, is er ondertussen gewoon geen ontkomen meer aan. De vakantie is nu écht afgelopen. Als ik zo de foto’s bekijk van de afgelopen twee weken krijg ik direct heimwee. Dan realiseer ik me pas echt hoe bijzonder onze vakantie was. WAUW! Dus een extra hoera voor de laatste vakantiefoto’s in deze kiekdag :)

Vrijdagochtend besloot ik dat het dé dag was om me er maar gewoon aan te wagen. En dan heb ik het dus niet over de overheerlijke échte Noorse zalm maar over dat gekke bruine gevaarte op mijn linker broodje. Brunost heet het. Een soort kaas, bruine kaas wel te verstaan, met een zoet achtige smaak. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik ervan vond.

Na het ontbijt rende ik nog even naar buiten om deze foto te maken en om nog één keer naar dit geweldige uitzicht te kijken. Het hostel in Voss is echt het allerfijnste hostel waar ik ooit heb gelogeerd. En het hostel met het állermooiste uitzicht :)

Toen was het tijd om de trein te nemen richting Bergen! Het laatste stukje van onze treinreis.

Na anderhalf uur mooie natuur maar vooral heel veel tunnels, kwamen we aan in het niet zo zonnige Bergen. Het is de op een na grootste stad van Noorwegen en ik moet zeggen, hoewel het echt niet zo druk was als in Amsterdam moesten we er allebei wel méga aan wennen na zo’n paar dagen in de natuur. Bijzonder wel, hoe snel een rustige omgeving went.

Toen we in onze Airbnb aankwamen en de deur open deden, lag er een kussensloop in de hal. Het voelde zó raar om daar binnen te stappen! Alsof we in iemands huis kwamen terwijl ze er zelf nog waren. Wat ook wel een beetje raar was, is dat de instructies die er lagen het hadden over ‘mijn appartement’ terwijl er allemaal persoonlijke foto’s hingen van andere mensen dan onze Airbnb-host. Na een korte inspectie bleek het verder allemaal oké en een rondje Googlen gaf ons de informatie dat degene die het appartement verhuurde, niet de eigenaar was maar werkte bij Easybnb, een bedrijf die de verhuur van appartementen regelt als je zelf langer op vakantie bent. Pfiew. Na contact met de verhuurder de volgende dag was het voor de rest allemaal oké. Gelukkig maar.

Vrijdagmiddag hobbelde we nog wat rond door de stad en spotte ik deze méga mooie flamingo op een van de muren in Bergen. Sowieso hangt de stad vol met prachtige graffiti. We streken neer bij Kaffemisjonen. Als ik de kenners mag geloven kun je hier echt héle goede koffie krijgen. Hoe ze het ook klaar maken is echt heel fascinerend om te zien. Op zulke momenten vind ik het altijd jammer dat we geen koffie lusten.

Inmiddels was de chillmodus volledig aan en met een appartement met zo’n fijne bank was er geen reden meer om het niet lekker te doen. Optimaal van onze Airbnb gebruik gemaakt.

Je moet weten, in Bergen regent het zo’n 360 dagen per jaar. Niet per se hard, maar meer alsof er zachtjes water met een plantenspuit word gesproeid. Wij hadden welgeteld twee hele dagen in Bergen (zaterdag en zondag) en guess what. Beide dagen, stralende zon! Toen we zaterdag de hort op gingen was de stad dan ook zo ontzettend mooi!

Zo mooi, zo veel zon en mooie huisjes. Echt wel een leuk stadje!

Bergen heeft een heel groot oud centrum. Ontzettend schattig en leuk om samen een beetje door heen te wandelen. Ze hebben trouwens ook superveel leuke koffietentjes zoals Det lille Kaffekompaniet waar ze een súpergoede chai latte hadden. Echte, uit thee getrokken chai, dus niet van die poeder. Heerlijk!

