Bloggers Favorites | Een beetje diepgang kan geen kwaad

bloggers-favorites-4Sinds ik heb bedacht dat ik maandelijks deze rubriek wil doen ben ik dagelijks mega fanatiek op zoek naar leuke blogposts om te delen. En moet je nagaan: het was al best erg. De blogposts die ik dit keer voor je heb uitgezocht zijn allemaal best wel diepgaand. Van de sprong wagen tot blij zijn met je lijf en jezelf bedanken. Maar hé, dat is af en toe ook best fijn.

Ben jij een #Girlboss? Door Aranka | Sinds Merel van De Groene meisjes mijn blog een ‘behoorlijke Girlboss-blog’ noemde, ben ik gefascineerd door die term. Ik wist niet precies wat het precies inhield – naast het zijn van een vrouwelijke ondernemer. Ik verdiepte me in het onderwerp, luisterde het gelijknamige boek en realiseerde me steeds meer dat ze gelijk heeft. Hoera! Terug naar deze blogpost. Aranka – die je misschien kent van het interview – is in mijn ogen een échte Girlboss. Het werd nog leuker toen ze een tijdje terug een blogpost schreef over Girlboss zijn met serieus, prachtige definities. Vooral in de laatste kan ik me helemaal in vinden. Haar blogpost lees je hier.

10 signs that you love what you do, door chapterfriday.com | Diepgang hoeft niet altijd heel lang van stof te zijn. Dat bewijst Yara maar weer met haar blogpost. Tien symptomen die je laten zien dat je houdt van wat je doet. En ja, helemaal blij zijn op maandag omdat je onwijs zin hebt in de week is er één!

Waag de sprong: eerst doen dan durven, door Naomi | Ken je dat gevoel? Je wilt iets ontzettend graag maar hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om te beslissen en er tóch voor te gaan. Zoals ik vroeger in Denemarken op vakantie élke dag in het zwembad op de hoogste duikplank stond. Elke dag (geen paniek, toen mijn ouders zo’n beetje alle spullen in hadden gepakt om te gaan durfde ik het uiteindelijk wel). Ik wil niet te veel spoilers weggeven van de blogpost van Naomi maar ik kan je vast vertellen dat dit enorm indruk heeft gemaakt. Herkenbaar, kippenvel en een schop onder je kont. “Maak de sprong. Hoeft niet eens een hele grote sprong te zijn. Het mag ook een huppeltje zijn. Of twee”.

Je dag goed beginnen doe je zo! Door Natasja | Vorige week schreef ik over mijn persoonlijke tips om van de (maandag) ochtend een feestje te maken. De post van Natasja van watzijzegt.com is er een mooie aanvulling op. Vooral de tip om niet te streng voor jezelf te zijn zette me aan het denken. Het heeft immers weinig zin om jezelf constant verwijten naar je (eigen) hoofd te slingeren. En wat levert dat eigenlijk op? Niks. Precies!

Bedankbrief aan mezelf, door Martine | Een brief schrijven aan jezelf waarin je je dankbaarheid uit. Heel bijzonder en om via het internet mee te kunnen lezen al helemaal. Kippenvel tot het einde! Martine schrijft over de keuzes die ze heeft gemaakt, over trots zijn op zichzelf en op alle mooie eigenschappen die ze bezit. Ik vond het zó mooi en puur! Echt een aanrader.

Get it girl: #bikiniblij, door Stella | Het klopt! Vorige keer stond er ook een blogpost van Stella in mijn favorieten. Ik kan het gewoon niet langer ontkennen, ik ben fan! Stella is pas begonnen met een nieuwe ‘rubriek’ genaamd get it girl. En ik zeg je vast, het belooft veel goeds! De eerste blogpost gaat over het accepteren van jouw lichaam. Over zelfverzekerd, trots en blij zijn met je bikinilijf. Of je nu een fitgirl bent of niet, het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Het gaat uiteindelijk écht alleen maar om hoe jij je voelt. Blij zijn met jouw bikinilijf. Challenge accepted!

