Zo makkelijk is het dus | 8 x instant happiness voor (bijna) gratis!

morganmeestheeDingen doen om blij te worden. Jup, dat kan dus! Nu ik dit zo opschrijf lijkt het een beetje suf. Maar wanneer heb jij bewust iets gedaan om daar blij van te worden? Ik kon me de laatste keer eerlijk gezegd niet meer herinneren. En daarom bedacht ik acht dingen die je voor (bijna) gratis kunt doen om een blijer mens te worden. Ik geef je vast een hint: geven!

En ja, dat las je goed. Toen ik ze allemaal had bedacht viel het me op dat de tips erg gericht zijn op het geven. Geven van positieve aandacht aan iemand anders. Verrassend en zó leuk vond ik dat! Want volgens mij is dat dus precies hoe het werkt. Als je zelf positief bent, zul je dat zeker ook van andere mensen terug krijgen. En echt, het is makkelijker dan je denkt!

Geef een compliment | Het is echt heel simpel en het kost je niets. En ik moet zeggen, het is ook nog eens superleuk om te doen! Maar echt, straks ga je er nog plezier in krijgen ook. De enige voorwaarde is dat je compliment wel oprecht en spontaan moet zijn. Het maakt niet uit wie het is, als jij een compliment geeft zul je zien dat je dat positieve gevoel ook terugkrijgt. Dat is echt magisch!

Begroet iemand onderweg of houdt spontaan de deur voor iemand open | Voor deze tip hoef je niet eens iets te zeggen! Een vriendelijke glimlach wanneer je iemand voor laat gaan, de deur open houdt of [vul zelf in] is al genoeg en jongens, had ik al gezegd dat de kleine dingen het doen? Nou dit is er eentje hoor, een goed voorbeeld!

Bedank | Het is soms zó simpel en tegelijkertijd zo gemakkelijk om te vergeten. Blij zijn en waardering tonen helpen mij ontzettend om positief in het leven te staan maar ook in mijn relatie met mijn vriend. Dankjewel zeggen, voor dat hij zo lekker heeft gekookt of de was heeft opgehangen. Het maakt niet zo veel uit maar als jij daar blij mee bent, kun je het net zo goed gewoon zeggen! Het is hetzelfde als bij het geven van een compliment, als je je waardering uit spreekt – naar wie dan ook – zul je dat gevoel van positiviteit ook terug krijgen.

Mediteer | Niet voor iedereen weggelegd maar ik raad het je zeker aan om het in ieder geval een keer te proberen! Even 10 minuten me-time werkt ontzettend verhelderend. Ik vind het vooral fijn om het in de ochtend te doen, om met een fijn en ‘leeg’ hoofd de dag te beginnen. De meditatie eindigen met een glimlach op je gezicht – serieus dit klinkt raar maar het werkt dus echt – geeft mij direct een heel blij en gelukkig gevoel. Nog niet overtuigd? Ik schreef een blogpost met x redenen waarom je het écht eens zou moeten proberen.

Wees vrolijk en blij, zelfs als je het niet bent | Zelfs als je het niet écht voelt kan het ontzettend helpen om het wel te doen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Als je zelf heel positief en vrolijk doet ga je je ten eerste ook zo voelen en zul je merken dat mensen ook heel positief en vrolijk op jouw zullen reageren. Hoe fijn is dat?

Koop iets leuks voor jezelf | Jup, ik zei dat bijna alle tips gratis waren. Deze dus niet! Geef mij maar de schuld ;) Het wil trouwens niet zeggen dat je direct naar de PC Hooftstraat moet rennen om die felbegeerde Chanel tas eindelijk te kopen – alhoewel… Het kan ook iets kleins zijn dat je voor jezelf koopt. Ik heb af en toe ontzettend zin in een blikje cola of heel af en toe vind ik het leuk om met mezelf ergens een kopje thee te drinken. Speciaal voor deze blogpost ben ik dat gaan doen bij Morgan en Mees. Van muntthee word ik ontzettend gelukkig en de me-time die erbij komt is zo fijn! Voor relatief weinig geld heel veel blijheid.