Toen we op het grote plein kwamen zagen we allemaal mensen in klederdracht staan. Na een praatje her en der was het zo ver, ze gingen dansen! Het was zo’n leuk en vrolijk gezicht. Heel lief om allemaal stelletjes zo te zien dansen op het plein.

Op datzelfde plein ontdekte we een supermarkt met een frozen yoghurt ding waar je dus zélf los mag gaan. Ooo daar ging het dus hélemaal mis! Zo veel keuze, zo veel lekkers! Mmmmm vakantie <3.

Alles is mooier als de zon schijnt. Zie je? We hadden dit prieeltje trouwens zien staan in een kleurboek van Bergen. Dus in dat kader zette we het maar even op de foto. Als het in een kleurboek staat, moet het wel belangrijk zijn.

En dan als echte toeristen nog even een selfie maken. Kan natuurlijk niet ontbreken.

Over selfies gesproken. Zondagochtend maakte ik deze foto in de té fotogenieke hal van ons appartement. O en dat kleed, die vind ik zo leuk! Ik heb stiekem even gekeken en hij is van IKEA. Ha! Een keer raden waar ik binnenkort naartoe ga :)

Op vakantie zijn we trouwens nooit uit eten geweest. Het is in Noorwegen namelijk zó ontzettend duur! Hallo paprika uit Nederland van meer dan vijf euro. En daarnaast, tjsa, waar moet je heen als je zo middenin de natuur zit? Op onze laatste dag besloten we lekker te brunchen bij een superschattig tentje genaamd Krok og Krinkel Bokcafè.

We genoten van onze yoghurt met muesli, vers gebakken scones…

… en mokken zo groot als je hoofd. OK. DOEI!

Om ons tripje af te sluiten besloten we met een soort kabelbaan treintje achtig ding naar de top van de berg – in Bergen, hoe leuk – te gaan. Ik vind deze foto stiekem zo grappig! We wilden een foto maken van ons en Stephan wil hier de zelfontspanner aanzetten maar maakte per ongeluk een foto. Dat zijn toch stiekem de leukste :)

Eh…?

Wel heel mooi uitzicht. Dat dan weer wel.

Met een snotkoppie die we inmiddels hadden opgelopen – iets met een hike in de regen geloof ik – besloten we aan het einde van de middag weer richting ons appartement te gaan. Tijd om in te pakken! Hoewel ik er ergens ook wel weer zin in had om thuis te zijn en de katjes te knuffelen, was inpakken ook wel weer echt zo’n ‘einde-vakantie-gevoel’. Niet leuk. Leuk is trouwens wel de Birkenstock-tan op mijn voeten. Goals.

Met het brood en de kaas die we nog hadden maakte we in een wafelijzer tosti’s als avondeten. Noorse tosti’s for the win!

Maandag checkten we uit, hobbelde we langzaam naar de bus, wachtte we op het vliegveld en vlogen we weer terug naar huis.

Deze foto stuurde ik naar mijn ouders met de boodschap dat we weer in Nederland waren.

Bij thuiskomst lag er allemaal leuke post op mij te wachten! Ik had namelijk het boek On the go van Rens Kroes gewonnen op de blog van Femke. Zo leuk! Van Maybeauty kreeg ik deze gezichtsmaskers opgestuurd. Nadat ik het bij Shifra had gezien was ik reuze benieuwd! En perfect zo, voor na de vakantie.

Ooo deze week heb ik trouwens een mijlpaal behaald. 1000 volgers op Instagram. 1000! WOW!

Dit ontbijtje maakte mijn dinsdagochtend echt tot een feestje. We hadden nog geen boodschappen gedaan en met de dingen die er nog waren en die onze katten- en huisoppas had achtergelaten konden we nog nét overnight oats maken. Zo fijn als je dan de koelkast open trekt en direct kunt gaan ontbijten. En ook nog súper lekker en gezond! En vooral dat laatste, dat mocht wel weer.

