Bloggers Favorites | Essentieel voor een geweldig vakantiegevoel!

bloggers-favorites-vakantieHoewel ik me een beetje afvraag hoe lang het nog duurt, durf ik op dit moment nog wel te zeggen: mijn vakantiemodus is AAN! De 10 geweldige dagen in Noorwegen zijn om gevlogen en nu is het weer tijd om langzaam maar zeker weer te landen in het normale leven. Maar, niet voordat ik allemaal superleuke tips voor een geweldige vakantie met je heb gedeeld. Of je nu weggaat of thuisblijft, voor elk wat wils! Ze zijn trouwens niet alleen van toepassing op de zomer, want wie zegt dat het stiekem niet élke dag een beetje vakantie kan zijn?

Pina colada for breakfast, door Maris | Alleen de blogpost – wat zeg ik, alleen de titel – gaf me al een tropisch gevoel. Dit wilde ik zéker maken! Dus op naar de supermarkt voor ananas en kokosmelk. Een nóg tropischer – is dat een woord? – begin van een heerlijke dag inclusief vakantiegevoel kun je niet krijgen. Tip! Zet de kokosmelk in de koelkast of doe er ijsklontjes in. Koud is het éxtra lekker!

22 dingen die je kunt doen wanneer je niet op vakantie gaat, door Femke | Twee jaar geleden wilden we wel vakantie maar hadden we geen plannen gemaakt. Het werd een staycation. Ofwel, een weekje lekker thuis zijn. We schreven beide allemaal dingen op die we wilde doen en stopte die in een grote pot. Elke ochtend mochten we iets trekken wat we gingen doen. Een dagje strand – Zandvoort aan Zee blijkt dus vét dichtbij Amsterdam te zijn, wisten wij veel – een keer naar het tuincentrum voor nieuwe plantjes en ein-de-lijk werd het krukje wit geschilderd. Hártstikke veel quality time. Zo leuk! Je zou er bijna de hele vakantie voor thuis blijven. Mocht je nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor jouw staycation (voor de briefjes in de pot) of weekend – want ja, waarom niet – dan raad ik je de blogpost van Femke aan. Superleuke tips!

Pimp mijn muur | Posters everywhere, door Ysanne | Nu ik terug ben van vakantie heb ik ontzettend veel zin om allemaal nieuwe dingen voor in huis te kopen. Het appartement in Oslo was zó mooi en die in Bergen had een onwijs leuk kleed in de hal én toffe posters. Ik ben dus als een dolle aan het zoeken naar leuke posters en heb mijn digitale winkelmandje al meer dan volgegooid. Vakantie is ook zo’n perfect moment om lekker te gaan shoppen! Ysanne wist dat trouwens ook wel aan te wakkeren, door dit blogje over de posters die ze schreef. Zo leuk om mee bezig te zijn maar tegelijkertijd ook zo naar, alsof mijn vakantie nog niet duur genoeg was.

The life-changing magic of not giving a f**k, door Moniek | Het boek stond al op mijn wishlist van zelfhulpboeken en een tijdje geleden heb ik ‘m dan ein-de-lijk gekocht. Na de review van Moniek én de geweldige titel – met zo’n titel moét wel een goed boek zijn – kon ik het niet langer laten liggen. Hij ligt tegenwoordig naast mijn bed en ik moet zeggen, het is nu al één groot feest van herkenning. Past ook precies in het thema van vakantie. Want zeg nou zelf, het ultieme vakantie gevoel bevat ook zéker minder zorgen maken.

10 handige reisapps die iedereen op zijn telefoon moet hebben, door Chantal | Mocht je nog op vakantie gaan dan is deze blogpost van Chantal misschien nog handig! Als ik iémand ken die een expert is in reizen dan is het Chantal wel. Zij geeft je in deze blogpost tips voor 10 handige reisapps. Van de 10 apps die ze noemt is Duolingo is denk ik wel mijn favoriet! Ik vind het superleuk om heel blij in een land hallo, doei en dankjewel – past precies in mijn vocabulaire – te roepen. O en als je naar Scandinavië gaat, vergeet dan vooral de app om de wisselkoers te berekenen. Erachter komen dat je voor twee koppen thee en een klein koekje – want vakantie – €15 euro moest aftikken is niet aan te raden. Het moet immers wel een beetje leuk blijven!

Wat is essentieel voor jouw vakantiegevoel?

32 Reacties

 1. juli 27, 2016 / 09:41

  Die 10 apps zijn echt superhandig! Welke ook nog heel handig is, zijn de Ulmon apps; hiermee kun je kaarten downloaden voor grote steden (denk aan Florence, Rome, Londen, New York, Oslo etc) en heb je dus altijd een kaart bij de hand. Inclusief routebeschrijvingen als je ergens specifiek naartoe wil lopen.

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:55

   Ooo dat is echt vet goed! Ik doe dat zelf wel eens via google maps, dan kun je ook een stukje kaart downloaden én heb je dus gps (en geen wifi nodig) om te weten waar je bent. Ook vet handig :)

 2. juli 27, 2016 / 10:36

  Het boek ‘The life-changing magic of not giving a f**k’ stond al op mijn wishlist: ik wil hem zo graag lezen! En voor mijn vakantiegevoel is ook echt wel een heerlijke smoothie (zoals die pina colada) of een heerlijke cocktail essentieel <3

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:55

   Haha nou dat komt dan goed uit :) Eet – of wat zeg ik, drink ;) – smakelijk!