40 Reacties

 1. maart 31, 2016 / 08:45

  Ik kom er achter dat ik er nog geen één heb gelezen, whoepsss… Het zijn wel precies allemaal blogjes waar ik van houd om te lezen, dus dit komt goed uit! Ben vooral benieuwd naar de blogs van Stella, Naomi en Yara. :)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 09:31

   Haha, was het maar zo’n feest dat je ál die blogjes kon lezen. Altijd leuk om nog iets nieuws te ontdekken toch? :) En ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 2. maart 31, 2016 / 08:47

  Oeh, interessante blog posts. Een aantal ken ik nog niet, dus ik heb ze opgeslagen om later nog eens te lezen! Thanks :)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 09:30

   Hoera wat fijn! Heb je iets leuks in het vooruitzicht :)

 3. maart 31, 2016 / 09:42

  Ah, lief ben je! Dankjewel! <3 Heel veel van de andere artikelen heb ik nog niet gelezen, dus daar ga ik vanmiddag eens even lekker voor zitten (: Love it! Ik ben echt gek op dit soort artikelen. Ze motiveren en inspireren me echt! Veel liefs en nogmaals dankjewel lieve Melle!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 09:44

   You made me do it <3 Ik was al fan, maar nu nog meer :)

 4. maart 31, 2016 / 10:42

  Blij meisje hier! Daar schrijf ik ze voor – en eigenlijk vooral heel stiekem niet stiekem voor mezelf! Ik vind Aranka een echte girl boss dus ik ga die van haar even lezen. :)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 10:58

   Yay! En moet je nagaan, dan inspireer je er ook nog anderen mee!

 5. maart 31, 2016 / 11:06

  Heb er een paar gelezen maar niet allemaal snel kijken, lijken me goede posts!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 11:47

   Ze zijn niet voor niets favoriet :)

 6. maart 31, 2016 / 11:36

  Ooooh wat een toffe nieuwe rubriek! Er zitten een aantal blogs tussen die ik al ken en waar ik ook fan van ben, én een paar die geweldig klinken maar die ik nog niet ken! Dus super!:D

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 11:48

   Dat klinkt inderdaad als de perfecte combinatie :) YEEES!

 7. maart 31, 2016 / 12:04

  Aah, tof om mijn post hier tussen te zien staan. En wegens hoognodige behoefte aan wat veranderingen in mijn dagelijkse ding sla ik die andere berichten ook meteen even op! <3

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 12:06

   Win win win! :)

 8. maart 31, 2016 / 12:32

  Leuk lijstje! Een aantal van deze blogs kende ik nog niet. Chapter Friday is de leukste ontdekking :)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 12:40

   Niet? Oo dat is zéker een leuke blog om te volgen idd :) (alhoewel, dat zijn ze allemaal ;))

 9. maart 31, 2016 / 16:29

  Er zitten leuke blog posts tussen, sommige blogs kende ik echter nog niet! Leuk lijstje.

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 16:33

   Altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken :)

 10. maart 31, 2016 / 16:52

  Leuke lijst! Ik wist nog niet dat je dit ook deed :)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 17:10

   Ik eigenlijk zelf ook niet tot vorige maand ;)

 11. Marjolijn
  maart 31, 2016 / 17:26

  Leuke blogposts! Bij het artikel van Stella had ik alleen wel de hele tijd de gedachte: Als je je niet blij voelt in je bikini, kun je toch ook een badpak kopen? Of ben ik nou simpel? xD Maar ik zag daarna in de comments dat ze dat gaat overwegen, hahaha.

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 19:37

   Haha dat is echt een geweldig idee! :) Maar écht, dat omdenken is goud waard. Hoera hoera!

 12. maart 31, 2016 / 17:38

  Wat een fijne leestips!!!! Ga er meteen wat bekijken, ben benieuwd!

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 19:37

   Jaaa leuk! Ik ben benieuwd ook wat je ervan vindt :)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 19:38

   Heerlijk even blogjes lezen. Zo fijn! Enjoy en jij ook hè!

 13. maart 31, 2016 / 18:37

  Yess leuk lijstje!
  Ik heb er een paar al gelezen, maar altijd fijn om weer wat nieuws te kunnen ontdekken :)
  Dankjeweelll Melleee!

 14. maart 31, 2016 / 20:30

  Wat een mooie favoriete! Ik kende er een heleboel nog niet, dus dank voor de vele inspirerende leestips!

 15. maart 31, 2016 / 22:10

  Wat een fijne artikelen! Ik ga ze lekker even lezen straks! Klinkt echt heel gaaf: een girl boss zijn. Ik denk dat ik daarvan mijn persoonlijk doel maak! Haha. ;-)

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 22:52

   Jaaaa doen! Het is echt leuk – het is ook mijn doel dus kunnen we het samen doen. Jeeej!

 16. april 1, 2016 / 16:21

  Ik ga die laatste eens lezen Get it girl, ik ben benieuwd, wat leuk dat je dit doet!

  • Melle
   Auteur
   april 1, 2016 / 16:28

   Jaaa doen! Stella is ook echt geweldig leuk :)

  • Melle
   Auteur
   april 3, 2016 / 19:10

   Snap ik wel. Stella is ook heel leuk :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.