De ochtend bracht ik door achter de computer om wat dingen af te strepen zoals financiën op orde brengen na zo’n vakantie. Knysna was in ieder geval blij dat we er weer waren zo te zien.

Fleur wilde er niets van weten.

Kijk even. Weet je nog hoe klein mijn pannenkoekplant aka pilea was toen ik hem nét had? Nou, mini dus (mocht je het willen zien, check dan de #yaypilea :)). Nu is hij zo groot geworden dat we niet eens meer samen fatsoenlijk op de foto passen. Zo cool, het wordt nog wat met me!

We hadden bedacht om vaker te gaan wandelen dus dinsdagavond hebben we direct maar daden bij onze goede voornemens gevoegd en zijn we gaan wandelen door het Westerpark. Vanaf daar kun je langs de volkstuintjes wandelen. Zo’n mooi gezicht! Het zijn echt kleine paleisjes in de natuur. Echt leuk!

Toen we terugkwamen wilde ik nog een het masker proberen. Ik was zó benieuwd! Daarnaast moest ik de volgende dag weer werken. Met een glad huidje terugkomen van vakantie leek me wel een goed idee.

Nou daar zit je dan, met je goede gedrag een zwart prutje op je gezicht te smeren. Toen ik later deze foto zag besefte ik me dat ik het ook even op mijn bovenlip had moeten smeren, haha! Daarom ben ik dus nooit een beauty blogger geworden.

Het was voor mij de eerste keer dat ik zo’n peel-off masker ging proberen. Het beviel eigenlijk wel prima en stiekem was ik wel blij dat ik mijn bovenlip inclusief snor niet had ingesmeerd. Het geheel er na een half uurtje af trekken was toch best wel, eh, bijzonder. Mijn huid was daarna echt wel méga glad en zacht. Maar het echte verschil merkte ik de volgende dag. Wauw! Heel zacht en geen onzuiverheden. YAY! Wat trouwens vét leuk is, is dat ik je 30% korting mag aanbieden! Dus mocht je het ook willen proberen – het is echt een hele leuke en interessante beleving en ook nog eens goed voor je huid – dan zeg ik DOEN! Via deze link wordt de korting direct verrekend.

Woensdag was de dag dat we weer aan het werk moesten! Ik maakte een lekker kwarkontbijtje met aardbeien. Is het toch nog een beetje vakantie :)

Het regende maar Fleur had er geen boodschap aan. Laat me gewoon naar buiten, human!

Woensdagavond was ik uitgenodigd door Thecla Dekker om een workshop over gezonde voeding bij te wonen. Je snapt het al, na de vakantie was dat dus de perfecte timing. Thecla is een ongelofelijk leuke, 29-jarige, súper intelligente vrouw die voor haarzelf is begonnen. Ze is helemaal gespecialiseerd in gezonde voeding en weet alles over spijsvertering en hormonen. Gezond eten, dat is één. Het toepassen in het dagelijks leven is een ander verhaal. Thecla deed het zó goed! Vol enthousiasme en positiviteit deelde ze met ons haar passie. Het was een ontzettend leuke en super leerzame avond.

Over eten gesproken! Donderdagochtend was dit mijn ontbijt. En een keer raden wie meloen ook heel lekker vind. Precies. Fleur! Echt hoor, deze kat is gewoon méga bijzonder dat kan niet anders. Wanneer ik de meloen in stukjes aan het snijden ben komt ze al bij het aanrecht staan mauwen. Hoe dan?

Ik maakte een lijstje met allemaal dingen die ik nog zo graag zou willen doen en voordat ik de deur uit ging maakte ik nog snel even een foto. Hier alvast een sneak peek. Ergens wel spannend om te delen, het zijn echt nog maar ideeën. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Het ultieme vakantiegevoel krijg je volgens Melike van detox water. Koud water met ijs, limoen, gember. Nou, dat wilde ik maar al te graag proberen! We hebben een machine op het werk waar koud water uit komt dus samen met de limoen en gember heb ik dat eigenlijk de hele dag gisteren gedronken. Zuur en een beetje pittig door de gember. Echt wel een aanrader. Dankjewel voor de tip!