Bel of app een vriend(in) om af te spreken | Spontane acties zijn het leukste! En ja, soms schieten dit soort dingen er gewoon bij in. Dus pak je telefoon en stel een paar potentiële data voor om eens lekker weer bij te kletsen. Zelfs als je het voor over een paar weken plant kan het echt leuk zijn om naar uit te kijken én heb je alvast weer even een contact momentje gehad.

Ruim lekker op! | Al is het alleen al omdat de lente eraan komt. Het is zó fijn om je hele kledingkast, je werkplek of de ‘dump’ plek in huis – handen omhoog als je het herkent – lekker op te ruimen. Het geeft zo’n fris gevoel en als het gelukt is ben ik stiekem altijd wel een beetje trots op mezelf. Toch maar weer gedaan!

Waarvan word jij instant happy?

30 Reacties

 1. maart 30, 2016 / 08:16

  Van opruimen wordt ik heel gelukkig! Ook tijd voor mezelf nemen doet het goed, dan voel je je toch altijd even wat happier!

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 09:11

   Zeker! Vooral dat laatste vind ik best wel moeilijk maar als ik er een activiteit aan hang (zoals theedrinken bij Morgan en Mees ;)) dan is het ‘opeens’ een stuk makkelijker. Daarnaast is bloggen eigenlijk ook best wel me-time dus in dat opzicht is het helemaal niet moeilijk haha ;)

 2. maart 30, 2016 / 08:35

  De simpelste dingen werken inderdaad vaak het beste. Pas als ik ergens iets in de trant van: waarom dankbaarheid/mensen bedanken zo goed werkt is omdat er gewoon geen ruimte in je hoofd is om daarnaast nog iets negatiefs te denken :-D

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 09:11

   Jaaa precies! Alleen maar positieve gedachten :)

 3. maart 30, 2016 / 09:46

  Jup! Dit zijn oprecht dingen die ik vaak doe om blij te worden! Een heel fijn en ook oprecht effectief lijstje. Vooral het vrolijk zijn als je het eigenlijk niet bent is een belangrijke. Daar zou ik echt vaker bij stil moeten staan, want dat is ZO belangrijk. Fake it till you make it, en het schijnt echt nog te werken ook! Liefs!

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 10:07

   Effectief, dat spreekt me wel aan ;) En inderaad, fake it till you make feel it :) Al moet ik zeggen dat die dagen of momenten er biijjjjna nooit zijn ;)

 4. maart 30, 2016 / 10:03

  Oeh wat een goed lijstje! Dit zijn inderdaad dingen waar ik een instant happiness gevoel van krijg! Als je iemand iets geeft krijg je er ook vaak wat voor terug!

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 10:07

   Precies! :)

 5. maart 30, 2016 / 13:47

  Aardig zijn is iets waarvan ik heb ontdekt dat het echt heel fijn en waardevol is: met mijn taxichauffeurs bijvoorbeeld, ik glimlach en groet altijd, maak grapjes of een praatje en als ze me hebben afgezet bedank en groet ik weer vriendelijk. Worden zij blij van, en ik ook!

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 13:53

   Zoiets – relatief – kleins levert dan zo veel op. Kijk dan, dit is echt het perfecte voorbeeld! :)

 6. debbienuchelmans
  maart 30, 2016 / 14:27

  Zo’n leuk stuk! Ik kan heeeel blij worden van keihard fietsen met mijn lievelingsmuziek op :’) Ook keihard natuurlijk. Verder ben ik het eens met bovenstaande, hoe cliche en cheesy het ook klinkt, ik kan écht blij worden van geven :)

  x

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 14:32

   Dankjewel! :) En keihard fietsen én keihard vrolijke muziek op. Jaaaa dat ga ik straks gewoon ook doen. Dat is echt zó fijn! :)

