Tip van de dag | Waarom je het boek #Girlboss écht zou moeten lezen

melle-girlboss
Het was dat Merel van de De Groene Meisjes mijn blog een behoorlijke Girlboss-blog noemde, anders had het lezen van dit boek geen prioriteit gekregen. Het was voor mij dé aanleiding om me eens flink in het onderwerp te verdiepen. Want hoewel ik de term al vaker voorbij had zien komen, was ik er altijd van overtuigd dat de Girlboss-status onlosmakelijk verbonden was met het hebben van een onderneming. Niet dus! En dan heb je dus direct de eerste reden te pakken waarom je dit boek écht zou moeten lezen. En kijk dan, als ik zo ‘serieus’ girlboss kan zijn, dan kan jij dat ook!

Je haalt er veel inspiratie uit om er helemaal voor te gaan | Hard werken én er helemaal voor gaan. Als er iets is dat als een rode draad door het verhaal van Sophia gaat én wat ze je daarmee constant op het hart drukt, is dat het wel. Als je totaal geen zin hebt om te koken omdat je je rot en futloos voelt maar je gaat het tóch doen, wordt je eten waarschlijk ook rot en futloos. Aan de andere kant, als je je fit en blij voelt dan weet je bijna zeker dat – en nu komt ie – dat je eten ook fit en blij wordt. Je snapt het. YOU GO GIRL!

Het boek staat vol met inspirerende quotes | En moet je daarom een boek lezen? Nou, als je net zo houdt van inspirerende quotes ín een inspirerend verhaal, misschien wel. Het is echt ondersteunend aan het verhaal en terwijl ik het luisterde had ik ook meerdere malen de neiging om quotes op te schrijven. Precies de reden waarom ik het boek heb gekocht.

Een feest van herkenning | Even niet weten wat je met je leven aan moet en van alles proberen, maar niets lijkt écht te helpen? Jup, heel herkenbaar. En weet je wat, Sophia had dus preciés hetzelfde en met haar is het ook (meer dan) goed gekomen. Het ging bij haar ook niet in een keer goed. Juist niet! Ze heeft veel verschillende baantjes gehad en probeerde uit alles iets te halen wat voor haar goed werkte. Die zoektocht blijkt achteraf hartstikke waardevol te zijn. Hoera wat fijn! De quote van Douglas Adams beschrijft het heel mooi: “I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.”

Het gaat niet alleen maar over Sophia | Het verhaal van Sophia is heel interessant maar het boek wordt nóg leuker omdat er her en der verhalen van andere girlbosses in het boek staan onder de noemer ‘portrait of a #girlboss’. En yay, dat is leuk! Het is overigens niet alsof al die namen – ze zullen ongetwijfeld bekend zijn – me nou heel veel zeggen maar het gaat vooral om de verschillende perspectieven die enerzijds veel toevoegen aan het verhaal van Sophia en anderzijds ook veel hetzelfde zijn en dan meer in de zin van – hallo herkenbaarheid!

Het kost niet eens zo veel | Voor nét geen tien euro heb je het boek (in het Engels) al in huis.

En, lijkt het je wat?

22 Reacties

 1. april 6, 2016 / 07:21

  Hahaahaha die foto: geweldig! Ik heb het boek een tijdje geleden gelezen en blijf het zeker een inspirerend boek vinden. Ze is lekker down to earth en daar hou ik gewoon van. Ze maakt het niet mooier en zegt dat je gewoon moet werken en doen om je doelen te behalen: zo simpel kan het zijn! Helaas zijn wij vaak niet bereid om dat werk te doen, maar klagen wij wel als wij onze dromen geen werkelijkheid worden. Inderdaad een must read voor de nuchtere Nederlandse vrouw ;-)

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 09:13

   :):) En precies, dat. Die ‘dit-is-het’ mentaliteit past ook wel bij je. En inderdaad, ook bij de rest van Nederland ;)

 2. april 6, 2016 / 08:22

  Ik heb het boek ook gelezen en vond m zeer inspirerend! Die foto van jou is ook heel gaaf, spot on ?

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 09:09

   Jaaa écht wel :) En dankjewel haha, ik vond het wel een beetje spannend om het online te zetten maar mijn zelfspot won het uiteindelijk ;)

 3. april 6, 2016 / 08:32

  Haha die foto echt geniaal! Ik heb het boek nog niet gelezen maar dat ga ik zeker doen nu!

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 09:08

   Haha, dankjewel! :D En wat supergoed, laat even weten wat je ervan vond, ik ben écht benieuwd!

 4. april 6, 2016 / 11:02

  Zodra ik de drie boeken uit heb die ik laatst heb gekocht, ga ik deze so-wie-so kopen. Ik ben alleen al fan door de foto, die jij overigens geniaal heb nagemaakt! En ja, ik vind dat jij echt een girlboss bent! GO YOU. Liefs!

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 11:18

   Hoera hoera! Zo lief :) dankjewel! En laat vooral weten tegen die tijd wat je ervan vond. Ik ben echt heel benieuwd!

 5. april 6, 2016 / 12:17

  Oeh, lijkt me heel leuk! Ga ik gelijk op mijn lijstje zetten :) En jaaa, jij bent zeker een girlboss!

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 13:16

   Wat súper lief :) En laat het vooral even weten als je hem uit hebt (of halverwege bent of, wanneer je het dan ook even wilt laten weten op wat voor manier dan ook)

 6. april 6, 2016 / 14:39

  Het lijkt ons zeker wat! Je praat er zo enthousiast over dat we nu wel heel nieuwsgierig zijn geworden. En wat een geweldige foto trouwens! :)

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 15:28

   Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden :) en bedankt! *straalt van oor tot oor*

 7. april 6, 2016 / 14:53

  Oh die fotoooo. Wat heb je dat ontzettend leuk gedaan haha! Ik vind jou sowieso een girlboss en je hebt me ook nog eens als een boss benieuwd gemaakt naar het boek! :)

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 15:31

   Hahaha wat superleuk om te horen! En zo leuk, ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

 8. irisgraaf
  april 6, 2016 / 16:44

  Ja! Hier was ik echt heel erg benieuwd naar want ik hoor er zoveel goede verhalen over. Ik ga hem toch zeker lezen.

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 17:12

   Zo leuk :) Ik hoop dat deze post je wat extra inzichten heeft gegeven. Dat je nog wat beter weet wat het is en wat je kunt verwachten. Laat vooral even weten wat je ervan vindt! :)

 9. april 7, 2016 / 11:49

  Ik ben totaal geen girlboss denk ik, maar toch lijkt dit boek me wel heel tof. Leest het lekker? (vind ik belangrijk). X

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 12:37

   Mijn definitie van een girlboss is dat iemand weet wat ze wil, dat ze weet wat ze kan en voor haar werkt. Dus misschien kom je toch wel in de richting? ;) Ik heb het boek geluisterd en daarna dingen teruggelezen. En het leest wel lekker weg!

 10. april 7, 2016 / 17:02

  Oke nu wil ik het boek lezen, haha! Ik ga hem op mijn TBR list zetten! ^^

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 21:47

   Haha, zo leuk! Ik ben echt benieuwd wat je ervan vindt. Hou me op de hoogte!

 11. april 8, 2016 / 11:12

  Melle, ik vind die foto echt supercool =D en misschien ga ik het boek ook maar eens lezen want het klinkt wel tof!

  • Melle
   Auteur
   april 8, 2016 / 11:50

   Haha yeeees! :) En mocht je het gaan lezen, laat me vooral weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.