Heb je de blogposts van deze week al gelezen?

What’s next?

Dat was de kiekdag alweer voor deze week. WOW! Ik vond het méga bijzonder om jullie mee te nemen op vakantie. Alle reacties waren echt overweldigend en zo ontzettend lief! Dank daarvoor.

Aanstaande zondag ga ik bij Sabine eten die me gaat introduceren met de Vietnamese spring rolls. WOOEEH! Ik ben benieuwd. Maandag staan er allemaal leuke dingen op de planning. Ik werk namelijk vanaf augustus een dag minder. Maandag wordt dé dag en dat betekent dat ik meer tijd heb om in mijn blog te steken. Komende maandag ga ik naar Rotterdam voor een interview én ga ik Vivian ontmoeten. Zo leuk en spannend allemaal!

Liefs,
Melle

Hoe was jouw week?

42 Reacties

 1. juli 29, 2016 / 07:54

  Leuke diary en mooie ideeen heb je! We moeten maar eens gauw die ontbijtsessie gaan plannen ;)

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 09:28

   Dankjewel! En laten we dat gauw gaan doen, sowieso leuk om te ontbijten maar met een brainstorm en ideeën voor de toekomst bedenken wordt het volgens mij alleen maar leuker :) YEEES!

 2. juli 29, 2016 / 10:02

  Wat een leuke diary weer! Ben benieuwd hoe je on the go vind. Twijfel om hem te kopen maar heb al zoveel boeken die dan weer in de kast belanden.

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 10:59

   Nou, dat is ook een beetje mijn probleem haha! Mijn eerste indruk is wel leuk en goed. Het is een handzaam klein boekje die je dus ook lekker on the go mee kan nemen. Wel viel het me op dat – net als bij het vorige boek – de ingrediëntenlijsten echt méga lang zijn. Laten we zeggen dat als er meer dan 5 dingen op het lijstje staat ik een beetje geneigd ben om af te haken. Dus we gaan het meemaken! Ik ben benieuwd :)

 3. juli 29, 2016 / 10:17

  Ik wil ook naar Bergen! Ik wil ook naar Bergen! Toen ik in Kopenhagen was, ontmoette ik een Noorse blogger die allerlei tips gaf over hoe ik dan het beste zou kunnen reizen en wat mooi was en wat niet en sindsdien WIL ik gewoon naar Noorwegen. Maar mijn vrouw is nog steeds niet overtuigd. Zelfs niet toen ik jouw enthousiaste verhalen liet lezen. ;-)

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 11:00

   Oo ja! Ik snap het zo goed en ik snap het dus helemaaaaaal niet dat de vrouw niet wil. HOE DAN? Het is ook een beetje duur om als een verrassingsreisje te boeken haha dus .. wie weet, ooit ;) Ik ga duimen!

 4. juli 29, 2016 / 11:07

  Mooi, Bergen! En had net een flashback: Met koffiedrinken ben ik dus ook nooit begonnen, omdat ik het lekker vond, maar intrigerend en (heel belangrijk) een sociale katalysator. Iedere dag een lepeltje koffie meer in de opgeschuimde melk… Toen kreeg ik een Italiaanse buurman die heel goede espresso maakte en nu drink ik het liever dan thee…

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 11:38

   Er is nog hoop! <3 :)

 5. Marjolijn
  juli 29, 2016 / 11:11

  Wat een prachtige foto’s weer! Naar dat Krog et Krinkelcafé zou ik alleen al gaan vanwege de fantastische naam :P En ik zou echt wel foto’s van de heks maken ;-)