 7. maart 30, 2016 / 14:52

  goeie tips en ook erg herkenbaar!
  je blog is erg leuk ik ga je gelijk eventjes volgen :)

  liefs joelle

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 14:57

   Dank u dank u, wat lief en leuk! :)

 8. maart 30, 2016 / 14:59

  Wat een leuk lijstje! Eigenlijk houd ik mij met alles wel (regelmatig) bezig :)
  De deur openhouden vind ik ook zoiets normaals! Ik kijk altijd even achterom of er iemand in de buurt is, en blijf dan net zolang staan tot diegene bij de deur is, haha!
  Sinds anderhalve maand gebruik ik ook een mindfulness app en die heeft mij ook al veel rust – en daardoor blijheid – gegeven.

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 15:12

   Haha wat super super lief! Dat zijn echt van die kleine dingen die mijn dag kunnen maken :) Zo’n mindfulness app, dat klinkt wel echt heel fijn, misschien moet ik me daar ook maar eens aan wagen ;)

 9. maart 30, 2016 / 15:57

  Ik ben de laatste tijd ook bezig met mediteren, maar het wil nog niet echt lukken. Het is wel een fijn gevoel, maar ik moet er nog aan wennen of zo, ik weet niet wat het is haha

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 16:03

   Haha ik snap het heeeeeelemaal. De eerste – minstens – 10 keer zat ik ook te denken aan wat ik daarna zou gaan eten, welke boodschappen ik nog moest doen en wat al niet meer. Maar het komt. Echt!

 10. maart 30, 2016 / 16:59

  Ja leuke dingen! Ik word altijd heel blij van iemand bellen of skypen. Lekker even kletsen en luisteren.

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 17:40

   Dat is inderdaad heel fijn. Ik doe het veel te weinig! Appen is té makkelijk. Dank voor de reminder!

   • maart 30, 2016 / 17:58

    Haha ja ik app ook veel, maar eigenlijk vind ik dat heel vervelend. Het kost veel tijd en als ik een zin aan het typen ben is de ander alweer drie onderwerpen verder haha :P

    • Melle
     Auteur
     maart 30, 2016 / 18:20

     Haha, heeeeeeeel herkenbaar! ;)

 11. maart 30, 2016 / 18:56

  Helemaal mee eens. Ik probeer te zingen op dagen dat ik chagrijnig ben zodat ik me snel beter voel! Of hoepelen, want bewegen helpt natuurlijk ook enorm! :)

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 18:58

   OOOO JAAA! Zingen helpt inderdaad ontzettend en hoepelen, ik snap wel dat dat leuk is! Al denk dat ik dat ik daar wat motorische skills voor mis :’)

 12. maart 30, 2016 / 19:43

  Oh wat een fijne lijst is dit zeg! Heel fijn en inspirerend. Ik doe een hoop dingen al maar er bewust bij stil staan is toch wat anders<3

  • Melle
   Auteur
   maart 30, 2016 / 19:56

   Hoera! Wat leuk dat je zo positief bent. En inderdaad, het bewust inzetten is blij zijn 2.0 :)

 13. maart 31, 2016 / 09:46

  Fijne tips, heb ik op dit moment eigenlijk wel even nodig ook. Ik ga vandaag ook lekker opruimen, schoonmaken en wat dingen verplaatsen, vaak geeft dit toch wat rust haha.

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 09:48

   Dat klinkt als een super productieve dag en ja, dat gaat je zeker heel veel blijheid opleveren :) You go girl! Zet ‘m op! :)

 14. april 14, 2016 / 13:21

  Iets leuks voor jezelf kopen helpt altijd, haha!

  • Melle
   Auteur
   april 14, 2016 / 13:36

   Haha echt hè. Geef mij maar de schuld ;)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.