Tips | Zo krijg je opnieuw energie in je werk

energie-in-je-werkNoem het een dip, de welbekende sleur of gewoon een moment waarop je je werk even niet meer zo leuk vindt. Want eerlijk is eerlijk, in het begin is alles nog nieuw en leuk maar op een gegeven moment lijkt alles vanzelfsprekend te zijn. In deze blogpost geef ik je tips om opnieuw energie te krijgen in je werk.

 • Doe eens iets anders. Ga eens koffiedrinken met die leuke collega die je vaag hebt leren kennen tijdens een borrel, ga even naar buiten (sowieso een goed idee om achter je bureau weg te gaan), eet eens iets anders op je brood of ga gewoon eens uit eten tijdens de lunch. Ik werk zelf in een groot bedrijf  van inmiddels meer dan 600 mensen. Dan is het best wel leuk om eens te lunchen met iemand uit een ander team. Er zijn zo veel verschillende mensen met ieder hun eigen functie en verhaal. Het is leuk om dat te ontdekken!
 • Denk eens terug aan de eerste keer dat je een voet over de drempel zette bij het bedrijf waar je werkt. Je eerste indruk, de sfeer, je collega’s, allemaal dingen waarvan je toen waarschijnlijk helemaal de kriebels kreeg! Ook de momenten of dingen die je nu nog steeds fijn vindt zijn fijn om even onder de aandacht te brengen.
 • Neem initiatief. Als je al een tijdje rondloopt bij een bedrijf of juist als je er pas bent, vallen je misschien dingen op. Nu kun je het gewoon opmerken en het voorbij laten gaan maar je kunt het ook oppakken. Waarom gaat dat eigenijk altijd zo? Waarom doen we dat niet anders? Kijk of je je idee kunt oppakken naast je eigen werkzaamheden. Verbeter dat proces of die dienstverlening, betrek collega’s erbij en ga ervoor. En als je niet zeker bent, kun je je idee natuurlijk altijd eerst voorstellen bij je leidinggevende of manager om samen te kijken of het wat is en zo ja, om vorm te geven aan jouw idee.
 • Blijf jezelf ontwikkelen. Ook naast je werktijden kun je jezelf ontwikkelen. Ga voor die cursus Spaans, een cursus eindredactie of bezoek een tof congres. Jezelf ontwikkelen hoeft overigens niet veel tijd of geld te kosten. Misschien is de kennis wel dichterbij dan je denkt! Wellicht heeft een (in)directe collega tijd om je het een en ander bij te brengen over marketingstrategieën onder het genot van een kop koffie.
 • Laat je inspireren door je collega’s. Enthousiasme werkt aanstekelijk, maak er gebruik van! Pak samen een probleem aan of ga een keer brainstormen. Dat levert altijd interessante ideeën op en haalt je uit de dagelijkse sleur.
 • Praat met je manager. Mocht je zelf geen ideeën hebben hoe je je situatie kunt verbeteren dan is het goed om je gevoel met je baas te bespreken. Hij of zij wil namelijk ook dat je het naar je zin hebt op je werk en kan je helpen om je van dit gevoel af te helpen. Misschien komen er tijdens een gesprek wel ideeën of nieuwe taken naar voren waar je zelf niet aan had gedacht. Go for it!

Q: Wat is jouw ultieme tip voor vernieuwde energie? Ik ben benieuwd!

2 Reacties

 1. april 22, 2015 / 21:27

  Ik vind dit een heel fijn artikel om te lezen. Mooie en bruikbare, inspirerende tips!

  • Melle
   Auteur
   april 22, 2015 / 22:07

   Wauw wat lief! Dankjewel en wat fijn dat je er iets aan hebt :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.