  Fijn weekend en ik ben heel benieuwd naar de ideeën die je nog hebt en die je gaat uitwerken ^^

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 11:36

   Haha echt he! Ook omdat het gewoon een huiskamer is met boeken en spelletjes. We hebben er best een tijdje gezeten. Echt een fijne plek! En haha als de heks voorbij zou komen, zeker! In de kiekdag ermee :) Dankjewel en jij ook een heel fijn weekend! xx

 6. juli 29, 2016 / 12:50

  Wat heb je een prachtige vakantie gehad zeg! Noorwegen is zó mooi <3 Ik ben ook weer net terug van vakantie en dus lekker aan het nagenieten, heerlijk is dat hè.

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 13:40

   Oo jaaa lekker zeg! En samen nagenieten is echt wel veel leuker dan alleen :) Waar ben jij geweest? x

   • juli 29, 2016 / 13:49

    Ja precies! Eerst 4 dagen in Keulen en daarba 4 dagen in Praag :)

    • Melle
     Auteur
     juli 29, 2016 / 13:52

     Oeh leuk zeg dat klinkt heel goed! Volgens mij zijn het beide hele mooie steden <3

 7. juli 29, 2016 / 13:12

  Heerlijk dat jullie gewoon twee fijne zonnige dagen hadden in Bergen. De frozen yoghurt ziet er echt heerlijk uit!

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 13:40

   Echt he, zo leuk en bijzonder :) De dag dat we vertrokken was het direct weer regenachtig en bewolkt. Grappig hoe dat kan gaan :) De frozen yoghurt, ooo die was inderdaad gruwelijk heerijk!

 8. juli 29, 2016 / 13:58

  Heerlijk jouw vakantiefoto’s. Ik waande me heel even bij jullie op vakantie *nostalker*
  Dat masker fascineert me ook! Fijn dat het zo’n goed resultaat had.

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 14:09

   Haha jaaaaa heel leuk! :) Precies de bedoeling. En dat masker is wel bijzonder en het werkt ook nog eens verbazingwekkend goed. Hoera!

 9. juli 29, 2016 / 19:05

  Wat een superleuke editie van vrijdag kiekdag! Ik word helemaal happy van al je vakantiefoto’s, dat masker en je toekomstplannen. Leuk hoor allemaal, lekker doen!

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 19:12

   Oo lief! En jaaaa het gaat allemaal gebeuren. Kwestie van wanneer! *omg OMG hoe dan wanneer dan aaaaah*

 10. juli 29, 2016 / 19:08

  Bergen ziet er zo tof uit! Hier wil ik ook echt nog een keer naar toe hoor. Echt stom dat het eten daar zo duur is. Mijn vriend gaat binnenkort ook die kant op en hij gaat allemaal eten meenemen om die reden haha, anders is het echt niet te doen… Leuke editie van de vrijdag kiekdag Melle! Vond het dit keer extra leuk om te kijken, hihi. Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 19:11

   Zeker doen! Maar dan wel met de reis vanaf Oslo vooraf :) tenminste, dat raad ik je aan. Vond Bergen op zichzelf niet zó leuk om daar zeg maar een hele vakantie of weekend aan te weiden. En wat een goed idee om eten mee te nemen, hadden wij ook moeten doen haha ;) zo leuk dat je het leuk vindt! Ga er helemaal van stuiteren. Yaaaay!