 3. juli 27, 2016 / 11:08

  Ultieme vakantiegevoel, gewoon van alles genieten! Lekker weer, lekker eten en je dagen indelen zoals jij dat wilt.

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:55

   Ooo jaaaaa heeeerlijk! <3

 4. juli 27, 2016 / 11:17

  Weetje wat ook wel lekker is, detox water. Koud water met ijs, limoen, gember etc!

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:56

   Oeh, dat klinkt goed zeg! Ik moet straks toch nog even langs de supermarkt, schrijf het direct even op mijn lijstje :)

 5. juli 27, 2016 / 11:30

  De reisapps zijn heel handig. En wat een leuke tips voor een staycation!

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:56

   Beste staycation EVER! :)

 6. juli 27, 2016 / 11:38

  Welkom terug! Ben zo benieuwd naar al je verhalen :) lief dat je me noemt trouwens!!

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:57

   YAAY HOERA! Of eigenlijk, nog een beetje landen hoor ;) En graag gedaan!

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 13:03

   :) jouw blog is ook zo leuk en handig!

 7. juli 27, 2016 / 13:56

  Wat een onwijs leuk artikel! heb er van genoten en heb er ook veel aan, die apps zijn mega handig!

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 13:57

   Hoera hoera! Volgens mij heb ik de bonuspunten te pakken :)

 8. juli 27, 2016 / 16:05

  Dat artikel over geen fuck geven (IK HEB HET GEZEGD) doet me denken aan de ”not my circus not my monkeys”-mentaliteit waar ik momenteel erg fan van ben. Oftewel: if it doesn’t affect you, you should not care about it =D

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 16:10

   Haha yeeeheeees! En wat een goede mentaliteit, dat past er inderdaad erg goed bij. Kende het nog niet :)

 9. juli 27, 2016 / 16:14

  Ik merk nu door het lezen van deze tekst opeens hoe lastig ik het vind om een vakantiegevoel op te roepen. In Nederland komt dat gevoel vanzelf als de dagen langer worden en de temperatuur gaat stijgen, maar hier is dat natuurlijk helemaal niet van toepassing. Dat echte vakantiegevoel heb ik dan ook al in tijden niet meer gevoeld. Voor mij is het nu denk ik meer het gevoel weg te zijn uit Bogotá. Of dat nu voor een weekendje of een paar weken is, in februari, juli of december: dat maakt allemaal niet uit. Door de grote verschillen in klimaten die Colombia heeft kan ik een weekend op vakantie in de zomer, en daarna is dat vakantiegevoel weer weg. Heel gek en lastig uit te leggen hoe dit werkt. Zelfs dat we over een paar weken naar Hongkong gaan geeft me niet echt vakantiegevoel. Het is gewoon: we gaan even twee weken naar Hongkong. :P Maar misschien dat het komt als ik daar ben…

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 16:16

   Ik denk wel dat ik het snap. Maar event tussendoor, jij bent gewoon áltijd op vakantie ;)

   • juli 27, 2016 / 16:18

    Whaha nee zeg :P Enig idee hoe het klimaat hier op dit moment is?? Het regent, waait en het is koud. En dat is vrij normaal in Bogotá. Het kan ook zo zijn dat het vanmiddag opeens mooi warm weer is, maar ik loop hier áltijd met een sjaal. Ja echt letterlijk áltijd. Afgelopen weekend in Cartagena was dan ook heerlijk: lekker zomerkleding aan!

    • Melle
     Auteur
     juli 27, 2016 / 16:23

     Haha dan is het dus tóch een uitstapje maken :) Noorwegen was ook echt prachtig en hier is het ook weer donker en regen. Ellende ;)

 10. juli 27, 2016 / 23:53

  Naar die reisapps ben ik heeeeel benieuwd! Ik ga ‘m zo gelijk bekijken. Wat ik trouwens echt nog wilde zeggen is dat ik de foto’s op Instagram van je vakantie echt tof vond de afgelopen tijd! Zo mooi!!!

  • Melle
   Auteur
   juli 28, 2016 / 09:11

   OO lief zeg! :) Het was inderdaad een hele bijzondere reis <3

  • Melle
   Auteur
   juli 28, 2016 / 23:37

   Yay! Dankjewel :)

 11. Irene
  juli 29, 2016 / 20:20

  Leuke tips! Ga er straks een paar van lezen! En jee €15 voor thee en een koekje is wel erg veel. Hopelijk was het wel lekker? :p toen wij eens in Egypte op reis waren, wilden we een busje zonnemelk kopen van Nivea. Kostte het daar €45. Whaaaat?! Haha.

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 21:11

   Jaaa superleuk! En inderdaad, dat akelige vakantie gevoel helpt dan ook niet echt om het af te slaan haha ;) Egypte lijkt me trouwens prachtig! En die zonnemelk, holy moly wat duur inderdaad maar goed, het is dat of verbranden! Keuzes keuzes.

  • Melle
   Auteur
   juli 31, 2016 / 23:13

   Bedankt! :)

 12. augustus 1, 2016 / 14:56

  OMG!! Ik had dit nog helemaal niet gezien! Wat ontzettend leuk dat mijn artikel hier tussen staat. Het boek is natuurlijk ook super duper awesome!! Heb je hem inmiddels al uit? Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 17:41

   Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog niet zoveel erin heb gelezen. Oo wat errug! Ik ben nog steeds wel heel benieuwd. To be continued!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.