 11. juli 29, 2016 / 19:24

  Heerlijk overzicht! Ik vroeg me ook al meteen af wat er toch op je brood lag haha. Noorwegen is zo mooi… Wij waren toen niet in Bergen, maar een ander soortgelijk stadje. Alesund heette het volgens mij. Vond het zo waanzinnig mooi! Vanaf daar beklommen we een heuveltje en hadden we uitzicht op alle eilandjes waarop de stad is gebouwd. Zo bijzonder!! Noorwegen is zelfs in de regen prachtig :D

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 21:13

   Ooo wauw ik heb het even opgezocht. DIE FOTO’S! <3 Wauw, vet mooi en wat tof zo helemaal aan de kust. Echt heel mooi en romantisch lijkt me dat :)

 12. Jeanien
  juli 29, 2016 / 21:29

  Prachtige vakantiekiekjes net als vorige week!
  Supertof je pannenkoekenplant. Hier doet ie het ook goed. Wordt gewoon al blij als ik er naar kijk haha.
  Oh en dat gezichtsmasker…heb even op youtube gekeken hoe je dat er dan aftrekt. whiieee best pijnlijk volgens mij? :P
  (Oja, blij dat je geen beautyblogger bent. Heb veel meer aan alle mooie dingen waar je nu over schrijft. echt! thanks ^^ )

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 21:53

   Wat vet leuk dat jij ook een pannenkoekenplant hebt! Hoera hoera voor trotse pannenkoekenplant moeders (o god, dat klinkt erger dan het is). En dat masker, dat voelt een beetje als een pleister, niet ontzettend fijn inderdaad. Wie mooi wil zijn moet (een beetje) pijn lijden gaat hier wel op. En wat een lieve woorden zeg, dankjewel! <3

 13. juli 29, 2016 / 21:49

  Wat een prachtige foto’s! Whaaa, ik zou er bijna zelf ook zin in krijgen! (Grapje, dat heb ik al)

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 21:53

   Haha YEEESS!

 14. juli 30, 2016 / 09:07

  Wat dapper dat je je aan brunost hebt gewaagd… brrr!
  En wat leuk dat je ook een roodharige poes hebt die Fleur heet! Zo’n Fleur woont hier ook. :)

  • Melle
   Auteur
   juli 30, 2016 / 09:25

   Haha dankjewel! Ik was gewoon zo benieuwd nadat een Amerikaans meisje die nu een aantal jaren in Noorwegen woont me het aanraadde, moest ik het wel proberen. Het ontbijtbuffet in het hostel hielp trouwens wel, hoefde ik niet zelf zo’n homp te kopen ;) En wauw wat toevallig! Een roodharige poes is al zeldzaam, en dat ze ook nog Fleur heet! Vet leuk :)

 15. juli 30, 2016 / 17:07

  Ah wat een geluk dat jullie net die paar dagen zon in Bergen hebben meegepakt! :D Leuke foto’s, ik krijg meteen zin om ook naar Noorwegen te gaan…

  • Melle
   Auteur
   juli 30, 2016 / 21:22

   Echt he, zo fijn! En dat snap ik wel, ik ook ;) <3

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 23:14

   Ik sta er elke keer weer versteld van :)

 16. juli 31, 2016 / 20:50

  Wat een heerlijke vakantie moet dat geweest zijn! Ik word al blij van de foto’s :-) En volkstuintjes zijn zo lief en kneuterig hè!

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 23:10

   Jaaa echt onwijs! En inderdaad, dat is precies wat ik er zo leuk aan vindt :) Heerlijk!

 17. Doinja
  augustus 1, 2016 / 20:15

  Wat een top toekomstdromen! Ik blijf je volgen… want ik ben erg benieuwd! Ik heb nu al zin in die 52 blije maandagen! Enne… als jij als blogger een dagje mee wilt lopen met mijn werk als gastouder… van harte welkom! ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 20:38

   Ooo jaaa dat lijkt me superleuk! Ik ga even in gedachten houden dan kom ik er later zeker bij je op terug :)

   • Doinja
    augustus 1, 2016 / 20:55

    Je moet er dan wel voor naar Best komen… maar dan heb je ook wat! :-)

    • Melle
     Auteur
     augustus 1, 2016 / 22:51

     AAA dat ken ik van het vliegveld! Ga het in ieder geval onthouden :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 6, 2016 / 11:58

   Dankjewel! Dat was het zeker <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.